Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@09:07:02 GMT

آوردن فلسفه میان مردم، مایه ابتذال آن است

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۷۱۹۰

آوردن فلسفه میان مردم، مایه ابتذال آن است

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، برنامه « شب روایت» با موضوع ادبیات و فلسفه، شامگاه سه شنبه ۲۲ آبان، با اجرای مسعود دیانی از  شبکه ۴ سیما، روی آنتن رفت. مهمان این برنامه چهره ماندگارفلسفه،کریم مجتهدی استاد فلسفه دانشگاه بود.

مجتهدی در ابتدای برنامه گفت: فلسفه با ادبیات متابعت نمی کند. ادیبان و نویسندگان صاحب تفکر هستند ولی الزاما صاحب تفکر دانشگاهی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلسفه را باید به صورت استاد و دانشجو در حوزه یا دانشگاه آموخت. نویسندگانی هستند که ادعا می کنند فیلسوف هم هستند و می گویند که می شود با رمان فلسفه را به کوچه و بازار آورد و در اختیار مردم عادی قرار داد ،من شخصا موافق آن نیستم. آنها  معتقد بودند با این کار بهتر می شود مفاهیم فلسفه را به مردم آموخت و کار برد آن بیشتر می شود.

وی با اظهار عدم مخالفت خودش با آوردن فلسفه میان مردم، این کار را مایه ابتذال فلسفه و تبدیل آن به روزنامه نگاری دانست و ادامه داد: حفظ چهارچوب اصلی فلسفه تنها از طریق حوزه و دانشگاه انجام پذیر است.

چهره ماندگار فلسفه اضافه کرد: اطلاع پیدا کردن در باره ملل و اقوام  در ادبیات بیشتر از فلسفه صورت می گیرد. مثل جنگ و صلح تولستوی  که واقعا یک دایره المعارف روسی است. ما حق نداریم چشم به روی جهان ببندیم و باید آگاه باشیم . شناختن همیشه مفید بوده است. فلسفه عمومیتش کمتر از ادبیات است و کمی تصنعی است و جنبه صوری دارد. هر چیزی که باعث سلب اصالت ما بشود باید ترک گردد و آشنایی با ادبیات جهان به آن معنا نیست که تقلید کنیم. بلکه آن است که خود را بهتر بشناسیم.

«شب روایت» هر سه شنبه شب ساعت ۲۳ به صورت زنده از شبکه چهارم سیما پخش می شود.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب است

احمد نادری در مطلبی دستگیری استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا را نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب دانست.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو٬ احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در پیام رسان ایکس نوشت: دستبند بر دستان استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا نمود و نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب؛ که البته بسی پیچیده و پنهان اعمال می‌شود و اکنون پرده پنهان کاری فروافتاده و کوس رسوایی آن به صدا درآمده است.

دیگر خبرها

  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه دشمن و مقابله جبهه کفر برابر حق است
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه های دشمنان و مقابله جبهه کفر برابر حق
  • دستگیری استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب است