Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-19@13:17:34 GMT

روز «قم» به تقویم اضافه شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۰۷۱۰

شورای فرهنگ عمومی استان قم سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم را، "روز قم" نامگذاری کرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی عصر امروز ۲۳آبان در جلسه ویژه شورای فرهنگ عمومی استان قم که در ساختمان پژوهشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: روز ۲۳ ربیع الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه (س) به قم است، هجرت ایشان یک سال بعد از هجرت امام رضا(ع) به ایران صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چند اتفاق بسیار مهم بعد از هجرت حضرت فاطمه معصومه(س) به قم رخ داد، یکی اینکه توجه علویان و سادات به شهر مقدس قم جلب شد به صورتی که امروزه حدود ۴۴۰ امامزاده در استان داریم، دیگر اینکه ده‌ها هزار نفر از شهرها و کشورهای مختلف برای زیارت مضجع شریف ایشان سفر می‌کنند.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) ادامه داد: بعد از هجرت حضرت معصومه(س) به قم، این شهر جنبه مذهبی پیدا کرد و به یک مرکز علمی تبدیل شد، همچنین توجه بزرگان و امرا به این شهر جلب شد و بسیاری از آنان برای زندگی به قم آمدند.

وی اظهار کرد: از دیگر اتفاقات مهم بعد از هجرت حضرت معصومه (س) به قم می‌توان به تغییر پیدا کردن جغرافیای شهر بعد از وفات ایشان اشاره کرد، پیکر پاک حضرت را بعد از وفات برای خاکسپاری به بیرون از شهر بردند ولی مغناطیس وجودی ایشان باعث جذب مردم شد و شهر به سمت مرقد مطهر ایشان گسترش پیدا کرد به صورتی که امروزه، حرم مطهر حضرت مرکز و قلب شهر قم محسوب می‌شود.

فلاحی ادامه داد: در منطقه ساوه و کاشان تعداد زیادی از اهل سنت زندگی می‌کردند، هجرت حضرت فاطمه معصومه (س) باعث شد تا فرهنگ عربی اسلامی بر فرهنگ ایرانی زرتشتی غلبه پیدا کند و قرن سوم هجری را قرنی خاص در تاریخ قرار بدهد.

وی عنوان کرد: این هجرت در تاریخ کشور به خصوص تاریخ قم از اهمیت بالایی برخوردار و به نوعی سرنوشت ساز است، به همین دلیل این نیاز احساس می‌شود که سالروز ورود ایشان به قم را به گونه‌ای نامگذاری کنیم که یادآور جایگاه ایشان و شهر مقدس قم باشد.

در پایان جلسه و با رای اکثریت اعضای شورای فرهنگ عمومی استان، روز ورود حضرت معصومه (س) به قم، "روز قم" نام گرفت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روز قم حضرت معصومه تاریخ قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد فاطمه که در تخریب بقیع از بین رفت چه مکانی بود؟

یکی از اماکنی که در بقیع تخریب شد مسجد فاطمه محل تجهیز و تکفین حضرت زهرا (سلام الله علیها) است.

آنجا محل عبادت ایشان در بقیع و محل دلتنگی ایشان در فراق پدر است.

آنجا مکانی است که فقهای شیعه و سنی مانند شیخ صدوق، شیخ مفید و غزالی نماز خواندن در آن را مستحب دانسته‌اند.

تا اواخر قرن ششم بدان «مسجد فاطمه» می‌گفتند و اولین بار ابن جبیر آن را «بیت‌الحزن» نامید و یکصد سال پیش وهابیان تخریبش کردند!

آن جا در ۲۵ متری جنوب شرقی بقعه اهل بیت (علیهم‌السلام) قرار دارد.

دیگر خبرها

  • زندگی فاطمه بنت اسد می‌تواند برای همه الگو باشد
  • حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، مصادیق بارز کرامت
  • مسجد فاطمه که در تخریب بقیع از بین رفت چه مکانی بود؟
  • معصومه باقری نخستین بانوی ایرانی قضاوت کننده در المپیک پاریس
  • نمایشگاه گروهی «وعده صادق» با محوریت «کودک، جنگ، غزه» در فرهنگسرای اندیشه
  • قبرستان بقیع قدیم ‌ها این شکلی بود + ویدئو
  • قضاوت داور بانوی تکواندو در المپیک ۲۰۲۴ پاریس
  • ثبت روز آزمایشگاهیان در تقویم کشور
  • افزایش جای پارک موتورسیکلت در اطراف حرم حضرت معصومه (س)
  • انتقال فرهنگ اهل بیت (ع) در بازسازی عتبات عالیات