Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@10:45:41 GMT

ویلاسازی علت گرانی آجیل و خشکبار

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۲۲۵۳

به گزارش پارس نیوز، 

مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره دلایل افزایش قیمت انواع خشکبار در بازار، اظهار کرد:  برخی از کالاهای صنف ما مانند پسته  با توجه به اینکه صادراتی هستند از افزایش نرخ ارز تاثیر میگیرند و از طرفی بخش دیگری از کالاهای صنف ما مانند مغز گردو و تخم کدو و آفتاب گردان نیز با توجه به اینکه وارداتی هستند از افزایش نرخ ارز تاثیر مستقیم می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دلیل افزایش قیمت تخمه آفتاب گردان در بازار به دلیل افزایش نرخ ارز ،  از هر کیلوکرم 8 هزار تومان به 20 هزار تومان رسیده است؛  قیمت این محصولات در بازارهای جهانی تغییری نکرده اما با توجه با اینکه ارزش پول ما کاهش یافته و نرخ دلار بالا رفته، این محصولات به قیمتهای بالاتری در مقایسه با قبل به فروش می رسد. 

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در واکنش به اینکه چرا پس خشکباری که در داخلی تولید میشود نیز به قیمت های بالایی به دست مردم می رسد گفت: زمین‌های کشاورزی که در شمال کشور بادام زمینی و تخمه‌های کدو و آفتاب گردان تولید می‌شد اکنون از بین رفته و به ویلا تبدیل شده اند و میزان تولید فندق نیز در این مناطق به شدت کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: برای پاسخگویی به نیاز مردم در مواردی کمبود داریم  باید اقدام به واردات کرد تا قیمت محصولات ایرانی نیز متعادل شود، به طوری که اگر بادام زمینی چینی به بازار ایران نیاید، نوع ایرانی آن را نمیشود کیلویی 100 هزار تومان نیز خریداری کرد.

احمدی همچنین درباره دلایل افزایش قیمت مغز گردوی ایرانی و فروش آن به قیمت هرکیلوگرم 100 هزار تومان گفت: این محصول نیز در سال جاری دچار سرمازدگی شده است و 70 درصد آن از بین رفته است به همین منظور در حال گرفتن مجوز واردات قانونی این محصول به کشور هستیم تا قیمت آن نیز در بازار کاهش یابد. 

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اظهار داشت: بادام های درختی تولید ایران نیز امسال دچار سرمازدگی شده است و نیمی از درخت های بادام  سرمازدگی آسیب دیده اند.

وی تصریح کرد: امیداریم که قیمت خشکبار برای شبهای یلدا و عید کاهش یابد تا مردم بتوانند آنها را خریداری کنند؛ صنوف ما به دلیل کاهش شدید تقاضا ناشی از گران شدن قیمتها تحت فشار هستند.

 احمدی گفت: صنوف ما فروش ندارند؛ به طوری که برخی از همکاران ما در روز تنها دو کیلوگرم گردو فروخته اند که با این میزان فروش نمیتوان هزینه های اداره واحد صنفی را تقبل کرد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در پاسخ  اینکه آیا واقعا همه دلایل افزایش قیمت خشکبار در بازار ناشی از خشکسالی، سرمازدگی و افزایش نرخ ارز گفت:  تمام دلایل افزایش قیمت خشکبار این موارد نیست و30 درصد این افزایش قیمت‌ها نیز به خاطر دلال بازی است.

وی افزود: در صنف ما نیز مانند همه صنوف تحلف وجود دارد و  مستثنی نیستیم؛ با این متخلفان برخورد میشود اما در مواردی مشاهده شده است که این صنوفی که تخلف دارند از اتحادیه ما پروانه ای ندارند. 

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خشکبار افزایش قیمت ارز نرخ ارز پول دلار کشاورزی واردات ایران مغز بازی خشکبار کشاورزی گرانی نرخ ارز واردات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۲۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت طلا افزایش یافت
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن