Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:08:03 GMT

رشد تکنولوژی وطبع سرد کتابخوانی در جامعه

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۰۵۲۸

رشد تکنولوژی وطبع سرد کتابخوانی در جامعه

پایگاه خبری سنگ نوشته لرستان در مطلبی با عنوان 'رشد تکنولوژی وطبع سرد کتابخوانی در جامعه' نوشت: عصر کنونی بیش از هر زمانی چاپ ونشر کتاب های مختلف با موضوعات متنوع رونق گرفته و دستیابی به منابع آسانتر شده است اما مردم فاصله زیادی با کتابخوانی گرفته اند.

در ادامه این مطلب آمده است: در بررسی اجتماعی موضوع کتابخوانی به نظر میر سد موارد متعددی در جامعه موجب شده تا کتابخوانی از سبد فرهنگی خانواده ها حذف ویا کم رنگ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رشد سریع تکنولوژی ارتباطات رسانه ایی و دسترسی آسان،کم هزینه بودن به اطلاعات مورد نیاز مردم نقش مهمی در گریز از کتابخوانی است بطوریکه در کم ترین زمان ممکن کافی است در شبکه تحت وب با جستجوی یک کلمه هزاران فایل آماده برروی سیستم مشاهده شود علاوه بر این با توجه به تجاری سازی همین بسترهای تحت وب در صورت عدم دسترسی به شرایط با کمترین هزینه اطلاعات خود را از طریق کافی نت ها یا حتی اشخاص متخصص در این زمینه دریافت می کنند.
سیستم آموزشی معیوب در نظام تحصیلی از دوران مدرسه تا تحصیلات تکمیلی از جمله موانع رسیدن به یک جامعه کتابخوان و اهل مطالعه است. پایه واساسی که با مدرک گرایی،تجاری سازی، مسئولیت اجتماعی ضعیف،نبود قوانین شفاف ولازم الاجرا در نظام آموزشی،شعار گرایی وآمارسازی را می توان از آفت های گریز از مطالعه کتاب دانست
چه باید کرد تا جامعه ایی با محوریت دانایی وتفکر مبتنی بر مطالعه داشت ؟ برون رفت از وضعیت کنونی بی میلی به مطالعه را باید در نظام اجتماعی از خانواده،مدرسه، دانشگاه ،قانون،دولت شروع کرد. ایجاد فرصت های مطالعاتی غیر از کتاب های درسی در مدرسه با عنوان زنگ مطالعه آزاد ،توسعه فضاهای کتابخانه های عمومی، تغییر رویه های مرسوم آموزشی دانشگاه ها،اعطای تسهیلات ارزان قیمت به ناشران جهت کاهش هزینه های چاپ،اعطای یارانه خرید کتاب به عموم مردم،ترویج فرهنگ هدیه کتاب به جای برخی از کالاهای غیر قابل استفاده در سرکشی ها معمول(تاج گل در مراسم عزاداری، سبد گل در تبریک ها وسرکشی بیماران و….)، معرفی کتاب های مفید در رسانه های ارتباط جمعی برای قشر های مختلف، ترویج فرهنگ وقف کتاب های بدون استفاده به افراد نیازمند،جایگزینی مجازات های محکومین به مطالعه وترویج کتابخوانی بین محکومان دستگاه قضایی،نیاز سنجی از علاقه مندی مردم به نوع کتاب ها و تامین آن می تواند در بهبود کتابخوانی تاثیر گذار باشد.
منبع : پایگاه خبری سنگ نوشته
6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب كتابخواني رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۰۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت فاطمه غفاری از ساخت فیلم و سریال کمتر از یک سال

تهیه‌کننده و بنیانگذار تکنولوژی ویرچوال پروداکشن تولید مجازی فیلم در واکنش به ساخت سریال‌ و فیلم‌هایی که سال‌ها به طول می‌انجامند این نکته را یادآور شد با تکنولوژی و فناوری هم می‌توانیم زمان و هم هزینه تولید آثار مهم تلویزیون و سینما را کاهش دهیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها درباره ساخت سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی که شخصیت‌های ایرانی را معرفی می‌کند، اما با روایتِ خارجی نقدهای بسیاری مطرح می‌شود و در این میان بسیاری براین باورند که کُندی در روند تولیدی و افزایش هزینه‌ها زیر سایه بهرمندی حداقلی از فناوری‌های نوین شاید به ماجرا دامن زده و نکته نگران کننده است.

 اوجِ این حرف و حدیث‌ها با پخش سریال «حشاشین» که تنها ظرف مدت کمتر از یک سال ساخته شده بود، در برخی کشورهای همسایه ایران اتفاق افتاد که این زنگِ خطر را برای مسئولین و دست‌اندرکاران امر ایجاد کرده که می‌توان در مدت زمان کمتر و هزینه‌های مقرون‌ به صرفه‌تر سریال‌ها و فیلم‌های جریان‌ساز و مهم ساخت. 

زنگ خطر ماجرا اینجا ست که شاید یکی از بزرگترین موانع ساخت سریال و فیلم خصوصاٌ «الف ویژه‌ها» همین فناوری‌های جدید باشد که کار را به لحاظ زمانی کُندتر و اصطلاحاً تولید کارها را گران‌تر می‌کند.

فاطمه غفاری تهیه‌کننده و بنیانگذار تکنولوژی ویرچوال پروداکشن تولید مجازی فیلم در ایران در این زمینه معتقد است، شاید بسیاری از سریال‌هایی که اصطلاحاً به آنها «الف ویژه» گفته می‌شود به دلیل طولانی شدن دوران تولید گران تمام می‌شود تا جایی که بسیاری از مدیران تلویزیون و سینما بعضاً از زیر بار ساخت این نوع کارها تنها به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، شانه خالی می‌کنند.

وی همچنین در جریان این گفت‌وگو به این نکته اشاره کرد که با فناوری‌های جدید که اتفاقاً در سریال‌هایی همچون «حشاشین» از آن بهره‌برداری شده می‌توان کارهای بزرگ و تأثیرگذار نمایشی را در کمتر از یک سال به سرانجام رساند.

این تهیه کننده شناخته شده عرصه فیلم و سریال درباره تجارب ساخت سریال با استفاده از فناوری‌های نوین تصریح کرد: در کارخانه تولید مجازی فیلم، پروژه‌های بزرگی  از جمله سریال «موسی(ع)» که چند صباحی تحت این فضا پیش رفت و «مهیار عیار» سریال جدید تلویزیون که این روزها خودش را برای آنتن سیما آماده می‌کند با استفاده از فناوری‌های نوین ساخته شد. همچنین سریال نمایش‌خانگی «هفت» و البته بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌هایی که جزو تولیدات جدید و همکاری‌های تازه با این کارخانه پیش می‌روند.

زیرسوال بردن تاریخ با "حشاشین"، تلنگر جدی به سریال‌سازان

 غفاری در واکنش به ساخت سریال «حشاشین» و کم‌کاری‌هایی که در ساخت سریال‌های تأثیرگذار از شخصیت‌های تاریخی با لوکیشن‌ها و پروداکشن‌های بزرگ اتفاق افتاده، تأکید کرد: شاید نکته جالب توجهی باشد که قرار بود داستان پرداخته شده در سریال «حشاشین» را ما بسازیم؛ یعنی حسن صباح. اما به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد. 

وی خاطرنشان کرد: اگر ما حمایت شویم حتماً هم هزینه‌های ساخت در فیلم‌ها و سریال‌های مهم و اصطلاحاً پرلوکیشن با پروداکشن‌های زیاد کم می‌شود و هم آنقدر طول نمی‌کشد که مخاطب را چندین‌سال‌ منتظر نگه دارد، مثلاً نیاز نیست تا 1405 منتظرِ سریال «سلمان فارسی» باشیم یا برخی سریال‌های دیگر که در تاریخِ تلویزیون به عنوان ویترین ارزشمندی از آنها یاد می‌شود.

تهیه‌کننده و بنیانگذار تکنولوژی ویرچوآل پروداکشن تولید مجازی فیلم در خصوص همکاری با کشورهای خارجی افزود: شاید جالب باشد که بگویم هندی‌ها در مذاکرات جدیدی که با ما داشتند خیلی علاقه‌مندند این روش و تکنیک‌های ساخت سریال و فیلم بنابر فناوری‌های جدید را ما به آنها بیاموزیم. در برخی از آثار و کارهایشان با آنها مشارکت کنیم. 

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما و نهادهای ذیربط در ساخت آثار نمایشی (تلویزیونی و سینمایی) این حمایت را داشته باشند که می‌توانیم با استفاده از این تکنولوژی‌ها کارهای بزرگی که بارها درباره‌اش در فضای‌رسانه صحبت شده باید ساخته شوند تا جوانان ما از تاریخ این کشور به طور درست و به دور از تحریف خبردار شوند، اتفاق بیفتد. ما سال‌هاست که درباره ساخت «بازمانده2» یا برخی از کارهای دیگر درباره نبرد اسرائیل و فلسطین و حضور کشورهای مقاومت و یا بسیاری از کارهای سینمایی و سریالی اساطیری و تاریخی صحبت می‌کنیم اما اتفاق نمی‌افتد.

غفاری از تفاهم با سازمان صداوسیما برای راه‌اندازی یک شهرک بزرگ دیجیتال خبر داد که می‌تواند اتفاقات بزرگی را ایجاد کند. شاید روزهایی را ببینیم که سریال‌های بزرگِ تاریخی برای معرفی شخصیت‌های ارزشمند کشورمان را به جای چند ساله، چند ماهه بسازیم. 

«وعده صادق» محقق شد؛ اما وعده ساخت «بازمانده‌ها» خیر!

این تهیه‌کننده و بنیانگذار تکنولوژی ویرچوآل پروداکشن تولید مجازی فیلم با بیان اینکه به سمت شبیه‌سازی انسان‌ها برای استفاده در فیلم‌ها و سریال‌ها پیش رفته‌ایم، گفت: رسیدن به تکنیک ساخت فیلم و سریال با استفاده از شبیه‌سازی انسان اتفاق ارزشمند و بزرگی است که خوشبختانه به آن دست پیدا کردیم. مصداق بارز آن ساخت سکانس‌هایی از غزه است که به زودی از آن رونمایی خواهد شد.

او با اشاره به ساخته شدن فیلم‌ها و سریال‌ها با استفاده از فناوری کمتر از یک سال خاطرنشان کرد: وقتی نقدهایی را درباره سریال «حشاشین» می‌خواندم که فارغ از تحریف و زیر سؤال بردن تاریخ و یا به تعبیری با روایتِ غیرایرانی و غیراستناد شده در برخی از بخش‌ها، ساخته شدن این سریال در چند ماه با استفاده از تکنولوژی خودش این نکته را برای من ایجاد کرد که ما با استفاده از این تکنولوژی که در دست داریم و در این کارخانه بسیاری از کارها پیش رفته می‌توانیم زمینه‌ساز این اتفاقات باشیم. ادعا نیست اما واقعاً برخی از کارهای تاریخی چند ساله را می‌توانیم حتی یکساله و یا کمتر از یک سال هم تحویل بدهیم.

غفاری در پایان تأکید کرد: شاید برای برخی سؤال پیش آید چطور می‌توان یک پروژه چند ساله را چند ماهه یا یکساله ساخت؟ با توجه به تغییرات بنیادی و ویژگی‌های این روش تولید Virtualprodaction در صنعت سینما ما  امکان ساخت پروژه‌های تاریخی سینمایی در مدت زمان کمتر از یک سال را داریم و با  کاهش هزینه تولید در صورت حمایت سازمان سینمایی، صداوسیما می‌توانیم با استفاده از فناوری های نوین همزمان چندین سریال و سینمایی بسازیم. ما توانستیم با پایه‌گذاری  این روش و استفاده از این تکنولوژی، فیلم‌سازی را در ایران  به شکل صنعت در بیاوریم؛ در واقع از روش سنتی به روش نوین و صنعتی رسیدیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • اجرای طرح کوله پشتی کتاب در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  •  اجرای طرح «کوله پشتی کتاب» در چهارمحال و بختیاری
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند
  • روایت فاطمه غفاری از ساخت فیلم و سریال کمتر از یک سال
  • جماعت تندرو به دنبال هزینه کارهای بی‌قاعده بر دوش رهبری‌اند | پایه‌گذار این روش کیست؟