Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@06:34:21 GMT

دلیل سفر ناگهانی هنری کسینجر به چین

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۶۳۰۲

البناء نوشت: پیشگوی دیپلماسی آمریکا، هنری کسینجر در ساعات گذشته، پس از غیبتی که چند دهه به طول انجامیده بود، به پکن سفر کرد. تحلیلگران در زمینه خوانش تحولات بین المللی، این سفر را ایستگاه جدیدی برای روابط بین غرب و شرق می دانند.

به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: به نظر می رسد تنگنای استراتژیک آمریکا که با روی کار آمدن ترامپ بیشتر و بیشتر شده است، همچنان ادامه دارد و در تمام میدانها در حال تجدد یافتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقشه های واشنگتن برای براندازی نظام سوریه، هدف قرار دادن محور مقاومت و سیطره کامل آمریکا بر منطقه عربی و جمهوری اسلامی، که با هدف ضربه زدن به نقش روسیه و چین در خاورمیانه بود، شکست خورده است.

با وجود موج تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا در تمام زمینه ها، که آخرین آن تحریم های جدید ایران بود، به نظر می رسد سریال شکست های آمریکا توقف نمی یابد؛ چرا که تحریمهای ترامپ علیه ایران پیش از آغاز شکست خورد و اکنون آمریکا یک نظام مالی استعماری دارد که متمرکز بر دلار بوده و اسیر ضربات قوی روسیه و چین شده است. علاوه بر اینکه وامهای خارجی آمریکا، دیگر مشکل بزرگ آن است.

بنابراین، این واقعیت نشان دهنده آن است که تهدید های آمریکا قابل اجرا نیست و دولت ترامپ، با وجود این هیاهوها، به دنبال راه حل هایی برای بحران های خود است.

در چنین فضایی، کاهن دیپلماسی آمریکا، مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه سابق آن به چین رفته و با رئیس جمهور این کشور و وزیر خارجه آن به صورت جداگانه دیدار کرد و هر دو طرف جوانب رابطه متشنج آمریکا و چین را بررسی کردند.

این اقدام با هدف مهیا کردن زمینه ای برای دیدار بین روسای جمهور دو کشور در پایان این ماه صورت گرفت و هنری کسینجر حامل این پیامها برای رئیس جمهور چین بود:

1-همکاری چین و آمریکا برای صلح و پیشرفت اساسی است و من به شخصه نقش چین در این زمینه را تحسین می کنم.

2-تقویت همکاری استراتژیک بین دو طرف ضروری است، همانطور که توسعه منافع مشترک بین آنها لازم است.

3-دو طرف باید اختلافات را مدیریت کرده و جهان را در این مورد قانع کنند که منافع مشترک مهمتر از اختلافات است.

بر این اساس، حقیقت موضع آمریکا با رجزخوانی های ترامپ و تهدیدات چین، متفاوت است و در شرایط حاضر، این پیام های کسینجر در حال تطبیق و اجرای عملی است، نه سیاست های ترامپ.

پیام رئیس جمهور چین برای همتای آمریکایی اش اما واضح تر از پیام کسینجر بود مبنی بر آنکه:

-چین ملتزم به سیاست بهبود روابط مشترک با ایالات متحده است، اما براساس قاعده دوستی و منافع متبادل و ما آماده حل مشکلات بین دو دولت از طریق مذاکرات سازنده هستیم.

-چین و ایالات متحده باید فهم دقیقی از گرایش های استراتژیک طرف دیگر داشته باشند.

-ایالات متحده باید در راستای پیشرفت خود به چین و منافع مشروع آن احترام بگذارد.

بدین معنا، رئیس جمهور چین به وضوح و با لحن دیپلماتیک هوشمندانه ای حدود خواسته های خود را مشخص کرد. او می گوید چین امر و نهی های خارجی و سیاستهایی که به منافع آن آسیب می رساند را نمی پذیرد.

به این ترتیب، رئیس جمهور چین به کسینجر ابلاغ کرد که عصر فرمان دادن ها به سر آمده است و چین جز برپایه دوستی هرگز وارد تعامل با واشنگتن نخواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۶۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت