Web Analytics Made Easy - Statcounter

درد، در صدای علیرضا کریمی مشهود بود. صدایی که توضیح می‌داد که با چه مشکلاتی برای یافتن دارو‌های سرطان پانکراس پدرش مواجه شده.

داروی دیازواکسید باید به ایران وارد شود و تا مدتی پیش در همین رابطه هیچ مشکلی وجود نداشت، اما دیگر در ۳ ماه گذشته آقای کریمی نتوانسته این دارو را پیدا کند و حالا آن‌ها فقط یک کپسول از این دارو را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«اکنون که دیگر این دارو اینجا وجود ندارد ما مجبور شده‌ایم روزانه یکبار به او دارو بدهیم.» این توضیحات آقای کریمی در مصاحبه‌ای تلگرامی با نیویورک تایمز است. کاهش دوز داروی پدر او عوارض مختلفی هم ایجاد مرده و اکنون او باید تحت مراقبت ۲۴ ساعته باشد تا میزان انسولینش به طور ناگهانی افزایش پیدا نکند و وارد کما نشود.

با شروع بخش دیگری از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا در ایران مردم روز به روز نسبت در موضوع موجودیت دارو‌ها مضطرب‌تر می‌شوند.

تحریم‌های شدید بانکی و تهدید ثانویه شرکت‌هایی که با ایران همکاری می‌کنند تقریبا همکاری شرکت‌های دارویی را با ایران غیرممکن کرده. دولت ترامپ می‌گوید تحریم‌ها تاثیری روی تجارت کالا‌های انسان دوستانه ندارد، اما بسیاری به این موضوع با شک و تردید نگاه می‌کنند.

یک وارد کننده دارو در این رابطه گفت که تحریم‌های بانکی باعث شده مشتریان اروپایی و آمریکایی نسبت به واردات دارو به ایران دلسرد شوند و منتظر یک نشانه هستند تا بفهمند معامله با کدام بانک برای آن‌ها خطرناک نیست. او درباره این موضوع توضیح داد: «به علت نبود بانک‌ها پرداخت پول به اروپا غیرقابل اتکا می‌شود و این باعث می‌شود معامله با شرکت اروپایی که حتی خواهان صادرات دارو به ایران است با مشکل مواجه شود.»

همچنین مسایل اقتصادی، این مشکلات را تشدید کرده است. کاهش ارزش ریال باعث شده هزینه خرید دارو در ایران افزایش پیدا کند. آقای کریمی قبلا با ۲۸دلار برای پدرش دارو می‌خرید اکنون این قیمت به ۴۳دلار رسیده است. برخی مواقع هم این کمبود دارو به علت انبار آن توسط بیماران و اقدامات دولت برای کنترل میزان دارو‌ها به وجود می‌آید.

اخیرا نزدیک به ۲۰۰ متخصص سلامت روان درباره کاهش میزان دارو نامه‌ای به مسئولان ایران نوشتند، دکتر امیر حسین جلالی یکی از امضا کنندگان این نامه در این باره گفت: «حتی برخی دارو‌های تولید داخل به مواد اولیه‌ای نیاز دارند که به علت تحریم‌ها وارد نمی‌شوند.»

مریم پیمان که درگیر بیماری «ام‌اس» است مدتی دارویی برای مصرف کردن نداشت و این باعث شد تا کار کردن یا حتی تمرکز کردن برای او اقدامی غیرممکن باشد. بعد از ماه‌ها او اکنون یک دارو داخلی پیدا کرده که کیفیتش با داروی آلمانی که قبلا مصرف می‌کرد.

او در این باره توضیح داد: «داروی ایرانی که مصرف می‌کنم به من سردرد و دوبینی می‌دهد، اما داروی آلمانی اصلا به من سر درد نمی‌داد. تمرکز من را بیشتر می‌کرد و در بینایی من هم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کرد.»

وارد کننده ایرانی دارو در این باره گفت که دولت ترامپ با واضح کردن وضعیت برای شرکت‌های داروسازی می‌تواند شرایط را در این زمینه بهتر کند: «پمپیو تاکنون کاری به جز تملق نکرده است.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تحریم های دارویی رسانه آمریکایی نیویورک تایمز تحریم های آمریکا کمبود دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟

شهاب‌الدین جنیدی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با سخنان معاون توسعه سازمان غذا و دارو در رابطه با انتظار برای افزایش بودجه دارو به 180 هزار میلیارد تومان اظهار کرد: به نظر می‌رسد میزان ارز مورد نیاز دارو که از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تا به دولت و مجلس پیشنهاد داده شود دو حالت بیشتر ندارد.

وی با بیان اینکه حالت اول این است که یا پشت این نظریه و کار کارشناسی وجود دارد و یا بر اساس میزان نیاز مردم و بیماران، نیاز بازار دارویی، آمارنامه دارویی کشور و مقدار مصرف در سال گذشته، داروها و فرمولاسیون‌های جدید و میزان اقبال پزشکان به انواع داروها به این عدد رسیده باشند و عدد دقیق و نزدیک به واقعیت باشد، تصریح کرد: متأسفانه این عدد پیشنهادی با عدد تخصیص داده شده و عدد پرداختی همیشه فاصله‌ای غیر قابل اغماض وجود داشته است.

جنیدی با اشاره به حالت دوم برای اعلام نیاز ارز دارویی افزود: حالت دوم این است که به دلیل چکش‌کاری‌هایی که انجام می‌شود عدد پیشنهادی از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بیش از مقدار نیاز است و با توجه به اینکه می‌دانند که قرار است جرح و تعدیل شود، عددی را اعلام می‌کنند که پس از چکش‌کاری به عدد واقعی و مورد نیاز برای تأمین داروی مورد نیاز برسد، یا اینکه به عددی برسد که بازار دارویی کشور التهاب کمتری داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: اگر این ذهنیت در تصمیم‌گیران و نمایندگان مجلس وجود داشته باشد که عدد پیشنهاد شده بیشتر از مقدار نیاز است به این معنی است که دو طرف یعنی وزارت بهداشت و مجلس به کار کارشناسی اعتقادی نداشته و طبیعتا یک کار بسیار حیاتی یعنی تخصیص ارز برای دارو به چانه‌زنی‌های بازار تنزل پیدا می‌کند. عدم هماهنگی و عدم اعتماد بین بخشی منجر به کاهش اعتبار لازم خواهد شد، همچنین وقت بسیار زیادی برای کار کارشناسی تلف شده و زمان زیادی را نیز برای اقناع سازی دو طرف می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اگر جرح و تعدیل بودجه مورد نیاز به گونه‌ای باشد که در بازار دارویی کشور تأثیر بگذارد نگرانی‌ها بیشتر خواهد شد، گفت: در یک برهه‌ای از زمان شاید با کمبود یکسری اقلام دارویی هم در حوزه مواد اولیه و هم محصول نهایی دارو مواجه خواهیم شد، وقتی هم بازار دارویی ملتهب شد به صورت دومینو مشکلات پی‌درپی افزایش پیدا می‌کند. طبیعتا در این شرایط که سازمان غذا و دارو فوری به دنبال تأمین فوریت‌های دارویی خواهد رفت و احتمالا برای تأمین این اقلام باید به سراغ بازار جهانی برود و با توجه به تعجیلی که برای تأمین این داروها وجود دارد شرایط مذاکره سخت‌ خواهد شد و هزینه بیشتری نیز باید پرداخت شود.

جنیدی افزود: همچنین به دلیل نیاز کاهش دارو در بازار ولع بیماران برای خرید و نگهداشت بیش از نیاز دارو افزایش پیدا می‌کند و همین ما را مجبور می‌کند که تا چهاربرابر داروی مورد نیاز برای مصرف معمول را وارد کنیم، اتفاقی که در سال گذشته و سال‌های قبل نیز رخ داد. در این جا به لحاظ ریالی و ارزی مجبور به هزینه بیشتری خواهیم شد که به زیان کشور و بیماران به لحاظ روحی و جسمی است.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران تأکید کرد: با توجه به اینکه دارو یک کالای اصلی و استراتژیک بوده و به جهت رفاه بیماران باید کار کارشناسی دقیق و با پیش‌بینی‌ها لازم توسط دولت انجام و به مجموعه تخصیصی ارائه شود و از سوی دیگر باید نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌ها هم توسط نهادهای نظارتی در خصوص عدد درخواستی، تخصیص داده شده و پرداخت شده انجام شود و هرچه میزان این عدد کمتر باشد میزان کمبود دارو در سال پیش‌ رو را هم تعیین خواهد کرد. در این زمان ما نباید مقصر کمبود دارو را وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بدانیم چرا که ارز تخصیص داده شده کمتر از آنچه بوده که آنها پیشنهاد داده‌اند.  

جنیدی با تاکید بر اینکه نوع ارز و زمان تخصیص ارز دارو هم بسیار مهم است، گفت: اگر قرار است ارزی اختصاص داده شود باید همزمان باشد با درخواست شرکت واردکننده و نوع آن هم باید بر اساس ارز رایج کشوری که در آن قرار است خرید اتفاق بیفتد انجام شود.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از 100 قلم دارو کمبود وجود دارد، گفت: اگر عدد را بر اساس استاندارد اعلام کنند و نهادهای نظارتی نظارت دقیقی داشته باشند مشکلاتی در خصوص تخصیص ارز و کمبود دارو نخواهیم داشت. از سوی دیگر گزارش کارشناسی و روکش حسابداری همراه ارز باید به صورت شفاف به مراجع تصمیم‌گیر ارسال شود و مراجع تصمیم‌گیر میزان کاهش تخصیص را به صورت شفاف همراه با مستندات دلایل این کاهش را اعلام کنند و مجموعه‌های نظارتی نیز به این موضوع ورود کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان