Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@06:43:47 GMT

حقایق ۱۰۰% واقعی درباره قطب جنوب+عکس

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۴۶۶۸

حقایق ۱۰۰% واقعی درباره قطب جنوب+عکس

جا‌هایی در قطب جنوب وجود دارد که دو میلیون سال است در آن‌ها باران یا برف نباریده است.

حدود ۱% از قطب جنوب همیشه عاری از یخ است. این مناطق دره‌های خشک نامیده می‌شوند. دو میلیون سال است که در این بیابان‌ها باران و برف نباریده و خشکترین بیابان‌های زمین هستند. طبق تحقیقات به علت تغییرات آب و هوا، تا پایان قرن بیست و یکم وسعت این مناطق تا ۲۵% افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبشاری در قطب جنوب وجود دارد که آبشار خونین نامیده می‌شود.

۵ میلیون سال پیش، سطح دریا بالا رفت، شرق قطب جنوب را سیل گرفت و یک دریاچه نمک به وجود آمد. بعد از میلیون‌ها سال، یخچال‌ها روی دریاچه شکل گرفتند و آب زیر آن شورتر شد. امروزه دریاچه زیر یخچال سه برابر شورتر از آب دریاست به همین دلیل یخ نمی‌زند. این آب که آبشار خونی را هم تغذیه می‌کند، حاوی آهن است و وقتی در تماس با هوا قرار می‌گیرد اکسید شده و رنگ قرمزی روی یخ به جای می‌گذارد.

در قطب جنوب بیشتر از هر جای دیگری در روی زمین، شهاب سنگ پیدا شده است

به گفته دانمشندان شهاب سنگ‌ها با احتمال یکسانی هرجای زمین ممکن است فرود بیایند. اما اگر در جنگل‌های مرطوب بیفتند، آب و هوا، رطوبت و اکسیژن، آن‌ها را می‌پوساند. در قطب جنوب احتمال پوسیدگی تقریبا وجود ندارد. همچنین پیدا کردن سنگ‌ها در سطح سفید و یخی آسانتر است. به همین دلیل از سال ۱۹۷۶ تا کنون بیش از ۲۰۰۰۰ سنگ ناشناخته در این قاره پیدا شده است.


۷۰% از آب شیرین جهان در قطب جنوب است

حدود ۹۰% یخ جهان و ۷۰% آب شیرین جهان در قطب جنوب است. اگر این یخ‌ها ذوب شوند، سطح آب دریا ۶۱ متر بالاتر می‌رود.


میانگین ضخامت صفحات یخی در قطب جنوب ۱.۶ کیلومتر است

ضخامت صفحات یخی در نقاط مختلف فرق دارد، اما به طور کلی صفحات شرقی ضخیم‌تر از صفحات غربی هستند. به طور میانگین این صفحات بیش از ۱.۶ کیلومتر ضخامت دارند، اما در برخی بخش‌ها ضخامتشان به ۴.۸ کیلومتر هم می‌رسد.


بزرگترین توده یخی از کل جزیره جامائیکا بزرگتر است

این توده یخی حدود ۲۹۵ کیلومتر طول، ۳۷ کیلومتر عرض و ۱۱۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد، به همین دلیل از جزیره جامائیکا بزرگتر است.


قطب جنوب هیچ منطقه زمانی رسمی ندارد

از آنجا که قطب جنوب عمدتا غیرمسکونی است، منطقه زمانی رسمی قرار ندارد. با این حال، تعدادی از ایستگاه‌های تحقیقاتی موجود از منطقه زمانی کشوری که آن‌ها را تامین می‌کند یا از زمان محلی کشور‌های اطراف استفاده می‌کنند.


امیلیو مارکوس پالما اولین کسی بود که در قطب جنوب به دنیا آمد

امیلیو در سال ۱۹۷۸ در قطب جنوب به دنیا آمد. پدرش در پایگاه تحقیقاتی اسپرانزا کار می‌کرد. از آن زمان، ده نفر دیگر هم در این قاره به دنیا آمده اند.


قدیمی‌ترین اسپرم دنیا در قطب جنوب پیدا شد

دانشمندان سوئدی در سال ۲۰۱۵ فسیل اسپرم ۵۰ میلیون ساله یک کرم در قطب جنوب پیدا کردند. اسپرم این کرم عمر کوتاهی دارد و پیدا کردن آن بسیار سخت است.


دو شهر در قطب جنوب وجود دارد

شهر بزرگتر، ویلا لاس استرلاس نام دارد که در سال ۱۹۸۴ تاسیس شده است. امروزه این شهر ایستگاه تحقیقاتی است و مدرسه، بیمارستان، مسافرخانه، اداره پست، اینترنت و حتی آنتن موبایل و تلویزیون دارد. شهر دیگر پایگاه اسپرانزا نام دارد و ایستگاه تحقیقاتی آرژانتین و در سال ۱۹۵۳ تاسیس شده است. این شهردر زمستان ۵۵ سکنه دارد که شامل ۱۰ خانواده و ۲ معلم می‌شود.


در سال ۱۹۹۴ سگ‌های سورتمه در قطب جنوب ممنوع شدند

در سال ۲۰۱۱، سگ‌های سورتمه برای کاشفان نروژی غذا و امکانات می‌آوردند. تا سال‌ها بعد از آن از سگ‌های سورتمه استفاده می‌شد. اما در سال ۱۹۹۳ به علت ترس از انتقال بیماری هاری به فک‌ها در این قاره ممنوع شدند.


بیش از ۳۰۰ دریاچه بزرگ زیر صفحات یخی وجود دارند

این دریاچه‌ها به دلیل گرمای زمین یا فشار یخ نمی‌زنند. برخی از این دریاچه‌ها با هم ارتباط و تبادل آب دارند. اما برخی کاملا ایزوله هستند و هزاران سال است که آبشان ثابت است. دانشمندان معتقدند که آب دریاچه‌های ایزوله شاید زیستگاه میکروارگانیسم‌هایی باشد که هنوز کشف نشده اند.

 


کوه اربوس یکی از معدود آتشفشان‌های فعال روی زمین است

این آتشفشان حاوی دریاچه گدازه‌ای است که ۹۲۷ درجه سانتیگراد دما و چندین کیلومتر عمق دارد. این آتشفشان همیشه زنده است و گاز و سنگ‌های مذاب پرتاب می‌کند.

 


زمانی قطب جنوب یک قاره گرم بوده و به خاطر انتشار کربن دی اکسید ممکن است بازهم بشود

باورش سخت است، اما قطب جنوب زمانی یک بهشت سبز و گرمسیری با پستانداران پشمالویی مثل پوسوم و سگ آبی بوده است؛ و مدت زیادی نیست که به یک قاره سرد و منجمد تبدیل شده است. حدود ۵۲ میلیون سال پیش، غلظت کربن دی اکسید بیش از دوبرابر امروز و هوا بسیار گرمتر بود. اما اگر افزایش انتشار کربن دی اکسید به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی ادامه یابد، مقدار گاز‌های گلخانه‌ای اتمسفر طی چند صد سال آینده به این مقدار می‌رسد.


قطب جنوب ۱.۵ برابر آمریکاست

مساحت قطب جنوب ۱۴۰۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع است که در زمستان به دلیل انجماد سواحل تا دوبرابر افزایش می‌یابد. این قاره دو برابر استرالیا، ۱.۵ برابر آمریکا و ۵۰ برابر بریتانیا است.

به علت تغییرات آب و هوا، در ۲۵ سال اخیر، ۳ تریلیون تن از یخ‌های قطب جنوب ذوب شده است

متاسفانه فرآیند ذوب شدن یخ در ۵ سال اخیر به طرز شدیدی سرعت گرفته است. طبق تحقیقات سرعت ذوب شدن یخ‌ها از سال ۲۰۱۲ سه برابر بیشتر شده است.


سرعت باد‌های قطب جنوب به ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد


بالاترین دمای ثبت شده در قطب جنوب ۱۷.۵ درجه سانتیگراد بوده است

این دما در پایگاه تحقیقاتی آرژانتین در سال ۲۰۱۵ ثبت شد.



در قطب جنوب هفت کلیسا وجود دارد


قطب جنوب دستگاه خودپرداز دارد

این دستگاه‌های خودپرداز در سال ۱۹۹۸ در ایستگاه مک موردو، بزرگترین قطب علمی این قاره نصب شده است.

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۴۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی از تامین حقابه ۱۱ تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه در سال آبی جاری خبر داد.

سعید شهند ۶ اردیبهشت ماه، در حاشیه بازدید از تالاب سولدوز شهرستان نقده در جمع خبرنگاران افزود: طی سال آبی جاری، ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه رهاسازی شد که ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از میزان حقابه مصوب رهاسازی‌شده است. 

وی با بیان اینکه پس از ۲۰ سال تالابهای درگه سنگی،طالقان،قوپی بابا علی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده است،گفت: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت زیست محیطی تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالابها هستیم. 

شهند اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده تابستان امسال نیز حقابه ۳ تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی برازان تامین خواهد شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر تل شیطان (فیلم)
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان» پس از بارش فراوان باران
  • حقایق نسل‌کشی غزه با صدور احکام بین‌المللی علیه نتانیاهو آشکارتر می‌شود
  • وقتی باران خیابان زرند را تبدیل به دریاچه کرد
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه