Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه‌اندازی بورس نفتی اتفاق مهمی بود که در کشور افتاد، گفت: راه‌اندازی بورس نفتی تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور زد. ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۱ استانها کرمان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی امروز در جمع فرهنگیان استان کرمان با اشاره به شرایط  اثرگذار بر اقتصادی امروز ایران اظهار داشت: دو مولفه شرایط داخلی و خارجی را در این حوزه باید مد نظر قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عوامل بیرونی در اختیار و در حوزه تصمیمات ما و نظام نیستند گفت: بخشی از این عوامل بر می‌گردد به تغییرات و مولفه‌های اقتصاد جهانی که تاثیر مستقیم بر اقتصاد تمامی کشورها از جمله کشور ما دارد که گریز ناپذیر است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخش دیگری از عوامل موثر بر اقتصاد ما، اقدامات خصمانه هستند عنوان کرد: تحریم‌هایی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران انجام می شود از جمله این اقدامات است.

وی با بیان اینکه دو عامل ساختاری و نهادی در درون کشور و عوامل بیرونی مهمترین عوامل اثرگذار بر اقتصاد کشور هستند افزود: جایگاه نفتی کشور از جمله عوامل ساختاری تاثیرگذار بر اقتصاد نظام است که دشمنان همیشه نسبت به آن چشم طمع داشته‌اند.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه کشوری که درآمد و خلق اثر خود را در حوزه بخشی از املاک و دارایی خود ببیند همیشه پاشنه آشیل دارد بیان کرد: چیزی که امروز در اقتصاد ایران، آمریکا روی آن دست گذاشته همین است و گرنه بسیاری از کشورهای دنیا نفت ندارند و اقتصاد خود را بدون نفت به راحتی اداره می‌کنند.

وی با بیان اینکه فروش نفت در کشور ما فروش ملک برای یک بچه پولدار است گفت: مانند انسانی که به جای کار و تلاش به فروش سرمایه و دارایی‌های خود اقدام می‌کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نفت بالاخره تمام می‌شود پس چه باید کرد افزود: در اقتصادهای توسعه یافته بیش از 95 درصد درآمد این کشورها برای اداره کشورشان از محل مالیات آنها است.

وی با بیان اینکه تکیه درآمدهای دولت در کشور ما از حدود 70 درصد در قبل از انقلاب به حدود 33 درصد رسیده است، عنوان کرد: سهم نفت در بودجه عمومی کشور ما یک سوم از درآمدهای دولت را تشکیل می‌دهد.

پورابراهیمی افزود: در شرایط تحریمی دولت نهم و دهم دولت توفیق اجباری پیدا کرد تا سهم نفت را در درآمدهای کشور کاهش دهد و البته دولت چاره دیگری هم نداشت.

وی با اشاره به اینکه کم شدن سهم نفت در بودجه عمومی دولت به معنای عدم فروش نفت نیست، خاطرنشان کرد: همه به خوبی می‌دانیم که ما ذخائر نفتی مشترکی با کشورهای عربی داریم که اگر ما برداشت نکنیم آنها برداشت می‌کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکید ما بر وزیر نفت هم بر همین مسئله است که ما باید ذخائر نفتی مشترک را سریع‌تر عملیاتی کنیم افزود: اما پول حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی می‌رود.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت جهانی نفت در شرایط کنون تاثیر مطلوبی برای ما دارد افزود: هر بشکه نفت در بودجه سال جاری 55 دلار دیده شده بود در حالی‌ که در هفته‌های اخیر میانگین فروش هر بشکه نفت بیش از 70 دلار بوده است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه مطرح شدن حاکمیت ایران بر تنگه هرمز که موجب بالا رفتن قیمت نفت در سطح جهانی شد گفت: نفت در بسیاری از دوران‌ها هم به قیمت پایینی رسید که تاثیر منفی بر اقتصاد ایران داشت.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی تحریم اگر تصمیمات درستی اتخاذ نشود هزینه‌های زیادی برای کشور به دنبال دارد، افزود: اعتقاد ما بر این است که سهم تحریم‌ها در شرایط کنونی بر اقتصاد ما 20 درصد است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمریکا در تحریم‌ها به دنبال به صفر رساندن سهم ما در صادرات نفتی بود عنوان کرد: همه شاهد بودیم نه تنها موفق نشد که قراردادهای نفتی ما در چند هفته اخیر مسیر حرکت متفاوتی را دنبال کرد.

وی با بیان اینکه کمیته ضد تحریم در کمیسیون اقتصادی مجلس تشکیل و برنامه جامعی برای آن نوشته شده است گفت: راه‌اندازی بورس نفتی اتفاق مهمی بود که در کشور افتاده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه طی 20 روز اخیر حدود یک میلیون بشکه نفت خام در تاریخ صنعت نفت ایران به بخش خصوصی واگذار شده است عنوان کرد: روش صادرات ما تغییر کرده و تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران خارجی متقاضی خرید نفت ایران شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه عملیات ضد تحریم کار ماست و دور زدن تحریم‌ها را به خوبی بلد هستیم گفت: در تحریم‌های این دوره اجماع جهانی بر علیه ایران با محوریت آمریکا نابود شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز هیچ نهاد بین‌المللی علیه ایران تحریم اقتصادی را آغاز نکرده افزود: امروز آمریکا در حوزه تحریم علیه ایران در انزوا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها مطرح کردند که بسته پیشنهادی برای مراودات بانکی با ایران دارند گفت: هر چند اعتقاد من بر این است که به دیوار اروپایی‌ها نمی‌توان تکیه کرد اما حداقل موضع خود را در برابر آمریکا تعریف کرده‌اند.

انتهای پیام/ش

R7860/P1377/S6,67/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

شهریار حیدری ؛ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پارس نیوز، اظهار داشت: پیمان بریکس، پیمان فرامنطقه‌ای است و جمع کشورهای عضو در این گروه صاحب قدرت‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی هستند. آمریکا برای همه کشورهای قدرتمند در قاره‌های مختلف، در مواقعی از تهدیدات به عنوان یک ابزار برای تحریم، تنش و برخورد علیه کشورهای مختلف استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند برای مقابله با تهدیدات آمریکا به سمت تشکیل پیمان‌های جدید می‌روند، ادامه داد: چندین پیمان از قبیل شانگهای، بریکس و .. شکل گرفته و در آینده نیز احتمال شکل گرفتن پیمان‌های کوچکتر نیز وجود دارد که هدف از تشکیل این پیمان‌ها ، جلوگیری از شکنندگی در مقابل تهدیدات آمریکا و غرب است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط تحریم، عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس که با رایزنی دولت و وزارت خارجه انجام شد، دستاوردهایی از قبیل تولید قدرت جدید در منطقه، تقویت روابط اقتصادی، دور زدن تحریم‌ها و کمرنگ شدن  و جلوگیری از اثرات تحریم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

حیدری در خصوص اثرگذاری تعاملات پارلمانی پیمان بریکس بر روابط دولت‌ها نیز بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلفی که حاضر به ارتباط دیپلماسی با کشورمان هستند، تأکید دارد. البته هرگونه پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین توافق با کشورهای دیگر نیز نیازمند تأیید مجلس است.

دیگر خبرها

  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد
  • تعیین تکلیف تعطیلات پایان هفته
  • پشت پرده بحران اقتصادی ونزوئلا / تاراج منابع نفتی توسط مدیران حکومتی
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است