Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@08:00:58 GMT

قهر مرزنشینان ترکمن خراسان شمالی با تسهیلات مسکن

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۱۵۱۳

قهر مرزنشینان ترکمن خراسان شمالی با تسهیلات مسکن

بجنورد- ایرنا- ترکمن های مرزنشین شهرستان راز و جرگلان، در واحدهای مسکونی فرسوده و نامقاوم زندگی می کنند اما حاضر به دریافت تسهیلات بانکی برای مقاوم سازی و یا نوسازی منازل خود، نیستند.

به گزارش ایرنا، ترکمن های اهل سنت راز و جرگلان، بنا بر مسائل اعتقادی و بر اساس فتوای علمای خود، بهره تسهیلات بانکی را حرام دانسته و از این جهت به آن روی خوشی نشان نمی دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همین پایبندی به عقاید، سبب شده تا مردم ترکمن به تسهیلات بانکی پشت کرده و از آن بی بهره بمانند.
البته تاکنون پیشنهادها و راهکارهایی برای پرداخت وام بدون بهره به این قشر داده شده اما اجرایی نشده است.
این در حالی است که شهرستان مرزی راز و جرگلان، به علت قرار داشتن در گسل کپه داغ، یکی از مناطق لرزه خیز کشور است و البته در سال های گذشته، از ناحیه زلزله خساراتی نیز به خود دیده است.
بر اساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی، تنها 20 درصد از واحدهای مسکونی روستایی این شهرستان مرزی، مقاوم است و مابقی فرسوده و نامطمئن است.

* ترکمن ها متقاضی تسهیلات بدون سود هستند
فرماندار راز و جرگلان گفت: مردم اهل تسنن در این شهرستان مرزی، کم درآمد و بسیار محروم هستند و بر این اساس خود توان بازسازی و مقاوم سازی منازل خود را ندارند.
محمد زارعی افزود: از سویی با توجه به پایبندی ساکنان این خطه به مسائل اعتقادی، آنان حاضر نیستند که وام بانکی حتی با بهره و سود یک درصد دریافت کنند.
وی اظهار داشت: 72 درصد از مردم این شهرستان 60 هزار نفری ترکمن هستند و قریب به اتفاق آنان دریافت وام با بهره های حتی اندک را بر خود حرام کرده اند.
وی افزود: آخوندهای ترکمن هم مردم را از دریافت وام های بانکی باسود، منع می کنند. البته در این باره اطلاع رسانی هایی انجام شده و ترکمن های جوانتر در سال های اخیر کمابیش به دریافت تسهیلات تمایل یافته اند اما این آمار، زیاد نیست و زندگی مردم روستایی در خانه های نامقاوم برای ما همچنان یک دغدغه است.

* روستاییان توان مقاوم سازی مسکن خود را ندارند
امام جمعه جرگلان هم در این باره گفت: مردم راز و جرگلان بویژه در روستاها بسیار کم درآمد و محروم هستند و از این رو نمی توانند خود نسبت به مقاوم سازی منازل خود اقدام کنند.
آخوند رحیم صمدی اظهار داشت: درآمد این مردم بسیار ناچیز است به طوری که توان پس انداز و جمع آوری اندوخته ای ندارند.
وی درباره خودداری ترکمن ها از دریافت وام بابهره، گفت: اهل تسنن با توجه به عقایدی که دارند نمی توانند شرایط بانک را برای دریافت وام قبول کنند.
این عالم سنی مذهب افزود: بهره بانکی حرام است و ترکمن ها تنها مجاز به پذیرفتن وام هایی هستند که قرض الحسنه و یا بدون بهره باشد.
آخوند صمدی گفت: در این خصوص با استاندار و مسئولان بانکی نشست هایی داشته ایم تا در صورت امکان شرایط را برای پرداخت وام های بدون بهره به اهالی این منطقه هموار کنند.
وی گفت: درخواست ما این است که وام بدون بهره به مردم اهل سنت داده شود تا این قشر نسبت به مقاوم سازی منازل خود اقدام کنند.

* پیشنهادی برای حل مشکل
امام جمعه منطقه ترکمن نشین «باغلق» راز و جرگلان هم گفت: در مذاکراتی که با مسئولان بانکی و مدیران استانی برای حل این مشکل صورت گرفت پیشنهاد شد به جای وام بانکی، طرح و یا ساختمان به متقاضیان فروخته شود.
آخوند عبدالغفور یزدانی اظهار داشت: بانک می تواند به عنوان فروشنده، مسکن را به بهایی که سود مورد نظرش هم در آن لحاظ شده باشد، به متقاضیان بفروشد که در این مسائل شرعی هم رعایت می شود.
وی خاطرنشان کرد: در این معامله، که با رضایت طرفین خواهد بود مشکلی به لحاظ شرعی نیز وجود نخواهد داشت.

* 80 درصد مسکن روستاییان راز و جرگلان نامقاوم است
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان های بجنورد و راز و جرگلان گفت: 80 درصد از روستاییان راز و جرگلان در واحدهای مسکونی فرسوده و غیرمقام سکونت دارند.
رضا جبار ایمانی اظهار داشت: اکنون 14 هزار و 733 واحد مسکونی در 72 روستای این شهرستان مرزی وجود دارد که 11 هزار و 900 واحد آن فرسوده و نیازمند مقاوم سازی است.
وی افزود: از ابتدای اجرای طرح پرداخت تسهیلات مقاوم سازی به روستاییان، تنها سه هزار و 423 متقاضی در راز و جرگلان به بانک معرفی شده اند که از این تعداد برای 2 هزار و 200 واحد پایان کار صادر شده است.
وی گفت: این در حالی است که شمال خراسان شمالی و بویژه منطقه مرزی راز و جرگلان، به دلیل نزدیکی به گسل کپه داغ، در معرض آسیب زلزله است از این رو از مردم این شهرستان انتظار داریم نسبت به مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
مدیر بنیاد مسکن بجنورد و راز و جرگلان گفت: وقوع زلزله در سال 85 و 95، خسارت هایی را به واحدهای مسکونی روستاییان راز و جرگلان وارد کرد اما مردم این منطقه در آن مقاطع نیز از دریافت تسهیلات بازسازی مسکن خودداری کردند.
جبار ایمانی اظهار داشت: البته برخی روستاییان نسبت به ساخت واحد مسکونی اقدام می کنند اما بیشتر این ساخت و سازها غیراصولی و غیرفنی است و به لحاظ استحکام، مقاومت لازم را در برابر زمین لرزه ندارد.
مدیر بنیاد مسکن بجنورد و راز و جرگلان گفت: واحدهای مسکونی در روستاهای راز و جرگلان، عمدتا با مصالح محلی و عمدتا با سنگ ساخته می شود که به هیچ عنوان در برابر حوادثی چون زلزله مقاومت ندارد بطوری که برخی از این واحدهای نوساز در زلزله سال 95، دچار آسیب و خسارت شدند.
بر اساس این گزارش، بیش از 91 درصد از جمعیت 60 هزار نفری شهرستان راز و جرگلان در نواحی روستایی ساکن هستند.
راز و جرگلان، بخشی در تابعیت شهرستان بجنورد بود که در سال 1392 به شهرستانی مستقل به مرکزیت شهر «راز» ارتقا یافت.
42 هزار نفر از جمعیت این شهرستان مرزی را ترکمن های اهل تسنن تشکیل می دهند.
7185/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اهل تسنن وام مسكن خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۱۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر‌های کوتاه در خراسان رضوی؛ سه شنبه ۴ اردیبهشت

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی دانش آموزان با خاموش کننده های دستی  در نیشابور
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور گفت: این طرح با هدف آشنایی دانش آموزان با نحوه عملکرد انواع خاموش کننده های دستی در قالب طرح عید تا عید شهرداری و به همت  کارشناسان سازمان آتش نشانی اجرا  و در مدت دو ساعت، آموزشی های لازم به دانش آموزان و همچنین معلمان دبستان دخترانه شهید گلشنی نیشابور ارائه شد.

==
بازدید کارشناسان سازمان آتش نشانی از بخش های مختلف افلاک نمای خیام  نیشابوری
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور گفت: این بازدید پیرو دعوت رسمی مجری طرح افلاک نمای خیام از سازمان آتش نشانی برای بررسی بخش های مختلف این طرح  بزرگ ملی و منطقه ای انجام شد.

ابوالفضل اسدی افزود: همزمان با حضور کارشناسان آتش نشانی نیشابور در افلاک نمای خیام ، گروه کارشناسی آتش نشانی مشهد نیز به دعوت دانشگاه فردوسی مشهد و مجری طرح افلاک نما در محل حضور یافتند و بازدید ایمنی مشترکی را با آتش نشانی نیشابور انجام دادند.

‍==
بیش از ۱۱۰۰ آگهي ثبتی از طريق اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نیشابور بين نشريات مختلف توزیع شد.
نرجس مقدم پاشا مسئول امور فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور گفت: آگهي هاي ثبتي شهرستان نیشابور از طريق این اداره بين نشريات توزيع مي شود.

==
برگزاری مراسم قرعه کشی و واگذاری زمین به متقاضیان و کلنگ زنی طرح نهضت ملی مسکن در شهر کدکن
در مراسمی با حضور مسئولان شهرستانی و محلی واگذاری بخشی از زمین های طرح نهضت ملی مسکن در شهر کدکن انجام و ساخت این طرح آغاز  شد.

قناد ، رئیس اداره بنیاد مسکن شهرستان تربت حیدریه در این مراسم  گفت: رویکرد اصلی دولت در اجرای طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدن افراد بدون مسکن است.

شهردار کدکن نیز  گفت: با تنظیم و امضای توافقنامه ای با اداره کل راه و شهرسازی آماده‌سازی زمینها و تامین زیرساخت‌های ساخت نهضت ملی مسکن همزمان با شروع ساخت در دستور کار قرار گرفته است.

ابراهیم زنگنه تاکید کرد: متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن بعد از واگذاری واحدها می‌توانند پروانه ساختمانی از شهرداری دریافت و ساخت واحد مسکونی خود را آغاز کنند.

400 نفر برای دریافت زمین مسکن ملی در شهر کدکن دارای  شرایط بودند که با انجام قرعه کشی ۱۰۰ قطعه از این زمین‌ها به متقاضیان مسکن در این شهر واگذار شد.

==
جلسه شورای آموزش و پرورش فریمان برگزار شد
جلسه این جلسه با محور ایام فراغت دانش آموزان با حضور فرماندار  و برخی مسئولان ادارات شهرستان برگزار شد.

فرماندار شهرستان فریمان گفت:تغیرسند تحول، ریشه اش در بحث فرهنگی نهفته است از این رو  برای سازمان دهی نوین، قشرهای فرهنگی باید دغدغه فرهنگی و تربیت درست داشته باشند نه این که به آن به عنوان یک شغل نگاه کنند.

حمیداکبری گفت: همان گونه که رهبرمعظم انقلاب اسلامی می فرمایند:باید آسیب سازی فرهنگی بشود ، مهترین مسئله در بحث آموزش بحث القا فرهنگ اسلامی و دینی است؛ چرا که دشمن تمام تلاشش را کرده که فرهنگ ما را مورد هجمه قرار دهد.

سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فریمان هم گفت: کتابخانه ها باعث می شود تا دانش آموز در همه ابعاد فرهنگی ،آموزسی و دینی و تخصصی اطلاعات کسب کند.

زهرا حسینی با اشاره  به بحث اوقات فراغت دانش آموزان گفت:یکی از فعالیت های کتابخانه های عمومی برگزاری کلاس های متنوع آموزشی و هنری  پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان است.

==

جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان فریمان برگزارشد
این جلسه با حضور اعضای حقیقی و حقوقی در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

امیر ذاکری معاون فرماندار فریمان در این جلسه گفت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و تعالی انسانی و از دیرباز تاکنون اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی نزد اهل علم و ادب شناخته‌شده است.

وی با اشاره به قدمت کتابخانه عمومی شهید مطهری فریمان گفت: اکنون که امر خطیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برعهده ما گذاشته شده، وظیفه داریم همه  تلاش و کوشش خود را برای پرورش شخصیت های بزرگی همچون شهید مطهری انجام دهیم.

در پایان جلسه از مهدی صوفی، برنده استانی رشته شعر دوازدهمین دوره جشنواره ملی کتابخوانی رضوی در رده سنی بزرگسال قدردانی به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • رتبه نخست استان همدان در تحقق اشتغال به رزن رسید
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • ۴۰۰ روستایی در چناران تسهیلات ساخت مسکن دریافت کردند
  • دریافت تسهیلات ساخت مسکن ۴۰۰ روستا در چناران
  • کشف تعداد ۶۱ کندوی زنبورعسل در راز و جرگلان
  • خبر‌های کوتاه در خراسان رضوی؛ سه شنبه ۴ اردیبهشت
  • لزوم تعیین تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • لزوم تعیین و تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • خراسان شمالی در پیشبرد طرح‌های مسکن رتبه هشتم را دارد