Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@20:00:49 GMT

سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۸۶ هزار هکتار است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۷۱۶۱

سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۸۶ هزار هکتار است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی باید به فکر تولید فرآورده های جدید از زعفران باشیم، گفت: سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۸۶ هزار هکتار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، مجتبی مزروعی صبح امروز(۲۵ آّبان) در دومین روز پنجمین همایش ملی زعفران با اشاره به اینکه در زمینه فراآوری محصول زعفران بسیار مختصر و در حد تولید چای و برخی نوشیدنیهای زعفرانی فعالیتهایی انجام شده اما در بسیاری از زمینه های فعالیت در این حوزه هنوز اقدامی نشده است، افزود:این در حالی است که باید به فکر تولید فرآورده های جدید از زعفران باشیم که شامل نوشیدنیهای جدید، اسانس گیری، طعم گیری و تولید محصولات با اندازه های مختلف و با توجه به ویژگیهای زعفران از جمله شادی آفرینی آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهارداشت:سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۸۶ هزار هکتار است. پیش بینی می شود امسال حدود ۳۰۰ تن محصول از این سطح برداشت شود، فعالیت در حوزه تولید زعفران برای ۱۳۱ هزار نفر در خراسان رضوی به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است، بیش از ۹۰ درصد زعفران تولیدی ایران محصول مزارع استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی تولید می شود.

 

وی گفت: اتفاق خوبی که امسال در حوزه بیمه محصولات کشاورزی رخ داده این است که میزان حق بیمه بر اساس ضریب خطر شهرستان‌ها محاسبه می‌شود و با توجه به اینکه ضریب خطر در شهرستان‌های ما پایین است میزان پرداختی حق بیمه کشاورزان نیز کاهش داشته است که این مسئله سبب شده که میزان فروش بیمه و تعهدات ما در استان بالاتر برود و با توجه به اینکه طرح مدیریت منابع در استان اجرا می شود می‌توان راحت‌تر میزان خسارات افراد را پرداخت کرد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: با گذشت کمتر از ۲ ماه از آغاز سال زراعی جدید تعداد بیمه نامه‌های استان خراسان رضوی در صندوق بیمه کشاورزی رشد ۱.۸ برابری داشته و امید می رود این تعداد افزایش نیز داشته باشد.

 

نولید زعفران یکی از مهمترین منابع اشتغال تربت حیدریه است

 

محمد حسن فتحی هم در این مراسم با اشاره به اینکه در این همایش 2 روزه جدیدترین یافته های علمی درباره زعفران در قالب مقالات، نشست های تخصصی، سخنرانی های کلیدی، کارگاه ها و نمایشگاه ‌های تخصصی جانبی ارائه می‌ شود، گفت:ارتقاء سطح دانش محققان، کشاورزان و شرکت کنندگان در زمینه زعفران، فراهم آوردن محیط مناسب برای عرضه آخرین دستاوردهای محققان و پژوهشگران کشور در این زمینه و ایجاد بستر مناسب برای آشنایی پژوهشگران، دانشجویان و استادان دانشگاه های کشور با صنایع فعال در زمینه زعفران، از جمله اهداف برپایی این همایش است.

 

رئیس دانشگاه تربت حیدریه افزود: ایجاد هماهنگی و توسعه روابط بین فعالان عرصه تولید، صنعت و صادرات زعفران، معرفی شرکتها و صنایع فعال در بخش زعفران از طریق برگزاری نمایشگاه های جانبی و ارتقاء سلامت جامعه با استفاده از فرهنگ سازی مصرف زعفران و فراورده های آن را از دیگر اهداف برپایی این همایش است.

 

فتحی گفت: از مجموع 162 مقاله رسیده به دبیرخانه این همایش 105 مقاله مورد پذیرش و تایید کمیته علمی قرار گرفت که 9 مقاله از این تعداد به صورت سخنرانی ارائه می شود و مابقی در کتاب مجموعه مقالات پنجمین همایش ملی زعفران منتشر می شود.

 

وی با بیان اینکه زعفران یکی از شاخص ترین محصولات کشاورزی شهرستان تربت حیدریه می باشد که در ایران و جهان رتبه نخست تولید را به خود اختصاص داده، اظهارداشت:تولید زعفران یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمد تربت حیدریه است که برای حدود 400 هزار نفر روز طی مراحل کاشت، داشت و برداشت اشتغال ایجاد می کند.

 

وی گفت:تعداد بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان زاوه در مجاورت تربت حیدریه نیز 17 هزار نفر است که بیش از 90 درصد آنها به کشت زعفران مشغول هستند.

 

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: تبریز ۲۰۱۸ شیراز مهدویت نهم ربیع الاول خوزستان همایش هفته کتاب و کتابخوانی طرح 550 هزار هکتاری بیرجند رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی سطح زیر کشت خراسان رضوی زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم گفت: عناصر خلاق و از خود گذشته‌ای که در حوزه‌های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، باید به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد.

حجت‌الاسلام سیّدرمضان موسوی مقدم افزود: اگر قرار باشد از بحران‌های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی گفت: آسیب شناسی برنامه‌های توسعه از دهه ۳۰ خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح‌های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه‌های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: عناصر و نیرو‌های ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در ۸ سال دفاع مقدس توفیق گسترده‌ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت‌ها در عرصه‌های دیگر از آنان هستیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم گفت: ایثارگرانی که در عرصه‌های مختلف پای کار بودند با از خود گذشتگی و برای منافع ملی و دینی و اعتقادی از منافع فردی گذشتند، چنین عناصر از خود گذشته‌ای مانند شهید حاج قاسم هنوز هم در میان ما هستند و شاهد موفقیت‌های آنان هستیم.

وی افزود: این عناصر از خود گذشته در عرصه‌های اقتصادی و غیراقتصادی، چون به دنبال پست و مقام نیستند دیده نمی‌شوند، حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه‌های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده‌ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز ۴۲ هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد فراوانی کارآفرینان شاهد و ایثارگر در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و بخش‌هایی از اصفهان قابل توجه است، لذا وزارت صمت برای استفاده از این ظرفیت‌های ارزنده در اقتصاد برنامه ریزی کرده است.

در ادامه محمد صادق محمدیاری معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با بیان اینکه شعار سال درک درستی از واقعیت‌های کشور است و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید مانع زدایی در بخش تولید و مشارکت مردم صورت گیرد، اضافه کرد: در این حوزه نیاز به تدبر و تفکر بیشتر برای ارائه روش‌های عملیاتی و مدرن است و باید شرایط و بستر مناسب را فراهم کنیم تا اتفاقات خوبی در حوزه تحقق شعار سال بیفتد.

محمدیاری عنوان کرد: باید فضا را برای مشارکت فعالانه بخش خصوصی، تشکل‌ها و انجمن‌ها بویژه ایثارگران کارآفرین در حوزه تولید فراهم کنیم و مردم را با طرح‌های مشارکتی به حوزه‌های تصمیم سازی در بخش تولید بیاوریم.
 
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی نیز در تشریح این همایش گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک‌های صنعتی استان شده اند، تجلیل شد.

جعفر فرشچی طوسی افزود: ایثارگران یکی از گروه‌هایی هستند که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرک‌هایی صنعتی شده اند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی