Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:51:30 GMT

جنگ بر سر زباله‌های فضایی!

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۲۵۲۶

جنگ بر سر زباله‌های فضایی!

متخصصان سیاست‌های فضایی معتقدند که شاید مشکل زباله‌های فضایی، به نظامی شدن فناوری‌های مربوط و نهایتا جنگ منجر شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، متخصصان قوانین و سیاست‌های فضا باور دارند که مشکل زباله‌های فضایی، بیش از اینکه یک مشکل فنی باشد، به معضلی برای امنیت ملی تبدیل شده است.

زباله‌های فضایی که در حال گردش به دور زمین هستند، مانعی بر سر راه ماموریت‌های انسان در فضا محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر متخصصان، از آنجا که فعالیت‌های فضایی، در سیاست‌های جغرافیایی زمین ریشه دارند، چالش زباله‌های فضایی، در گرو نظامی‌سازی فناوری‌های فضایی است.

زباله‌های فضایی، اشیای ساخت انسان هستند که از فعالیت‌های آنها در فضا به جا مانده‌اند. به مرور زمان، این اصطلاح، اشیای بزرگتری از جمله ماهواره‌های از کار افتاده، قطعات به جا مانده از فضاپیماها و ابزار مورد استفاده فضانوردان را نیز در بر گرفت.

آسیب‌های ناشی از زباله‌های فضایی در حال گردش و صدمات آنها به تجهیزات و افراد حاضر در ماموریت‌ها، غیر قابل انکار است. زباله‌های فضایی در هر اندازه‌ای که باشند، برای انسان و فضاپیماها، خطرناک و حتی کشنده هستند.

"آژانس فضایی اروپا"(ESA) در سال 2018 تخمین زد که به خاطر وجود زباله‌های فضایی، حدود 500 مورد شکستگی، برخورد، انفجار و یا قطعه قطعه شدن فضاپیماها رخ داده‌ است.

گفتنی است که برخی از این اتفاقات، ناشی از تصادف‌های فضایی هستند و هر تصادف فضایی، بیش از 2300 قطعه زباله از خود به جا می‌گذارد. به گزارش ناسا، نخستین تصادف فضایی در سال 1996 و با برخورد یک موشک تقویت‌کننده اروپایی و یک فضاپیمای فرانسوی پیش آمد. همین تصادف، زباله‌های فضایی بسیاری را به جا گذاشت و تصادفات بعد نیز تاثیر بزرگی بر افزایش زباله‌ها داشت.

به گفته متخصصان، با نظامی‌سازی فناوری‌های مربوط به این زمینه، ممکن است پاکسازی زباله‌های فضایی، به شکل‌گیری جنگ منجر شود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگ زباله های فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ساخت و بازسازی ۲ هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی