Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، محمدمهدی بحرالعلوم، حافظ کل قرآن در سومین همایش تخصصی حافظان قرآن و انقلاب که صبح امروز 23 آبان‌ماه در دارالقرآن الکریم اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه حدود هفت سال از مطالبه مقام معظم رهبری مبتنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور می‌گذرد، تصریح کرد: آمارها در این خصوص در کشورمان خیلی رسمی نیست؛ اما حافظان 5 جزء به بالای ما زیر 100 هزار نفر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ قرآن در فرهنگ عمومی کشورمان نیست

وی با طرح این پرسش که چرا کار تربیت حفاظ خیلی پیش نمی‌رود، گفت: به نظر می‌رسد دلیل عمده‌اش این است که حفظ قرآن در فرهنگ عمومی کشورمان نیست. برای مردم مهم نیست. وقتی از فرهنگ صحبت می‌کنیم، آداب و رسوم نسبتاً پایدار یک کشور و جامعه منظور است. حفظ قرآن جزء فرهنگ ما نیست. در خانواده‌ها مهم نیست، به عبارتی اگر فرزندشان نتواند قرآن بخواند و چند آیه حفظ کند ناراحت نمی‌شوند.

بحرالعلوم افزود: چه کنیم حفظ قرآن در فرهنگ عمومی وارد شود؟ برای ایجاد یک فرهنگ به این سادگی تغییر ایجاد نمی‌شود و این کار زمان می‌برد. بخشی از آن به دستگاه‌های فرهنگی مثل آموزش و پرورش و صدا و سیما بازمی‌گردد که اکثر مردم با این دو دستگاه سروکار دارند. این دو نهاد باید با همه توانمندی وارد عرصه شوند.

حافظان قرآن افراد را به صورت هرمی به حفظ قرآن تشویق کنند

این حافظ پیشکسوت قرآن با بیان اینکه به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین راه‌های گسترش امر حفظ و اشاعه آن حافظان قرآن هستند، اظهار کرد: حافظان قرآن افراد را به صورت هرمی به حفظ قرآن تشویق کنند. ما حافظان قرآن باید نسبت به این مسیر احساس وظیفه کنیم.

باید نگاه ترویجی به حفظ داشته باشیم

وی بیان کرد: در حدیث نبوی آمده است که حامل قرآن پرچم‌دار اسلام است. البته معنای حامل قرآن، خیلی وسیع‌تر از حافظ قرآن است. باید نگاه ترویجی به حفظ داشته باشیم. همه باید وظیفه خود را در تحقق 10 میلیون حافظ قرآن بپذیریم. اگر تکاهل کنیم هیچ اتفاقی نمی‌افتد و این اتفاقی است که اکنون رخ داده به هر کسی می‌گوییم می‌گوید یکی دیگر هست. هر کسی باید وظیفه خود را یادآوری کند. ما حافظان قرآن در این مسیر باید استمرار دهنده این حرکت باشیم.

مراحل حفظ قرآن

بحرالعلوم با بیان اینکه درباره حفظ قرآن احادیث بسیاری داریم، بیان کرد: آیا در قرآن کریم آیه‌ای داریم که به عموم مردم توصیه حفظ قرآن را کرده باشد؟ کدام حافظ قرآن در روز قیامت می‌تواند قرآن را بخواند و بالا برود؟ وقتی به این احادیث و آیاتی که درباره حفظ قرآن است خوب نگاه می‌کنیم می‌بینیم که حفظ قرآن چهار مرتبه دارد؛ یک مرتبه حفظ الفاظ قرآن و همان مرتبه‌ای است که برای آن مسابقه می‌گیریم و مدرک می‌دهیم. حفظ به معنی از بر خواندن قرآن، بی‌تأثیر نیست. قابل توصیه هست و تأثیراتی هم دارد؛ به این معنا که اصل ارتباط با کلام الهی قطعا ما را رشد می‌دهد و از گناهان بازمی‌دارد؛ اما کافی نیست و این پایین‌ترین مرتبه حفظ قرآن است.

این مدرس قرآن ادامه داد: یک مرتبه بالاتر از حفظ الفاظ داریم که قرآن به آن دستور داده است و آن به یاد داشتن و یادآوری مفهوم قرآن است؛ یعنی ما به عنوان یک مسلمان بدانیم و به یاد داشته باشیم که خداوند از ما چه چیز خواسته است. وقتی ما قرآن را می‌خوانیم و برای حفظ آن تلاش می‌کنیم برای رسیدن به این مرحله است. یکی از آثار حفظ قرآن این است که هر وقت به مشکلی برخورد کردیم یک آیه از قرآن ممکن است ما را نجات دهد.

توقع مردم از حافظان قرآن

وی گفت: یک مرحله بالاتر از حفظ مفهوم آیات قرآن، حفظ حدود قرآن است؛ امام باقر(ع) فرمودند: قاریان قرآن سه گروه هستند؛ یک گروه قرآن را می‌خوانند تا در جامعه شهرت پیدا کنند، اینها قرآن را یک وسیله قرار داده‌اند. گروه دوم کسانی هستند که حروف قرآن را حفظ کرده اما حدود آن را رعایت نکرده‌اند. از اینجا حفظ قرآن چهره و یک نماد بیرونی پیدا می‌کند. عموم مردم از ما حافظان قرآن این توقع را دارند. این مرحله هم یک مرحله از حفظ قرآن است.

این حافظ پیشکسوت قرآن افزود: مرحله بالاتر از این هم وجود دارد و آن حفظ قلبی قرآن است؛ یعنی پذیرفتن قرآن در جان. آیاتی در قرآن وجود دارد که نشان می‌دهد جای قرآن در حافظه انسان نیست؛ در قلب اوست: «بَلْ هُوَ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ»(عنکبوت، 49) نتیجه چنین حفظی مسّ و تماس با قرآن است و مسیر تماس با قرآن طهارت است. از همین رو امام صادق(ع) پیش‌نیاز و مقدمه حفظ قرآن را ترک گناه می‌دانند. ما به این احادیث که درباره مراحل حفظ قرآن است کم‌توجهی کرده‌ایم. راه رسیدن به این  سطح ترک گناه است. ما در حفظ قرآن باید گام به گام به جلو حرکت کنیم.

وی در پایان سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره توقف در مسیر حفظ قرآن گفت: توقف در حفظ قرآن، آفت بسیار بزرگی است. حفظ قرآن به طور متوسط  بین سه تا چهار سال طول می‌کشد. در این مدت حوادث خوشایند و ناخوشایند در زندگی همه ما می‌افتد. برخی مواقع با بروز این حوادث و تغییر شرایط زندگی، فرد در حفظ قرآن متوقف می‌شود. توقف در کار حفظ به هر دلیلی درست نیست و عمدتاً کسانی که حفظ خود را متوقف می‌کنند، به طور کامل از حفظ قرآن باز می‌ایستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی همایش حافظان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۴۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها

 

 در سطح کشور مسابقات زیادی برای کسانی که همنشین و مانوس با قرآن هستند، برگزار می‌شود. در تلویزیون مسابقه قرآنی که فضای جذابی داشته باشد و اختصاص به حافظان قرآن داشته باشد، نداریم. برنامه مسابقه قرآنی‌ها کاری از شبکه قرآن و معارف و مرکز هنری رسانه‌ای نهضت در ۲۵ قسمت ۳۵ دقیقه‌ای تولید شد. از ویژگی‌های مهم برنامه می‌توان به مجری و تیم سردبیری اشاره کرد. اتاق فکر از نویسنده تا تیم سردبیری از حافظان قرآن کریم بودند. در واقع حافظان قرآن در تمام ارکان تولید «مسابقه قرآنی‌ها» نقش داشتند.

 طبیعتا ماجرای «محفل» با «مسابقه قرآنی‌ها» متفاوت است. «محفل» روایت فعالین و قاریان قرآنی است، اما در «مسابقه قرآنی‌ها» دو گروه چهار نفره مقابل هم قرار می‌گیرند، که قدرت حافظه و میزان حفظ قرآن را با سوالات طراحی شده به چالش می‌کشند. در نهایت یک گروه برنده می‌شود و کمک هزینه مشهد به گروه برگزیده اهدا می‌شود.

در ادامه قاری بین المللی، حسنین الحلو، میزبان برنامه قرآنی محفل در یک ویدیویی همراه با مجری توانمند برنامه از مردم و مخاطبان تلویزیون دعوت کرد تا این برنامه مسابقه قرآنی را تماشا کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

علاقه‌مندان می‌توانند برنامه مسابقه قرآنی‌ها را روز‌های فرد ساعت ۲۲:۱۵ از قاب شبکه قرآن و معارف اسلامی به تماشا بنشینند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • رقابت ۱۶۱۸ حافظ خراسانی در آزمون سراسری اعطای مدرک تخصصی
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار حافظ قرآن دارد
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • برگزاری نوزدهمین آزمون تخصصی حافظان قرآن در خراسان رضوی
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی