Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی که در بحث تحریم نفتی ایران از دولت ترامپ رو دست خورده است اکنون کاهش ۱.۴ میلیون بشکه ای عرضه جهانی نفت را با جدیت دنبال می کند.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، به نقل از رویترز، زمانی که ترامپ در تابستان امسال از عربستان خواست تا برای پر کردن جای خالی نفت ایران تولید خود را افزایش دهد، ریاض با کمال میل این خواسته واشنگتن را پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به گفته منابع آگاه در اوپک وقتی ترامپ در چرخشی ناگهانی معافیت هایی سخاوتمندانه از تحریم ایران به 8 کشور مصرف کننده اعطا کرد، از پیش به عربستان اطلاعی نداد. منابع مطلع می گویند، اکنون سعودی ها که از اقدام آمریکا به خشم آمده اند، نگرانی هایی را در مورد مازاد عرضه موجود در بازار مطرح ساخته اند و در حال بررسی کاهش تولید اوپک و متحدانش به میزان حدود 1.4 میلیون بشکه در روز هستند.

یکی از این منابع آگاه گفت: «سعودی ها از دست ترامپ خیلی عصبانی هستند. آنها دیگر به ترامپ اعتماد ندارند و به صورت جدی دارند به کاهش تولید فکر می کنند. آنها در مورد معافیت های اعطا شده به مشتریان نفتی ایران تسلیم (تصمیم ترامپ) نشده اند.»

واشنگتن گفته، این معافیت ها امتیازی موقتی به آن دسته از متحدان آمریکاست که از ایران نفت وارد می کنند و ممکن است نتوانند خود را با توقف فوری خرید نفت از تهران تطبیق دهند.

یک منبع آمریکایی در این باره گفت: «چه ما آنها را از قبل در جریان این معافیت ها قرار می دادیم و چه پس از اعلام این تصمیم آنها را اگاه می کردیم، سعودی ها از این تصمیم خشمگین می شدند.» چرخش ناگهانی موضع آمریکا در قبال تحریم نفتی ایران تنش ها میان آمریکا و عربستان را افزایش داده است. این در حالی است که واشنگتن ریاض را برای روشن کردن ابعاد ماجرای قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی تحت فشار قرار دهد.

یک منبع آگاه دیگر گفت: «سعودی ها احساس می کنند که ترامپ کاملا آنها را بازی داده است. آنها هر کاری کردند تا عرضه نفت را به میزانی که واشنگتن برای اتخاذ موضعی سرسختانه در قبال ایران لازم می دانست افزایش دهند. اما هیچ اطلاعی در مورد اینکه واشنگتن تحریم ها را تعدیل خواهد کرد به آنها داده نشد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا دونالد ترامپ رویترز عربستان سعودی عربستان و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۳۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل