Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، سردارسرتیپ پاسدار حسین سلامی در مراسم سالگرد شهدای مدافع حرم شهید در تبریز، اظهار کرد:شهدا حجت‌های واقعی حضرت حق برای ما بوده و آموزگاران عزت، شرف، کرامت و ایستادگی ما هستند. بدون شهدا، ما هم وجود نداشتیم، شهدای ما انسان‌های بزرگی هستند که توانستند از نیروی جاذبه‌ی نفس عبور کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این‌که شهدا همواره زنده هستند، افزود؛ شهیدان برای سودای بهشت جان نباختند، بلکه آنان رضوان الهی را به بهشت ترجیح دادند؛ چرا که رضایت خداوند برای آنان به منزله‌ی بهشت جاودان بود.

 جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به آیات الهی، ادامه داد: خداوند می‌فرماید؛ هرگز در تصورات خود، شهیدان را مرده تصور نکنید؛ چراکه آنان زنده بوده و در نزد خداوند روزی داده می‌شوند.

وی ادامه داد: شهدا زندگی جاوید را بر حیات فانی برگزیده و سینه‌های خود را برای دفاع از اسلام و عزت مسلمانان سپر و استوار کردند، شاید بهترین راه تصور ارزش کار شهیدان، تصور این موضوع است که اگر آنان نبودند چه می‌شد.

وی بیان کرد: اگر شهدا نبودند سرنوشت ما، همانند سرنوشت کشورهای ذلیلی بود که توسط دشمنان احاطه شدند، اگر شهدا نبودند، عزت و هویت ما نیز به غارت می‌رفت و استقلالمان نابود و سرزمینان تجزیه می‌شد و عقب مانده می‌ماندیم.

سردار سلامی افزود: شهدا به ما یاد دادند که نباید تسلیم شویم، درس ایستادگی و ثبات قدم، تمرین روح عاشورا برای مواجه با دشمنان بزرگ را به ما آموختند. 

وی با تاکید بر این‌که هیچ کس نمی‌تواند بر ملتی که جوانانش آماده‌ی شهادت است، پیروز شود، افزود: اگر ملتی از مرگ نترسد، هرگز شکست نمی‌خورد، زمانی که جوانان ما به استقبال شهادت می‌روند یعنی هیچ کسی وادار به عقب راندن آنان نیست و مرگ بر چنین ملتی بی معنا است؛ چرا که زمانی، ملتی شهادت را برگزیده و جهاد را عامل شهادت خود می‌دانند، این ملت هرگز در مقابل هیچ قدرتی زانو نخواهد زد.

وی ادامه داد: ما ۴۰ سال است که در حال جنگ بوده و همواره با توطئه‌ی قدرت‌های بزرگ جهان جنگیده‌ایم و کوچه‌ها و خیابان‌های ما پر از نام شهیدان است که در میدان واقعی نبرد و راه خدا، کشته شدند، جنگ واقعیتی است که دشمن ۴۰ سال تلاش کرده، مردم ما را به تسلیم وادار کند اما نتوانسته است.

جانشین فرمانده کل سپاه با بیان این‌که نمی‌توانیم راه، آرمان و خصوصیات شهدا را فراموش کنیم، گفت: شهدا در دفاع مقدس اجازه ندادند حتی یک وجب از سرزمین ‌ما در اختیار دشمن باقی بماند و به ما عزت و حیات بخشیدند، ما زندگی خود را مدیون شهدا هستیم‌.

وی با تاکید بر این‌که آمریکا به تدریج در حال از دست‌دادن‌  قدرت و نفوذ سیاسی خود در جهان است، تصریح کرد: انقلاب ما در حال رشد، بلوغ و اعتلای منزلت سیاسی در جهان است.

وی ادامه داد: دشمن در این شرایط سخت اقتصادی، تلاش گسترده‌ای کرد و به تبع آن «راهبرد و سیاست اعمال حداکثر فشار بر ملت ایران» را پایه‌گذاری کرد؛ این اوج قدرت آمریکا بود که ظاهر شده و در حال عبور است و همزمان با تشدید فشار و تحریم، عملیات روانی سنگینی را در درون جامعه هدایت و ایجاد کردند.

سردار سلامی با تاکید بر این‌که مردم شریف ایران در بی‌اعتنایی به دشمن و تهدیدهای او و در پشتوانه قرار گرفتن نظام درخشیدند به طوری‌که امروز دشمن ناامید شده است، اظهار کرد: دشمنان تلاش کردند قلمرو نفوذ و تاثیر قدرت‌ ما را بگیرند اما به تعبیر امام راحل و به فرمایش مکرر رهبر معظم انقلاب "آنان هیچ غلطی نتوانستند بکنند".

وی با اشاره به تحولات اخیر منطقه، یادآور شد: به تحولات منطقه نگاه کرده و ببینید چه کسانی در تحولات اخیر عراق در مسند قدرت قرار گرفته‌اند؟ آمریکا در حالی‌که عراق را اشغال کرده بود، ایران اسلامی عراق را از سیطره نفوذ آن‌ها خارج کرد. 

 سردار سلامی با بیان این‌که آمریکا می‌خواست ما را مانند گذشته عقب‌مانده نگه دارند، بیان کرد: ملت ایران باطل‌السحر این توطئه‌ها شدند و هر توطئه‌ای که کردند، به خود آن‌ها بازگرداندند. امروز خود آمریکایی‌ها گرفتار بدبختی‌اند، آمریکا هفت تریلیون دلار به اندازه صدسال درآمد نفتی ایران و عراق در عراق و سوریه هزینه کرده‌، ولی با این حال باز هیچ نتیجه‌ای نگرفته است، پنجاه میلیون نفر آمریکایی در خیابان‌های آمریکا می‌خوابند و وزیر خارجه آن‌ها اهانت کرده و می‌گوید اگر ملت ایران نمی‌خواهند گرسنه بمانند باید ما را بپذیرند اما ما به آن‌ها می‌گوییم که به فکر 50 میلیون مردم زیر خط فقر و گرسنه خود باشید.

وی افزود: اگر مازاد غذای ایرانی‌ها جمع شود، می‌توان تمام گرسنگان آمریکا را سیر کرد؛ اگر دولت‌شان نمی‌تواند مردم خود را سیر کند ما آماده‌ایم این کار را برای آن‌ها انجام دهیم.

جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: ما به برکت خون شهدایمان ایستاده‌ایم، هرکسی با آمریکا دوستی کرد غارت شد و هر ملتی که در مقابل آمریکا ایستاد عزیز، قوی و آزاد شد و ما این راه را انتخاب می‌کنیم و تا آخر می‌ایستیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران و عراق دولت رهبر معظم انقلاب صادرات نفت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آمریکایی‌ها در طبس زمین‌گیر شدند؟/ آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران+ عکس

امروز پنجم اردیبهشت‌ماه سالگرد شکست آمریکایی‌ها در صحرای طبس است، یکی از حادثه‌های متعدد در راستای آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران است.

به گزارش مشرق، امروز ۵ اردیبهشت‌ماه سالروز شکست آمریکایی‌ها در صحرای طبس است.

ضربه‌ای که آغاز آن از شکست رژیم پهلوی در ۲۲ بهمن ۵۷ کلید خورد و جرقه شکست‌های پی در پی آمریکایی‌ها را به ایستگاه‌های بعدی رساند. تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ماه ۵۸ و در پی آن شکست آمریکایی‌ها در ۵ اردیبهشت‌ماه ۵۹ از دو جهت اهمیت بسیاری داشت؛ اول، شکست جیمی کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا در انتخابات و تک‌دوره‌ای شدن او و دوم، شکست ابهت آمریکا در منطقه غرب آسیا به عنوان یک ابرقدرت و تعیین‌کننده معادلات.

از این واقعه خاطرات و روایت‌هایی وجود دارد که به قلم افراد مختلفی نوشته شده است که بعدها هر کدام به مهم‌ترین شخصیت‌های کشورمان تبدیل شدند. از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ریاست جمهور وقت، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس، فرمانده جنگ، رئیس‌جمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته تا سرلشکر شهید حسن باقری نابغه اطلاعات و بنیان‌گذار اطلاعات سپاه و... .

مذاکره و فشار؛ ترفند همیشگی یانکی‌ها

روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را باید روزهای تاثیرگذاری در قبال موقعیت آمریکا در منطقه دانست، روزهایی که شاید آمریکا فکرش را هم نمی‌کرد که رخ بدهد.

روزهایی که گویا دومینوی قدرت آمریکا در غرب آسیا و در مهم‌ترین متحد منطقه‌ای او یعنی ایران شروع به ریزش کرده و به مرور از آن عقاب مورد ادعای آمریکایی‌ها فقط یک پرنده پیر خسته بر جای بماند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشورمان در صدد تحولات بسیاری بود و مقامات دولت موقت به نخست‌وزیری مهدی بازرگان همچنان ارتباطات خود را با آمریکایی‌ها حفظ کرده و استمرار می‌دادند. این روابط به آمریکایی‌ها کمک می‌کرد تا علاوه بر استفاده جاسوسی از آنچه به عنوان چند سایت شنود و اطلاعاتی همچون سفارت تهران، سایت کبکان و... در ایران داشتند درصدد برقراری روابط مجدد با ایران برآیند.

آمریکایی‌ها همزمان با تلاش‌ برای برقراری روابط، به دنبال این بودند تا نفوذ اطلاعاتی خود در مراکز حساس ایران را حفظ کرده و دایره اطلاعات خود از حکومت نوپای ایران را از طریق افرادی همچون SD LURE که بعدها مشخص شد آن شخص ابوالحسن بنی‌صدر رئیس‌جمهور مخلوع ایران است، تکمیل کند. یکی از ماموران عالی‌رتبه سیا در تهران به نام «تامس آهرن» نیز به ارتباط بنی‌صدر با سازمان سیا اعتراف کرده بود. بنابر اسناد کشف شده، بنی‌صدر موافقت کرده بود تا در ازای دریافت دستمزد ۱۰۰۰ دلار در ماه به‌عنوان مشاور به سیا خدمت کند.

این تلاش‌ها با تحرکات آمریکایی‌ها در ضربه‌زدن به جمهوری اسلامی ایران در ساماندهی گروهک‌های ضد انقلاب همچون کومله، چریک‌های فدایی خلق و... در مناطق مختلف کشور همچون غرب و شمال شرق کشور همزمان بود.

با کنارهم قراردادن این دو رویکرد یانکی‌ها و یک محاسبه ساده به این می‌رسیم که آن‌ها همواره تلاش داشته و دارند تا علاوه بر استفاده از قدرت نرم، رویکرد استفاده از قدرت سخت را هم در پیش بگیرند دقیقاً همچون دوران مذاکرات برجام که از سویی تحریم می‌کردند و از سوی دیگر مذاکره.

۴۴۴، عددی که همواره یادگار آمریکایی‌هاست

روزها گذشت و به اواسط آبان‌ماه سال ۵۸ رسیدیم، چند نفر از دانشجویان پیرو خط امام که یقین داشتند سفارت آمریکا در تهران مرکزی برای جاسوسی علیه نظام نوپای اسلامی ایران است، یک تصمیم مهم اتخاذ کردند.

آن‌ها تصمیم گرفتند تا با یک نقشه منظم و دقیق که طبق خاطرات این دانشجویان حدود دو ماه زمان صرف آن شده به سوی تسخیر سفارت آمریکا بروند.

هنگامی که دانشجویان به یقین رسیدند تا لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کنند این اقدام را انجام داده و حجت‌الاسلام موسوی خوئینی‌ها به عنوان رهبر معنوی دانشجویان پیرو خط امام رهبری این موضوع را بدست گرفت و به عنوان رابط میان امام خمینی(ره) و دانشجویان نقش ایفا کرد.

آمریکایی‌ها از تاریخ ۱۳ آبان‌ماه که لانه جاسوسی آن‌ها به تسخیر دانشجویان درآمد تا ۴۴۴ روز بعد که گروگان‌ها به دستور بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به خانه برگشتند، ۴۴۴ روز در تب و تاب بودند و جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا به هر دری زد تا اتباع خود را از ایران خارج کند. اما، او در مهم‌ترین تلاش خود به ارتش آمریکا دستور داد تا یک عملیات برای رهایی اتباع خود طراحی و اجرا کند.

رخداد تسخیر لانه جاسوسی در ایران باعث شد تا آمریکایی‌ها یک عدد را از ایرانی‌ها به یادگار داشته باشند و هیچ‌گاه از یاد نبرند.

روزی که «پنجه عقاب» حریف شن‌ها نشد

بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، جیمی کارتر رئیس جمهور ایالات متحده که از سوی افکار عمومی تحت فشار بود تصمیم گرفت با یک عملیات نظامی اقدام به آزاد کردن گروگان‌ها کند.

روز ۴ اردیبهشت‌ماه سال ۵۹ بود که کماندوهای آمریکایی آموزش دیده در آمریکا که پیش از این در مصر تمرین کرده بودند با استفاده از چند فروند بالگرد و هواپیما از خلیج فارس پرواز کرده و وارد خاک ایران شدند. در این عملیات، چهار فروند هواپیمای نظامی C-۱۳۰ و هشت فروند بالگرد SH-۳D برای آزادی ۵۳ گروگان، از ناو هواپیمابر نیمیتس جدا و از مرزهای هوایی جنوب، وارد فضای پروازی ایران شدند.

برنامه آن‌ها به این شکل بود که از جنوب شرقی کشور با تعدادی بالگرد و هواپیمای سوخت‌رسان و هم چنین هواپیمای C۱۳۰ وارد ایران شوند و پس از سوخت گیری در صحرای طبس به سمت تهران حرکت کنند و در ابتدای صبح دست به اقدام بزنند.

طبق گفته کارشناسان، آمریکایی‌ها این عملیات را ۶ ماه در صحرای نوادا در آمریکا که شرایطی مشابه صحرای طبس دارد تمرین کرده بودند تا بتوانند آن را با موفقیت در ایران به پایان برسانند، برهمین اساس، عملیات «دلتا» با هدف آزادکردن گروگان‌های آمریکایی آغاز شد.

در یک هواپیمای C-۱۳۰ حدود ۱۳۰ نفر کماندو و تجهیزات انفرادی و در یک هواپیمای C-۱۳۰ دیگر سلاح‌ها و تجهیزات مدرن و مختلف مانند کپسول‌های کوچک و بزرگ گازهای خواب آور، موتورسیکلت‌های تریل کم صدا و جیپ‌های کوچک حمل می‌شدند و یک فروند KC-۱۳۰ سوخت رسان و یک هواپیما هم رزرو بود. هر بالگرد ظرفیت حمل ۳۵ نفر از کماندوها را داشت.

بالگردها و هواپیماها پس از عبور از فراز ایران به صحرای طبس رسیده و در آنجا فرود می‌آیند. اما به علت ایجاد چند اتفاق بالگردها و هواپیماهای آمریکایی دچار سانحه شده و با وقوع طوفان شن سریال ناکامی‌های آن‌ها در عملیات پنجه عقاب رقم می‌خورد، این موضوعات باعث می‌شود تا اقدام نظامی مستقیم علیه ایران نیز کمکی به یانکی‌ها نکند.

اتباع آمریکایی پس از ۴۴۴ روز با دستور امام خمینی(ره) به خانه خود بازگشتند و نشان داد که قدرت ایران اسلامی آن گونه نیست که آمریکایی‌ها بتوانند با استفاده از حربه عملیات نظامی هرکاری می‌خواهند انجام دهند.

عملیات پنجه عقاب با تمام تمهیداتی که از قبل برای آن پیش‌بینی شده بود به شکست انجامید. بلافاصله پس از انتشار خبر شکست آمریکا در این عملیات، جیمی کارتر طی نطقی تلویزیونی با اشاره به کلیاتی از روند عملیات، تصریح کرد به دلیل اینکه اقدامات سیاسی و مذاکرات به جایی نرسیده است، همچنان از کوشش برای رهایی گروگان‌ها دست نخواهد کشید.

واکنش‌ها به یک شکست مفتضحانه

جیمی کارتر، رئیس‌ جمهور آمریکا نخستین فردی بود که شکست این عملیات را اعلام کرد و وزیر امور خارجه آمریکا از سمت خود استعفا داد.

درباره‌ی دلایل و چگونگی شکست عملیات، تحلیل‌های مختلفی بیان شده است. دلایلی که مقامات آمریکایی در گزارش‌های اولیه‌ی خود ارائه کرده‌اند بیشتر به ابعاد فنی و حوادث طبیعی و از جمله طوفان شن اشاره دارد. همچنین برخی از منابع غیر موثق نیز به نقش شوروی در این خصوص اشاره می‌کنند.

از سویی دیگر، سخنان امام خمینی (ره) و واکنش او به این اتفاق، ۵ اردیبهشت ماه را به یکی از مهم‌ترین رویدادها در تاریخ ایران تبدیل کرد.

بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در پیامی فرمودند: "آیا جز این بود که یک دست غیبی در کار است؟ چه کسی هلی‌کوپترهای آقای کارتر را ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند. شن‌ها مأمور خدا بودند، باد مأمور خدا است."

حضرت امام(ره) در این خصوص اعلام کردند طوفان شن مانند یکی از امدادهای الهی موجب شکست این عملیات شد.

شهید حسن باقری که به عنوان یکی از اولین نفرات حاضر در صحرای طبس به این منطقه رفته بود، در بخشی از مشاهدات خود از این رویداد می‌نویسد: "آمریکایی‌ها حساب همه‌چیز را کرده بودند، اما از آنجا که پشتیبان ملت، خداوند متعال می‌باشد، سطح شنی کویر، تمام نقشه‌های آنها را به هم ریخت. هلیکوپتر مربوط به نیروی دریایی آمریکا در منطقه بود که هنوز منفجر و یا منهدم نشده و فقط بعضی از چرخ‌هایش در شن فرو رفته بود. این دو هلیکوپتر یکی در سمت راست جاده و دیگری در سمت چپ قرار داشتند. هلیکوپتر دیگری در سمت چپ جاده سوخته و متلاشی شده بود. علاوه بر هلیکوپترهای سالم یک هلیکوپتر هم با هواپیمای C ۱۳۰ آمریکایی تصادف کرده بود و هر دو آتش گرفته بودند."

کارنامه پرشکست ایران در مقابل آمریکا؛ از شکست «پنجه عقاب» تا انهدام «گلوبال هاوک»

هنگامی که به تاریخ نگاه می‌کنیم، شکست عملیات آمریکایی‌ها در طبس موسوم به پنجه عقاب تنها شکست یانکی‌ها در مقابل ایران اسلامی نیست و سال‌های گذشته در تاریخ مملو است از شکست‌های پی در پی یانکی‌ها از ایران است.

یکی از این شکست‌ها در ۳۰ خرداد ۹۸ رخ داد، وقتی که آمریکایی‌ها در حال جاسوسی از ایران بودند و پدافند هوایی کشورمان مجهزترین پهپادشان به نام گلوبال هاوک را منهدم کند.

یا در مورد دیگری، هنگامی که پهپاد RQ۱۷۰ آمریکایی‌ها مشهور به جانور قندهار از افغانستان برخواست و در حال جاسوسی از کشورمان بود توسط سامانه‌های جنگالی پدافندی به تسخیر ایران درآمد و متخصصان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانستند به فناوری آن دست پیداکنند تا نمونه‌های متفاوت از آن‌ها طراحی، ساخته و عملیاتی شود.

موشک‌باران پایگاه عین‌الاسد آمریکا

واقعه مهم تاریخی دیگر، موشک‌باران پایگاه عین‌الاسد آمریکا در عراق است که ایران به انتقام خون شهید حاج قاسم سلیمانی با شلیک ۱۳ موشک به این پایگاه درس خوبی به آمریکایی‌ها دادند. این عملیات در حالی رخ داد که به گفته سردار حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه هدف این عملیات نه کشتن افراد بلکه ضربه زدن به ماشین جنگی، مرکز کنترل و فرماندهی، یگان‌های پهپادی بالگردی و مجموعه امکانات خط پروازی آمریکا در این پایگاه بوده است.

باید تأکید کرد که با نگاه به تاریخ ۴۴ ساله انقلاب اسلامی ایران به راحتی می‌توان مشاهده کرد که شمار شکست‌های آمریکا در مقابل ایران به حدی زیاد است که هر کدام از آن‌ها موجب تکه‌تکه شدن هیمنه یانکی‌ها در منطقه شده است.

دیگر خبرها

  • قدرت و نفوذ ایران در جهان مایه افتخار است
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • چرا آمریکایی‌ها در طبس زمین‌گیر شدند؟/ آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران+ عکس
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • یادی از شکست آمریکا در طبس
  • شن‌هایی که مامور خدا بودند