Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@02:20:10 GMT

عراق در دوراهی ایران و آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۳۴۳۷

عراق در دوراهی ایران و آمریکا


فرارو- آمریکایی‌ها به عراق ۴۵ روز مهلت داده‌اند تا واردات برق و گاز از ایران را متوقف کند. اما عراقی‌ها می‌گویند اقتصاد کشورشان به حدی به ایران وابسته است که نمی‌توانند در این مهلت کم مبادلات اقتصادی را قطع یا کمتر کنند.
به گزارش فرارو، برهم صالح، رئیس‎جمهور جدید عراق، در اولین سفر خارجی خود به کویت و سپس امارات رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته آینده قرار است به ایران سفر کند. توالی سفر‌های صالح، این گمانه‌زنی را مطرح کرده است که عراق ممکن است در حال میانجیگری میان ایران و کشور‌های عربی باشد.
با این حال، منابع عراقی به روزنامه العرب گفته‌اند بعید است که سفر‌های پی در پی صالح نشان دهنده قصد او برای میانجیگری میان ایران و تعدادی از کشور‌های عربی باشد. چرا که این امر علاوه بر اینکه فراتر از توانمندی‌های عراق است، در حوزه اختیارات محدود سمت ریاست‌جمهوری این کشور هم نمی‌گنجد.
به نظر می‌رسد که صالح، به ایده برقراری توازن در روابط عراق با همسایگانش علاقمند است. او در کویت تصریح کرده عراق خواهان روابط "متوازن" با همه همسایگان و جامعه بین المللی است. رئیس‌جمهور عراق عنوان کرد: "ایران، همسایه ماست و منفعت ما در این است که با آن، روابط خوب و باثباتی داشته باشیم".
برهم صالح در جریان سفر به کویت، از نگرانی‌های رهبران جدید عراق درباره تبعات احتمالی تحریم‌های آمریکا پرده برداشت. صالح به روزنامه‌نگاران گفته او نمی‌خواهد کشورش "بار تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بر دوش بکشد". صالح افزود: "ما به طور پیوسته با آمریکا گفتگو می‌کنیم و در زمینه تحریم‌ها شرایط ویژه عراق باید مدنظر قرار بگیرد".   بخوانید: تقلای آمریکا برای دور کردن عراق از ایران
مهلت ۴۵ روزه واشنگتن به بغداد، چالش بزرگی را فراروی عراق گذاشته است. اقتصاد این کشور عمیقا با اقتصاد ایران ارتباط دارد. حتی اگر عراق بتواند واردات مواد غذایی و دیگر کالا‌های مصرفی از ایران را متوقف کند، واردات دو چیز را نمی‌تواند در کوتاه مدت، خصوصا در مهلت آمریکایی‌ها، متوقف کند: برق و گاز.
در حال حاضر، عراق برای تامین برق استان‌های جنوبی‌اش، به برق و گاز ایران وابسته است. در تابستان گذشته، همزمان با قطع صادرات برق ایران به عراق، استان‌های جنوبی، خصوصا بصره، شاهد اعتراضات خشونت‌آمیزی بود. از آن زمان، عراقی‌ها برای تامین برق به برخی کشور‌های همجوار روی آورده‌اند. اما جایگزین کردن واردات از ایران به سادگی و در مدت ۴۵ روزه مقدور نیست. هم اکنون عراق حدود ۱۴ میلیون متر مکعب گاز و ۱۳۰۰ مگاوات برق از ایران وارد می‌کند. از گاز وارداتی معمولا برای تامین سوخت نیروگاه‌های برق مرکز و جنوب عراق استفاده می‌شود.  
عراقی‌ها نگرانند که کشورشان در صورت اجرای تحریم‌های ایران، به یک ناکامی شدید اقتصادی مبتلا شود. منبع العرب گفته آمریکا با احتیاط به این وابستگی اقتصادی عراق نگاه خواهد کرد.
این منبع به گرایش سیاسی صالح و تاثیر آن در مواجهه عراق با تحریم‌های ایران هم اشاره کرد. به گفته منبع، صالح به جلال طالبانی، رئیس‌جمهور اسبق عراق، نزدیک بود. طالبانی هم روابط نزدیکی با ایران داشت. به همین دلیل، صالح ممکن است از اتخاذ سیاست‌هایی که عراق را در زمینه تحریم‌ها بیطرف نگه دارد، خودداری کند.
منابع سیاسی عراقی می‌گویند در حال حاضر هدف فوری صالح و عادل عبدالمهدی، نخست وزیر، دور کردن عراق از تبعات تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. رهبران عراق به طور واضح به همتایان آمریکایی گفته‌اند عراق نمی‌تواند هزینه این تحریم‌ها را بپردازد. بر اساس این روایت، عراق مایل نیست آمریکا همه تعاملات تجاری‌اش با ایران را رصد کند.
شاید بتوان گفت که در شرایط کنونی، دولت عراق هم خدا را می‌خواهد و هم خرما را. بدین معنی که این کشور هم می‌خواهد روابط تجاری با ایران را حفظ کند و هم می‌خواهد از تبعات نقض تحریم‌ها اجتناب کند. این وضعیت باعث شده عراقی‌ها به دنبال یافتن راه‌حل‌های نوینی برای وضعیت دشوار فعلی بروند.
دو منبع بلندپایه دولتی عراقی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند کشورشان با ایران توافق کرده است که به ایران غذا بدهد و در مقابل از ایران گاز و انرژی وارد کند. بغداد برای کسب موافقت آمریکا جهت استمرار واردات گاز از ایران تلاش می‌کند. منبع نخست به این خبرگزاری گفت: "ضرب الاجل ۴۵ روزه آمریکا برای متوقف کردن واردات گاز ایران، به هیچ وجه برای یافتن یک منبع جایگزین کافی نیست. متوقف کردن (واردات) گاز از ایران پس از ضرب الاجل، یک بحران برقی جدی ایجاد خواهد کرد. ما به زمان بیشتری نیاز داریم... آمریکایی‌ها کاملا می‌دانند چگونه ما به شدت به گاز ایران نیاز داریم".
بنا به گفته منبع دوم، ایران قبول کرده است که در ازای صادرات گاز به عراق، از این کشور غذا و کالا‌های بشردوستانه دریافت کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تحریم های ایران دولت عراق برهم صالح عادل عبدالمهدی دولت آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۳۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • دوراهی سنا برای تیک تاک
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!