Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@03:35:37 GMT

تأثیرگذار در مسیر اصلاح قانون

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۱۰۳۳

تأثیرگذار در مسیر اصلاح قانون

«هندی و هرمز» با وجود اینکه دارای سوژه دردناکی است اما خیلی رنگی است و علت آن تصاویر بکر و زیبای جزیره هرمز و انتخاب هوشمندانه لوکیشن توسط کارگردان است. طیبه سیاوشی نماینده مجلس  این فیلم اگر چه موضوعی اجتماعی را مطرح می‌کند که شاید خیلی‌ها تحمل دیدن واقعیت‌های آن را نداشته باشند اما با بازی‌های گرم و باورپذیر بازیگران آماتور قصه را طوری جذاب بیان می‌کند که مخاطب را تا پایان همراه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر زیبایی‌های بصری و کاراکترهای دلنشین هندی و هرمز، آنچه این سوژه و سیر اتفاقات تلخ را تلطیف می‌کند پایان‌بندی خوب فیلم است. به ماجرای ازدواج کودکان که ورود کنید با توجیهاتی مواجه می‌شوید مبنی بر اینکه دختران به سنی رسیده‌اند که ازدواج را می‌فهمند و دلشان می‌خواهد ازدواج کنند در صورتی که برای دختر 13 ساله جامعه ایرانی ازدواج امری ناشناخته است و آن را فقط در قالب همان لباس سفید عروسی و کفش پاشنه بلند دنیای کودکی خود می‌بیند؛ نمونه‌اش عروسی دختر 9 ساله‌ای در مشهد است که با دستور معاون دادستانی متوقف شد. آنها آگاه نیستند که ازدواج قرارداد مهم در زندگی انسان است و با این ناآگاهی از مدرسه بیرون می‌کشندشان و به حجله بخت می‌فرستند و مسئولیت سنگینی روی دوش کودک می‌گذارند؛ این فضا بخوبی در فیلم «هندی و هرمز» تصویر شده است. هندی با وجود علاقه زیادش به مدرسه و تحصیل، ازدواج می‌کند و باردار می‌شود و در نهایت مجبور به ترک مدرسه می‌شود، هرمز پسربچه 16 ساله برای تأمین معاش زندگی ناچار به یافتن شغل می‌شود و به هر دری می‌زند و به آن سرنوشت شوم دچار می‌شود. امینی با تصویر وضعیت فلاکت‌بار او نشان می‌دهد که دختر و پسر هر دو قربانی این سنت غلط هستند. پایان‌بندی فیلم و بازگشت هندی همراه با فرزندش به مدرسه امیدوارمان می‌کند که بشود در این مسیر حرکتی فرهنگی داشت، اگرچه سرنوشت مادر 13 ساله و فرزندش هم اشاره‌ای به مصائب زنان سرپرست خانوار دارد. «هندی و هرمز» در راستای اصلاح قانونی (افزایش سن ازدواج) است که این روزها برای آن تلاش می‌کنیم و به اعتقاد من هر چه نمایندگان بیشتری از مجلس این فیلم را ببینند مسیر ما هموارتر خواهد شد. در شرایطی که این روزها برخی با تهمت‌زنی در تلاش هستند مسیر این قانون را تغییر دهند اما تصویب آن امری ضروری است برای آنکه کودکان این سرزمین دچار فقر مضاعف نشوند. در این میان نکته مصیبت‌بار وادار کردن آنها به ازدواج با مهاجران خارجی و تولد کودکان بی‌هویت است؛ زنانی که همسرانشان به‌دلیل اعتیاد یا بازگشت به کشورشان یا مسائل متعدد ترک‌شان کرده و تنها خواسته‌ آنها دریافت یک کارت هویت برای فرزندانشان است. با امید به اینکه لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی به تصویب برسد. اگرچه برخی معتقد به نظریه هنر برای هنر هستند اما به اعتقاد من هنری والا است که در خدمت جامعه، اجتماع و مردم باشد و حتی در مسیر اصلاحات قانونی تأثیر بگذارد. در بررسی آسیب‌های اجتماعی و اصلاح آن، کدهای زیادی از آثار سینمایی از مردم دریافت می‌کنیم که نشان می‌دهد تا چه میزان یک کار سینمایی به لحاظ فرهنگی تأثیرگذار است. مسلماً ساخت فیلمی مثل «هندی و هرمز» در کنار گالری‌ها و نمایشگاه‌های هنری موضوع محور همراه فعالیت NGOها و تلاش رسانه‌ای تأثیرگذار خواهد شد. به امید روزی که رسانه ملی هم در این حوزه به مساعدت ما بیاید.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی
  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • عملیات اصلاح هندسی و احداث دوربرگردان در بلوار ارم اجرایی شد
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری