Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@21:57:26 GMT

شیخ مصطفی سلبریتی بدون هیاهو

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۳۷۸۳۸

شیخ مصطفی سلبریتی بدون هیاهو

برخی رفتارها و خودشیرینی‌ها از هرکسی تهوع‌آور است، چه رسد به کسی که به اعتبار لباسش، توقع می‌رود سخن و فعلش حکیمانه باشد، نه کاری‌های عجیب و دور از انتظار! ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۰ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تشییع پیکر حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جان‌نثاری یا همان «شیخ مصطفی» روحانی بی‌ادعا و خطیب خاکی شرق تهران، بامداد امروز چهارشنبه 21 آبان ماه با جمعیتی عجیب و شگفت‌آور برگزار شد تا پیکر این روحانی 64 ساله‌ که از جوانی در کسوت طلبگی به فعالیت‌های دینی و اجتماعی مشغول بود و در حل مشکلات مردم هیچ کرانه‌ای نمی‌شناخت، در زادگاهش آرام بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شیخ مصطفی نمونه‌ای از روحانیونی بود که به وظیفه طلبگی خود عمل می‌کنند و از اداهای رایج و رو به تزاید این روزهای برخی افراد برخوردار نبود. جان‌نثاری به درجه اجتهاد نرسیده بود، درس خارج برگزار نمی‌کرد و بین مردم بود. این شاگرد مکتب امام صادق (ع) به وظیفه خود که حضور و همراهی در کنار مردم کوچه و بازار و نصیحت‌ آنها است، عمل می‌کرد. از این مسجد به آن حسینیه و از این خانه به آن روضه، تنها و تنها به موعظه مردم می‌پرداخت و البته مردم هم از نزدیک زندگی و کردارش را می‌دیدند و الگو می‌گرفتند.
مرحوم جان‌نثاری و بسیاری از هم کسوتی‌های او، هیچ وقت به دنبال «شوآفی» که برخی افراد نوظهور در لباس طلبگی به آن مبتلا هستند، نبود. مثلا! برای دیده شدن بیشتر، با عمامه، پیراهن پرسپولیس به تن نمی‌کرد! یا اینکه لباده آبی بپوشد و در جایگاه هواداران استقلال در استادیوم آزادی حضور پیدا کند! یا دشداشه‌ زرشکی به تن کند و با شاخ‌های کمدی اینستاگرام عکس بگیرد! یا مثل آن فردی که با لباس طلبگی لیدر هواداران تراکتوسازی شده است!
روحانیت شیعه پرچمدار عفت و غیرت بوده است. نه تنها علما و روحانیت نماد غیرت هستند، بلکه بانوان حوزوی هم در کنار فعالیت‌های علمی و اجتماعی، عفت‌شان زبانزد بوده و جامعه شیعی پر است از «بانو مجتهده امین‌»ها. اما فردی برای خودشیرینی با لباس مقدس روحانیت، صفحه اینستاگرامش را پر می‌کند از عکس‌های من و بانو از زوایای مختلف! یا هرکاری می‌کند تا دیده شود و «لایک» و «فالوور» جمع کند؛ خودشیرینی‌هایی که واقعا از هرکسی تهوع آور است، چه برسد از کسی که به اعتبار لباسش، توقع می‌رود سخن و فعلش حکیمانه باشد، نه کارهای عجیب و دور از انتظار!

نه تنها بزرگان روحانیت ما به زهد معروف بودند و هستند، امروز هم غالب طلاب حوزوی با درآمد ماهانه زیر یک میلیون تومان به سختی امرار معاش می‌کنند و فی‌الواقع مجاهدت می‌کنند. حال فردی تازه به دوران رسیده در لباس روحانیت، با وقاحت ماشین چند صد میلیون تومانی سوار می‌شود! آن وقت توقع دارد نگاه مردم مستضعف جامعه به او مثبت باشد. مردم از روحانیت به حق توقع دارند که ساده‌زیست باشند. همانگونه که تا الان بوده و هست، کنار مردم باشند. خادم و دلسوز مردم باشند. نه اینکه کارهای چیپی که سلبریتی‌ها انجام می‌دهند، به شکل نازل‌تری انجام دهند. آن هم کارهایی که مردم به خاطر انجامشان در حال پس زدن سلبریتی‌ها هستند. مثلا با وجود مردم زیادی که در حاشیه شهر در حلبی‌آبادها زندگی‌می‌کنند و شب سر گرسنه بر بالین می‌گذارند، همه هم و غم یک سلبریتی می‌شود گرسنگی گربه‌ها و سگ‌ها! اما مایه تأسف اینجاست که بعضا سعی می‌شود از این کار غیرانسانیِ انسانی‌نما تقلید کنند. البته واضح است که بین همه ادیان بیشترین ارزش برای حیوانات را اسلام در نظر گرفته است؛ اما نه اینکه کرامت انسانی را فراموش کنیم، زن بیمار و کودک گرسنه را از یاد ببریم و به دنبال احقاق حقوق حیوانات باشیم. یا با این فشار اقتصادی که پدرهای زیادی شرمنده خانواده‌هایشان هستند، فردی در لباس روحانیت ماشین BMW سوار شود!
بزرگان دین و طلاب عزیز، گوهرهای زلالی هستند که پس از سال‌ها تبلیغات منفی جبهه شیطان، همچنان مورد احترام و مراجعه مردم هستند. هنوز مردم دین‌دار و مؤمن این سرزمین، هنگام تولد فرزندشان برای گفتن اذان و اقامه نزد کسانی چون «شیخ مصطفی» می‌روند و پس از مرگ کسی چون «جان‌نثاری» با شرکت گسترده در مراسم تشییع و تدفین او، حتی اگر باران ببارد و هوا زمستانی باشد، از او تجلیل می‌کنند.
در روزگار ما با توجه به دایره نفوذ شبکه‌های اجتماعی، اشتباهات ان‌شاءالله سهوی، ممکن است موجب بدنامی قشر خوشنام روحانیت شود. چه بهتر که خود طلاب و روحانیت با انتقادهای درون‌گفتمانی، این غبار را برطرف کنند. البته روحانیون بسیار زیادی هم هستند که در فضای مجازی واقعاً مبلغ اسلام هستند و کردار و منش مجازی‌شان هم قابل الگوگیری است.
در نقل قولی منتسب به حضرت آیت‌الله بروجردی آمده است که روزی به ایشان گفتند: آخوندی در لباس روحانیت دزدی کرده است. ایشان فرمودند: نگویید آخوندی در لباس روحانیت دزدی کرده، بگویید دزدی در لباس روحانیت بوده است.

منبع:تقریب

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی

   عصر ایران؛ رضا صائمی- طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی  در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره های سرشناس در کنارش ایستاده است.

     یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

    در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی موهای مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی ( که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

   آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

   این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

   البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخدادهای آن، در همه جای دنیا وجود دارد اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

    به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند.  ‌توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئوهایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتواهای کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

   واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نتها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

     اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می کند.

    گاه برخی از این محتواهای ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط  توسط افراد مشهور صورت نمی گیرد بلکه گاهی با شهرت آنها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟

دیگر خبرها

  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • هیاهو برای هیچ؛ آمریکا گردان اسرائیلی را تحریم نمی‌کند
  • کارگر قشری تاثیرگذار در رشد وشکوفایی اقتصاد درکشور
  • شگفتی‌ساز جام‌حذفی دور از هیاهو قهرمانی!
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند