Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@03:52:18 GMT

تولید هزار مگاوات برق خورشیدی تا پایان امسال

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۱۸۱۳

تولید هزار مگاوات برق خورشیدی تا پایان امسال

از دو سال قبل که تولید انرژی خورشیدی در ایران آغاز شد، تاکنون ۴۰ نیروگاه خورشیدی به مدار تولید برق وارد شده و باتوجه به تمهیداتی که وزارت نیرو اخیرا برای توسعه این نیروگاه‌ها درنظر گرفته، می‌توان نسبت به آینده تجدیدپذیرها امیدوار بود.

به‌گزارش ایسنا، کم‌آبی یکی از دغدغه‌های جدی در کشور بوده و روی آوردن به صنعت کم‌مصرف در آب گامی مهم در تحولات صنعتی و اقتصادی است؛ از این‌رو راه اندازی نیروگاه‌های بدون نیاز به آب اهمیت زیادی دارد؛ در همین راستا نیز وزارت نیرو درجهت حمایت از سرمایه‌گذاران گام‌هایی را برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست حمایت از سرمایه‌گذاری و فناوری به‌گونه‌ای در دستور کار وزار نیرو قرار گرفته که در این نگاه حمایتی زمین در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و با این روند به زودی نیروگاه‌های دیگری در سطح کشور راه‌اندازی خواهد شد.

برنامه‌ریزی‌های وزات نیرو به‌گونه‌ای است که طبق گفته‌های ‌معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، تا پایان دولت دوازدهم نیز تداوم دارد که با جذب بخش خصوصی و همراهی مسئولان، ظرفیت تولید برق خورشیدی تا پایان دولت دوازدهم به ۴۰۰۰ مگاوات می رسد.

به گفته همایون حائری، رویکرد صنعت برق در تولید برق استفاده از انرژی‌های نو و افزایش ظرفیت دو برابری نسبت به قبل است، چراکه تا پایان سال ۱۳۹۵ ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی به میزان ۲۵۰ مگاوات بود و در سال ۱۳۹۶ این عدد به ۵۰۰ مگاوات رسید و تا پایان امسال نیز تا ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.

‌معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: نیروگاه‌های اتمی، آبی، بادی و خورشیدی از ظرفیت‌های مهم در تولید انرژی‌های پاک است و بخش بخار سیکل ترکیبی نیز یکی دیگر از بخش‌ها است که سالانه ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت از بخش بخار سیکل ترکیبی استفاده می‌شود.

انرژی‌های پاک سهم ۲۱ درصدی در تولید برق کشور دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید این عدد به ۳۰ درصد برسد که برای این مهم نیز برنامه‌های زیادی در نظر گرفته شده و به نظر می‌رسد که دولت نگاه ویژه‌ای به توسعه تجدیدپذیرها و حمایت از بخش خصوصی در این حوزه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی تجدید پذیر بخش خصوصي نیروگاه تجدید پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۱۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این طرح که «بالکن خورشیدی» نام دارد یک دهم خروجی پنل‌های پشت بامی برق تولید می‌کند، اما اگر صاحبخانه قصد نقل مکان به خانه دیگری را داشته باشد می‌تواند آن را با خود ببرد.

محبوبیت این سامانه‌های خورشیدی پلاگین روی بالکن‌ها در میان آلمانی‌هایی که در آپارتمان‌های کوچک‌تر زندگی می‌کنند، هر روز بیشتر می‌شود.

تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه از این نوع در بالکن خانه‌های آلمانی نصب شده و فقط در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۵۰ هزار دستگاه از آن به فروش رفته است.

آلمانی‌ها از فرهنگ خورشیدی قویبرخوردارند، مردم می‌خواهند بخشی از تلاش برای گذار به سوی انرژیپاک باشند که جهان برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای روی آن متمرکز است.

هنگامی که پنل‌های خورشیدیپشت بامی برای اولین بار در دهه ۲۰۰۰ عرضه شد، دولت این کشور ورود انرژی اضافی به شبکه را مجاز دانسته و قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد که موجب، استقبال عموم از تولید برق خورشیدی خانگی شد. این مورد در مورد پنل خورشیدی پشت بامی است، اما گزینه بالکن خورشیدی حتی ساده‌تر است.

بالکن خورشیدی چیست؟

راه حل بالکن خورشیدی شبیه به سیستم خورشیدی پشت بامی است، اما بسیار کوچکتر. بالکن خورشیدی به جای آرایه‌ای از پنل ها، حداکثر از دو پنل دارد که به طور مستقیم به یک پریز برق متصل می‌شود.

اگرچه توان خروجیاین سامانه بالکنی یک دهم تولید برق پنل‌های پشت بامی است، اما بزرگترین مزیتآن برای کاربران سهولت استفاده است. برخلاف سیستم پشت بامی که برای نصب به افراد حرفه‌ای نیاز دارد، یکسامانه خورشیدی بالکنی متشکل از پانل‌ها و یک سازه نصب است و هر کسی می‌تواند با استفاده از دستورالعمل‌های ارائه شده آن را مونتاژ کند.

خانه‌هایی که به دلیل حفاظت از میراثیا مسائل سایه نمی‌توانند پنل خورشیدی پشت بامی نصب کنند می‌توانند از بالکن خورشیدی برای تولید برق بهره‌مند شوند. حتی افرادی که صاحب خانه نیستند نیز می‌توانند این راه حل را اتخاذ کنند، زیرا هزینه آن یارانه است و می‌توانند هنگام نقل مکان به خانه دیگری آن را با خود ببرند.

ساختمان‌های آپارتمانی هنوز درک دقیقی از نحوه توزیع انرژی و مزایای استفاده از راه‌حل پشت بامیندارند، اما راه‌حل برق خورشیدی بالکنی به این موضوع نیزمی پردازد. مقامات این کشور در حال بررسی اجازه نصب سیستم‌های چهار پنلی برای بالکن‌های بزرگ‌تر هستند.

در حالی که اتحادیه اروپا از این فناوری استقبال کرده است، اما تعدادی از کشور‌های عضو چندان اقبالی به آن نشان نداده اند. اتریش، فرانسه، ایتالیا و لهستان این راهکار را پسندیده اند، اما کشور‌هایی مانند بلژیک نگران میزان ورود زیاد برق خانگی این سامانه‌ها به شبکه هستند و ترجیح می‌دهند کنترل بیشتری را بر تولید کنندگان خانگی داشته باشند و مانع از فروپاشی شبکه برق به دلیل ورودی زیاد شوند.

آلمان، از سوی دیگر، نگرانی از این مساله ندارد. کارشناسان می‌گویند خروجی این سیستم‌های بالکنی آن قدر کم است که از نظر شبکه برق اصلی قابل اغماض است.

نکته جالب اینجاست سامانه خورشیدی بالکنی برای افرادی که نمی‌خواهند برق تولیدی خود را به شبکه وارد کنند، امکان ذخیر سازی دارد و ساکنان خانه، فقط خودشان از آن بهره مند می‌شوند.

خانواده‌های کم جمعیت که روز‌ها خانه نیستند می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن بر تولید برق بالکنی خود نظارت کرده و شب‌ها آن را برای کاهش هزینه‌های قبض برق خود مصرف کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • عبور تولید برق در نیروگاه شیروان از مرز ۶.۵ میلیون مگاوات