Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@12:12:29 GMT

وقف پس‌انداز ماندگار

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۱۶۹۸

وقف پس‌انداز ماندگار

روزنامه پیام سمنان در ستون سرمقاله امروز بیست و چهارم آبان 97، مطلبی با عنوان « وقف پس‌انداز ماندگار» به قلم محمد علیان منتشر کرد.

در این مطلب آمده است: در این روزهایی که به سر می‌بریم طبق روزشمار تقویم سال «دهه وقف» نامگذاری شده است، لازم است یادآوری کنیم از افرادی که با نیت خیرخواهی و برای رفاه حال عموم شهروندان بخشی از مال و اموال مازاد خود را به صورت وقف عام در اختیار همگان قرار داده تا ره‌توشه‌ای از عمل صالحات و باقیات به جای گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در هر شهر و دیاری حتی روستاهای استان کویری ما از قرون گذشته تاکنون اشخاصی خیراندیش و نیکونهاد بودند که در ساخت و ساز مدارس، گرمابه‌های عمومی، مساجد، تکایا و دیگر اماکن عام‌المنفعه سهم عظیمی داشته و با سرمایه‌ی شخصی خویش در این امر مهم و خیر مشارکت کردند، حتی برخی از افراد قسمتی از تولید و محصولات باغ‌های خود را در روزهای مشخص سال برای نذورات ائمه اطهار‌(ع) اختصاص داده که طبق وقف نامه در مجالس مذهبی و دینی مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد.
در سال‌های دور که فقر عمومی در کشور به ویژه روستاهای محروم و دورافتاده استان ما به اوج رسیده بود و نداری و تهی دستی در تمام ابعاد زندگی حاکمیت داشت، بعضی از افراد خیر و پاک‌سرشت مبادرت به ساخت و ساز درمانگاه، مدرسه، آب انبار و... نموده که هنوز پس از گذشت هفتاد سال عمل صالح و خداپسندانه آنها زبانزد عام و خاص است و مردم به نیکی نامشان را بر زبان‌ها می‌آورند و لذا بناهای زیادی سراغ داریم که از این بزرگان و نامداران به یادگار مانده که همچنان دعای خیر همگان بدرقه راهشان است.
متاسفانه در این عصر و زمان در گوشه و کنار بویژه مراکز شهرها ساختمان‌های بدقواره و بناهای سربه فلک کشیده نیمه‌کاره مربوط به پنجاه سال قبل به چشم می‌خورد که به دلیل جنگ وراث یا به عبارتی لشکرکشی میراث‌خواران هنوز در دادگاه‌ها بلاتکلیف است و هر یک از سهامداران ملک که به صورت مخروبه درآمده هرازگاهی وکیل جدید را با هزینه‌ای آنچنانی برای محکوم کردن دیگری و دسترسی به مال و منال بیشتر به دادگاه معرفی کرده که پرونده بسیار قطور شاید چند هزار صفحه‌ای حکایت از شکایت سال‌های دور دارد و غیر از تهمت و ناسزا و بدگویی چیز دیگری عاید مالک اصلی نشده و نخواهد شد که به جای گذاشته است.
به راستی اگر کسی در قید حیات با گشاده‌دستی و سخاوتمندی در حد توان مالی خود گره‌ای از زندگی خلایق بگشاید بهتر است یا پس از مرگ آغاز درگیری‌های خانوادگی و قهر و غضب وراث در دادگاه‌ها و...؟
حضرت محمد (ص) در کتاب ارزشمند « نهج الفصاحه » فرموده است: « در بهشت خانه‌ای است که آن را خانه‌ی سخاوتمندان می‌نامند »
خوشا به سعادت آنهایی که از خلوص برای اندوختن ثواب دنیوی و اخروی در چند سال اخیر مدارس و... را با هزینه شخصی خود ساخته و اهدا نمودند تا کودکان این مرز و بوم زیر سقف آن با عشق به زیر آورند چرخ نیلوفری را. چرا ما انسان‌ها برای عمر کوتاه چند روزه خود در این دنیای فانی و بی‌ارزش شبانه‌روز برای اندوختن هر چه بیشتر مال و ثروت با حرص و طمع می‌کوشیم؟!
7339/6103

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روزنامه يادداشت مقاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۱۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی

تین نیوز

تلاش برای افزایش مراودات اقتصادی با کشورهای مختلف، اعزام و پذیرش هیات های تجاری و افزایش میزان صادرات کالا به لحاظ وزنی بخشی از اقدامات مسوولان دولت سیزدهم در خراسان شمالی است که موجب شد تا صادرات به لحاظ وزنی افزایش یابد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، وجود صنایع مادر از جمله پتروشیمی، فولاد، لوله گستر اسفراین، آلومینای جاجرم و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در این استان توانسته است ظرفیت مناسبی از صادرات و انجام مراودات تجاری فراهم کند.

اگرچه این خطه از شمال شرق کشور زیرساخت های مناسب شبکه ریلی، هوایی و جاده ای برای صادرات ندارد ولی میزان صادرات خراسان شمالی در دولت سیزدهم جهش یافته است و به طوری که صادرات در سال گذشته به لحاظ وزنی ۵۰ درصد نسبت به سال ماقبل افزایش یافت.

محصولات پتروشیمی یکی از مهمترین ظرفیت های صادراتی استان محسوب می شود که بخش بسیار زیادی از صادرات این استان را به خود اختصاص داده است، همچنین تولید سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصول کشاورزی، تولید سالانه بیش از یک میلیون تُن سیمان، تولید ۲۳۰ هزار تُن پودر آلومینا، تولید ۴۵ هزار تُن فولاد و ۹۰۰ هزار تُن محصولات پتروشیمی از دیگر ظرفیت های اقتصادی این استان محسوب می شود.

افزایش ۳۲ درصدی صادرات

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این خصوص گفت: میزان صادرات کالا از استان در سال گذشته ۵۱۰ هزار تن ثبت شد که این رقم نسبت به سال ماقبل ۳۲ درصد افزایش دارد.

حسین حاجی بگلو به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ارزش صادرات کالا از استان بر اساس آمار دارندگان کارت بازرگانی در سال گذشته ۱۴۸.۵ میلیون دلار ثبت شده است که این رقم نسبت به سال ماقبل ۳۱ درصد کاهش دارد.

وی افزود: ارزش صادرات کالا از استان براساس آمار گمرک در سال گذشته ۸۵.۴ میلیون دلار است که این رقم نسبت به سال ماقبل ۳۴ درصد کاهش دارد همچنین وزن کالاهای صادر شده از گمرک استان در سال گذشته ۲۲۱ هزار تن است که این رقم نسبت به سال ماقبل ۱۲ درصد رشد دارد.

صادرات ۱۷ محصول جدید

حاجی بگلو در ادامه اظهار کرد: عمده کالاهای صادراتی استان در سال گذشته شامل محصولات پتروشیمی (اوره، آمونیاک ملامین)، محصولات فولادی، سیمان، شمش آلومینیوم، فوم طرح دار و ابزارهای طرح دار پلی استایرن، رب گوجه فرنگی، گرانول لاستیک، کف پوش، اسید سیتریک و مصنوعات آلومینیوم است.

محصولات استان به ۲۳ کشور صادر شد که چهار کشور لبنان، سومالی، اردن و هند جدید است.

وی افزود: ۱۷ محصول کالای صادراتی جدید شامل کمپرسور، خوراک دام و طیور ،کامپاند پلی اتیلن، لوازم شوینده، گالن، دستگاه نانوایی، بادام، ترخون، چای سبز، پودر حنا، کتیرا، شیرین بیان، پودر کارایا، گلرنگ، اسانس باریکه، ضد یخ، کفش است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: محصولات استان به ۲۳ کشور صادر شد که عمده کشورهای صادراتی استان شامل عراق، ترکمنستان، افغانستان، ترکیه، امارات متحده عربی، پاکستان، ازبکستان، آذربایجان، فدراسیون روسیه و آلمان است.

وی خاطرنشان کرد: از ۲۳ کشور هدف صادراتی، چهار کشور هدف جدید استان بود که شامل کشورهای لبنان، سومالی، اردن و هند است.

رشد ۶۹ درصدی درآمد گمرک

مدیر گمرک خراسان شمالی نیز در خصوص شرایط کنونی صادرات استان گفت: ۲۲۰ هزار تن کالا در سال گذشته از گمرک استان صادر شد که این رقم نسبت به سال ماقبل ۱۲ درصد افزایش دارد.

حجت امانی اظهار کرد: ارزش ریالی کالاهای صادراتی از گمرک استان در سال گذشته ۸۵ میلیون و ۴۱۳ هزار دلار ثبت شد که این رقم نسبت به سال ماقبل ۳۴ درصد کاهش دارد.

وی با اشاره به رشد ۶۹ درصدی درآمد گمرک استان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ افزود: درآمد وصولی گمرک استان در سال گذشته بیش از ۲ هزار میلیارد ریال بود.

امانی با بیان اینکه بیش از ۳۰ شرکت در استان در زمینه صادرات کالا فعالیت دارند که کالاهای خود را از به بیش از ۲۰ کشور صادر می کنند اظهار کرد: عمده کالاهای صادراتی استان شامل محصولات پتروشیمی، محصولات فولادی، محصولات و مصنوعات پلاستیکی، اسید سیتریک و گرانول است.

کاهش کشورهای هدف صادرات

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شمار کشور های هدف صادراتی استان در سال گذشته ۲۳ کشور بود که این رقم در سال ۱۴۰۱ ، حدود ۳۰ کشور ثبت شد.

مدیر گمرک خراسان شمالی افزود: پارسال کشورهایی که از آن کالا به استان وارد شده ۱۰ کشور بود که این رقم در سال ۱۴۰۱، ۱۳ کشور ثبت شد.

وی با اشاره به افزایش میزان واردات کالا به استان گفت: بیش از ۱۶۲ هزار تن کالا به ارزش ۸۱ میلیون و ۳۱ هزار دلار پارسال از طریق گمرک استان وارد شد که میزان واردات کالا نسبت به سال ماقبل به لحاظ وزنی ۳۶۸درصد و از لحاظ ارزشی ۲۹ درصد افزایش دارد.

پارسال کشورهایی که از آن کالا به استان وارد شده ۱۰ کشور بود که این رقم در سال ۱۴۰۱، ۱۳ کشور ثبت شد.امانی افزود: بیشتر کالاهای وارد شده به استان شامل مواد اولیه خط تولید، ماشین آلات و مواد مورد نیاز خط تولید کارخانه ها و واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی، چراغ قوه، قطعات کمپرسور، دستگاه بذرکار، سنگ آلومینیوم و ماشین آلات قالب گیری است.

مدیر گمرک خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این کالاها بیشتر از کشورهای چین، ترکیه، آلمان و پاکستان وارد استان شد.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مزد روزانه کارگران به ۳ دلار رسید/ ۱۹ ماه پس‌اندازِ کامل دستمزد برای خرید یک «پراید هاچبک»!
  • چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی
  • سکانس‌های ماندگار سینمایی در وصف عشق به میهن
  • اینتر ۲-۲ کالیاری: دست‌انداز کوچک در راه اسکودتو
  • بررسی چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ توسط فرشاد مؤمنی
  • شعار «مرگ بر اسراییل» در کرمانشاه طنین‌انداز شد
  • طنین‌انداز شدن نوای «حیدر حیدر» در اجتماع مردم کرمانشاه
  • شعار «سپاه انقلابی تشکر،تشکر» در صحن شورای شهر تهران طنین انداز شد
  • فریاد «مرگ بر اسرائیل» در صحن مجلس طنین‌انداز شد+ فیلم
  • فریاد «مرگ بر اسرائیل» در صحن مجلس طنین‌انداز شد