Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی شادلو در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سالجاری وضعیت تولید مرکبات در کشور بسیار مطلوب است، گفت: تولید این محصولات امسال از نظر کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است.

وی با اشاره به اینکه برداشت نارنگی حدودا از مهرماه آغاز شده و در حال عرضه به بازار است، افزود:برداشت برخی واریته های پرتقال جنوب نیز از حدود یکماه قبل آغاز شده اما برداشت عمده پرتقال از ١٥ آذر تا حدود ١٥ دی انجام می شود ضمن اینکه برخی واریته ها تا فرودین ماه برداشت می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه هم اکنون نمی توان میزان دقیق تولید را پیش بینی کرد، افزود: به طور کلی تولید مرکبات در سالجاری حداقل ٢٠ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

شادلو با اشاره به وضعیت متغییر اقتصادی و تورم شدید در سالجاری، گفت:همین مساله باعث شده هزینه تولید نسبت به سال قبل بیش از ٢ برابر شود و طبیعی است این امر در قیمت نهایی نیز تاثیر داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه مشکلی برای تنظیم بازار میوه عید نداریم، ادامه داد: مباحثی که درباره کاهش تولید سیب درختی و نیاز به واردات آن مطرح می شود جوسازی است.

شادلو تصریح کرد:حتی اگر عده ای چنین ذهنیتی دارند و به دنبال واردات هستند،  خواهند دید محصول وارداتی چه اختلاف قیمت هنگفتی با تولید داخل دارد و این اقدام صرفه اقتصادی ندارد ضمن اینکه کیفیت آن محصولات با تولید داخلی قابل مقایسه نیست.

این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته حدود ٨٠٠ هزارتن سیب از کشور صادر شد اما بازار به تعادل نرسید، گفت: به دلیل تولید زیاد، سال قبل ضایعات زیادی در زمینه سیب داشتیم.

وی افزود: تولید امسال نه تنها قابل صادرات است بلکه نیاز کشور را تا خردادماه ٩٨ تامین می کند.

شادلو با بیان اینکه تولید این محصول در سالجاری حدود یک میلیون تن کاهش داشته است، گفت: تولید امسال ٢.٥ میلیون تن و نیاز داخل ١.٥ میلیون تن است بنابراین یک میلیون تن از این محصول را می توانیم صادر کنیم.

کد خبر 4459624 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: تعرفه واردات گمرک تنظیم بازار سیب درختی صادرات میوه مرکبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۴۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش قدس آنلاین، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل