Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@07:36:37 GMT

جشنواره علامه حلی(ره) در بوشهر به کار خود پایان داد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۰۵۷۸

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجت‌الاسلام حسین دشتی، عضو شورای عالی حوزه علمیه و امام جمعه موقت بوشهر چهارشنبه 23 آبان، در آیین اختتامیه سومین جشنواره استانی علامه حلی(ره) بوشهر که در سالن اجتماعات دانشگاه پردیس علامه طباطبایی برگزار شد، با بیان اینکه اهل علم می‌دانند که ریشه همه مباحث در باب پژوهش رابطه آن با حقیقت علم نهفته است، اظهار کرد: آن چیزی که علما به آن رسیدند، این است که حقیقت علم یک حقیقتی نورانی است، حقیقت علم یک نقشه ای در جان نفسانی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگان به این نتیجه رسیدند که علم با تحصیل ما نتیجه مستقیم ندارد و نهایت این است که ما فکر می کنیم و می اندیشیم.

عضو شورای عالی حوزه علمیه استان بوشهر با بیان اینکه معلومات انسانی محدود است، افزود: این معلومات به واسطه حواس پنج گانه بدست آمده است ولی این همه علوم و دانش ها در ذهن ما می گنجید؟ زمانی علم در یک کتاب می گنجید ولی امروز ده ها کتاب درباره همان علم نوشته و منتشر می شود، آیا این همه علم در ذهن ما وجود داشته است؟ خیر بلکه این علم الهام گرفته از جای دیگری است.

حجت الاسلام دشتی با بیان اینکه فکر و اندیشه زمینه ساز الهامات است، گفت: هر علمی در برابر جهل نور می باشد و خداوند است که به واسطه زحمات ما این علم را ارائه می دهد و به علم نورانیت می بخشد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان بوشهر، ریشه بحث پژوهش را تفکر و اندیشه دانست و گفت: استعدادهای درونی ما که خددادی است بدون کاربرد فعال نمی شود؛ در حقیقیت ما یک زمین مستعدی در درون وجود خود داریم که این استعدادها در درونش نهفته است. اندیشیدن هم یک استعداد وآمادگی است. انسانی که زحمت می کشد و می اندیشد مانند زمینی است که آب از چاه آن بیرون می آورند.

وی بیان کرد: برخی ها با مطالعه کتاب میانه خوبی ندارند، کسی که در فکر کردن خود را به زحمت انداخته است آمادگی تفکر و اندیشه دارد و باید بنشیند و فکر کند؛ انسان از درون وقتی که جوشش گرفت آن وقت تفکر زلال از درونش جوشش پیدا می کند و انگیزه فکر کردن در درون آن قوی است و حافظه انسان هم به همین صورت است؛ انسان استعداد حفظ را در درون خود دارد اما اگر بکارگیری نکند حافظه او کور خواهد شد.

حجت الاسلام حسین فقیه، دبیر جشنواره استانی علامه حلی(ره) در بوشهر در این آئین به ارائه گزارشی از این جشنواره پرداخت و گفت: در مجموع 228 مقاله به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که از این تعداد 122 مقاله از حوزه علمیه برادران و 106 مقاله از حوزه علمیه خواهران بود.

دبیر جشنواره استانی علامه حلی(ره) در بوشهر افزود: از تعداد مقالات ارسال شده پس از ارزیابی صورت گرفته تعداد 22 نفر برگزیده و شایسته تقدیر شدند که از این تعداد 13 نفر از حوزه علمیه برادران و 9 نفر از حوزه علمیه خواهران می باشند.

وی با بیان اینکه ارزیابان هر دو حوزه علمیه خواهران و برادران برای بررسی دقیق مقالات وقت زیدای را صرف کردند، ابراز کرد: جلسات متعددی در کمیته علمی این جشنواره برای بررسی و ارزیابی آثار ارسال برگزار شد که پس از بررسی ها این 22 مقاله به عنوان مقالات برگزیده و شایسته تقدیر مشخص شدند.

حجت الاسلام فقیه همچنین از ارزیابی مقالات تابستانه اساتید حوزه علمیه استان خبر داد و گفت: بحث مقالات تابستانه اساتید را سال گذشته شروع کردیم و هر کدام از اساتید دو مقاله برای تابستان ارائه می دهند و الحمدلله مشاهده می کنیم که نتایج خوبی به دست آمده که بسیاری از مقالات در نشریات کشوری چاپ شده که این نوید افق خوبی برای آینده پژوهش استان در حوزه علمیه می دهد.

دبیر جشنواره استانی علامه حلی(ره) در بوشهر افزود: آنچه که سالیان سال آرزو داشتیم است داشتن نشریه پژوهشی مختص اساتید و طلاب و برای چاپ این مقالات است که با این روند رو به رو رشد می توان در آینده نزدیک شاهد این کار بود؛ این کار خود یک انگیزه معنوی برای داغ کردن تنور پژوهش در حوزه علمیه باشد.

حجت الاسلام فقیه گفت: اگر همراهی این اساتید و طلاب را داشته باشیم می توانیم این نشریه را برای سال بعد محقق کنیم و این آمادگی وجود دارد که قدم خوبی در عرصه پژوهش برداشته شود.

یادآور می شود، در پایان این مراسم با حضور امام جمعه موقت شهر بوشهر از 22 نفر از برگزیدگان این جشنواره با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.

امیرحسین مؤمنی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا جشنواره علامه حلی بوشهر تجلیل نباء دانشگاه حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از دعای۲۷ صحیفه سجادیه بهوبیان نکاتی پیرامون افزایش سطح معرفت، علم و بصیرت در مسیر مبارزه با دشمن پرداخت.

امام جمعه زاهدان با اشاره به برخی مناسبت‌های پیش رو عنوان کرد: سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه تحت عنوان روز کارگر نامگذاری شده که این روز را خدمت جامعه کارگری تبریک عرض نموده و از همه کسانی که با احساس مسئولیت و صبورانه برای رشد اقتصادی کشور تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنیم.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: رشد اقتصادی جامعه و چرخش چرخ اقتصاد و معیشت مردم بر محور کار و کارگر است و کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول این جبهه و جهاد اقتصادی هستند و طبعأ نامگذاري یک روز تحت عنوان روز کارگر برای تقدیر و تشکر از آن‌هاست و به تعبیر امام خمینی(ره) :"هر روز، روز کارگر است و جامعه نیازمند تلاش این قشر محترم و ارزشمند است".

وی اضافه کرد: قدرشناسی از این عزیزان نه تنها در زبان بلکه باید در مقام عمل هم باشد و رسیدگی به جامعه کارگری و پاسخ به انتظارات آن‌ها تقدیر عملی از آن‌ها است. وی افزود: حمایت قانونی، تامین آبرومند معیشت و زندگی، حقوق کافی، امنیت شغلی و تامین عادلانه حق کارگر و کارفرما نمونه‌هایی از اقدامات عملی مورد نیاز است و طبعا هم کارگر و هم کارفرما باید به حق خود برسد تا برای هر دو صرفه کار و سرمایه‌گذاری داشته باشد و امیدواریم با لطف الهی و کمک دولتمردان و تلاش آن‌ها برای خدمت بیشتر به جامعه کارگری و حل مشکلات کارگران و کارفرمایان شاهد بهبود معیشت این قشر زحمت‌کش باشیم چرا که بهبود معیشت این افراد موجب رشد اقتصادی جامعه و بهبود معیشت سایر اقشار مردم و در نهایت تحقق شعار سال خواهد بود.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: دوازدهم اردیبهشت‌ماه سالروز شهادت استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری است و به همین مناسبت تحت عنوان روز معلم نامگذاری شده است که این روز را به همه کسانی که در امر تعلیم و تربیت جامعه تلاش می‌کنند اعم از معلمان آموزش و پرورش، اساتید حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: قدرشناسی از معلمان و اساتید حوزه و دانشگاه تنها به زبان نیست بلکه تقدیر عملی این است که ارزش‌گذاری و قدرشناسی برای علم و عالم در جامعه گسترش یابد و فرهنگ جامعه فرهنگ پیگیری و پی‌جویی برای کسب علم و دانش باشد و دانشجویی، علم آموزی و دانش آموزی فرهنگ و افتخاری برای نسل جدید ما باشد.

وی گفت: معلمان و اساتید زمانی خوشحال می‌شوند که ببینند جوانان قدر علم و عالم را می‌دانند و تمام همت و تلاش خود را برای خوب درس خواندن و فتح قله‌های علم به کار می‌بندند. وی ادامه داد: تقدیر عملی شاگرد از استاد، خوب درس خواندن، دل دادن به درس و رشد علمی است تا استاد احساس کند که زحمات او هدر نرفته است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: جلوه دیگر تقدیر عملی از معلم و استاد این است که معلمان و اساتید بزرگ و نمونه را بشناسیم، از آنها درس و الگو بگیریم و راه آن‌ها را ادامه بدهیم.

وی افزود: شهید مطهری دارای ویژگی‌های متعددی بود از جمله قوت عقل و عقلانیت، قوت علمی و دانش بالا، دقت نظر، بصیرت و تیزبینی، نگاه نافذ، ایمان بالا، کار مخلصانه و دغدغه و دلسوزی برای جامعه اسلامی و نشانه‌های این ویژگی‌ها نیز مشخص است و کتاب‌های علمی و دقیقی از ایشان به جای مانده است به گونه‌ای که حضرت امام خمینی(ره) تعبیر بلندی در خصوص ایشان دارند و فرمودند:" من هیچکس را نمی‌شناسم که بگویم همه کتاب‌هایش مفید است و مردم را به کتاب‌های او ارجاع دهم اما آقای مطهری این گونه است و همه کتاب‌های او علمی و دقیق است".

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در موقعیتی که بسیاری از بزرگان انقلابی، مجاهدین را به عنوان مسلمانان انقلابی می‌شناختند و نزد امام برای آن‌ها وساطت می‌کردند شهید مطهری انحراف فکری آن‌ها را تشخیص داد و با آن‌ها مقابله کرد و جان خود را در این مسیر از دست داد و از جمله اولین کسانی بود که بعد از انقلاب اسلامی توسط گروه فرقان به شهادت رسید.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: دغدغه برای جامعه اسلامی، فرهنگ دینی و حضور در عرصه‌‌های مورد نیاز از ویژگی‌های دیگر این شهید است به گونه‌ای که وقتی احساس نیاز می‌کند دست به قلم شده و برای کودکان کتاب داستان راستان را می‌نویسد که نشان از ایمان، تعهد، دغدغه و دلسوزی اوست و در زمان شاه هنگامی که حجاب زنان و دختران جامعه اسلامی را در خطر می‌بیند برای دفاع مقاله می‌نویسد و آن را جهت چاپ به مجله "زن روز" می‌دهد و خیلی‌ها از ارائه مقاله به این مجله ایراد گرفتند اما ایشان در پاسخ عنوان می‌کنند: این مجله را همان‌ افرادی که مخاطب من هستند می‌خوانند پس باید مقاله من را هم بخوانند.

وی ادامه داد: شهید مطهری عضو شورای عالی انقلاب اسلامی بوده و در جای جای انقلاب اسلامی حضوری عالمانه، عاقلانه و قاطعانه داشت و زندگی، مرگ و شهادت با سعادتی نصیب ایشان شد. نماينده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان داشت: ما باید از این شهید بزرگوار درس بگیریم و در همه عرصه‌های تعلیم و تربیت که نیاز است حضور پیدا کنیم‌.

وی ادامه داد: روز گذشته همایش آموزش و پرورش و خیرین مدرسه یار و نیز همایش تقدیر از مدافعان سلامت برگزار شد که ما جهت تقدیر و عرض خداقوت خدمت دوستان رسیدیم و از هر دو مجموعه اصحاب تعلیم و تربیت و اصحاب سلامت تقدیر و سپاسگزاری می‌کنیم.

آیت‌الله محامی گفت: ششم اردیبهشت‌ماه سالگرد شهادت شهید بزرگوار حضرت آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده محترم سابق ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان که ایشان سالیان سال در خدمت شما مردم در استان بودند و نتیجه تلاش‌های خود را با شهادت گرفتند و روز پنجشنبه ششم اردیبهشت دوستان به دنبال برگزاری مراسمی بودند که با توجه به برگزاری مراسم در شهر قم و حضور فرزندان شهید در این برنامه مقرر شد صبح روز دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت شهید عباسعلی سلیمانی در مسجد جامع شهر زاهدان برگزار شود و امیدواریم مردم ما با قدرشناسی از تلاش‌های این عالم گرانقدر در این مراسم شرکت داشته باشند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: ما باید راه این علمای بزرگ و شهیدان فرزانه از جمله شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهید باهنر، شهید طباطبایی و شهید آیت‌الله عباسعلی سلیمانی را ادامه دهیم و در جبهه علمی و فرهنگی که دشمن شبیخون فرهنگی زده سرباز و سردار تربیت کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: برای این کار مردم ما باید فرزندان با استعداد، با ایمان و متعهد خود را به حوزه‌های علمیه برادران و خواهران بفرستند چرا که در ایام پذیرش حوزه‌های علمیه قرار داریم و نباید این سنگر خالی بماند.

وی ادامه داد: خانواده‌ها باید قدر این فرصت را بدانند و از جایگاه حوزه‌های علمیه آگاه باشند چرا که حوزه‌های علمیه مکتب خانه امام صادق(ع) و سرباز‌خانه حضرت ولیعصر(عج) است و اگر فرزند مستعدی دارند سهم خود را در ادامه این مسیر ایفا و فرزندان خود را به حوزه‌های علمیه بفرستند و در مقابل اساتید حوزه‌های علمیه نیز توفیق این خدمت را قدر بدانند و به درستی استقبال کنند و تلاش و سعی خود را برای تعلیم و تربیت طلاب به کار بگیرند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این روزها باران رحمت الهی در استان خشک شده ما نازل شده هر چند سیلاب‌ها و خسارت‌هایی هم به همراه داشته است و بنده در دوره قبل سیلاب در مناطق سیل زده حضور پیدا کردم و در این دوره هم به صورت تلفنی از طریق مردم و مسئولان پیگیر کار بودم و همه آن‌ها شکرگزار خداوند بودند و خوشبختانه در شمال استان هم مقدار معتنابهی آب به چاه نیمه آمده و از آن حالت بحران آب خارج شدیم و نیاز به شکر الهی و شکر عمومی دارد.

وی گفت: در دوران خشکسالی در همین خطبه‌های نمازجمعه مطرح کردم که مردم خشکسالی را باور نکرده‌اند و نماز باران کمتر خوانده می‌شود و اگر نماز بارانی خوانده می‌شود هم جمعیت زیادی در آن شرکت نمی‌کنند و به قول آقایی مردم به دنبال آب از طالبان بودند و حالا خدای طالبان برای شما آب فرستاده و با وجود اینکه نماز باران نخوانده‌اید باید شکر این باران را به جای بیاورید و یک شکر عمومی و فراگیر داشته باشید.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: سیلاب اخیر خسارت‌ها و تلفات جانی هم به همراه داشته اما بر حسب گزارش ارائه شده بحران را پشت سر گذاشتیم و خدمات رسانی به میزان مطلوب رسیده و مردم نیز متشکر بودند اما نکته این است که زیرساخت‌ها و راه‌های خراب شده به این زودی قابل ترمیم نیست و درست کردن آن نیاز به زمان و هزینه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد