Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@11:02:32 GMT

آموزش ۱+۵ به‌دلیل هزینه اضافی به دولت اجرایی نشد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۳۳۵۶

آموزش ۱+۵ به‌دلیل هزینه اضافی به دولت اجرایی نشد

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد اضافه شدن دوران پیش دبستانی به عنوان دوره اصلی دبستان مورد هجمه زیاد قرار گرفت و با این انتقاد که هزینه اضافی به خزانه دولت است، اجرایی نشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، شانزدهمین همایش ملی انجمن مطالعات برنامه درسی ایران صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رضوان حکیم‌زاده معاون وزیر آموزش و پرورش در این همایش اظهار کرد: دوره پیش دبستانی دوره بسیار مهمی است و توجه به این موضوع که پیش دبستانی باید به عنوان دوره اصلی مورد توجه قرار گیرد مورد تاکید وزارت آموزش و پرورش است.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه وزارتخانه آموزش و پرورش به آموزش۱+۵ اعتقاد دارد یعنی معتقدیم پیش دبستانی هم باید به عنوان دوره اصلی به دوران دبستان اضافه شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: پیشنهاد اضافه شدن دوران پیش دبستانی به عنوان دوره اصلی دبستان مورد هجمه زیاد قرار گرفت و با این انتقاد که هزینه اضافی به خزانه دولت است، اجرایی نشد.

حکیم‌زاده با تاکید بر اینکه برنامه درسی پیش دبستانی بسیار مهم است و باید برای این امر مهم برنامه داشته باشیم گفت: دوره پیش دبستانی دوره طلایی است و نقش بسیار تعیین کننده‌ای در سرنوشت دانش‌آموزان و آینده کشور دارد و به هر میزان سرمایه‌گذاری آموزشی در سنین اولیه بیشتر باشد نتایج مطلوب تری در راه رسیدن به توسعه آموزشی به دست می آید.

این مسئول با بیان اینکه در دوره دبستان شرایط مطلوبی در سطح جهانی داریم اما در زمینه پیش دبستانی فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته داریم و موفق عمل نکردیم ، یادآور شد: کشورهایی که در رده سنی بالا آموزی هستند میزان سرمایه انسانی آنها بیشتر است.

حکیم زاده با اشاره به اینکه سیاست گذاری وزارت آموزش و پرورش تقویت پیش دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه است، گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، دولت حمایت ویژه ای از پیش دبستانی داشته است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۶_۹۷ حدود ۶۶ هزار و ۲۱۷ پیش‌دبستانی در کشور داشتیم اظهار کرد: با حمایت دولت در جذب نوآموزان پیش دبستانی ۲۱۳ هزار نوآموز پیش دبستانی در سراسر کشور به کارگیری شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه استان تهران در بحث پوشش پیش دبستانی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، گفت : چون سیاست گذاری دولت توجه به بحث پیش دبستانی در مناطق محروم و دو زبانه است استان های محروم از میانگین بالاتری نسبت به استان های دیگر در بحث پوشش پیش دبستانی برخوردارند.

فعالیت 850 مهدکودک در مازندران
سید سعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران نیز در این مراسم با اشاره به وجود 850 مهد کودک در سراسر استان اظهار داشت: مازندران با داشتن 850 مهد کودک رتبه نخست کشور را در بحث  پوشش ضریب نفوذ دانش‌آموزان پیش از دبستان دارد.

وی افزود: این آمار در کشور 10 درصد اما در مازندران 16 درصد است و خدماتی که در حوزه مهدکودک‌ها ارائه می‌شود بی‌نظیر است.

آرام با بیان اینکه تربیت فرزندان بالنده هدف همه نهادها است گفت: گاهی در پیچ و خم اداری هدف اصلی را فراموش می‌کنیم اما هدف باید این باشد فرزندان را آموزش دهیم و در کنار هم بهترین و عالی‌ترین آموزش را برای فرزندان تصمیم‌گیری کنیم و شرایطی بوجود آوریم تا بهره خوبی از این آموزش‌ها ببینند.

وی با بیان اینکه همه بزرگان دین ما به اهمیت تربیت دوران پیش از دبستان توجه و تاکید داشتند گفت: سازمان بهزیستی به عنوان دستگاهی همانند دستگاه‌های دیگر در کنار و هماهنگ با آموزش و پرورش بوده و در حوزه آموزش پیش از دبستان فعالیت دارد.

به گزارش بلاغ، در این مراسم از یادمان دو شخصیت برجسته شعر و ادبیات کودک و تعلیم و تربیت یعنی زنده یاد جبار باغچه‌بان و زنده یاد توران میرهادی رونمایی شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ضعیف را استاندار نکنید!

به گزارش «تابناک»، رضا غبیشاوی در عصرایران نوشت: وزیری که به دلیل ضعف و ناکارآمدی از سمت خود برکنار شده / کنار گذاشته شده نباید در سمت مهم دیگری منصوب شود و پاداش بگیرد. چنین فردی را از دایره مدیریت های مهم کنار می گذارند تا جلوی تکرار اشتباه گرفته شود.

به تازگی، دولت، یوسف نوری را به عنوان استاندار جدید مازندران تعیین کرد. این در حالی است که او دقیقا یک سال قبل (فروردین ۱۴۰۲) به دلیل تقصیر وزارت آموزش و پرورش در ماجرای تاخیر پرداخت حقوق معلمان، در قالب استعفا، از سمت وزیر آموزش و پرورش برکنار شد.  

تنها چند روز قبل از برکناری، مخبر معاون اول رئیس جمهوری، وزارت آموزش و پرورش را مقصر اعلام کرد تا شمارش معکوس برای پایان حضور یوسف نوری در ساختمان خیابان قرنی شروع شود و ۵ روز بعد هم خبر استعفای برکنارگونه منتشر شد. البته هیچ کدام از متن‌های استعفای یوسف نوری و موافقت رئیسی با استعفا منتشر نشدند.

تاخیر پرداخت حقوق معلمان در آخرین روز اسفند ۱۴۰۱، فاجعه تمام عیاری را رقم زد. وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه یکدیگر را متهم کردند و اختلاف به وجود آمد. در نهایت با بررسی معاون اول رئیس جمهوری به دستور رئیس جمهوری، وزارتخانه یوسف نوری، به عنوان مقصر معرفی و چند روز بعد هم  طبق انتظارات از سمت خود کناره گیری کرد / کنار گذاشته شد.

ضمن اینکه سوابق یوسف نوری قبل و هنگام وزارت آموزش و پرورش نشان می دهد او نه در کلام و واکنش و نه در عملکرد، فرد اجرایی موفقی نیست. سپردن مسوولیت استانداری به این وزیر سابق، تنها زمینه ای را برای بروز اشتباهات بزرگتر فراهم می کند. آن هم در مازندانی که همسایه تهران است.

پس قابل پیش بینی است: یوسف نوری در مقام استاندار مازندران، با بروز سلسله اشتباهاتی، مجبور به کناره گیری یا برکنار می شود و دوره ماموریت خود را در ساری تکمیل نخواهد کرد.

وزیران یا براساس اختلاف نظر با رئیس جمهور یا دیگر مقامات یا فشار مجلس، برکنار یا استعفا می‌کنند یا به دلیل استیضاح موفق مجلس، مجبور به کناره گیری می‌شوند و در همه این موارد انتصاب آن‌ها به دیگر سمت‌ها از جمله مشاور و سفیر، قابل توجیه و معمول است. اما اینکه وزیری به دلیل ناتوانی عیان در اداره بدیهیات وزارتخانه تحت اداره خود، برکنار شود / استعفا دهد و سپس یک سال بعد به سمت استاندار معرفی شود از عجایب و غرایب روزگار ماست. آن هم وزارتخانه‌ای که یوسف نوری کارمند رسمی آن است و ۳۰ سال درآن سابقه دارد.

قابل توجه اینکه ۲ وزیر سابق که در دولت رئیسی به سمت استاندار منصوب شدند نتوانستند دوره خود را تکمیل کنند و به شکلی، برکنار یا کنار گذاشته شدند. صادق خلیلیان، وزیر کشاورزی دولت احمدی نژاد، در دولت رئیسی، استاندار خوزستان معرفی شد و بعد از گذشت یک سال و چند ماه کنار گذاشته شد.

حسین مدرس خیابانی قائم مقام و سرپرست وزارت صمت دولت حسن روحانی نیز در این دولت به عنوان اولین استاندار سیستان و بلوچستان معرفی شد، اما بعد از ۱۶ ماه، تغییر داده شد. او البته هم اکنون به عنوان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران منصوب شده است.

استاندار، مسوولیت مهم و حساسی است. استاندار استانی، چون مازندران در کشوری، چون ایران، نیروی قدرتمند و شجاعی می‌طلبد که سابقه ارزشمندی از کارآمدی داشته باشد نه اینکه در نگارش رزومه شخصی خود، اسباب انبساط خاطر دیگران را فراهم کرده باشد.

دیگر خبرها

  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی/ اعلام قیمت کتب دوره ابتدایی
  • دوره رایگان آموزش تعمیرات پیشرفته ECU خودرو در زاهدان شروع شد