Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@23:07:14 GMT

آينده جهان به آب وابسته است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۰۹۳۹

آينده جهان به آب وابسته است

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - رئيس انجمن ژئوپليتيک ايران با بيان اينکه آب از لحاظ اقتصادي همانند نفت و گاز بسيار با ارزش و سودمند است، تاکيد کرد: آينده جهان روز به روز به منابع آبي ، مالکيت و موضوع حقوقي آن وابسته تر مي شود.

به گزارش ايرنا، محمد حسين پاپلي يزدي چهارشنبه شب در نشست شب هاي فرهنگي يزد با موضوع همزيستي با آب گفت: اتحاديه اروپا و آمريکا در 150 سال گذشته بر روي منابع نفت سرمايه گذاري زيادي کردند ، تا تجارت جهاني نفت و قدرت بين المللي را در زمينه هاي مختلف در اختيار داشته باشند و با توجه به شرايط فعلي اکنون نيازمند ديپلماسي آب در کشور هستيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: اگر بخواهيم آينده اي در عرصه جهاني داشته باشيم بايد وارد عرصه تملک و تصاحب از راه صلح ، گفت و گو و مذاکره در خريد آب شد ، اگر تا 50 سال آينده کشوري به يخ هاي قطب جنوب دسترسي نداشته باشد با مشکل جدي روبرو خواهد شد.
پاپلي يزدي در ادامه تملک و تصاحب آب را ديپلماسي آب دانست و تاکيد کرد: اين موضوع امنيت ، آسايش ،رفاه و آينده ايران را رقم مي زند و چاره اي هم جز اين نيست زيرا بسياري از کشورها به دنبال اين موضوع هستند.
عضو مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه يادآور شد: همسايگان به ويژه ترکيه و افغانستان ساخت سدهاي بزرگي را شروع کردند که ديپلماسي وزارت خارجه ايران در زمان خودش اصلا ساز و کاري نداشت که وارد مذاکره شود ، اين سدها چه تاثيري بر ايران دارد و سازمان حفاظت از محيط زيست هم در اين زمينه توجه چنداني نکرد.
پاپلي يزدي مصرف آب کشور را سالانه 100 ميليارد مترمکعب بيان کرد و اظهار داشت: ظرفيت سد آتاتورک ترکيه که بر روي رودخانه فرات ساخته شد، 49 ميليارد مترمکعب است يعني با ساخت آن حدود نيمي از آب به ايران گرفته شد.
وي اظهار داشت : سئوال من از مسئولان وزارت امور خارجه اين است آيا ترک ها اين سدها را فقط براي منافع ملي خود ساخته اند يا با همکاري ناتو ،آمريکا و اسرائيل براي فشار بر عراق ، سوريه و ايران اقدام به ساخت آن کردند؟
پاپلي يزدي ادامه داد: بخشي از جنگ در سوريه به دليل ساخت اين سدهاست ، وقتي سدها بر روي فرات و دجله ساخته شد آب کشاورزي در سوريه کاهش يافت هرچند اين کشور چند سد ساخته بود اما کمبود آب موجب مهاجرت روستاييان به شهرها و در نهايت بيکاري و حاشيه نشيني ،زمينه مطالبات مردم آن را دامن زد و موجب جنگ شد.
وي با بيان اينکه اهميت اقتصادي و سياسي آب برابر امنيت است، ادعا کرد: در کشور اشتباهاتي مرتکب شديم ،سدهايي را هم ساخته ايم که نتيجه آن هورالعظيم که يکي از تالاب هاي ايران و بين النهرين است در سال 1976 ، 140 هزار هکتار وسعت داشت، هم اکنون مساحت آن به 35 هزار هکتار کاهش يافت، بدين ترتيب بين النهرين در حال تهديد است.
اين استاد رشته جغرافيا در ادامه با بيان اينکه به دليل کاهش ميزان ورودي آب به اين تالاب و خشک شدن آن به منشاء ريزگردها تبديل شد، و ريزگردها و خشکسالي را پيامد فقدان «ديپلماسي آب » دانست.
** جنگ آب توپ و تانک نيست
پاپلي يزدي با بيان اينکه جنگ آب ديگر جنگ توپ و تانک نخواهد بود، بلکه جنگ واقعي خواهد بود، يادآور شد: خسارت ريزگردها کمتر از جنگ ايران و عراق نيست و هرسال هم تکرار مي شود و از سوي ديگر افغانستان با وجود گرفتاري ها، بي پولي و ناامني مشغول ساخت سدهايي است که بر آب‌هاي ورودي به ايران تاثير منفي مي‌گذارد .
وي خاطر نشان کرد: بدين ترتيب ايران از شرق و غرب با چالش هايي روبروست که در 50 سال اخير اصلا به آن توجه نکرديم ، اکنون نيمي از درياچه آرال در آسياي ميانه خشک شد و با وجود اينکه اين درياچه با کشور ما 1500 کيلومتر فاصله دارد، اما در مسير بادهاي 120 روزه قرار دارد که پيامد آن آلودگي زيست محيطي براي ايران است.
رئيس انجمن ژئوپليتيک ايران بيان کرد: نمي توان گفت، ديپلماسي محيط زيست نبايد داشته باشيم و نسبت به مسائل مرتبط اين بخش اعتراض نکنيم ؟
به گفته وي، در شرايطي که ديپلماسي آب نداريم، چگونه مي‌خواهيم با تاجيکستان وارد مذاکره شويم تا منافع ملي ما را در سال‌هاي آينده تضمين کند و پيامدهاي امنيتي نيز به بار نياورد؟
پاپلي يزدي اضافه کرد: رودخانه مرزي ارس نيز مشکلاتي دارد که بيشتر به آلودگي مربوط مي‌شود، طوريکه معادن در حال بهره‌برداري مس ارمنستان در آينده براي رودخانه ارس خطرناک است.
وي ادامه داد: اکنون با رايزني هاي صورت گرفته دفتر ديپلماسي آب در وزرات امور خارجه تشکيل شد که سفير سايق ايران در مکزيک مسوول اين دفتر است.
** امنيت اقتصادي وابسته به تملک آب
رئيس انجمن ژئوپليتيک ايران با بيان اينکه آينده جهاني و امنيت اقتصادي بستگي به تملک آب دارد، تصريح کرد: من مخالف انتقال آب شرب به استان ها نيستم، بلکه بايد صرفه جويي کرد.
** آب کم نيست ، انصاف کم است
پاپلي يزدي افزود: در ايران آب کم نيست بلکه انصاف ما نسبت به مصرف آب خيلي کم است هر شهروند ايراني روزانه 80 تا 120 ليتر آب از طريق دور ريز غذا به هدر مي دهد، براي يک گرم برنج ،چهار ليتر آب نياز است.
وي آموزش در زمينه صرفه جويي را مهم دانست و گفت: البته در اين زمينه اصل آموزش نيست بلکه باور مهم است و بايد آن را از دوران کودکي به ويژه پيش دبستاني و دبستان آغاز کرد.
پاپلي يزدي فعاليت در گروه جغرافياي دانشگاه فردوسي مشهد را از سال 1350 به عنوان کارشناس آغاز کرد و پس از طي مراحل استادياري و دانشياري و از سال 1378 به عنوان استاد در دانشگاه فردوسي مشهد به فعاليت ادامه داد.
اين محقق و نويسنده برجسته، مهر تا اسفند 1368 به دعوت مرکز تحقيقات ملي فرانسه (C.N.R.S) براي همکاري در طرح اطلس ايران به فرانسه دعوت شد.
پاپلي يزدي در سال 1981 به عنوان عضو مرکز ملي تحقيقات علمي فرانسه درآمد و در سال 1990 به عنوان استاد مدعو به تدريس در دانشگاه سوربن پاريس پرداخت.
وي بنيانگذار، مدير مسئول و صاحب امتياز فصلنامه تحقيقات جغرافيايي و نخستين ايراني دارنده جايزه انجمن جغرافياي فرانسه است.
وي سابقه تدريس در دانشگاه سوربن پاريس، فردوسي مشهد و تربيت مدرس تهران را دارد و برخي آثارش به عنوان منبع علمي در آزمون هاي کارشناسي ارشد و دکتري رشته جغرافيا معرفي مي‌شود.
پاپلي يزدي در سال 1996 به عنوان عضو اصلي کميسيون جغرافياي فرهنگي انجمن جغرافيدانان جهان انتخاب شد.
اين کميسيون در مجموع 10 نفر عضو دارد و سهم آسيا سه نفر است.
وي مؤسس، مدير مسئول و صاحب امتياز تنها فصلنامه علمي پژوهشي با موضوع و عنوان تحقيقات جغرافيايي است که با هدف ارتقاي سطح کيفي علم جغرافيا در ايران فعاليت مي ‌کند.
2088/ 2047/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری عصر یکشنبه در نشست شورای عالی روحانیت استان بوشهر، اظهار داشت: اکنون در دوره گذار نظم کنونی و نظم آینده جهان هستیم که تا حدود سال ۱۴۰۶ در این دوره باید تکلیف همه چیز شفاف و روشن شود.

وی افزود: دیدگاه و طراحی آمریکا، جهان غرب و صهیونیست‌ها این است که طرح کلان نظم جهان باید بر اساس سلطه غرب بر کل امور سیاسی و اقتصادی باشد و تمام زیرساخت‌ها باید در این مسیر قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه محور مقاومت به رهبری ایران مهمترین مانع تحقق نظم آینده جهان به سبک آمریکا و صهیونیست‌ها است، عنوان کرد: بنابراین آنها از ۲ سال قبل طرح ایجاد بحران شدید در محور مقاومت را دنبال می‌کنند.

وی افزود: برخلاف انتظار غربی‌ها، شرایط طوری رقم خورده است که تمام اهداف کشورهای غربی و صهیونیست‌ها در غزه از بین رفته است.

آیت الله صفایی بوشهری بزرگترین شکست اسرائیل در تاریخ حیات خود را ضربه وعده صادق دانست و گفت: رسانه‌ها می‌خواستند فکر جهان را به سمت نگاه حمایت از رژیم صهیونیستی ببرند اما الان آمریکا و اروپا و دانشگاه‌ها محور مخالفت با رژیم صهیونیستی و محکومیت آنها شده است.

وی ابراز کرد: اگر زمانی در دانشگاه‌های ایران اتفاقی می‌افتاد، دشمن با بزرگنمایی روی آن مانور می‌داد، اما اکنون در دانشگاه‌های آمریکا دانشجویان و اساتید دانشگاه را به جرم حمایت از مردم غزه دستگیر می‌کنند.

امام جمعه بوشهر یادآور شد: با وجود جریان محور مقاومت غزه و عملیات وعده صادق شرایطی ایجاد شده که دشمنان مجبور شدند ماهیت خود را نشان دهند و دوره گذاری که می‌خواستند آن را به سمتی طراحی کنند که آینده جهان در دستشان باشد، الان عکس آن کاملاً در جریان سقوط قرار گرفته‌اند.

وی افزود: دشمن ضربه خورده و دست به عملیات‌های تخریبی بیشتری می‌زند و بیشتر حمله می‌کند و کار سخت‌تر می‌شود و باید آماده باشیم.

آیت الله صفایی بوشهری با اشاره به متحیر شدن جهان عرب در شرایط فعلی، خاطرنشان کرد: کشورهای جهان عرب اگر سکوت کنند به معنای همکاری نکردن با جبهه مقاومت است، از طرفی اگر به رژیم صهیونیستی کمک کند به عنوان دشمن جبهه مقاومت تلقی می‌شوند، ولی این قدر آش شور شده است که مجبور شدند جنایات رژبم صهیونیستی را محکوم کنند.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی و رشد عقلانیت تحلیلی آنها مهم است، بیان کرد: گوش‌مان به دهان مقام معظم رهبری باشد و این ساختار در نظام روحانیت شکل بگیرد که دیدگاه رهبری حجت باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه آینده بسیار روشنی در پیش داریم، ابراز کرد: باید آماده باشیم و فرهنگ مقاومت و نگاه تابعیت به هدایت‌های مقام معظم رهبری را در خود تقویت کنیم.

کد خبر 6097604

دیگر خبرها

  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • احتمال کلنگ‌زنی طرح سه طبقه میدان ونک در سال آینده
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس