Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور- ایرنا- تعداد زیادی از مسئولان، مقام های ارشد و رهبران شرکت کننده در سی و سومین اجلاس اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا'آسه آن' همچون ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی، آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار را به دلیل بحران سرکوب و کشتار و آوارگی صدها هزار نفر از اقلیت روهینگیایی مورد انتقاد قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در حاشیه اجلاس سران آسه آن در گفت وگو با خبرنگاران با یادآوری اینکه 'به نظر می رسد آنگ سان سوچی در تلاش است از آنچه که در مورد روهینگیایی ها رخ داده دفاع کند' رهبر معنوی میانمار را مورد انتقاد شدید قرار داد.
نخست وزیر ۹۳ ساله مالزی پیشتر نیز با انتقاد از نحوه برخورد میانمار با شهروندان مسلمان خود گفته بود: کشورها مستقل هستند و کسی نباید در کار آنان دخالت کند اما این استقلال به معنی این نیست که کشوری مردم خود را قتل عام کند و دیگر کشورها هم سکوت کنند.
افزون بر 750 هزار روهینگیایی از اواخر اوت 2017 (شهریور96) پس از سرکوب شدید نظامیان میانمار از ایالت راخین این کشور به بنگلادش گریختند و در نوار مرزی میان میانمار و بنگلادش در شرایط بسیار سخت و دشواری اسکان اجباری یافته‌اند.
آنگ سان سوچی که خود از برندگان جایزه صلح نوبل است تامدت ها در قبال این کشتار سکوت کرد و پس از آن نیز انتقاد سازمان ملل و نهادهای بین المللی را علیه ارتش و بودائیان افراطی به عنوان عاملان این کشتار رد کرده است .
سازمان ملل نظامیان میانمار را عامل 'پاکسازی نژادی' درمیانمار دانسته و ارتش میانمار را بدترین ارتش جهان نامیده است.
این درحالی است که سوچی چندین بار مسئولیت پذیری در این زمینه را نپذیرفته و اعلام کرده که دولت غیرنظامی وی نباید مسئولیت این بحران را به عهده بگیرد زیرا ارتش یک نقش سیاسی قدرتمند را براساس قانون اساسی در میانمار دارد.
یکی دیگر از موضوع های مورد انتقاد علیه میانمار بازداشت متعدد خبرنگاران دراین کشور است.
مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا که در غیاب دونالد ترامپ در اجلاس سران آسه آن در سنگاپور شرکت کرده دردیدار با آنگ سان سوچی آشکارا موضوع 2 نفر ازروزنامه نگاران بازداشت شده رویترز را مطرح کرد و خواستار عفو آنها شد.
دوخبرنگار میانماری در سال جاری که وقایع مرتبط با کشتار مسلمانان روهینگیایی را پوشش خبری می دادند، در شهریورماه در دادگاهی در یانگون به اتهام انتشار اسناد دولتی مجرم شناخته شده و به 7 سال زندان محکوم شدند.
«ون لون» 32 ساله و «کیاو سوئی او و» 27 ساله دو خبرنگار جوانی هستند که از ماه دسامبر 2017 (سال گذشته ) به اتهام نقض قانون حفظ اطلاعات کشور در مورد عملیات نظامی ارتش میانمار در ایالت راخین بازداشت شده و پس از تحمیل حدود 10 ماه حبس غیرقانونی مورد محاکمه قرار گرفتند.
وکلای این دو خبرنگار رویترز برای این حکم درخواست تجدید نظر کرده اند.
بر اساس گزارش های رسانه ای ، این دو خبرنگار پس از آن دستگیر شدند که درحال تحقیق و بررسی درباره قتل 10 روستایی مسلمان روهینگیا در پی سرکوب ارتش در شهر راخین در میانمار بودند.
طبق گزارش سازمان خبرنگاران بدون مرز افزون بر 20 نفر از خبرنگاران و روزنامه نگاران درسال 2017 در میانمار دستگیر و تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.
سازمان ملل متحد و همچنین اغلب رسانه‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری مردم روهینگیا را جزو ستم‌دیده‌ترین اقلیت‌ها در جهان توصیف می‌کنند؛ این مردم 4 درصد کل جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند.
اجلاس سران کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا در سایه تدابیر شدید امنیتی از روز دوشنبه هفته جاری تا روز پنجشنبه 21 تا 24 آبان ادامه دارد.
مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام وتایلند اعضای دهگانه آسه آن را تشکیل می دهند که از سال 1967 تشکیل شده است.
دراین اجلاس همچنین سران یا مقام های ارشد کشورهای عضو آسه آن پلاس که شرکای گفت وگویی این اتحادیه هستند، نشست های مشترکی با اعضای آسه آن برگزار می کنند.
آسه آن قرار است در بیانیه نهایی خود خواستار پاسخگویی جدی میانمار در قبال کشتار مسلمانان روهینگیایی و عدم رفع بحران انسانی حضور 750 هزار آواره روهینگیایی دربنگلادش شوند که نظامیان میانماری عامل آن بوده اند.
میانمار یکی از اعضاس آسه آن است و ناظران منطقه ای حل وفصل نشدن بحران روهینگیا را در بیش از یک سال و نیم گذشته عاملی در خدشه اعتبار بلوک آسه آن در عدم توانایی بر رفع بحران های منطقه ای خود می دانند.
شبد**آساق**1599

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آسه آن ميانمار سنگاپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اجلاس شهرستانی نماز در شهرضا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان شهرضا، هدف از برگزاری این اجلاس را هم افزایی نیرو‌های مردمی و سازماندهی شده مروج فرهنگ نماز و شناسایی چالش‌ها و آسیب‌های پیش رو در تبلیغ نماز و ارائه راهکار‌های متناسب با آن بیان کرد.
حجت الاسلام محمد هادی باقی افزود: شناخت بهتر و دقیق‌تر فعالیت‌های انجام شده در راستای ترویج فرهنگ نماز و ارزیابی و توانمند سازی مبلغان از دیگر اهداف این برنامه بود.

دیگر خبرها

  • قطر و ترکیه گزارش‌هایی مبنی بر اخراج رهبران حماس از دوحه را رد کردند
  • اولین اجلاس شهرستانی نماز در شهرضا
  • بیش از 130 اجلاس نماز در ارتش برگزار شده است
  •  دیدار یحیی السنوار با رهبران جنبش + جزئیات | حماس: ۳۰ افسر اسرائیلی را در اختیار داریم
  • تونل‌های تا ۱۵طبقه زیرزمین به حماس اجازه می‌دهد پابرجا بماند | رهبران ارشد حماس کجا هستند؟
  • اظهار نظر اردوغان در مورد آخرین شایعات مربوط به اقامتگاه رهبران حماس
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی
  • مسلمانان روهینگیا همچنان با پاکسازی قومی مواجه هستند
  • انتقال دفاتر جنبش حماس از قطر به طور رسمی تکذیب شد
  • هیچ کشوری مثل قطر نمی‌تواند واسطه رسیدن به توافق مبادله اسرا باشد