Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری- ایرنا- یگان حفاظت محیط زیست مازندران روز پنجشنبه با جمع آوری صدها رشته تور هوایی شکارچیان در شهرستان فرویدونکنار به عنوان مهم ترین زیستگاه زمستانی پرندگان مهاجر، آسمان منطقه را برای پرواز این پرندگان امن کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شکار پرندگان با پهن کردن تورهوایی یا به روش های دیگر کشتار جمعی مانند ' گذر ' و ' کرس ' ممنوع است و شورای تامین مازندران هم این ممنوعیت را سال گذشته با گذراندن مصوبه ای تضمین کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگر چه این مصوبه با تلاش رسانه ها، دوستداران محیط زیست و مسئولان دستگاههای مختلف و از طریق تعطیلی بازار پرنده فروشی فریدونکنار تا حدودی امنیت پرندگان مهاجر را تامین کرد، ولی امسال با آغاز کوچ زمستانی، فعالیت شکارچیان غیرمجاز شدت گرفت و بازار غیررسمی هم فعال شد.
گزارش های میدانی خبرنگاران ایرنا در یک ماه گذشته نشان داد که شکارچیان امسال نیز همانند سال گذشته از دام های هوایی به عنوان راحت ترین شیوه کشتار جمعی پرندگان مهاجر استفاده می کنند و بیشترین تمرکز این شیوه هم در اطراف تالاب سرخرود در شهرستان فریدونکنار بوده است.
جمع آوری تورهای هوایی شکارچیان در فریدونکنار از صبح امروز با اعزام چند تیم از یگان حفاظت محیط زیست با همراهی ماموران انتظامی آغاز شد.
این اقدام یک هفته پس از آن اجرایی شده است که رییس کل دادگستری مازندران در نشست مشترک مسئولان محیط زیست، دادستان ها و فرماندهان نیروی انتظامی شهرستان های استان اعلام کرد که از این پس مدعی العموم وارد عرصه مقابله با شکارچیان غیرمجاز و کشتار جمعی پرندگان مهاجر می شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران در حاشیه جمع آوری تورهای هوایی شکارچیان غیرمجاز در فریدونکنار به خبرنگار ایرنا گفت: طرح پاکسازی ادوات غیرمجاز شکار پرندگان زمستان گذران در تمام تالاب و آبگیرهای استان با حکم مدعی العموم و همکاری نیروی انتظامی استان اجرایی می شود.
مسلم آهنگری افزود: مرحله اول این طرح برای پاکسازی تور هوایی به عنوان مهم ترین ابزار شکار غیرمجاز و کشتار جمعی پرندگان در تالاب فریدونکنار و آبگیرهای بابلسر اجرایی شد.
وی گفت که در این مرحله 600 رشته تورهوایی شکار پرندگان زمستان گذران تخریب شده است.
آهنگری تاکید کرد که در مرحله بعد کرس و گذرهایی که برای شکار پرندگان مهاجر مورد استفاده قرار می گیرد، شناسایی و تخریب می شود.
** برخورد قانونی در انتظار برپا کنندگان تور هوایی
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران هشدار داد که پس پاکسازی ادوات غیرمجاز شکار در استان، در صورتی که کسی دوباره اقدام به نصب و استفاده از آن کند، بدون هرگونه اغماضی به دستگاه قضایی برای برخورد قانونی معرفی می شود.
وی گفت: تمامی دادستان های شهرستان های مازندران به عنوان مدعی العموم در کنار دستگاههای اجرایی و دوستداران محیط زیست برای مقابله با کشتار جمعی و شکار غیرمجاز پرندگان قرار دارند و این بار دیگر هیچ شکارچی غیرمجازی نمی تواند قوانین زیست محیطی را زیر پا بگذارد.
آهنگری گفت : براساس توافق بین نمایندگان شکارچیان و محیط زیست تنها شیوه شکار پرندگان در مازندران ایجاد دامگاه یا همان ' دوماچال' است و سایر ادوات غیرمجاز محسوب می شوند.
** ممنوعیت شکار
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران همچنین گفت که بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی با توجه به احتمال شیوع آنفلوانزا مرغی، شکار پرندگان همچنان در مازندران ممنوع است و تاکنون هیچ مجوزی از سوی محیط زیست برای شکار صادر نشده است.
آهنگری افزود: با این رویکرد فروش لاشه و زنده پرندگان نیز حتی در بازارهای رسمی ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
وی گفت: پس از پایان طرح پاکسازی ادوات شکار، بازار فروش پرندگان فریدونکنار که سال گذشته ساماندهی شد، از سوی یگان حفاظت مورد بازرسی قرار می گیرد و از فروش لاشه پرندگان زمستان گذر جلوگیری می شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران اظهار داشت: پس از صدور مجوز شکار هم بازار مجاز فروش لاشه پرندگان تنها می تواند شکار شکارچیان دارای مجوز را خریداری کرده و به فروش برساند.
مازندران با داشتن سه تالاب ملی و بین المللی ، 800 آببندان و آبگیر سالانه پذیرای 1.5 میلیون بال پرندگان مهاجر زمستان گذران است که طبق آمار فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست کشور سالانه یک سوم از این پرندگان توسط شکارچیان غیرمجاز تلف می شوند.
6982/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيطزيست پرندگان غيرمجاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۵۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابراهیمی با اظهار تأسف از این رویداد ناخوشایند گفت: در پی ارسال گزارشات مردمی و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی بر تلف شدن پرندگان از نوع زنبور خوار در جنگل این شهرستان، دو نفر زنبوردار غیربومی متخلف که با ترفندهای خاص به منظور جلوگیری از خسارت به کندوهای خود با آغشته کردن سم به زنبورعسل وبا خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌های زیبا کرده بودند، دستگیر شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان ادامه داد: زنبور داران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

به گفته این مسؤول، مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد و گشت و پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه، مراتب تخلف نامبردگان را صورت جلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی و پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد.

وی افزود: متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی‌رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند اما نقش با ارزش و بی‌بدیل اینگونه از پرندگان بر کسی پوشیده نیست.

ابراهیمی تاکید کرد: مأموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد و چنین تخلفاتی قطعاً از چشم مأمورین این اداره پوشیده نخواهد ماند.

وی در پایان درخواست کرد کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه برای در امان ماندن کندوهای عسل از هجوم زنبورخواران گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سروصدا در اطراف کندوها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و یا صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

کد خبر 6086296

دیگر خبرها

  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در مهریز 
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی جز پنج یگان برتر کشور اعلام شد
  • پرنده نادر غواص گلوسیاه به طبیعت برگشت