Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@01:11:53 GMT

تهدیدات فضای مجازی به فرصت های مطالعاتی تبدیل شوند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۲۳۷۱

تهدیدات فضای مجازی به فرصت های مطالعاتی تبدیل شوند

ورود فضای مجازی به زندگی جوامعه بشری بر میزان مطالعه افراد تاثیر گذار بوده است چرا که بیشترین وقت خود را در فضای مجازی و ارتباطات غیرحضوری با افراد مختلف سپری کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  هرمز؛ با بررسی سطوح علمی کشورهای پیشرفته می توان گفت که شاید کتاب و کتاب خوانی یکی از مقوله های بسیار مهم چنین جوامعی باشد چرا که از آغازین روزهای زندگی  دوران پرورش و تربیت خواندن تمامی افراد جامعه شروع می شود و تا زمان بزرگسالی و  آخرین مراحل تحصیلات تکمیلی حتی پس از آن نیز ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

والدین و مربیان تربیتی نقش بسیار مهمی درترغیب خردسالان ونوجوانان به مطالعه دارند زیرا اگر نکات آموزشی بسیار مهم در خصوص مطالعه کتاب ارائه نمایند و نیزحتی رسانه های سمعی و بصری بر اهمیت زوایای آن بپردازند قطعا تاثیرات بیشتری بر جامعه اهل مطالعه می گذارد.

از آنجایی که اسلام دینی جامع و خطاناپذیر است لذا با کتاب و کتابخوانی عجیبن شده است لذا قرآن کریم معجزه جاوید پیامبر اکزم(ص) به اندازه کافی مسلمانان را به کتابخوانی سفارش نموده و این موضوع در احادیت و روایانت ائمه اطهار(ع) آشکارا بیان شده است.

 جوامع بشری عصر کنونی با پیشرفت های تکنولوژی در تمامی عرصه ها باید به این امر واقف شوند که امر کتابخوانی به گروه و یا جامعه خاصی تعلق ندارد بلکه هر فرد برای تعالی روح وجسم خود نیازمند کتاب و کتابخوانی است.

یکی از نویسندگان و پژوهشگران ایران اذعان کرده است که زندگی دو جزء دارد ؛یکی علم است و آن دیگر ی عمل. در کتاب باید به عمل تاکید کنیم چرا که کتاب علم است و شیرینی و شهد آن در عمل است لذا سوق دادن اقشار مختلف جامعه به مطالعه و کتابخوانی  مستلزم اطلاع رسانی مستمر و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه از سن کودکی است. 
 

فضای مجازی تهدید جدی برای فرصت های مطالعاتی 

کتاب غذای روح بشر و ابزار دانایی است جمله است که مرتب آن را از زبان های محتلف شنیده ایم اگر به عمق ایت جمله توجه داشته باشیم بر این امر واقف می شویم که اهمیت کتابخوانی در این جمله نهفته و بر کسی پوشیده نیست، حال به جای اینکه میزان سرانه فرهنگ مطالعه در جامعه ایران بیشتر شود با گذر زمان شاهد پسرفت در زمینه کتابخوانی هستیم.

مقایسه آمارهای ارائه شده سرانه مطالعه ایران از ۲ دقیقه تا ۷۶ دقیقه متغیر است اما عدد 12 تا 18 دقیقه دارای بیشترین فراوانی در میان آمارهای مطرح شده می باشد. در طول سال های اخیر در میان مردم جهان هندی ها با بیشترین زمان سرانه مطالعه را ( یک ساعت و پنجاه و دو دقیقه در روز) به نام خود ثبت کنند.

 با نگاهی به تیراژ کتاب در ایران در می یابیم که درسال های اخیر تیراژ کتاب بسیار کاهش یافته به گونه ای که از 3000 در دهه 50 و60 خورشیدی به 500 عدد در دهه 90رسیده است در حالی که میزان جمعیت دوبرابر شده است. 

کاهش تیراژ کتاب ها عل و عوامل محتلفی از جمله سانسور و سیاست‌های فرهنگی دولت،  عدم احساس نیاز به مطالعه در ایران،  عادت تاریخی ایرانیان به ادبیات شفاهی و هزینه ی بالای کتاب‌های منتشر شده برخی از عواملی است که تاثیرگذاری بیشتری دارند.

البته شایان ذکر است در سال های اخیر به واسطه ورود فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی و پیام رسان های محتلف به زندگی جوامعه بشری بر میزان مطالعه افراد تاثیر گذار بوده است چرا که به جای استفاده از کتاب برخی ترجیح می دهند وقت خود را در فضای مجازی و ارتباطات غیرحضوری با افراد مختلف سپری کنند.

از آنجایی که فضای مجازی زمینه مطالب شبهه آمیز را بیشتر ایجاد می کند لذا اگرز متولیان فرهنگی کشور با استفاده از منایع معتبر،زمینه مطالعه افراد در این فضا را ایجاد کنند قطعا شاهد افزایش میزان مطالعه خواهیم بود.

اتنهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فضای مجازی برای کودکان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نتیجه پژوهش سازمان غیر دولتی هلندی یوروچایلد نشان داد کودکان و نوجوانان ترجیح می‌دهند فعالیت‌های برخط خود را بطور شفاف بیان نکنند و با بزرگسالان در مورد خطراتی که در فضای مجازی با آنها روبرو هستند صحبت نکنند. 

احمد امین فرد گزارش می دهد:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • اختصاص فضای بیشتر به نمایشگاه کتاب با توسعه مصلی
  • مسابقه بزرگ کتابخوانی به مناسبت شهادت امام علی (ع) + جوایز ویژه
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • نقش سلبریتی‌ها و فضای مجازی در موج گرایش به جراحی‌ها و خدمات زیبایی
  • چرا از تورم متنفریم؟
  • کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را بالا ببریم
  • باید‌ها و نباید‌های استفاده کودکان از فضای مجازی
  • تهدیدهای فضای مجازی برای کودکان
  • شهرداری ساری نیروی مازاد را از حالت تهدید به یک فرصت کسب درآمد تبدیل کند
  • بسیاری از مردم هر سال منتظر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند