Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:51:55 GMT

تحلیل العربی الجدید از برکناری سفیر آمریکا در عراق

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۸۸۹۶

تحلیل العربی الجدید از برکناری سفیر آمریکا در عراق

بغداد – ایرنا – روزنامه العربی الجدید روز چهارشنبه در تحلیلی، علت برکناری 'داگلاس سیلیمان' سفیر آمریکا در بغداد و جایگزین شدن ماتیو تویللر بجای او را بررسی کرده است.

به گزارش ایرنا، این روزنامه نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از ناکامی در تحقق هر گونه دستاورد سیاسی در جریان تشکیل دولت جدید عراق، اکنون تلاش می کند این شکست را با درگیر کردن عراق جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


العربی الجدید افزود: آمریکایی ها پس از اینکه دستاورد ناچیزی در طی مذاکرات تشکیل دولت جدید عراق و انتخاب رئیس پارلمان و رئیس جمهوری کسب کردند اکنون در نظر دارند کادر دیپلماتیک خود در عراق را بطور کامل تغییر دهند.
این روزنامه افزود: پس از انتخاب ماتیو تویللر به عنوان سفیر جدید آمریکا در عراق، فضای عمومی در این کشور رو به نگرانی رفت و این باور در عراقی ها ایجاد شد که ترامپ می خواهد عراق را وارد یک درگیری با ایران کند.
به نوشته العربی الجدید، همچنین انتظار می رود آمریکا با آغاز کار سفیر جدید خود مجموعه اقداماتی را در عراق در راستای افزایش تنش میان این کشور با ایران و فشار بر بغداد برای پایبندی به تحریم های آمریکا انجام دهد.
این روزنامه در ادامه نوشت: انتخاب سفیر جدید آمریکا در عراق در راستای اقدامات آمریکا علیه ایران است چرا که این فرد در بسیاری از کشورهای عربی از جمله عراق در زمان اشغالگری آمریکا کار کرده و به داشتن مواضع ضد ایرانی معروف است.
رسانه ها پنجشنبه گذشته با اعلام برکناری سیلیمان که از سال 2016 در سمت سفیر آمریکا در بغداد فعالیت کرده، علت انتصاب سفیر جدید را - به گفته آنها - آشنایی بالای وی با مسائل ایران عنوان کرده بودند.
این منابع گفته بودند که تویللر سفیر کنونی آمریکا در یمن همچنین یکی از سرسخترین مواضع را علیه جنبش انصارالله دارد.
ایرنا همان زمان گزارش کرد که برغم عدم اعلام دلیل اصلی برکناری سفیر کنونی آمریکا اما به نظر می رسد ناکامی مفتضحانه سیلیمان در مهندسی دولت جدید عراق و چیدن مهره های مورد تمایل واشنگتن با همکاری برت مکگورک فرستاده ویژه ترامپ یکی از دلایل مهم این تصمیم باشد.
این دو مقام آمریکایی، شش ماه منتهی به مهرماه گذشته را صرف رایزنی، فشار و به گفته خود عراقی ها تهدید مستقیم نمایندگان جدید پارلمان کردند تا به ترکیب مورد نظر واشنگتن در دولت جدید رای دهند اما نمایندگان در انتخاب ریاست جمهوری، نخست وزیری و رئیس پارلمان درست بر خلاف آن عمل کردند.
ناظران مسائل عراق در همان زمان، ترکیب دولت / حکومت جدید عراق را شکستی سنگین برای سیاست آمریکا در عراق دانسته و نسبت به احتمال پناه بردن واشنگتن به دیگر ابزارهای فشار از جمله بازگشت داعش و تروریسم به عراق هشدار داده بودند.
در گزارش ایرنا این سئوال نیز مطرح شده بود که آیا اکنون با تغییر سفیر آمریکا در بغداد باید دید برت مکگورک نیز برکنار خواهد شد یا نه و گذشته از آن آیا سیاست آمریکا در عراق دستخوش تغییر می شود؟
تحولات هفته های آتی عراق احتمالا پاسخ روشن تری به این سئوالات خواهد داد.
خاورم*4**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عراق سفير آمريكا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۸۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • پشت پرده مقاومت رئیسی برای عزل وزیر اقتصاد /همین افاضات برای برکناری آقای وزیر کافی نیست؟
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق