Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-20@02:31:08 GMT

آغاز ریزش 30 درصدی قیمت مسکن از بهمن ماه

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۵۲۹۱

حسام عقبایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا بااشاره به تاثیر پذیری بازار مسکن از کاهش قیمت ارز اظهار داشت: هر چند که در یک سال گذشته عوامل متعددی باعث افزایش قیمت مسکن به ویژه در کلان شهرها شد اما رشد نرخ دلار یکی از مهم ترین عوامل اثر گذار در بالا رفتن نامتعارف قیمت مسکن بود.

وی ادامه داد: این افزایش جهشی قیمت مسکن باعث کاهش چشمگیر معاملات خرید و فروش در بازار شد به طوری که در بازار تهران در تیرماه شاهد کاهش 25 درصدی معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه درسال گذشته بودیم و در ماه های بعد هم این کاهش معاملات ادامه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مردادماه این کاهش معاملات به 36 درصد، در شهریور ماه به 45 درصد و در مهرماه به 40 درصد مدت مشابه در سال گذشته رسید.

عقبایی با اشاره به افزایش نامتعارف قیمت مسکن در طول کمتر از یک سال گذشته اظهار داشت: طبق اعلام بانک مرکزی به طور میانگین در تهران میزان افزایش قیمت مسکن 83.3 درصد بوده که این رقم در برخی از نقاط به 100 درصد هم رسیده است. قیمت میانگین هر متر مربع مسکن که در سال گذشته حدود 4 میلیون و 500 هزارتومان بود امسال طبق گزارش های رسمی به بیش از 8 میلیون و 500 هزار تومان رسید.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه این افزایش قیمت جهشی منجر به ایجاد رکود در بازار مسکن شده است، گفت: عدم توقف افزایش قیمت مسکن در طول چند ماه باعث شد تا بازار مسکن دچار رکود تورمی شود.

وی افزود: هر چند که افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری، افزایش قیمت زمین از جمله موادی بود که منجر به رشد قیمت مسکن شد اما افزایش قیمت ارز بیشترین تاثیرگذاری را در رشد قیمت مسکن داشت.

عقبایی با تاکید بر اینکه اگر این روند کاهش نرخ ارز در بازار ادامه داشته باشد یا اگر همین کاهش نرخ دلار حفظ شود،‌ به طور قطع در بازار مسکن اثرگذار خواهد بود،‌ گفت: حتی اگر نرخ دلار در همین عدد 11 هزار تومان ثابت بماند قیمت ها در بازار مسکن چیزی حدود 25 تا 30 درصد کاهش پیدا می کند.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: بازار مسکن نسبت به سایر بازارها مقاوم تر است و اثرپذیری خود را به تغییرات دیرتر نشان می دهد. به همین دلیل نمی توان بلافاصله پس از کاهش قیمت ارز شاهد کاهش قیمت ها در بازار مسکن بود و در صورتی قیمت ها شکسته می شود که شاهد افزایش قیمت دوباره و نوسان قیمت در بازار ارز نباشیم.

عقبایی ادامه داد: اگر روند کاهش قیمت ادامه داشته باشد یا نرخ دلار در همین سطح 11 هزار تومان باقی بماند در هفته دوم بهمن یا اسفند ماه شاهد کاهش 25 تا 30 درصدی قیمت ها خواهیم بود.    

منبع: ایلنا

کلیدواژه: قیمت مسکن بازار مسکن کاهش قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۵۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترس بازار از افزایش دامنه نوسان؟

روند کج‌دار و مریز در بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و در روز گذشته (سه شنبه) مجددا نماگر‌های سهامی در مسیر نزولی قرار گرفتند.

به گزارش دنیای اقتصاد، در روزی که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران افت ۰.۲۳‌ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۲‌ میلیون و ۲۰۱‌ هزار واحد به‌کار خود خاتمه داد. شاخص هموزن نیز در جریان دادوستد‌های روز سه‏‏‏‏‏‌شنبه، ۰.۳۹‌ درصد از ارتفاع خود را از دست داد. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار، افت ۰.۴۳‌ درصدی را تجربه کرد. بازار در واپسین دقایق معاملات با موجی از تقاضا همراه شد و قیمت‌های آخرین معامله صندوق‌های اهرمی از قیمت پایانی فراتر رفت.

برخی افت قیمت‌های روز گذشته بازار را به اتمام زمان دامنه یک‌درصدی نسبت دادند و معتقد بودند که برخی از سرمایه‌گذاران به‌خاطر ترس از صف‌فروش نماد‌ها در روز‌های معاملاتی بعد با دامنه بیشتر، اقدام به‌فروش سهام خود می‌کنند.

ماجرای دامنه‌نوسان

تصمیم کاهش دامنه‌نوسان برای ۳ روز معاملاتی اتخاذ‌ شده بود و روز معاملاتی گذشته سومین روز بازار با دامنه یک‌درصدی بود. روز گذشته مجددا سازمان بورس تصمیم گرفت برای یک روز دیگر، دامنه محدود را اعمال کند. گروهی معتقد به این موضوع هستند که باید دامنه‌نوسان به روال سابق بازگردد تا فرآیند تخلیه هیجانات بازار، هر چه سریع‌تر انجام شود، در مقابل این دیدگاه، گروه دیگری قرار دارند که اعتقاد دارند افزایش مجدد دامنه‌نوسان در شرایط کنونی به صلاح بازار نیست و باید اندکی صبر کرد تا کلیت بازار از رفع ابهامات مطمئن شود. این گروه موضوع افزایش دامنه‌نوسان در روز چهارشنبه را عجولانه تلقی می‌کردند و معتقد بودندکه دامنه‌نوسان بازار باید رفته‌رفته افزایش پیدا کند.

انتشار آمار‌های پولی

بانک‌مرکزی نیز اخیرا جزئیات آمار‌های پولی تا پایان بهمن ۱۴۰۲ را منتشر کرد. براساس این آمار، نقدینگی کشور تا پایان بهمن به ۷‌ هزار و ۷۷۹ همت رسیده که این عدد نشان‌دهنده رشد ۲۷.۵‌ درصدی نقدینگی نسبت به مقطع مشابه سال‌قبل است. شبه‌پول نیز به ۵‌ هزار و ۸۵۲ همت رسیده‌است و پول نیز با رشد ۴.۵‌ درصدی، مقدار هزار و ۹۲۷ همت را در پایان بهمن۱۴۰۲ نشان می‌دهد. گفتنی است که این میزان از رشد، بیشترین رشد تجربه شده پول در سال‌۱۴۰۲ است.

نگاهی به روند متغیر‌های پولی در بهمن۱۴۰۲ نشان می‌دهد که علاوه‌بر پول، نقدینگی و شبه‌پول نیز تغییر جهت داده و در مسیر صعودی قرارگرفته اند. پایه‌پولی نیز در پایان بهمن سال‌گذشته، به هزار و ۴۸ همت رسید. به‌رغم اینکه بانک‌مرکزی در زمستان سال‌گذشته، اقدام به انتشار گواهی‌سپرده ۳۰‌ درصدی برای کنترل نرخ تورم و جمع آوری پول سیال و سرگردان از سطح جامعه گرفت، اما با رشد ۴.۵‌ درصدی که در پول مشاهده می‌شود، می‌توان گفت که بانک‌مرکزی در نیل به هدف اصلی خود ناکام بوده‌است.

گفتنی است که با افزایش سهم پول از نقدینگی، نسبت پول به شبه‌پول نیز افزایش یافته‌است و این موضوع می‌تواند خود را به شکل افزایش تقاضا در بازار‌های دارایی نشان‌دهد. می‌توان گفت که بخشی از تقاضایی که در اسفند سال‌گذشته و فروردین سال‌جاری روانه بازار‌های دارایی شد، در نتیجه همین افزایش سهم پول از نقدینگی بوده‌است. بررسی نسبت ارزش بازار به نقدینگی نیز نشان می‌دهد که در پایان بهمن سال‌گذشته، کل ارزش بازار سهام به ۸‌ هزار و ۴۷۵ همت رسیده‌است و با این ارقام نسبت ارزش بازار به نقدینگی نیز رقم ۱.۰۹ را نشان می‌دهد. رشد سالانه پایه‌پولی با کاهش همراه شده که کاهش ذخایر خارجی بانک‌مرکزی از جمله عوامل موثر در کاهش رشد پایه‌پولی بوده‌است.

ادامه مسیر بازار

بازار به‌خاطر ابهامات کنونی که در پیرامون خود دارد، همچنان خالی از تقاضا است و جریان تقاضا نمی‌تواند با اطمینان‌خاطر و جسارت، دل به دریای خرید بزند. به‌نظر می‌رسد که اگر وضعیت بازار شفاف‌تر شود و ابهامات پیش روی بازار برطرف شود، بازار در یک وضعیت باثبات بتواند در مسیر صعودی گام بردارد و جاماندگی خود نسبت به سایر بازار‌ها را جبران کند. نکته قابل‌توجه این است که سرمایه‌گذاران بتوانند در شرایط این‌چنینی که معاملات بازار حالات هیجانی به خود می‌گیرد، خونسردی خود را حفظ کرده و بر استراتژی معاملاتی خود پایبند باشند.

در این‌صورت است که سبد معاملاتی سرمایه‌گذاران، کمترین آسیب را خواهد داشت. مطمئنا تصمیمات معاملاتی که به‌صورت هیجانی و در فضا‌های این‌چنینی اتخاذ می‌شود، به‌شدت سبد معاملاتی سرمایه‌گذاران را تحت الشعاع قرار می‌دهد. نکته مهم در شرایط خطیر فعلی این است که سرمایه‌گذاران به‌دقت کلیت بازار را زیرنظر بگیرند و از شواهد و قرائن موجود برای پیش‌بینی روند آتی بازار استفاده کنند. در شرایط مبهم، اگر متغیر‌های مثبت فراوانی نیز پیرامون بازار موجود باشد، بازار به کلیه این فاکتور‌ها بی تفاوت خواهد بود و تا رفع کامل شبهات، نمی‌تواند روندی جدی را در کلیت خود پیگیری کند.

دیگر خبرها

  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • تخلیه التهاب بازار ارز و طلا و تداوم کاهش قیمت‌ها
  • چشم انداز تاریک تقاضا مانع افزایش قیمت نفت شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • قیمت طلا و سکه کاهش یافت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
  • ترس بازار از افزایش دامنه نوسان؟