Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، رهبر معظم انقلاب در دیدار روز چهارشنبه با مدال‌آوران بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا، یکی از مشکلات بزرگ کشور را در شرایط کنونی، استفاده نکردن از ظرفیت‌های فراوان ملی همچون ظرفیت‌های جغرافیایی، فرهنگی، انسانی، منابع زیرزمینی، تجاری و رفت و آمدهای بین‌المللی بیان کردند و افزودند: اگر از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده شود، قطعاً بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد کشور حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد رجایی‌باغسیایی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره لوازم استفاده از ظرفیت‌های ملی در راستای رفع مشکلات اقتصادی کشور گفت: مقصود از استفاده از ظرفیت‌های ملی برای حل مشکلات اقتصادی، توجه به اصول اقتصاد مقاومتی است که چند سال قبل توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد. در این سیاست‌ها تأکید شد که برای رشد و توسعه اقتصادی باید به درون توجه کرده و از همه این توانایی‌ها همانند نیروی انسانی تحصیل‌کرده در جهت افزایش بهره‌وری استفاده کنیم.
بزرگی اقتصاد کشور باری از دوش مردم برنداشته است
وی ادامه داد: براساس اصول اقتصاد مقاومتی، نگاه ما باید به جای خارج از کشور، به ظرفیت‌های داخلی باشد. البته بهره‌گیری از امتیازات روابط با خارج از کشور هم اشکالی ندارد اما اهتمام اولیه باید به سمت توانایی‌های داخلی باشد. در این راستا یکی از مسائل مهمی که در داخل کشور ضرورت دارد، اصلاح ساختار اقتصادی است.
رجایی‌باغسیایی افزود: ما در شرایط کنونی، یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا هستیم اما این بزرگی اقتصاد به گونه‌ای نیست که بتواند باری از دوش مردم بردارد یا اگر رشدی حاصل می‌شود در سفره مردم هم دیده شود. در زمان قبل از انقلاب، تکیه اصلی اقتصاد ما بر درآمدهای نفتی بود اما در دوران پس از انقلاب علی رغم همه تلاش‌هایی که صورت گرفته و وابستگی به درآمدهای نفتی هم کاهش یافت اما همچنان نفت، نقش اصلی را در اقتصاد ما ایفا می‌کند.
عواقب اقتصاد تجارت‌محور
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: به تبع دارا بودن اقتصاد نفتی، گرایش عمده فعالیت‌های اقتصادی در کشور ما به سمت تجارت است و به بیان دیگر، اقتصاد کشور ما به جای تولید محور بودن، تجارت محور است؛ باید اقتصاد را به سمت تولیدمحوری هدایت کنیم. میزان نقدینگی کشور هم در چند سال گذشته چندین برابر شده است اما تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی گلایه دارند.
وی اظهار کرد: علت پدید آمدن چنین وضعیتی این است که این نقدینگی عمدتا به دست افرادی رسیده که نقشی در تولید ندارند و عمدتا در تجارت و واسطه‌گری فعالیت می‌کنند. همین مسئله تبعات خود را در بحران ارزی اخیر نشان داد. وقتی آمریکا اعلام کرد که قصد تحریم ایران را دارد و برخی از افراد احتمال گران شدن نرخ ارز را دادند بنابراین هجوم برای خرید ارز و سوداگری در این بازار بیشتر شد و نرخ ارز به شدت افزایش و کالاهای مورد نیاز مردم گران شد. در چنین وضعیتی مشاهده کردیم که توده مردم با مشکل اقتصادی مواجه شدند.
اقتصاد کشور نیازمند جراحی است
این نماینده سابق مجلس یادآور شد: در چنین شرایط کسری نقدینگی تولیدکنندگان مجددا افزایش پیدا کرد. مشابه همین وضعیت را در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد هم مشاهده کردیم که به علت گرانی نرخ ارز، بسیاری از بنگاه‌های تولیدی تعطیل شدند و اکنون هم بسیاری از بنگاه‌ها با کمبود نقدینگی مواجه هستند؛ بنابراین باید اقتصاد کشور را به شکل واقعی جراحی کرده و کاری کنیم که این سرمایه‌ها به سمت تولید هدایت شود.
رجایی‌باغسیایی با بیان اینکه اقتصاد ایران دارای نقص‌های زیادی است، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کرده و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم باید اقتصاد کشور به سمت تولیدمحوری سوق داده شود. در این راستا باید سیاست‌های اقتصادی ما به گونه‌ای باشد که به جای سودآوری فعالیت‌های خدماتی و تجاری، سودآوری تولید افزایش پیدا کند.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان گفت: تولیدکنندگان نیازمند امنیت هستند و در این راستا باید دلالی‌گری ناامن شود تا به تدریج شاهد تقویت بخش تولید باشیم که بخش اساسی در رشد و پیشرفت اقتصادی کشور است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا سیاست و اقتصاد رهبر انقلاب مطالبات اقتصادی اقتصاد مقاومتی تولید داخلی اصلاحات اقتصادی نقدینگی ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۲۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، با این وجود و پس از گذشت چندین سال هنوز شرایط برای تولید و سرمایه گذاری فراهم نیست.

فرماندار شهرستان بانه با توجه به لزوم بکارگیری زمین‌های صنعتی و جلوگیری از بلا استفاده شدن آنها گفت: با توجه به مشکلات منطقه ویژه اقتصادی کاستی‌ها برای سرمایه گذاران و شرکت‌های صنعتی مرتفع می‌شود.

درویشی در ادامه و با اشاره به لزوم تحقق شعار سال گفت: بدون شک استفاده از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی بانه می‌تواند گامی در راستای به سرانجام رساندن این مهم باشد و بدن شک هدف به سر انجام رساندن عملیات اجرایی و ایجاد واحد‌های تولیدی با تعامل با کسانیست که زمین به آنها واگذار شدا است و این مهم با تعامل طرفین قرار داد محقق خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۸۵ هکتار و در دو فاز تعریف شده است که فاز اول آن در ۳۵ هکتار از لحاظ عملیات زیرساختی کاملا تکمیل شده است و فاز دوم با مساحت ۵۰ هکتار ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • قادری: باید بدون توجه به تحریم‌ها کشور را به بالاترین حد توانمندی برسانیم
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد