Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@08:09:14 GMT

متن روز کتاب و کتابخواني

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۹۶۸۸

متن روز کتاب و کتابخواني

خبرگزاري آريا -

متن روز کتاب و کتابخواني
کتاب، همچون خورشيد، فضاي زندگي را روشن مي کند و به همگان نور، شور و گرما مي بخشد. کتاب، مثل باران بر سرزمين دل ها مي بارد و انديشه ها و کردارها را رونق، زيبايي و طراوت مي دهد. کتاب، نقشي به مانند پرندگان به آدمي دارد که او را براي اوج و بال کشيدن و پرواز آماده مي سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پرتو کتاب است که شکوفايي، سرسبزي و بالندگي فرهنگ ديني ما به اوج مي رسد. کتاب، والاترين جايگاه را در گستره هاي فردي و اجتماعي داراست که بر انديشه ها و دل ها مي درخشد و پيوسته بر زندگاني نورافشاني خواهد کرد.

متن روز کتاب و کتابخواني
مطالعه، غذاي روح و درمان بيماري هاي فکري است. کتاب، معلمي ساده و صميمي و هميشه در دسترس است که بي ادعا و بدون تکلف و منّت، آنچه دارد در اختيار ما مي گذارد. مطالعه، با نيّت خالص، عبادتي بزرگ است.
لحظه اي نشستن در کتابخانه، حضور در محضر انديشمندان قرون و فرزانگان زمان است. کتابخانه، معبد اهل علم و محراب پاک دانشجويي و علم آموزي است. هرکه از کتاب و مطالعه بيگانه است، غريب و بي مونس است.

روز کتاب و کتابخواني
تأثير عميق کتاب در گسترش فرهنگ جامعه و سرعت بخشيدن به پيشرفت روزافزون آن، انکارناپذير است و نمي توان توسعه و رشد همه جانبه جامعه را، بدون در نظر گرفتن مطالعه و کتاب مورد بحث و نظر قرار داد. از اين جهت، کتاب و کتاب خواني، از مقوله هاي قابل توجه فرهنگي است که ترويج آن در جامعه ضروري به نظر مي رسد. پيرايش فرهنگ از زاويه هاي زيان آور و آرايش آن با پاکي و خلوص و گسترش آن در همه سطوح و براي تمام قشرهاي جامعه، به تلاش و هم بستگي همگاني نيازمند است که کتاب مي تواند در اين عرصه و ميدان، به خوبي به کار گرفته شود و کارايي خود را به نيکي ظاهر سازد.

هفته کتاب و کتابخواني
بي شک گسترش کتاب خواني به عنوان ضرورتي اجتناب ناپذير، تنها زماني به فرهنگي عمومي تبديل مي شود که جامعه آن را نيازي پايان ناپذير و وسيله اي براي رشد و پويايي شخصيت خود بداند و مطالعه، در کنار ساير کارهاي روزانه، در زندگي مردم وارد شود و اين گونه نباشد که کتاب، به افراد خاصي از جامعه اختصاص داشته باشد ؛ بلکه همگان تکامل و پيشرفت را در انس با کتاب بدانند. البته گسترش کتاب خانه و چاپ فراوان کتاب و کارهايي مثل اين نيز بي تأثير نيست، ولي نکته مهم، همان ايجاد ميل و انگيزه در افکار جامعه است ؛ يعني برنامه ريزي ها به گونه اي باشد که احساس نياز به کتاب در جامعه زنده شود.

جملات زيبا درباره کتاب و کتابخواني
کتاب مثل اقيانوس بي کراني است که ناشناخته هاي بسياري دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفاي آن مي سپارد و با انباني پر باز مي گردد.
در اين درياي عميق معرفت، گوهرهاي نابي وجود دارد که تنها تلاشگران چيره دست مي توانند به آن دست يابند.
وقتي يک کتاب را باز مي کنيم از صفحه اول تا آخرين صفحه، فقط کتاب با ما حرف مي زند و به ما چيز ياد مي دهد؛ مثلاً شعرهاي قشنگ، زندگي امامان عليهم السلام ، زندگي آدم هاي بزرگ و موفق، مسائل علمي؛ مثل جغرافيا، ستاره شناسي و خيلي چيزهاي ديگر. خواندن اين همه چيزهاي جورواجور باعث مي شود که ما از خيلي از چيزهايي که نمي دانيم با خبر شويم.
در نتيجه توي زندگي کمتر اشتباه مي کنيم و زندگي بهتري خواهيم داشت.

روز کتاب و کتابخواني
کتاب، محصول تجربه هاي بشري و خلاقيت هاي ذهني و آموخته هاي دراز مدت انسان است. سهم کتاب در انتقال دانش ها گاهي به مراتب بيشتر و فراتر از ديگر ابزار آموزشي است. پديد آوردن آثار علمي و فرهنگ مکتوب از توصيه هاي مهم اولياي دين است و به گسترش دانش کمک مي کند و به عنوان يک ميراث فرهنگي براي نسل هاي آينده ماندگار مي شود. امام صادق عليه السلام به مفضّل بن عمر فرمودند: «دانش خود را بنويس و آن را در ميان برادرانت منتشر ساز».

جمله هاي زيبا در مورد کتاب و کتابخواني
خواندن و مطالعه کمک مي‌کند تا افراد تخيل فعال‌تري داشته باشند و اين تخيل موجب سطح بالاتري از خلاقيت در جامعه مي‌شود. کتاب خواندن حافظه و تمرکز را بهبود مي‌بخشد و همچنين باعث کاهش استرس مي‌شود. بزرگسالان و سالمنداني که وقت خود را با خواندن کتاب مي‌گذرانند نشانه‌هاي کاهش شناختي کمتري دارند و در فعاليت‌هاي ذهني بيشتر شرکت مي‌کنند. کتاب‌ها سرگرمي ارزان‌قيمت آموزشي و ماشين زمان هم هستند.

هفته کتابخواني
مطالعه و خواندن فعاليت باارزشي است که موجب پيشرفت جامعه در زمينه‌هاي مختلف از جمله فناوري، اقتصادي و اجتماعي مي‌شود، اما بسياري از افراد اين مهم را ناديده گرفته و وقت خود را صرف کتابخواني و ارتقاي خود و جامعه نمي‌کنند. کتاب منبع باارزشي از اطلاعات غني بوده و خواندن کتاب موجب افزايش دانش و اطلاعات خواهد شد. کتاب به دليل تاثيرات مثبت بر مغز موجب تحريک روحي و رواني شده و با فعاليت بيشتر از آلزايمر و ديگر مشکلات مغزي پيشگيري خواهد کرد.
گردآوري:بخش سرگرمي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم

«جان بابا و جین بی‌بی» روایتی است متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره «عمو نوروز» و «ننه سرما» که از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «جان بابا و جین بی‌بی» یکی از متفاوت‌ترین سروده‌های مصطفی رحماندوست است که با تلفیقی از مفاهیم و باورهای انسانی و کهن سنت‌ها و باورهای بومی ایران ساختار پیدا کرده است تا جایی که می‌توان عنوان کرد، این شعر بلند با وجود ساختار ظاهری‌اش برای مخاطبان کودک، اثری فرا سنی و مناسب خوانش و تامل برای رده‌های سنی بالاتر از خود نیز هست.

مصطفی رحماندوست شاعر این کتاب از شناخته شده‌ترین شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان طی 5 دهه اخیر به شمار می‌رود که همواره مورد توجه مخاطبان در سنین مختلف بوده است.

رحماندوست شعر خود را بر پای باورها آرزوها و زیست یک مادربزرگ که منبع بسیاری از الهام‌ها و مهربانی‌ها در باور ایرانیان است شکل می‌دهد و در بند بند آن از آرزوهای او نمادی برای آرزوهای مخاطبانش می‌سازد. آرزوهای مادربزرگ به شکلی نمادین اشاره‌ای است به آنچه ایرانیان سال‌هاست در باورهای سنتی و زیست روزمره خود آن را جستجو می‌کنند؛ حرکت از حال به سوی احسن‌الحال و کشف بهار زندگی و تلاش برای احیای آن.

این شعر همچنین با بازآفرینی سنت‌‌های ایرانی در بهار سعی کرده به شکلی نمادین به موضوع هدف‌مندی در زندگی و زیست انسان اشاره داشته باشد. سفره هفت سین و چینش آن و اتفاقاتی که به دنبال این چینش با آن همراه می‌شود نیز در همین راستا نمادی است از پویایی زندگی و هدفمندی آن و اشاره به این باور که پلیدی و سیاهی ماندنی نیست و با امید و تلاش می‌توان بر آن غلبه یافت.

کتاب همچنین سعی کرده در زیر لایه‌های متنی خود نوعی آشتی و پیوند میان محیط زیست و طبیعت و مخاطبان خود ایجاد کند.

5 اثر مصطفی رحماندوست به خط بریل در قم رونمایی شد

اما بخش قابل‌توجهی از تاثیرگذاری کتاب ناشی از تصویرگری خاصی است که فرهاد جمشیدی در آن رقم زده است. جمشیدی با تکیه بر مفاهیم والای کتاب سعی کرده تا واقع‌گرایی را در خدمت بازآفرینی آرزوها و باورهای نهفته در شعر درآورد و به همین خاطر می توان این تصویرگری را پلی میان خیال و واقعیت برای کشف تعبیر و تصویر خیال‌ها و رویاهای نهفته در کتاب به کار برد.

تاکید تصویرگر بر المانهای فراموش شده زیست سنتی ایرانی و زندگی‌بخشی دوباره به آن را نیز باید در زمره موضوعات تاثیرگذار در این کار به شمار آورد.

فرهاد جمشیدی تصویرگر این کتاب در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است،‌ وی در این ویدئو می‌گوید: انتخاب اسم «جین بی بی» برای ننه سرما  به دلیل شخصیتی بود که من برای ننه سرما در ذهن داشتم که شخصیتی محبوب و جهان شمول است‌، دکتر جین موریس دوبور که در سال 2020 سفیر صلح بین الملل در موضوع محیط زیست انتخاب شد و تصویر شخصیت ننه سرما در کتاب نیز از این بانو الهام گرفته شده است.

.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمامی که کافه کتاب شد
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم