Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - ایرنا - آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید با تاکید بر اینکه هرکس با نظام در افتاد، خون شهدا گریبانش را خواهند گرفت،گفت: بیراهه رفته ها باید به خود آمده و بازگردند وگرنه به طور قطع ترد می شوند.

به گزارش ایرنا، وی چهارشنبه شب در همایش ملی «المیزان و علوم انسانی اسلامی» در دارالقران علامه طباطبایی قم، افزود: همانگونه که خون شهید جامعه را طیب و طاهر می کند، قلم علما نیز باید جامعه را طیب و طاهر نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به روایتی، مداد علما را افضل بر خون شهدا دانست و اظهار داشت: باران قدرت پاک کردن حقوق نجومی در جامعه را ندارد ولی خون شهید اختلاس، بیراهه رفتن، نفوذی شدن را پاک می کند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه مرکب علما، شهادت ساز است و از شهادت بالاتر می باشد، گفت: اگر خون شهید می تواند تمام ناپاکی ها را در جامعه پاک کند، مرکب عالم هم می تواند بالاتر از خون شهید، جامعه را پاک کند.

** مردم «عمل» می خواهند نه «قول بی عمل»
وی با تاکید بر اینکه مردم «عمل» می خواهند نه «قول بی عمل» گفت: باید با عمل جامعه را هدایت کرد و در این مسیر بگیر و ببند آخرین گزینه باشد.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه چیزی که در دانشگاه های کشور در حال تدریس است لاشه علم است گفت: در حوزه علمیه نیز به منابع غنی اسلامی مانند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بی توجهی می شود که باید این مسیر اصلاح شود.
وی با بیان اینکه علم مبنای دینی دارد و هر پدیده علمی نشانه ای از خداست گفت: انسان سکولار پس از جنگ جهانی، سکولاری خود را بر علوم تحمیل کرده است و این در حالی است که دنیا آیه ای از آیات خداست.

** دعا بهترین ابزار برای مناجات با خداست
وی با بیان اینکه قرآن کتابی است که گوینده آن در زمان حال با ما حرف می زند گفت: قرآن برای زمان حال است، به همین دلیل تمسک به ریسمان قرآن در هر زمانی نجات بخش است.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به تفاوت نزول باران و قرآن گفت: خداوند باران را به زمین انداخت ولی قرآن را به زمین آویخت و این ریسمان مستحکم الهی در همه زمان ها ما را به سوی پروردگار هدایت می کند.
وی با بیان اینکه عالم محضر خداست اظهار داشت: مناجات ها و دعاهای وارد شده از ائمه اطهار(ع) بهترین، شیرین ترین و اثرگذارترین ابزار و زبان برای گفت و گو با خداست که اهل بیت(ع) در این مناجات ها شیوه مناجات با پروردگار را در قالب معارف والا به ما آموخته اند.
وی با بیان اینکه اگر کسی لذت مناجات با خدا را به چشد، مدهوش شده و خسته نمی شود، افزود: راه رسیدن به خدا باز است و همانگونه که سلمان فارسی جزو اهل بیت شد، عده ای از قم نیز در گمنامی به این جایگاه والا رسیدند.
در این همایش 2 مقاله با عناوین«فطرت از نگاه علامه طباطبایی و برآیند آن در علوم انسانی» و «اعتباریات و علوم انسانی از منظر علامه» ارائه و همچنین دو جلد کتاب از مجموعه مقالات پذیرفته شده این همایش رونمایی شد.
جمعی از شخصیت های علمی، فضلا و اساتید حوزه های علمیه قم ، تهران و نجف اشرف، در این همایش علمی که در همزمان با سی و هفتمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی ترتیب یافت، علمی حضور داشتند.
علامه آیت الله سید محمد حسین طباطبایی رحمه الله که از دودمان سادات طباطبایی آذربایجان است، در سال 1281 هجری شمسی در تبریز متولد شد. در پنج سالگی مادر و در نه سالگی پدر خود را از دست داد. وصی پدر و تنها برادرش، وی را برای تحصیل به مکتب فرستاد. تحصیلات ابتدایی شامل قرآن و کتب ادبیات فارسی را از سال 1290 تا سال 1296 فراگرفت و سپس از سال 1297 تا سال 1304 به تحصیل علوم دینی پرداخت و سپس به نجف اشرف هجرت نمود و درحوزه علمیه این شهر از فلسفه، فقه، اصول، ریاضیات، رجال و در نهایت از سرچشمه زلال عرفان بزرگان عرصه معرفت جرعه ها نوشید.
وی در سال 1325 به شهر مقدس قم عزیمت کرد و دروس تفسیر قرآن خود را که بیش از پیش احساس می شد، آغاز نمود و آنچه را که در آن جلسات می فرمود، مکتوب می کرد تا اینکه نخستین مجلد المیزان در سال 1334هجری شمسی منتشر شد.
بی شک، تفسیر قرآن برای علامه طباطبایی رحمه الله نه یک کار علمی، بلکه ایفای وظیفه و ادای تکلیف در عرصه تبلیغ عملی بود و امروزه المیزان یکی از مهم ترین منابع مبلغین در عرصه تبلیغ دینی می باشد.
آن عالم ربانی سرانجام پس از ۸۱ سال عمر با برکت و زندگی پرتلاش، در روز 24 آبان سال 1360 هجری شمسی به ملکوت اعلا پیوست.
7404/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آيت الله جوادي املي همايش قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله العظمی جوادی آملی: اگر مردم گرفتار فقر بشوند، دین از بین خواهد رفت/ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست/ تولید سفارشی و نصیحت نیست/ بانک ها جلوی اختلاس ها را بگیرند

به گزارش جماران؛ آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد: اگر اقتصاد نتواند رضایت مردم را تأمین کند و مردم گرفتار فقر بشوند، دین نیز از بین خواهد رفت.

آیت الله  جوادی آملی در دیدار مدیر عامل بانک ملی ایران و هیئت همراه بیان داشت: مال در مملکت بعد از مسائل عقاید دینی، حرف اول را می زند. یک بیان نورانی حضرت امیر(سلام الله علیه) دارد که «مَا ضَرَبَ اللهُ الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ» هیچ تازیانه ای بدتر از فقر نیست، این اصل اول؛

آیت‌الله العظمی جوادی آملی بیان داشت: اصل دوم آن است که اگر کسی این تازیانه را خورد، از این طرف تازیانه به دوشش می خورد، از آن طرف دین از عقلش رخت برمی بندد. حواستان جمع باشد. آن اولی را حضرت امیر فرمود که «مَا ضَرَبَ اللهُ الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ»، هیچ تازیانه ای دردناک تر از فقر نیست. اگر کسی با دست خالی به منزل برود از خدای سبحان همان لحظه، تقاضای مرگ می کند؛ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی ابراز داشت: در جریان شعب ابی طالب که مسلمانان، سه سال در محاصره بودند، پیغمبر امتحانش را پس داد، یک دعایی را مرحوم کلینی از وجود مبارک پیغمبر نقل می کند که پیغمبر به خدا عرض می کند که خدایا ما امتحان خودمان را در شعب دادیم: «اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَینَنَا وَ بَینَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا أَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل‌»؛ خدایا، بین ما و نان ما جدایی نیانداز! یعنی اقتصاد. بعد عرض می کند که خدایا، اگر نان مردم قطع بشود و مردم در اقتصاد آسیب ببینند، سخن از دینداری مردم نیست: «فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا أَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل‌».

آیت‌الله العظمی جوادی آملی بیان داشت: کار علمی این است که در اقتصاد هم بفهمید و هم بفهمانید که چگونه می شود که قیمت یک نان را در چندین سال یک جا نگهداشت؟ لذا باید بدانیم که ما چه داریم، چه نیازی داریم، چگونه این را به خواست، تبدیل بکنیم و چگونه تولید داشته باشیم تا با رونق اقتصاد، به بیگانه نیاز نداشته باشیم.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه باید بانک ها جلوی اختلاس ها را بگیرند، اظهار داشت: غالباً اختلاس ها از راه بانک ها می گذرد، و لذا شما باید بیش از پیش نسبت به این امر حساسیت داشته باشید تا جلوی کسانی که می خواهند سوء استفاده کنند، گرفته شود البته کسی که دین داشته باشد اختلاس و از این کارها نمی کند.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی اظهار داشت: اگر اقتصاد نتواند رضایت مردم را تأمین کند و مردم گرفتار فقر بشوند، دین نیز از بین خواهد رفت، این دعای پیغمبر است که عرض کرد خدایا، اگر اقتصاد ما ضعیف باشد دینداری سخت است؛ لذا بانکداری اولین وظیفه اش باسواد شدن است که ما چه نیاز داریم؟ چه داریم؟ چگونه حل بکنیم؟

آیت‌الله العظمی جوادی آملی بیان داشت: خطر ربا هم باید از بانک ها گرفته بشود. بانک باید این غیرت را داشته باشد که اقتصاد مملکت را حفظ بکند. بانک انباردار نیست و لذا با سفارش هم حل نمی شود، بلکه آنجا فکر و دقت و بررسی و برنامه ریزی باید انجام گیرد، تلاش شود تا اقتصاد و تولید رونق بگیرد و مسائل حل شود، این برنامه علمی می خواهد که که چه داریم؟ یک؛ چقدر مصرف داریم؟ دو؛ چکار بکنیم که این نیازها تأمین بشود؟ سه؛ این می شود اقتصاد.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی اظهار داشت: اساس و وظیفه همه مسئولین این است که آبروی این مملکت را حفظ کنند، هیچ کسی با دست خالی به خانه اش نرود و این به تولید وابسته است. تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله العظمی جوادی آملی: بسیاری از مردم غرب خودشان را به تاراج گذاشته‌اند/ همان طوری که قرآن توانست جاهلیت کهن را از بین ببرد، می تواند جاهلیت جدید را هم از بین ببرد و ما دیگر شاهد جریان غزه و امثال غزه نباشیم
  • آیت‌الله جوادی آملی: غربی‌ها هویت خود را به حراج گذاشته‌اند
  • جلوی اختلاس را بگیرید
  • آیت‌الله العظمی جوادی آملی: اداره اقتصاد کشور با سفارش حل نمی‌شود/ کشوری که آب و خاک دارد، اما این‌قدر گرانی، گرسنگی، فقر و فلاکت باشد، این درست نیست
  • آیت‌الله جوادی آملی: اگر مردم گرفتار فقر بشوند، دین از بین خواهد رفت
  • آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند
  • بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند/ضرورت رونق اقتصاد و تولید
  • آیت الله جوادی آملی خطاب به بانک ها: جلوی اختلاس را بگیرید/اگر مردم گرفتار فقر شوند، دین از بین خواهد رفت
  • آیت الله جوادی آملی: اگر اقتصاد ضعیف باشد، دینداری سخت است
  • آیت‌الله العظمی جوادی آملی: اگر مردم گرفتار فقر بشوند، دین از بین خواهد رفت/ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست/ تولید سفارشی و نصیحت نیست/ بانک ها جلوی اختلاس ها را بگیرند