Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرناپلاس- معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات، مهم‌ترین موانع گفت‌وگو و تعامل برای وفاق ملی را یکه‌تازی گروه‌های افراطی و عدم نیاز جریان اصولگرا به این مسئله می‌داند.

مرتضی مُبلغ در گفت‌و‌گو با ایرناپلاس درباره راهکار سیاسی برای برون‌رفت از شرایط کنونی کشور می‌گوید: مدت‌های مدیدی است که راهکارها مطرح شده است، اما آنچه اهمیت دارد، عملی شدن آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر من و بسیاری از صاحب‌نظران، باید یک اجماع پایدار ملی بر سر موضوعات اساسی کشور در سطح حاکمیتی و صاحب‌نظران سیاسی ایجاد شود.

وی ادامه می‌دهد: برای تحقق این امر نیز، هیچ راهی جز گفت‌و‌گوی سازنده در سطح دستگاه‌ها و مقامات حاکمیت، میان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف مردمی و میان اقشار و جریان‌های مردمی وجود ندارد. گفت‌و‌گو بر سر چالش‌ها و مسائل اساسی کشور باید در این سه سطح ادامه پیدا کند تا ان‌شاءالله بتوانیم به اجماع ملی برسیم.

معاون سیاسی وزارت کشور در دوره اصلاحات، در پاسخ به این پرسش که با وجود تأکید جناح‌های سیاسی بر اهمیت وفاق ملی، موانع آن چیست، می‌گوید: به نظر من دو مانع عمده وجود دارد. یک اینکه اگر بگوییم دو جناح سیاسی مهم در کشور وجود دارد -که به نظر من جناح‌های دیگری هم وجود دارند- جناح سیاسی اصولگرا نه‌تنها در احزاب بلکه در هیأت حاکمه هم به این نیاز نرسیده‌اند و نگاه‌های آن‌ها مبتنی‌بر واقعیت نیست و عمدتاً با تأخیر به‌ضرورت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی پی می‌برند. گاهی این تأخیرها آن‌قدر طولانی می‌شود که زمان آن می‌گذرد و خاصیت لازم را نیز ندارد. با این حال ما امیدواریم هرچه سریع‌تر به این مهم پی ببرند.

وی با بیان اینکه دلیل عدم نیاز این گروه به وفاق اجتماعی، برخورداری از رانت سیاسی و اجتماعی است، تصریح می‌کند: از این جهت تصور می‌کنند همه چیز برای آن‌ها در انتخابات و انتصابات فراهم است. در حالی که اگر بدانند عدم توجه به موضوعات مهم ملی منجر به وضعیت کنونی کشور و شکاف عمیق میان دولت و ملت شده است، به‌ضرورت تعامل و گفت‌و‌گو پی خواهند برد.

مبلغ می‌افزاید: مانع دوم، یکه‌تازی گروه‌های افراطی است. چراکه از مواهب و رانت‌های گستره‌ای در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برخوردارند و اجازه نمی‌دهند آرامش تعادل در کشور شکل بگیرد. به همین دلیل با غوغاسازی و جریان‌سازی مانع شکل‌گیری گفت‌و‌گو می‌شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره پیامدهای طولانی شدن مسیر رسیدن به گفت‌وگوی ملی تصریح می‌کند: عوامل اصلی ابرچالش‌های موجود کشور، اختلاف‌ها و شکاف‌ها بر سر موضوعات اساسی کشور است. هرچند اختلاف‌نظر طبیعی است، اما اختلاف بر سر موضوعات ملی مخرب است. چراکه یکی از نشانه‌های حاکمیت خوب، یکپارچگی است. تداوم چنین شرایطی باعث می‌شود روند حاکمیت به‌جای هم‌افزایی، به سمت استهلاک برود و منجر به از بین رفتن سرمایه‌های عظیم کشور شود.

*اداره کل اخبار چندرسانه ای*ایرناپلاس*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي مرتضي مبلغ وفاق ملي ايرناپلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۴۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین

رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا اعزام نیروهای این کشور به اوکراین را در صورت شکست کی‌یف در جنگ رد نکرد.

به گزارش ایسنا، «حکیم جفریز» رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی.بی.اس گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا اگر سقوط کند، این احتمال وجود دارد که آمریکا مجبور شود وارد درگیری شود و این ورود، نه صرفا با پول بلکه با حضور سربازان ما انجام می‌گیرد.»

این مقام آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که یک جناح طرفدار روسیه در حزب جمهوری خواه در حال افزایش است و او آن را به تاخیر در تصویب بودجه مازاد برای نیازهای نظامی کی‌یف متهم کرد.

به گفته جفریز، این جناح نمی‌خواهد از اوکراین حمایت کند و معتقد نیست که روسیه دشمن ایالات متحده است. این جناح توسط «مارجوری تیلور گرین»، عضو مجلس نمایندگان رهبری می‌شود.

واشنگتن بارها گفته که آمریکا مایل به اعزام و استقرار نیروهایش در اوکراین نیست.

در این میان، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه ۲۶ فوریه سال جاری میلادی اعلام کرد بود که مساله احتمال استقرار نیروهای غربی در اوکراین در نشستی در پاریس که با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور غربی برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته ماکرون، شرکت کنندگان درباره این مساله به اجماع نظر نرسیدند اما چنین سناریویی را نمی‌شود برای آینده کلا منتفی دانست.

پس از این نشست، نمایندگان بیشتر کشورهای شرکت کننده گفتند برنامه‌ای برای اعزام نیرو به کی‌یف ندارند.

همچنین «سرگئی ناریشکین»، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه ۱۹ مارس گفته بود که فرانسه آماده اعزام یک گروه نظامی به اوکراین است که ۲۰۰۰ نیرو دارد.

براساس گزارش‌ها، فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرد. آنها در حمایت از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخورداری ۸۷ درصدی خانوارهای روستایی شهرستان پیرانشهر از راه آسفالت
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل فولاد
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • (تصاویر) آذری جهرمی در مراسم رونمایی از کتاب «مهندسی اجماع»
  • ورامین از سیاسی کاری و جناح بازی خسته است/عقب ماندگی راجبران کنیم
  • کابینه رژیم صهیونیستی با اجماع رای به تعطیلی الجزیره داد
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم