Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-01@11:29:57 GMT

جنگ بر سر زباله‌های فضایی!

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۴۰۸۶

رکنا: متخصصان سیاست‌های فضایی معتقدند که شاید مشکل زباله‌های فضایی، به نظامی شدن فناوری‌های مربوط و نهایتا جنگ منجر شود.

متخصصان قوانین و سیاست‌های فضا باور دارند که مشکل زباله‌های فضایی، بیش از اینکه یک مشکل فنی باشد، به معضلی برای امنیت ملی تبدیل شده است.

زباله‌های فضایی که در حال گردش به دور زمین هستند، مانعی بر سر راه ماموریت‌های انسان در فضا محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر متخصصان، از آنجا که فعالیت‌های فضایی، در سیاست‌های جغرافیایی زمین ریشه دارند، چالش زباله‌های فضایی، در گرو نظامی‌سازی فناوری‌های فضایی است.

زباله‌های فضایی، اشیای ساخت انسان هستند که از فعالیت‌های آنها در فضا به جا مانده‌اند. به مرور زمان، این اصطلاح، اشیای بزرگتری از جمله ماهواره‌های از کار افتاده، قطعات به جا مانده از فضاپیماها و ابزار مورد استفاده فضانوردان را نیز در بر گرفت.

آسیب‌های ناشی از زباله‌های فضایی در حال گردش و صدمات آنها به تجهیزات و افراد حاضر در ماموریت‌ها، غیر قابل انکار است. زباله‌های فضایی در هر اندازه‌ای که باشند، برای انسان و فضاپیماها، خطرناک و حتی کشنده هستند.

"آژانس فضایی اروپا"(ESA) در سال 2018 تخمین زد که به خاطر وجود زباله‌های فضایی، حدود 500 مورد شکستگی، برخورد، انفجار و یا قطعه قطعه شدن فضاپیماها رخ داده‌ است.

گفتنی است که برخی از این اتفاقات، ناشی از تصادف‌های فضایی هستند و هر تصادف Crash فضایی، بیش از 2300 قطعه زباله از خود به جا می‌گذارد. به گزارش ناسا، نخستین تصادف فضایی در سال 1996 و با برخورد یک موشک تقویت‌کننده اروپایی و یک فضاپیمای فرانسوی پیش آمد. همین تصادف، زباله‌های فضایی بسیاری را به جا گذاشت و تصادفات بعد نیز تاثیر بزرگی بر افزایش زباله‌ها داشت.

به گفته متخصصان، با نظامی‌سازی فناوری‌های مربوط به این زمینه، ممکن است پاکسازی زباله‌های فضایی، به شکل‌گیری جنگ منجر شواخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

تجاوز به دختر 13 ساله ورزشکار در رختکن باشگاه + عکس عکس جناره خونین زن چادری وسط کوچه / مرد عصبانی چرا همسرش را در خیابان امام کشت؟ شرایط پرداخت یارانه ۲۰۰ هزار تومانی به کارگران و کارمندان قاتل شهید حسن پاینده حرف وحید مرادی را زد؛ بکش تا زنده بمانی ! + فیلم حجاب چگونه در ایران اجباری شد / حسن روحانی چه نقشی داشت؟! +فیلم گفتگو با عروس ترکیه ای ملی پوش ایرانی! / بلای که 3 روز قبل از نامزدی سر مهران آمد! + عکس تشییع جنازه وحید مظلومین/ سلطان سکه هم باشی آخر گذرت به اینجا می‌افتد+ تصویر فرار دردسر ساز زن نیمه عریان از بیمارستان در یاسوج محیط‌بان وظیفه شناش همدانی به اعدام محکوم شد ! این 9 بازیگر مشهور برای نقش خود به آب و آتش می زنند + عکس کشته شدن یک یوز ماده جوان در جاجرم + عکس عکس هایی که با دیدنشان حتما فریاد می‌کشید + تصاویر تلخ ترین آگهی از یک مردتبریزی روی دیوار + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا عقرب، جان کودک 5 ساله را گرفت

منبع: رکنا

کلیدواژه: تصادف Crash جنگ زباله فناوری متخصصان فضایی عکس فیلم ایران اعدام دختر رئیس تهران دستگیر ماه ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۴۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، لیلا آقا قزوینی دبیر سی ونهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران از ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی در کنگره امسال این انجمن که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه امسال و با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود، خبر داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت ارایه خدمات پزشکی در بیماران مراجعه کننده به اورژانس‌ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته‌های مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی، چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محور‌های مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات‌ها و چت جی پی تی (Chat GPT) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکار‌ها در این حوزه ارایه خواهد شد.

  آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویر برداری برای دریافت گزارش‌های اصولی و کاربردی تصویربرداری یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوط در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن‌ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته‌ها قرار گیرد.

گفتنی است این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می‌پردازد.
گفتنی است، همزمان با سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، نمایشگاه‌های تجهیزات پزشکی در چهار سالن مجزا در محل هتل المپیک تهران به ارایه آخرین دستاورد‌های تجهیزات رشته تصویربرداری خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • مقرراتی برای داشتن خواب خوب
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟