Web Analytics Made Easy - Statcounter

پائول پیلار، کارشناس سابق سیا در مقاله‌ای اشاره می‌کند که دولت ترامپ در مورد ایران در موارد متعددی جهت‌گیری اشتباه داشته است. یکی از اشتباه‌ترین رویکردها در قبال ایران، حمایت اطرافیان ترامپ از جمله جان بولتون و رودی جولیانی از مجاهدین خلق است. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- این واقعیت که گروهی مشکوک موسوم به مجاهدین خلق (منافقین) در مرکز سیاستگذاری دولت ترامپ در قبال ایران قرار گرفته نشانه ای از ورشکستگی امریکا در سیاستگذاری و تعیین رویکرد در قبال تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ "پائول پیلار" کارشناس سابق سیا در مقاله‌ای در نشریه "نشنال اینترست" اشاره می‌کند که دولت ترامپ در مورد ایران در موارد متعددی جهت‌گیری اشتباه داشته است. یکی از اشتباه‌ترین رویکردها در قبال ایران، حمایت اطرافیان ترامپ از جمله جان بولتون و رودی جولیانی از مجاهدین خلق است. او در این‌باره می‌نویسد: "آنان در نشست‌های آن سازمان شرکت می‌کنند. واقعیت اما آن است که برخلاف ادعاها مجاهدین (منافقین) به هیچ عنوان بدیلی دموکراتیک برای ایران نیستند. آن گروه در ابتد بسیار ضدامریکایی بود. این سازمان همچنین نقشی در سرنگونی رژیم شاه در انقلاب 1979 میلادی داشت اما به اقدامات تروریستی خود ادامه داد. هنگام جنگ هشت ساله ایران  و عراق آن گروه با صدام حسین دیکتاتور وقت عراق همکاری کرد. دیکتاتور وقت عراق سلاح و پول نقد را روانه اردوگاه اشرف در عراق کرد. ایرانیان در آن زمان اقدام مجاهدین در کمک‌گیری از صدام را مورد نقد و نکوهش قرار دادند. آن کار سبب شد تا آن گروه حمایت گذشته خود را نیز به طور کامل در میان ایرانیان از دست دهد. 

او در ادامه می‌نویسد: "روابط درونی این گروه عجیب است. اکنون در آلبانی هستند و مجبور به ترک عراق شده‌اند. رهبران آن گروه فرقه‌مانند رفتار می‌کنند. آنان در جریان به اصطلاح انقلابی جنسی زنان و شوهران درون‌سازمان را مجبور به طلاق گرفتن از یکدیگر کردند. وضعیت رهبری آن سازمان مشخص نیست. پس از حمله امریکا به عراق، کسی مسعود را ندیده است. هنوز هم معلوم نیست که آیا او مرده است یا خیر. اکنون مریم رجوی همسر او چهره اصلی آن گروه است. اعضای آن گروه اکنون نیز در آلبانی توسط سازمان به گروگان‌گرفته شده‌اند و آزادی انتخاب و اختیار انجام کاری که می‌خواهند را ندارند". 
این کارشناس سابق سیا در ادامه می‌نویسد: "این گروه در دهه‌های اخیر سعی کرده تا با صرف هزینه و پول‌های فراوان چهره‌های سیاسی خارجی را متقاعد کند که بدیلی دموکراتیک برای نظام ایران است. این گروه می‌خواهد تصویر مثبتی از خود ارائه دهد. تنها بولتون برای حضور در نشست سالانه آن گروه در سال گذشته 40 هزار دلار دریافت کرد. گفته می‌شود او از سخنرانی‌های متعددش در آن نشست، 180 هزار دلار پول دریافت کرده است. این گروه در نشست‌های خود از خارجی‌ها به عنوان شرکت‌کننده استفاده می‌کند. در نشست اخیر در پاریس، جوانانی از کشورهای شرق اروپا دعوت کرده بودند. این که منابع مالی آن گروه اکنون از کجا تامین می‌شود در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است اما برخی از سرنخ‌ها نشان می‌دهند که رقبای منطقه‌ای ایران احتمالا منبع اصلی کمک به آن گروه هستند. نکته نگران‌کننده اما آن است که در میان سیاستمداران امریکایی تنها جمهوریخواهان نیستند که از آن گروه حمایت می‌کنند. آنان توانسته‌اند حمایت سناتورها و فرمانداران دموکرات را نیز جلب کنند. البته همه نیز وسوسه پول نشده‌اند. برای مثال، الیوت ابرامز که خود نئومحافظه کار است و نقش مهمی در سیاست‌های اشتباه خاورمیانه‌ای بوش داشته است، دعوت برای سخنرانی در نشست آن گروه را رد کرد و گفت که این گروه هنوز سازمانی تروریستی است و او از نظر اخلاقی و سیاسی حاضر به سخنرانی برای آن سازمان نیست". 
پائول پیلار در پایان می‌نویسد: "به نظر می‌رسد بولتون و همراهان او علاقه‌ای به دموکراسی در ایران ندارند بلکه آنان می‌خواهند از توان تخریب‌گری و ترور مجاهدین (منافقین) علیه ایران استفاده کنند. علاوه بر دولت ترامپ، رقبای منطقه‌ای ایران نیز می‌خواهند از خاصیت تخریب‌گری آن گروه در ایران استفاده کنند. مجاهدین (منافقین) شهرت امریکا را به دلیل همراهی با آن گروه  لکه‌دار خواهد کرد". کد خبر: ۵۵۶۸۲۲ تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۲

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سازمان سیا مجاهدین خلق منافقین دونالد ترامپ ایران و آمریکا تحریم برجام توافق هسته ای جان بولتون رودی جولیانی مریم رجوی مسعود رجوی عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۳۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند

به گزارش خبرآنلاین، صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش که شکاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر حمله به ایران را چگونه می‌شود برداشت کرد؟ به هم‌میهن گفت: «وجه تفاوت و اختلاف‌نظر آمریکایی‌ها و دولت نتانیاهو قابل فهم است زیرا دولت کنونی آمریکا دموکرات است و تا حدودی و تأکید می‌کنم که صرفاً تا حدودی به موازین دموکراسی پایبند است اما دولت اسرائیل به‌ویژه افراطیون مذهبی اطراف نتانیاهو به‌هیچ‌وجه به‌هیچ‌یک از مبانی دموکراسی پایبند نیستند. نتانیاهو متوجه شده است که افکار عمومی اسرائیل از عملکرد دولت اسرائیل بعد از عملیات هفتم اکتبر حماس رضایت ندارند؛ به همین دلیل سعی دارد که بحران را حفظ کند. مجموعه این دلایل باعث شده است که نتانیاهو و شرکای راست‌گرای افراطی‌اش با هیچ نوع آتش‌بس موافقت نکنند و به هر شکلی که ممکن است بحران را ادامه دهند با بهانه نابودی حماس. نتانیاهو می‌داند اگر راضی به آتش‌بس شود، افکار عمومی دولتش را کنار می‌گذارند و در مجموع استمرار بحران برای نتانیاهو به منزله باقی‌ماندن در قدرت است».

او ادامه داد: «شرایط اما برای جو بایدن متفاوت است. او به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد که چه آمریکا و چه اسرائیل با ایران مواجهه نظامی داشته باشند. آمریکا می‌داند اگر اسرائیل، ایران را بزند، ماجرا تمام نمی‌شود و ایران پاسخ می‌دهد و درگیری بالا می‌گیرد و حتماً پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هم هدف ایران قرار می‌گیرد و این آتش شعله‌ور شده و به این سادگی‌ها خاموش نمی‌شود. این را هم بگویم که چنین شرایطی به نفع روسیه است زیرا توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین به خاورمیانه معطوف می‌کند و آمریکا مجبور می‌شود بخشی از توان نظامی‌اش را به‌جای آنکه به اوکراین بدهد، به خاورمیانه بیاورد.در عین حال می‌داند اگر جنگی در بگیرد ممکن است چین از این موقعیت استفاده کند و تایوان را تسخیر کند و طبیعی است در آن شرایط برای آمریکا سخت است که به مقابله با چین هم برود. همه این شرایط باعث شده است که آمریکا نخواهد جنگی با ایران در بگیرد.

در مقابل همان‌طور که گفتم نتانیاهو برای استمرار بحران بدش نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شود؛ بنابراین بین بایدن و نتانیاهو بر سر جنگ با ایران اختلاف جدی وجود دارد». زیباکلام درباره اینکه ایران از چنین شکافی چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ مطرح کرد: «متأسفانه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا سیاست خارجی‌اش در خدمت ایدئولوژی غرب‌ستیزی و انقلابی‌گری بوده است. اکنون و با توجه به اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل، ایران می‌تواند یک بار هم که شده بدون واسطه با آمریکا وارد مذاکره شود تا به جای ایدئولوژی با ابزار دیپلماسی فضا را به نفع خود پیش ببرد». 23302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896579

دیگر خبرها

  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • فارین پالیسی: واشنگتن مقصر تشدید اوضاع در خاورمیانه است نه تهران 
  • واشنگتن: ما به دنبال ممانعت از گسترش مناقشه در منطقه هستیم
  • ترامپ بار دیگر دادگاهی شد
  • پیام ویژه تهران برای واشنگتن چه بود؟ | خط قرمز جدیدی که ایران ترسیم کرد