Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، عباس گلمحمدی معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی روز جمعه در حاشیه برگزاری بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد گفت: تاکنون بخش اندکی از ذخایر معدنی ایران شناسایی شده و بسیاری از ذخایر پنهان و در لایه‌های نیمه عمیق و عمیق زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد:برای دستیابی به ذخایر پنهان معدنی در ایران نیاز به فناوری و دانش روز است که تاکنون تلاش‌های خوبی در این زمینه انجام گرفته است.   معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: سازمان زمین شناسی در یک سال گذشته در حوزه اکتشاف مواد معدنی به دنبال تغییر رویه و رویکرد خود در سال‌های گذشته بوده و سعی کرده است با تجمیع فعالیت‌ها به سویی حرکت کند که برنامه ریزی در حوزه اکتشاف منجر به اشتغالزایی و توسعه معدن و صنایع معدنی شود.
گلمحمدی افزود:در همین راستا با بهره گیری از روش‌های سنتی و تلفیق آن با روش‌های نیمه پیشرفته، تلاش شده است طی برنامه ریزی دقیق و مدون، نقاط دارای پتانسیل بیشتر در اولویت اکتشاف و نقاط دارای پتانسیل کمتر در مراحل بعدی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: پیشتر اکتشافات این سازمان بر اساس میزان ظرفیت‌های معدنی انجام نمی‌گرفت و این مهم به تناسب بودجه‌ای که استان‌ها تامین می‌کردند و درخواست‌هایی که نهاد‌های دولتی و غیردولتی از سازمان داشتند، انجام می‌شد.   معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:اکنون مبنای فعالیت‌های اکتشافی سازمان زمین شناسی، اطلس پتانسیل یابی معادن ایران است که در ابتدای سال جاری رونمایی شد و برنامه ریزی برای اکتشاف براساس اولویت بندی مناطق دارای پتانسیل در این اطلس است.
نقشه راه معدن و صنایع معدنی ابلاغ شد
گلمحمدی افزود:در ۲ ماه گذشته نقشه راه معادن و صنایع معدنی ایران ابلاغ شده و نویدبخش توسعه مناسب در حوزه معدن و صنایع معدنی طی سه سال آینده است.
وی تصریح کرد: ایران دارای معادن و تنوع فراوان مواد معدنی است لذا این ظرفیت می‌طلبد که سازمان زمین شناسی با دانشگاه‌ها و بخش خصوصی هماهنگ شود تا اهداف مورد نظر در نقشه راه معادن کشور محقق گردد.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:چون توسعه کشور همزمان با رشد فناوری‌های دنیا نبوده است، به ظرفیت‌های مواد معدنی آن طور که باید دست نیافته ایم و برخی نارسایی‌ها در این حوزه از طریق جلب مشارکت بخش خصوصی قابل جبران است.
گلمحمدی افزود: اگر بخش دولتی توانمندی ورود فناوری‌های لازم را برای اکتشاف و استخراج مناسب مواد معدنی ندارد، این کار با همت بخش خصوصی به راحتی قابل انجام است، در این راستا بخش خصوصی ماشین آلاتی را وارد کشور کرده که در توان بخش دولتی نیست و این مهم نویدبخش توسعه همکاری‌ها در سال‌های آتی است.
وی تصریح کرد:تاکنون بودجه مناسبی برای اکتشاف و استخراج مواد معدنی از سوی دولت اختصاص یافته، اما توزیع این بودجه هدفمند نبوده است و اگر بودجه مورد نظر براساس آنچه در نقشه راه توسعه معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته شده هزینه شود، خروجی کار موفقیت آمیز خواهد بود.
استخراج کنونی از معدن فیروزه نیشابور خارج از اصول فنی است
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:استخراج ذخایر معدن فیروزه نیشابور، خارج از اصول فنی است، زیرا ماده معدنی باید در حداکثر بهره وری خود استخراج شود.
گلمحمدی افزود: اگر شرکت خصوصی بهره بردار معدن فیروزه نیشابور اهتمام بیشتری به مسائل فنی روز در علم استخراج داشته باشد، بهره برداری فیروزه بهتر انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه ذخیره خوبی در معدن فیروزه نیشابور وجود دارد، تصریح کرد: به جز این منطقه، ذخایر فیروزه و سنگ‌های همرنگ و مشابه آن در نقاط دیگر کشور نیز کشف شده است و اگر اکتشاف به نحو مطلوب توسعه یابد، بهره برداری از این ذخایر مناسب انجام خواهد گرفت.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: خراسان رضوی یکی از قطب‌های فرآوری ماده معدنی سنگ آهن به شمار می‌رود که تامین ۲۰ تا ۳۰ درصد فولاد ایران از طریق این منطقه برنامه ریزی شده است.
گلمحمدی افزود: از سال ۱۳۸۳ عملیات اکتشافی در شهرستان خواف خراسان رضوی برای رسیدن به سنگ آهن انجام گرفت و سنگان متمرکزترین منطقه برای انجام عملیات اکتشافی در نظر گرفته شد.
وی تصریح کرد: این عملیات منجر به کشف ۷۹ آنومالی جدید شد که پس از ترکیب آن‌ها به ۳۹ آنومالی معدنی دست یافتیم، سپس مقرر شد در صورتی که شرایط قانونی آن مهیا شود، استخراج بیش از ۳۰ آنومالی به بخش خصوصی واگذار شود.
منبع/ایرنا   انتهای پیام//ج.ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمین شناسی ذخایر معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلعه نویی: زمین چمن مصنوعی نقطه تاریک بازی بود

آفتاب‌‌نیوز :

امیر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در نشست خبری پس از دیدار برابر ترکمنستان که با برتری یک بر صفر ایران به پایان رسید، اظهار کرد: اجازه بدهید به تیم ترکمنستان بخاطر بازی خوبی که انجام داد تبریک بگویم. آنها تیم و سرمربی این تیم بسیار خوبی دارند. اما در ابتدا باید بگویم این زمین لذت فوتبال را از فوتبال گرفت و از AFC و فیفا تعجب می‌کنم که چطور اجازه دادند در این زمین بازی بین‌المللی انجام شود. این زمین لذت فوتبال را گرفت.

وی افزود: دیروز وقتی زمین را دیدیم، مجبور شدیم تغییراتی در تیم ایجاد کنیم و بازیکنانی که احتمال مصدومیت داشتند، در این بازی استفاده نکردیم. نکته تاریک این بازی زمین بود و بسیاری از مربیان مانند مانچینی به این نوع زمین‌ها انتقاد می‌کنند. فیفا و AFC باید به این موضوعات رسیدگی کنند چون این چنین زمین‌هایی زیبایی را از فوتبال می‌گیرد.

قلعه‌نویی در پاسخ به این سوال که چند نفر از این بازیکنان که امروز بازی کردند جزو بازیکنان اصلی تیم ایران بودند گفت: آنهایی که جزو ٢٣ نفر هستند، بازیکن اصلی ما به حساب می‌آیند. برخی از این بازیکنان در تهران حضور داشتند و برخی در این بازی ولی مسأله مهم این بود که دوباره از موقعیت‌هایمان استفاده نکردیم. می‌توانستیم با اختلاف دو سه گل به پیروزی برسیم و البته در دقایق آخر این احتمال وجود داشت بازی به تساوی کشیده شود.

وی افزود: تیم ترکمنستان بازی خیلی خوبی انجام داد و به خوبی توپ را در زمین می‌چرخاند اما زمین هم برای آنها هم دردسر داشت. شاید آنها نسبت به ما بیشتر عادت داشتند اما زمین کار را برای آنها هم سخت کرده بود. مچ و پای خیلی از بازیکنان ما بخاطر زمین خون‌آلود شد. هوا و بارندگی خوبی در این شهر وجود دارد اما زمین چمن مصنوعی است و این خیلی باعث تعجب است.

وی تاکید کرد: اگر چمن مصنوعی استاندارد بود باز قابل تحمل بود اما این زمین مثل موکت بود و امیدوارم فیفا و AFC به این موضوع ورود کنند و دیگر اجازه ندهد در این زمین‌ها بازی انجام شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گردشگری معدن تجربه‌ای متفاوت برای مسافران نوروزی
  • سرزمینی غوطه‌ور میان قدمت و تمدن/ با سفر به لرستان تاریخ را ورق بزنید
  • بارگیری محموله ۸۲ هزار تنی مواد معدنی در بندر امام خمینی
  • (ویدئو) تخریب سنگ‌نگاره‌های ۴ هزارساله در حاشیه مشهد و فروش آنها به عنوان سنگ معدنی!
  • اسکن سه‌بعدی به اکتشافات ایستگاه فضایی بین‌المللی یاری می‌رساند
  • قلعه نویی: زمین چمن مصنوعی نقطه تاریک بازی بود
  • مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟
  • طرح‌های معدن و صنایع معدنی متعددی امسال افتتاح می‌شود
  • ارتقای دانش هسته‌ای با سیاست در‌های باز، نوآوری باز/اکتشافات هوایی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • قیمت خط تولید آب معدنی و خط تولید دستمال کاغذی