Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عربستان سعودي استان المَهره را در شرق يمن ناآرام کرده است و مردمش را تهديد مي کند که يا بايد تن به خواسته هاي نظام سعودي بدهند يا بايد کشته شوند!
پايگاه اينترنتي الاخبار لبنان امروز پنجشنبه 15 نوامبر در گزارشي نوشت: با تداوم آرامش در شهر حديده، چشم ها به سوي استان المهره دوخته شده است زيرا عربستان در برخورد با مردمي که تن به خواسته هاي آل سعود نمي دهند، روش جديدي را درپيش گرفته است و اعلام مي کند که با سلاح گرم به سراغ آنها خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ولي عشاير استان المهره بيکار نخواهند نشست و مقابله به مثل خواهند کرد زيرا همين عشاير قبلاًبه عربستان درباره عواقب کشاندن پاي عشاير به درگيري مسلحانه هشدار داده و اعلام کرده بودند که عربستان و متحدانش به ناچار بايد عواقب درگيري هاي احتمالي را به عهده بگيرند.
ائتلاف متجاوز سعودي حملات خود به شهر حديده (غرب يمن) را متوقف کرد ولي حمله اي از نوعي ديگر در استان المهره به راه انداخته است اما مردم اين استان در برابر خواسته هاي توسعه طلبانۀ آل سعود ايستادگي مي کنند.
عربستان پاي خود را از خط قرمزهايي که کميته برگزارکنندۀ تحصن هاي المهره تعيين کرده بود، فراتر بُرده است زيرا با معترضان و تحصن کنندگان، خشونت آميز برخورد مي کند و معترضان هم تهديد به مقابله به مثل کرده اند.
استان المهره تا چندي پيش از جنگ دور بود ولي سرانجام گرفتار جنگ شد و شايد وضعيت اين استان بدتر شود که اين گويا همان چيزي است که ائتلاف سعودي مي خواهد زيرا ائتلاف از همه طرف تحت فشار است و تحت همين فشارها مجبور به اعلام آتش بس غيرعلني در غرب يمن شد و در براير ارتش و کميته هاي مردمي هم نمي تواند کاري از پيش ببرد و ايستادگي سرسخت ارتش و کميته هاي مردمي روبرو شده است.
نيروهاي عربستان از دوشنبه شب شروع به احداث چند ايست بازرسي در منطقه "اَنفاق" نزديک بندر "نشطون" کردند که اين اقدام احساسات مخالفان اشغالگري عربستان را تحريک کرد زيرا معتقدند که هدف از احداث اين ايست ها "ترساندن مردم المهره" است.
کميتۀ برگزاري تحصنات المهره در اطلاعيه اي اعلام کرد: هدف از اين اقدام خطرناک محکم تر کردن جاي پاي اشغالگران در استان المهره و تحميل خواسته هاي خود به مردم اين استان است ولي ما اين امر را نَه مي پذيريم و نَه در قبال آن سکوت مي کنيم.
اين کميته هشدار داد که احداث ايست هاي بازرسي زمينه را براي خشونت و آشوب در استان المهره فرهم مي کند که مزدوران نظام سعودي خصوصاً "راجح باکريت" استاندار المهره بايد مسئوليت پيامدهاي چنين اقدامي را به گردن بگيرند.
دهها نفر از افراد عشيره "حصوين" در پي اين هشدارها دوشنبه شب راهي منطقه اَنفاق شدند تا مانع احداث ايست هاي بازرسي شوند و گفته مي شود که هدف عربستان از احداث ايست هاي بازرسي در منطقه اَنفاق زمينه سازي براي احداث پايگاهي نظامي براي نيروي سعودي در منطقه مجاور «کمپ» است.
پس از رسيدن افراد قبيله حصوين به منطقه اَنفاق نيروهاي سعودي و شبه نظاميان وابسته به استاندار المهره به سوي آنها تيراندازي کردند و درگيري ها شروع شد که سرانجام به زخمي شدن 3 نيروي سعودي و 10 معترض انجاميد و 2 نفر از معترضان زخمي به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند و علت مرگ اين دو نفر آن بود که جادۀ اصلي "اَنفاق - مکلا" تحت تصرف نيروهاي سعودي است و انتقال آنها به شهر مکلا از طريق راه هاي فرعي بسيار طول کشيد و باعث مرگ آنان شد.
درخواست امارات براي برگزاري فوري مذاکرات صلح
استاندار المهره براي توجيه برخورد خونين نيروهاي سعودي با مردم اين استان مدعي شد که قاچاقچيان اسلحه و مواد مخدرو افراد تحت حمايت کودتاچيان و کشورهاي منطقه براي رساندن خود به ساحل به سوي نيروهاي امنيتي تيراندازي کردند که با مهاجمان قاطعانه برخورد شد. استاندار المهره تهديد کرد که با قانون شکنان با مشت آهنين برخورد خواهد شد.
عشاير استان المهره نيز اعلام کردند که در برابر تعرض نيروهاي سعودي به مردم اين استان بيکار نخواهند نشست و ازافراد خود خواهند خواست که همچنان در نزديکي منطقه اَنفاق بمانند و از آنجا دور نشوند.
با توجه به مخالفت سرسختانۀ مردم استان المهره با طرح سعودي کشيدن يک خط لوله از عربستان به درياي عرب از طريق خاک استان المهره به بهانۀ مبارزه با قاچاق و گوش ندادن ائتلاف سعودي به خواسته هاي مردم اين استان و گاه سرکوب آنها احتمالاً وضعيت استان مذکوردر آينده در مقايسه با چند ماه گذشته بدتر خواهد شد خصوصاً اينکه معترضان هشدار مي دهند که اگر ائتلاف سعودي درپي سرکوب معترضان و تحصن کنندگان برآيد، فعاليت هاي مسالمت آميز خود را کنار خواهند گذاشت و به گونه اي ديگر رفتار خواهند کرد.
مسالۀ ديگر اينکه شبه نظاميان ائتلاف سعودي اذعان مي کنند، طبق دستور ابلاغي بايد ازهر گونه اقدام نظامي در شهر حديده خودداري کنند.
اين در حاليست که «ترکي المالکي» سخنگوي ا ئتلاف سعودي وجود هر گونه آتش بس را تکذيب کرده بود. مناطق اطراف حديده براي سومين روز پياپي آرام بود و فقط چند درگيري شبانه و کوتاه درگرفت و حملات هوايي دشمن سعودي نيز متوقف شده است و فقط يک حملۀ هوايي در روز گذشته نزديک خيابان صنعاء ثبت و ضبط شد.
احتمال آغاز مذاکرات حل بحران يمن در آينده نزديک زياد است و در همين راستا «انور قرقاش» وزير مشاور امور خارجه دولت امارات از برگزاري مذاکرات در سوئد تحت نظر سازمان ملل استقبال کرد و خواستار استفاده از فرصت پيش آمده براي برگزاري مذاکرات شد. هر چند «محمد علي الحوثي» رئيس کميته انقلابي اعلاي يمن از توقف درگيري ها استقبال کرد و گفت که جنبش انصار الله سخنان وزير امور خارجه انگليس را بررسي مي کند و با نمايندۀ سامان ملل در ارتباط است، ولي با درخواست هاي آغاز آتش بس محتاطانه برخورد مي کند. علت احتياط جنبش انصار الله اينست که ائتلاف سعودي همچنان نيروهاي خود را به سوي شهر حديده گسيل مي کند و مدعي شده است که اطراف بندر حديده را مين گذاري و موشکي بالستيک از شهر الصليف به سوي بندر شليک کرده است.
با اين حال وزارت نفت و منابع طبيعي در صنعاء اعلام کرد ائتلاف سعودي 3 نفتکش را مجبور به ترک بندر حديده و بازگشت به جيبوتي کرد. البته سازمان بنادر درياي سرخ ادعاي مين گذاري اطراف بندر حديده را تکذيب کرده است.
تصميم مجدد اروپا براي ممنوعيت فروش تسليحات به عربستان
پارلمان اروپا ديروز براي دومين بار در کمتر از يک ماه گذشته با صدور مصوبه اي غيرالزم آور صادرات تسليحات به عربستان را ممنوع کرد و خواستار تحريم کشورهايي شد که شرط و شروط خريد تسليحات اتحاديه اروپا را ناديده مي گيرند.
در اين مصوبه آمده است: کشتي هاي جنگي که از کشورهاي اتحاديه اروپا خريداري شده است، در محاصرۀ تحميلي يمن به کار مي رود و هواپيماها و بمب ها نيز در حملات هوايي به کار برده مي شود.
مصوبه جديد پارلمان اروپا مي افزايد: اتحاديه اروپا براي صادرات تسليحات خود اصول و شرايطي را براي خريداران تعيين کرده است که پايبندي به قانون بين المللي مخاصمات مسلحانه (قانون حقوق جنگ) جزء اين اصول و شرايط است ولي عربستان به آن پايبند نيست.
پارلمان اروپا درمصوبه خود خواستار بازخواست و پيگرد کشورهايي شد که به اصول و شرايط فوق پايبند نيستند.
«زابينا لوزينگ» نمايندۀ آلمان در پارلمان اروپا نيز اعلام کرد که کشورهاي متخلف بايد تحت پيگرد قرار بگيرند.
لوزينگ گفت: تسليحات اروپا نقش مهمي در جنگ يمن دارد. بايد مباني صادرات اسلحه به خوبي اجراء شود.138/1120
بيشتربخوانيد:
ايستادگي قبايل المهره يمن در برابر توسعه‌طلبي آل سعود
الاخبار: تلاش عربستان براي فتنه‌انگيزي در استان المَهره يمن
تظاهرات ساکنان «المهره» يمن ضد اشغالگران سعودي و اماراتي
کليدواژه عربستان يمن

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است

سایت خبری – تحلیلی المانیتور در تازه‌ترین گزارش درباره معامله بزرگ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده بین عربستان سعودی و اسرائیل نوشت: پس از جلوگیری از درگیری منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران، دولت بایدن اکنون خود را وابسته به توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل برای نجات استراتژی خود در خاورمیانه می‌بیند.

به گزارش جماران، اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریبا فراهم شده است؛ توافقی که به عادی سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه در نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض گفت: «در مورد توافقات دوجانبه بین پادشاهی سعودی و ایالات متحده، ما بسیار بسیار به پایان نزدیک هستیم و بیشتر کار‌ها قبلا انجام شده است.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز آن را تکرار کرد.

جزییات پیمان مورد نظر آمریکا و عربستان سعودی علنی نشده است. آنچه که از طریق منابع دیپلماتیک به رسانه‌ها درز داده شده نشان می‌دهد که این توافق چیزی شبیه ماده ۵ معاهده ۱۹۶۰ ایالات متحده با ژاپن که ایالات متحده را متعهد می‌کند در صورت حمله به ژاپن از این کشور دفاع کند را در دل خود ندارد. اما احتمالاً فراتر از متن توافق‌های موجود میان واشنگتن و کشور‌های عربی خلیج فارس است که برخی از آن‌ها متحد اصلی غیرناتو واشنگتن محسوب می‌شوند است. در توافق‌های فعلی صرفا بندی درباره ضرورت مشورت در مورد گام‌های دفاعی به چشم می‌خورد.

با این حال، سنگ بنای مورد نیاز برای دستیابی به موافقت کنگره برای توافق پیشنهادی، عادی سازی عربستان با اسرائیل است که همچنان مبهم باقی مانده است. یکی از خواسته‌های کلیدی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، تعهد رهبران اسرائیل به برداشتن گام‌های برگشت ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین – است که هنوز برآورده نشده است. مقامات آمریکایی می‌گویند رسیدن به این هدف، مستلزم پایان جنگ در غزه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که با فشار داخلی شدید مواجه است، بیش از آنکه به فلسطینی‌ها امتیاز بزرگی بدهد، به دنبال پایان دادن به حیات حماس است. نتانیاهو این هفته وعده خود را برای اعزام ارتش اسرائیل به رفح "با یا بدون" توافق آتش بس تکرار کرد.

دولت بایدن همه راه‌ها را برای جلوگیری از آن انجام می‌دهد، در حالی که فشار بر حماس برای پذیرش فوری آخرین پیشنهاد آتش‌بس را مضاعف می‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه B دارد یا خیر، به خبرنگاران گفت: «فقط باید یک توافق وجود داشته باشد. اگر بتوانیم آتش‌بس به دست آوریم، می‌توانیم چیزی پایدارتر به دست آوریم، سپس شاید به درگیری پایان دهیم و با پروژه عادی‌سازی پیش برویم. اما همه این پروسه باید با یک معامله شروع شود.»

به نظر می‌رسد که دولت بایدن برای به نتیجه رساندن مذاکرات جاری و رسیدن به سنگ بنای معامله مدنظر، از هر گونه اقدام تنش آفرین و تحریک کننده اسرائیل خودداری می‌کند. اوایل این هفته، وزارت امور خارجه از تحریم چهار واحد امنیتی اسرائیل که به نظر می‌رسید قوانین بشردوستانه بین‌المللی را به شدت نقض کرده‌اند، خودداری کرد، چیزی که برخی آن را آخرین ژست آشتی‌جویانه در قبال دولت نتانیاهو تعبیر کردند.

بلینکن روز سه‌شنبه برای نزدیک به سه ساعت با نتانیاهو دیدار کرد تا برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و پرهیز از تهاجم ره رفح که رئیس پنتاگون می‌گوید اسرائیل به اندازه کافی برای آن آماده نیست به او هشدار داده باشد. یک منبع مطلع در مورد این دیدار گفت که این دیدار برای طرف آمریکایی خوب پیش نرفت، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

اکنون همه چیز به دستیابی حماس و اسراییل به یک توافق آتش بس بستگی دارد تا فشار بر دولت اسرائیل را به امید سازش در آینده کاهش دهند.

مقامات پیشین امنیت ملی آمریکا به المانیتور گفتند که به نظر می‌رسد پیشنهاد بلینکن در اوایل این هفته مبنی بر اینکه ایالات متحده و عربستان سعودی در حال آماده کردن توافقنامه دفاعی دوجانبه خود هستند، با هدف جلب نظر رهبران اسرائیلی بوده است، نه نشان‌دهنده هرگونه پیروزی قریب‌الوقوع برای واشنگتن.

عربستان سعودی مدتهاست که به دنبال دسترسی بیشتر به تسلیحات پیشرفته ایالات متحده، از جمله دفاع هوایی و موشکی، و کاهش کنترل صادرات ایالات متحده بر روی تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده برای توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی بوده است. ممکن است یک توافق دوجانبه موقت به عنوان یکی از راه‌های محدود کردن نفوذ استراتژیک چین بر ریاض تا زمانی که دولت آینده اسرائیل آماده ارائه امتیازاتی به فلسطینیان باشد، تلقی شود.

یکی از مقامات ارشد سابق آمریکایی می‌گوید که راه‌هایی وجود دارد که می‌توان چنین توافقی را بدون نیاز به تصویب سنا پیش برد. دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ به قطر موقعیت متحد اصلی غیر ناتو اعطا کرد و سال گذشته یک توافق راهبردی گسترده با بحرین امضا کرد که به منامه اجازه دسترسی ممتاز به اشتراک اطلاعات، دفاع موشکی و همکاری در زمینه هوش مصنوعی را داد. یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در آن زمان از توافق اخیر به عنوان «الگو» یی برای منطقه یاد کرد.

اما دیگر مقامات سابق امنیت ملی در مورد این گزینه تردید دارند. هر پیمانی که متضمن تضمین‌های دفاعی ایالات متحده و انتقال تسلیحات عمده برای عربستان سعودی باشد، مستلزم کسب مجوز از جانب کنگره است. از سوی دیگر تحقق درخواست محمد بن سلمان برای برخورداری عربستان از پروسه غنی‌سازی کامل هسته‌ای، نگرانی‌های آمریکا در مورد اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به همره دارد. در غیاب عادی سازی رابطه عربستان با اسرائیل، جمهوری خواهان سنا احتمالاً این توافق را برای ایالات متحده ناکافی می‌دانند.

جاناتان لرد، مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن می‌گوید: بخش بزرگی از این توافق میان عربستان و آمریکا از لحاظ سیاسی و استراتژیک مربوط به عادی سازی رابطه ریاض با اسرائیل بود. بدون آن، دولت بایدن احتمالاً باید عربستان سعودی را متقاعد کند که با واگذاری امتیازات اضافی موافقت کند تا شاید بایدن بتواند با دست پرتر اعضای کنگره را با خود همراه سازد. یکی از این امتیاز‌ها می‌تواند محدودیت‌های گسترده‌تر بر همکاری امنیتی عربستان و چین و تعهد عمیق مقامات سعودی برای ادغام نظامی با دیگر شرکای آمریکایی در منطقه باشد.

مقامات سعودی حداقل به طور علنی هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه ولیعهد مایل است به چیزی کمتر از تضمین‌های کامل دفاعی ایالات متحده و راهی برای تشکیل کشور مستقل برای فلسطینیان رضایت دهد، بروز نداده اند. یک مقام منطقه‌ای آشنا به مذاکرات به المانیتور گفت که پذیرش هر چیزی جز این «برای ریاض بسیار دشوار خواهد بود».

دیگر خبرها

  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند