Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، هر چند کشورهای اروپایی بصورت ضمنی موافقت خود را با تشکیل نهاد کانال ویژه تسهیل مبادلات مالی اروپا با ایران در وین اعلام کرده بودند اما وزارت خارجه اتریش روز سه‌شنبه این میزبانی را رد کرد.

 

پیتر گوشلباوئر، سخنگوی وزارت خارجه اتریش با اعلام این مطلب تاکید کرد که اتریش بدلیل شک و تردیدهای متعدد درباره این کانال مالی، میزبانی آن را نمی پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: «ما با مطالعات مفصل به این نتیجه رسیده‌ایم که قصد نداریم میانجی مبادلات میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشیم.»

 

این مقام وزارت خارجه اتریش همچنین گفت که درباره کارآیی کانال مالی «شک و تردیدهایی وجود دارد و اتریش نمی تواند خطر نمایندگی آنرا بپذیرد.»

 

به گزارش یورونیوز، بلژیک، لوکزامبورگ و فرانسه نیز به عنوان میزبان‌های احتمالی مطرح هستند.

 

اتریش میزبان آخرین دور مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ بود. امضای برجام هم در وین پایتخت اتریش در سال ۲۰۱۵ انجام شد. دو نهاد بین المللی مهم سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین قراردارند.

 

توافق برسر ایجاد یک کانال ویژه برای تسهیل مبادلات مالی بین تهران و اتحادیه اروپا و دور زدن تحریم‌های آمریکا در سپتامبر گذشته میان مقامات ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی امضاکننده برجام، بریتانیا و آلمان و فرانسه، بدست آمد. دو کشور دیگر امضاکننده برجام، چین و روسیه نیز از ایجاد این کانال مالی حمایت کرده‌اند.

 

آمریکا در اولین واکنش به طرح ایجاد این کانال مالی به شدت از آن انتقاد کرد و آن را غیرسازنده خواند اما یکی از مقام های ارشد وزارت خزانه داری آمریکا به تازگی گفته است که ایالات متحده از بابت راه اندازی احتمالی این کانال مالی نگرانی ندارد.

 

با این همه دیپلمات های اروپایی پیش از شروع از تحریم های آمریکا گفته بودند که این کانال به طور سمبولیک و نمادین پیش از اجرایی شدن تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، افتتاح می شود اما عملیاتی شدن آن احتمالا تا اوایل زمستان جاری طول می کشد.

 

پیش از آن برخی از دیپلمات های اروپایی خبر داده بودند که هیچ دولتی از اعضای اتحادیه نمی‌خواهد با میزبانی از این سازوکار، از تحریم‌های ایالات متحده عبور کند.

 

به نوشته بی بی سی، پیش بینی می‌شود کانال مالی احتمالی، همانند صندوقی تحت حمایت اتحادیه اروپا باشد که پول نفت ایران از سوی شرکت های خریدار به آن واریز می شود. واردات ایران از اروپا هم از محل منابع این صندوق تامین می شود. اینکه انتقال این پول به ایران چگونه صورت می گیرد احتمالا راسا از سوی این کانال مالی خواهد بود که مشابه بانک عمل می کند. این جزئیات در حال مذاکره است و تا عملیاتی شدن فاصله دارد.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اروپا تحریم آمریکا جام نیوز اتریش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا چند فرد و نهاد را به بهانه تسهیل و حمایت مالی از فروش پهپاد‌های ایرانی تحریم کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد.

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

وزارت خارجه انگلیس نیز در این راستا اعلام کرد ۲ شخص و چهار نهاد را در ارتباط با برنامه پهپادی و موشکی ایران تحریم کرده است.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهاد‌ها و دیگر سخت افزار‌های نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزار‌های در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعا‌های مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

دیگر خبرها

  • غافلگیرکننده‌ترین دریبل تاریخ (فیلم)
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی