Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «اشک و شمشیر» که با هدف انعکاس تفاوت های مناسک محرم و صفر و جذب گردشگر مذهبی با حضور بسیاری از عکاسان و فعالان فرهنگی اجتماعی و مدیران استان راه اندازی شده بود شامگاه چهارشنبه نفرات برگزیده را مشخص کرد.

فراخوان سوگواره عکس اشک و شمشیر در دهه اول محرم از سوی معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این فراخوان بیش از ۷۰۰ اثر از ۱۰ شهرستان به دبیرخانه سوگواره عکس اشک و شمشیر رسید که آثار دریافتی توسط امین نظری، محمد رضا فرطوسی و سید مدیار شجاعی فر داوری شدند.

در این داوری، سه برگزیده در بخش تک عکس و سه برگزیده در بخش مجموعه عکس انتخاب و در روز اختتامیه نمایشگاه معرفی و تجلیل می شوند.

نفرات اول تا سوم در بخش تک عکس را به ترتیب نوید مطریان پور، مژگان رحیمی و موعود نگراوی تشکیل دادند. همچنین رضا سلیمانی روزبهانی، مهدی کرمی و سعیده توسلی فر نیز به عنوان تجلیل شدگان توسط هیئت داوری انتخاب شدند.

همچنین در بخش مجموعه عکس محمد آهنگر نفر اول،  مهدی پدرام خو نفر دوم و مصطفی اکبری مقدم مقام سوم را کسب کردند. تقدیر شدگانِ این بخش توسط داوران نیز خانم نیوشا رادمنش و محمد مهدی عاملی اعلام شدند.

دبیرخانه این سوگواره اعلام کرده که هدف از این سوگواره معطوف کردنِ نگاه علمی عکاسان به تفاوت های مناسک محرم و صفر و تمرکز بر انسان شناسی (مردم شناسی) تصویری است.

کارگاه عکاسی مردم شناسی از مناسک محرم نیز توسط جاوید تفضلی و کارگاه انسان شناسی تصویری توسط ناصر فکوهی استاد انسان شناسی دانشگاه تهران در گالری معاونت فرهنگی دانشگاه شهید چمران به صورت رایگان برای علاقمندان برپاشدند.

به گزارش مهر، نمایشگاه عکس اشک و شمشیر شامگاه دیشب به کار خود خاتمه داد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی خوزستان خبر از برگزاری این مسابقه عکس در سطح ملی در سال های آینده خبر داد.

مراسم افتتاحیه این نمایشگاه نیز با حضور مسئولان استانی از جمله مدیر کل و معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو شورای شهر اهواز، معاون مدیر کل امور اجتماعی استانداری، رئیس روابط عمومی و امور بین الملل استانداری، بخشدار مرکزی شهرستان اهواز، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر کل برنامه ریزی نوسازی و تحول اداری استانداری، مشاور جوان استاندار، مشاور امور فرهنگی هنری استاندار و دیگر مسئولان برپا شد که سرپرست میراث فرهنگی استان خوزستان تنها غایب این مراسم بود.

برگزار کننده این مسابقه معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. دبیر و دبیر اجرایی این سوگواره را قاسم آل کثیر و نجمه همدانی بر عهده گرفتند.

کد خبر 4458986

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین حسینی میراث فرهنگی خوزستان نمايشگاه عكس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۱۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند

امیرحسین حکمت نیا گفت: توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کتاب موجب رونق گردشگری ادبی خواهد بود.

امیرحسین حکمت‌نیا، مسئول میز ملی گردشگری ادبی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: گردشگری همچون دیگر عرصه‌های تخصصی از بخش‌های بسیاری تشکیل شده است و به عنوان یک صنعت شناخت زوایای مختلف آن راهگشا خواهد بود. دانش ما نسبت پدیده‌های نوظهور گردشگری و شناخت همه جانبه از ارکان این حوزه موجب رشد و شکوفایی است. قطعا کتاب‌های تخصصی یکی از ارکانی است که می‌تواند به فعالان حوزه گردشگری ادبی کمک کند تا با آخرین روش‌ها و آموزه‌های این حوزه آشنا شوند.

وی افزود: گردشگری ادبی از زیر مجموعه‌های صنعت گردشگری و یکی از ارکان گردشگری خلاق است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به صورت حرفه‌ای وارد صنعت گردشگری شده و پیرامون آن کتاب و مقالات بسیاری به زبان‌های زنده دنیا به رشته تحریر درآمد. در کشور ما نیز در همایشی به مقوله گردشگری ادبی به خوبی پرداخته شد.

نویسنده کتاب «گردشگری ادبی در شیراز» ادامه داد: در این کتاب ظرفیت‌ها، توانمندی‌های و نقاط قوت و ضعف گردشگری ادبی شیراز را بررسی و معرفی کرده‌ام. همچنین پیشنهاداتی برای توسعه گردشگری ادبی شیراز به انضمام مسیر‌های گردشگری ادبی در شهر شیراز را ارائه دادم.

نیازمند حمایت از کتاب‌های تخصصی گردشگری ادبی هستیم

حکمت‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این موضوع که حوزه گردشگری ادبی نیازمند تحقیق و معرفی است، عنوان کرد: حوزه کتاب و نشر می‌تواند با انتشار آثار تخصصی در این زمینه به گردشگری ادبی کمک کند و لازم است که انتشارات تخصصی به حوزه گردشگری ادبی ورود کنند و در زمینه چاپ کتاب، حمایت‌های مطالعاتی دانشگاهی در این رابطه انجام شود.

وی در رابطه با برگزاری سی‌وپنجمین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان یک ظرفیت گردشگری ادبی، گفت: نشست‌های تخصصی که در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود می‌تواند یکی از فرصت‌های ترویجی و آموزشی گردشگری ادبی باشد. این ظرفیت در نمایشگاه گردشگری که هر ساله در بهمن ماه برگزار می‌شود اتفاق افتاده و در چهار دوره گذشته نشست‌های تخصگردشگری ادبی را با حضور فعالان حوزه گردشگری ادبی برگزار کردیم.

ترویج رسانه‌ای گردشگری ادبی ضروری است

مسئول میز ملی گردشگری ادبی همچنین پیشنهاد کرد: تقاضا دارم از فعالان حوزه گردشگری ادبی که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز نشست‌های تخصصی پیرامون گردشگری ادبی را برگزار کنند و به مفهوم حرفه‌ای گردشگری ادبی، افراد صاحب قلم و اثر این شاخه صنعت گردشگری را در نمایشگاه کتاب توجه رسانه‌ای کنند تا جامعه نسبت به شان و ضرورت گردشگری ادبی آگاه شود. در کنار فعالیت‌هایی که می‌توان در نمایشگاه کتاب انجام داد به طور کلی لازم است که صدا و سیما و دیگر رسانه‌های مکتوب و برخط نیز به معرفی گردشگری ادبی بپردازند.

مشاهیر ادبی ایران نقطه قوت گردشگری ادبی‌اند

حکمت‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود توجه به میراث مکتوب جهانی را حلقه ارتباط نمایشگاه کتاب به عنوان یک رویداد بزرگ و مهم در حوزه کتاب با گردشگری ادبی دانست و گفت: مشاهیر ادبی میراث مکتوب ما را شکل داده‌اند مانند سعدی و آثارش و ابوریحان بیرونی و کتاب التفهیم او که راجع به ستاره‌شناسی است و در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده است، کتاب مشهور المسالک و الممالک اثر ابراهیم‌ بن محمد اصطخری کتابی پیرامون جغرافیا و تاریخ جهان است و حدود ۱۰ قرن از تالیف آن می‌گذرد. این کتاب‌ها بارها چاپ شده و میراث مکتوب ما در حافظه جهانی به شمار می‌روند. ما باید در معرفی مشاهیری که قلم آنها امروز دارای آوازه میراث جهانی است، در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیشتر بکوشیم و در گردشگری ادبی آنها را معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: هر نوع تولید رسانه‌ای اعم از پادکست در حوزه آموزه‌های ادبی و معرفی پیام‌های آثار ادبی می‌تواند به مقوله گردشگری ادبی نیز کمک کند. چه بسا لازم است شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب در اتاق فکر خود پیوست گردشگری نیز لحاظ کند تا گردشگری ادبی به طور تخصصی از طریق نمایشگاه کتاب پیگیری شود. در واقع علاوه بر گردشگری ادبی می‌توان زیرساخت‌های ترویجی سایر حوزه‌های گردشگری را نیز در نمایشگاه کتاب رقم زد.

این مدرس حوزه گردشگری ادامه داد: در بعد گردشگری روایت محور و توسعه گردشگری خلاق و گردشگری ادبی در کشورهای همسایه ما و بازارهای گردشگری اروپایی شکل گرفته است و لازم است کشور ما ایران نیز با ظرفیت‌های بسیار ارزشمند گردشگری ادبی، بازار تثبیت شده‌ای در این رابطه داشته باشد. آمادگی داریم تا در نمایشگاه کتاب تهران چنانچه فرصتی فراهم شود نشست‌های تخصصی گردشگری ادبی را برگزار کنیم و در این مهم نیز از برترین صاحب نظران بهره خواهیم گرفت.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • معرفی ظرفیت‌های گردشگری کرمان در شبکه‌های تلویزیونی روسیه
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل
  • جام صفوی منجر به توسعه گردشگری ورزشی اردبیل می‌شود
  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • صنایع‌دستی ظرفیتی بی‌نظیر برای تحقق شعار سال
  • معرفی برگزیدگان چهارمین مسابقه عکس حوادث و سوانح
  • ثبت ملی ۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل