Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک- ایرنا- کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای را به رای گذاشت که نتوانست موافقت 98 رای کشورهای عضو را به خود اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این کمیته عصر پنج شنبه به وقت محلی درباره پیش نویس قطعنامه کانادا که هرساله علیه جمهوری اسلامی ایران با موضوع حقوق بشری مطرح می شود رای گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این رای گیری، 85 عضو رای مثبت، 30 عضو رای منفی و 68 عضو هم رای ممتنع دادند.
بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در مخالفت با این پیش نویس گفت: ما مخالف سیاسی کردن موضوعات حقوق بشری هستیم و قطعنامه هایی را همچون این قطعنامه که مبتنی بر استانداردهای دوگانه است، رد می کنیم.
وی خروج آمریکا از برجام را عامل بی ثباتی، ناامنی و ناقض حقوق اساسی مردم دانست و افزود قطعنامه هایی که با اهداف سیاسی، کشورهای دیگر را هدف قرار می دهند، مغایر منشور سازمان ملل متحد است.
نماینده سوریه در سازمان ملل پیش نویس قطعنامه کانادا علیه ایران را تلاش برای سیاسی کردن فرایند حقوق بشر دانست و با آن مخالفت کرد.
نماینده فدراسیون روسیه هم در مخالفت با این پیش نویس گفت این قطعنامه دفاع از حقوق بشر نیست و بر این باوریم که این قطعنامه ها هیچ گاه مساله حقوق بشر را ارتقا نمی دهد.
کره شمالی هم در مخالفت با این قطعنامه صحبت کرد و با هرگونه طرح موضوع کشور خاص در این باره نظر منفی داد.
نماینده ونزوئلا پیش از این رای گیری از مخالفت خود با این پیش نویس خبر داد و گفت ونزوئلا با اختصاصی کردن مساله حقوق بشر و صدور قطعنامه علیه یک کشور مخالف است.
نماینده پاکستان هم بهبود و ارتقای حقوق بشر را تنها در سایه احترام به یکدیگر و گفت و گو میسر دانست و اظهار کرد انتخابات دمکراتیک سال گذشته ریاست جمهوری ایران نشان داد که این کشور در مسیر دمکراسی حرکت می کند.
نماینده برزیل از شرایط حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد اما گفت که همچون سال گذشته به این پیش نویس رای ممتنع خواهد داد.
اما در این میان عبدالله المعلمی نماینده کشور ناقض حقوق بشر و حامی اصلی تروریسم در جهان در موافقت با این پیش نویس صحبت کرد و مدعی شد مردم ایران تحت رنج قرار دارند.
وی که تازه ترین جنایت سیستماتیک رژیم سعودی هنوز در صدر اخبار رسانه ها است، ایران به نادیده گرفتن حقوق اقلیت های مذهبی به خصوص سنی ها و اعراب اهواز متهم کرد.
نماینده رژیم سعودی که به اعتراف رئیس جمهوری فعلی آمریکا جزو تامین کنندگان اصلی تروریسم است و تفکر وهابیت مهم ترین عامل ترویج خشونت و افراط گری شناخته می شود، ایران را به دلیل مجازات تروریست هایی که منجر به کشته و زخمی شدن شهروندان بی گناه اهواز در عملیاتی که شورای امنیت هم تروریستی بودن آن را تایید کرده است، ناقض حقوق بشر دانست.
المعلمی همچنین در جملاتی مضحک، حقیقت را برای ایران ترسناک دانست و گفت ایران نمی تواند با آن روبرو شود.
از دیگر افرادی که پیش از رای گیری سخن گفتند نماینده بلاروس بود که گفت سازمان ملل برای مساله حقوق بشر، مکانیسم مشخصی دارد و نباید مسایل کشورها را به صورت ویژه درآورد.
وی افزود: شورای حقوق بشر بهترین مسیر برای یافتن راه حل موضوعات حقوق بشری است و از این رو با این قطعنامه مخالف هستیم.
نماینده مکزیک هم در اظهاراتی میانه سعی کرد نگرانی های خود را درباره مسایل حقوق بشری نشان دهد اما گفت همچون سال گذشته به این قطعنامه رای ممتنع خواهند داد.
نماینده کوبا هم با این قطعنامه مخالفت کرد و گفت: معتقدیم مساله ایران کاملا سیاسی است. طرح این پیش نویس نشان دهنده سیاسی کاری و استانداردهای دوگانه در موضوع حقوق بشر است.
این پیش نویس باید در مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم مطرح شود که در صورت اختصاص رای اکثریت به صورت قطعنامه ثبت خواهد شد.
قطعنامه های مجمع عمومی الزام آور نیست اما پرونده حقوق بشری ایران را مفتوح نگهداشته و دبیرکل سازمان ملل متحد باید درباره پیشرفت های حاصل شده در این باره، به هفتاد و چهارمین مجمع عمومی و همچنین گزارش موقتی به چهلمین نشست شورای حقوق بشر ارائه دهد.
اروپام*1429

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران كميته سوم سازمان ملل مجمع عمومي 73

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است

جعفر قادری اظهار داشت: اکنون که طبل رسوایی غرب در جهان به صدا درآمده است، چرا مدعیان به پوچ بودن اعتماد به غرب اعتراف نمی‌کنند؟

به گزارش نمایندگان، وی افزود: غزه ویترینی است از تمام ادعا‌هایی که غرب و آمریکا مطرح کرده است. ما سال‌ها نیاز بود که آن‌ها ماهیت خود را آشکار کنند و به شکلی نشان دهند که ادعاهایشان غیر واقعی و پوچ است.

وی در ادامه گفت: ادعا‌های حقوق بشری آمریکا و غرب کاملاً غلط از آب درآمد و و تمام شعار‌هایی که مطرح می‌کردند همه دروغ بودند و نادرستی ادعا‌های آن‌ها برای جهان روشن شد.

قادری اضافه کرد: حال که طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها هر دو باهم به صدا درآمده، وقت آن رسیده که بسیاری از مدافعان غرب و همه آن‌هایی که چشمان خود را بر حق بستند، روزه سکوت خود را بشکنند و نسبت به این آزادی خواهی واکنش نشان دهند؛ چرا که این فریاد جهانی شده و قابل کتمان نیست.

وی اضافه کرد: اکنون که طبل رسوایی غرب در جهان به صدا درآمده است، چرا مدعیان به پوچ بودن اعتماد به غرب اعتراف نمی‌کنند؟

عضو کمیسیون ویژه جهش تولید افزود: اثبات شد که دولت‌مردان غربی و آمریکا نه به حقوق بشر اعتقادی دارند نه به اصطلاح برابری بها داده‌اند نه به کشور‌های دیگر. زیرا در عین حال که بیشترین منافعشان از کشور‌های عربی و مسلمان است، اما بیشترین لطمه و ضربه را به مسلمانان و کشور‌های عربی می‌زنند.

وی ادامه داد: آمریکا و غربی‌ها نه برای رفاقت و دوستی با کشور‌های دیگر احترام قائل هستند نه پایبند به شعار‌های دروغین خود می‌مانند.

قادری گفت: آمریکا از دوستی با عرب‌ها می‌گوید، ولی بیشترین جرم و جنایت را در حق عرب‌ها انجام داده‌اند و به هیچی پایبند نیستند.

وی گفت: در نظام لیبرال دموکراسی سرکوب دیدگاه‌های مخالف و آزادی بیان و دانشجو و همه این‌ها نشان داد که این‌ها ادعا‌هایی دروغین بیشتر نیست و برخوردی هم که الان با دانشجویان خود انجام می‌دهند به صورت کلی ناقض بحث آزادی اندیشه و کرسی‌های آزاد اندیشی است که دولت‌مردان غربی از آن دم می‌زنند.

وی با بیان اینکه در فرهنگ لیبرال دموکراسی ادعا‌های آزاد اندیشی جایگاهی ندارند. ارزش‌ها و باور‌های حاکم برای نظام به گونه‌ایست که کشور‌های دیگر را ترغیب می‌کند که به سمت این نظام حرکت کنند که با این سرکوب‌ها نشان دادند آنچه ادعا دارند کاملاً دروغ است و این برای جهان به اثبات رسید.

وی اضافه کرد: دولتمردان نظام لیبرال دموکراسی نشان دادند که آن‌ها ابزار‌ها را برای مطامع و اهداف خود استفاده می‌کنند و هر جا منافع آن‌ها اقتضا کند تمام ارزش‌های بشری را زیر پا می‌گذارند و فرد و جریان و ملتی که سد راهشان شود با آن برخورد می‌کنند.

دیگر خبرها

  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا