Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@03:55:04 GMT

دولت تکلیف استاندار مازندران را هرچه زودتر مشخص کند

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۵۷۰۹

دولت تکلیف استاندار مازندران را هرچه زودتر مشخص کند

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به اینکه فعالیت روزمره ادارات استان تقریبا در حال رکود است گفت: از وزیر کشور و دولت می‌خواهیم هرچه زودتر استانداری برای مازندران انتخاب کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، آیت‌الله نورالله طبرسی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مرکز مازندران با اشاره به اهمیت شفاعت اظهار کرد: در قیامت وقتی نور محمدی طلوع کرد کسانی که مشمول حال شفاعت شوند به انوار و نور شفاعت می‌پیوندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: خداوند برای شفاعت، نماز نافله شب را بر پیامبر واجب کرد تا بخشی از شب را با خدا مناجات کند.

امام جمعه شهرستان ساری با بیان اینکه بنده خدا باشیم و در همه موارد خدا را در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: در حادثه بزرگ حشر کبری پیامبر دستگیر همه ما هست، شفاعت جایگاه رفیع و بلند و ارزشمندی است که خداوند در قبالش نماز شب را برای پیامبر واجب کرد تا شفاعت کند.

این مسؤول با اشاره به اینکه شفاعت اصل مسلم در اسلام است و تمام علما بر شفاعت پیامبر اجماع دارند، بیان کرد: نه اینکه هرکاری انجام دهیم و بگوییم شفاعت ما را می کنند، وقتی رویمان سیاه باشد و هیچ چیزی نداشته باشیم چگونه می توانند شفاعت ما را کنند، مجرمین و گناهکاران در قیامت سرشان پایین است.

طبرسی با بیان اینکه آنقدر عمل انجام دهیم که رویمان شود پیامبر، امیر المومنین، فاطمه زهرا و بقیه ایمه ما را شفاعت کند افزود: بزرگ‌ترین سرمایه در دنیا و آخرت تقوا است اگر می‌خواهیم مشمول شفاعت علوی و نبوی قرار گیریم باید کمی با آنها سنخیت داشته باشیم و با خدا بیگانه نباشیم، اگر می‌خواهیم از مهالک قیامت نجات پیدا کنیم دوستی، ایمان، عمل صالح و تقوا و پرهیزکاری پیشه کنیم.دشمن عقیده و اخلاق را هدف قرار داده است باید در اعتقاداتمان محکم باشیم و اگر سوالی داریم از کسانی که دین را می‌شناسند مانند علما و ائمه بپرسیم.

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اضافه کرد: ترامپ تحریم را تشدید کرد برحسب نقل‌هایی که شد حتی به دارو و غذا رساند، من می‌خواهم به ترامپ همان جمله‌ای که حضرت زینب(س) به یزید گفت را بگویم، یزید هرچه دلت می‌خواهد انجام بده هر کینه و مکری انجام بده، شما می‌روید و ما می‌مانیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران خطاب به ترامپ ادامه داد: ترامپ این کارها برای جامعه‌ای دینی و حسینی چه فایده‌ای دارد؟ تحریم کنی پیشرفت ما بیشتر می‌شود، بیشتر از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم پس این حرف‌ها و حدیث‌ها و جنگ روانی و ناامید کردن، برای ملت آب دیده ایران خیلی نتیجه ندارد، چون مردم ما بیدارند و می‌دانند دشمن چه می‌خواهد.

این مسوول با بیان اینکه دشمن سلطه و همان رفتار زمان ستم شاهی را می‌خواهد خطاب به رئیس جمهور آمریکا، یاد آور شد: ترامپ، طاغوت و ستم شاهی بر نمی‌گردد این پنبه را از گوش بیرون خود بیرون بیاور که چرخ زمانه به عقب بر نمی‌گردد.

طبرسی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره خبر خوشحال کننده مبارزات فلسطینی‌ها در روزهای اخیر تصریح کرد: باری دیگر پوزه رژیم صهیونیستی به خاک مالیده شد، فلسطینی‌ها آنها را مفتضح کردند و شکست دادند، زلزله سیاسی در رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: این‌بار شبیه دفعات قبل نیست که فلسطین با سنگ دفاع کند، جواب موشک، موشک است، شما حمله کردید اما در ظرف دو روز 500 موشک به سوی شهرک‌ها شلیک شد.

امام جمعه مرکز مازندران با اشاره به وضعیت مردم یمن در سه سال گذشته خاطرنشان کرد: کم سابقه و وحشی‌ترین تحریم غذا دارو و خوراکی‌ها بر مردم یمن وارد آمده است اما به گفته امام این قرن، قرن غلبه مستضعفان بر مستکبرین است و به فرموده رهبری، روزگار بزن و در رو تمام شد الان یکی بزنی 10 تا می‌خوری و فرج نزدیک است.

این مسوول در ادامه با تشکر از اقدام قاطعانه قوه قضاییه در ارتباط با اعدام سلطان سکه و هم دستش تاکید کرد: امید است که در این شرایط اقتصادی بقیه متخلفان فساد نیز به سزای عمل خود برسند و قوه قضاییه بتواند تا اقتصاد کشور را مهار و اخلال در نظام اقتصادی را کنترل کند.

طبرسی در پایان گفت: از وزیر کشور و دولت می‌خواهیم هرچه زودتر استانداری برای مازندران انتخاب کنند، فعالیت روزمره ادارات تقریبا در حال رکود است، امیدوارم استانداری را انتخاب کنند تا سکانداری را به‌عهده گیرد و فعالیت‌ها و تلاش‌ها دوباره شود.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه

به گزارش قدس خراسان، بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی، این استان حدود ۱۰۰ پروژه عمرانی نیمه‌تمام دارد؛ اما سهم بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ حدود ۷هزار و ۴۰۰ همت بوده که در مقایسه با کل بودجه عمرانی کشور ۵ درصد تعریف شده است.

آنچه شرایط خراسان رضوی را در کنار مهاجرپذیری، سرانه درآمدی کم و وسعت زیاد، استثنایی می‌کند، ورود سالانه ۳۰ میلیون زائر ایرانی و ۲میلیون زائر خارجی است؛ اما این پرسش مطرح می‌شود با توجه به نبود یا کمبود زیرساخت‌های لازم به ویژه در حوزه زیارت مانند حمل و نقل، تخصیص منابع به استان‌ها در زمان بودجه‌ریزی به چه صورت است و چه اهرمی سبب می‌شود سهم استانی مانند خراسان رضوی با وجود پروژه‌های متعدد نیمه‌کاره به خصوص در حوزه زیارت، کم باشد. 

منفعتی که کسری بودجه ایجاد می‌کند

«پاسخ به این پرسش در سیستم کلان‌تری تعریف می‌شود که بررسی آن جایگاه، سهم و میزان دریافت بودجه هر استان را مشخص می‌کند؛ یعنی این سیستم به هر سمتی حرکت کند، حرکت استان‌ها هم به همان سمت است». کارشناس بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی ضمن طرح این مطلب می‌گوید: برای فهم بهتر اینکه بودجه چطور تخصیص پیدا می‌کند ، بهتر است در ابتدا یک تحلیل در مورد ذی‌نفعان کسری بودجه داشته باشیم. کسری بودجه در کشور ما ۳ ذی‌نفع دارد که شامل دولت، مجلس و مردم است که هریک به نوعی از این کسری بودجه سود می‌برند.

حمیدرضا فتحی اضافه می‌کند: وجود کسری بودجه یک راه برای نشان دادن توان و قدرت چانه‌زنی چه در دولت، چه در مجلس و چه در میان این دو دستگاه با یکدیگر است. 

وی در توضیح بیشتر مطلب خود می‌گوید: وقتی انتخاب نمایندگان در مجلس برای مبنای جغرافیاست، بنابراین طبیعی است هر نماینده تلاش می‌کند منافع حوزه انتخابیه خود و تحقق وعده داده شده را دنبال کند و در این مسیر قدرت چانه‌زنی امتیاز دادن‌ها جایگزین مسیر قانونی بودجه‌ریزی می‌شود.

این کارشناس بودجه ادامه می‌دهد: قانون درستی برای تخصیص بودجه‌ها داریم؛ اما هیچ‌وقت اجرا نمی‌شود. وقتی هزینه‌ها بالا می‌رود، پروژه‌ها در سطح کلان زیاد می‌شود و شاهد یک مدل رونق اقتصادی هستیم که باعث بهبود کسب‌وکار می‌شود و اینگونه مردم در کوتاه مدت ذی‌نفع کسری بودجه هستند.  بنابراین باید گفت کسری بودجه در کوتاه‌مدت به نفع مردم، دولت و مجلس است و مقصر افراد نیستند. سیستم این رفتار را ایجاب می‌کند تا هر کسی به دنبال سهم بیشتری باشد.

قانون در تخصیص بودجه کارایی ندارد

فتحی خاطرنشان می‌کند: وقتی بودجه زیاد باشد، عملاً رقابتی برای سهم‌خواهی وجود ندارد. آنچه سبب می‌شود همه به دنبال سهم‌خواهی خود باشند، کمبود و کسری در بودجه است که گرفتن آن برای هر یک از نمایندگان مردم یا هر دستگاه اجرایی نشان‌دهنده توان آن مجموعه بوده و در نهایت رضایت مردم را به دنبال دارد.

وی با تشریح مسیر بررسی تخصیص بودجه‌ها عنوان می‌کند: لایحه بودجه توسط دولت به مجلس می‌رود و در مجلس بودجه کلی و ریزپروژه‌ها در جداول تصویب می‌شود. پس از آن با تشکیل یک شورا در دولت درباره اینکه به هر پروژه استانی چه میزان پرداخت شود، تصمیم‌گیری می‌کنند. در این شورا وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه به صورت شاخص حضور دارند؛ اما محل اصلی تأمین بودجه، خزانه دولت است که تصمیم می‌گیرد نسبت به عدد تعیین شده در مجلس و شورای گفته شده چه میزان پرداخت داشته باشد و باید تأکید کرد در تمام این مسیر لابی، چانه‌زنی و تعامل حرف اول را می‌زند. 

کارشناس مسائل بودجه با طرح پرسشی ادامه می‌دهد: عددی در مجلس برای سازمانی مشخص می‌شود؛ اما آیا همان عدد مشخص شده به آن سازمان پرداخت می‌شود؟ پاسخ به این پرسش در بیشتر مواقع مثبت نیست. طبق «قانون تخصیص» سازمان برنامه و بودجه باید بودجه‌ها را به صورت قانونی تخصیص بدهد که این اتفاق هم نمی‌افتد.

فتحی اضافه می‌کند: به طور مثال ۵۵۰ میلیارد تومان برای سازمان اداری و استخدامی در سال ۱۴۰۳ تعیین شده است اما ممکن است سازمان برنامه و بودجه این عدد را تخصیص ندهد و عددی بالاتر یا پایین‌تر مشخص و سپس به خزانه ابلاغ شود.در نهایت باز هم خزانه تصمیم می‌گیرد بالاتر یا پایین‌تر از عدد مشخص شده توسط برنامه و بودجه پرداخت کند؛ یعنی آنچه نماینده‌ها مشخص کرده‌اند، چندین بار حد می‌خورد و در این سیستم نیاز استان‌ها چندان مطرح نیست.

ضرورت به روزرسانی امکان‌سنجی پروژه‌های عمرانی

وی در تکمیل توضیحات خود می‌گوید: حالا در این سیستم این پرسش مطرح است که چرا سهم برخی استان‌ها کمتر یا بیشتر می‌شود؟ پاسخ به این پرسش در قدرت چانه‌زنی نمایندگان و استانداران، لابی آنان با دولتی‌ها و سایر نمایندگان و طرح‌های ارائه شده آنان در مجلس مشخص خواهد شد. 

فتحی خاطرنشان می‌کند: در دولت سیزدهم یک اتفاق خوب، تعریف پروژه‌های پیشران بوده که اولویت با تکمیل این پروژه‌هاست. بنابراین ممکن است افزایش بودجه یک استان به وجود تعداد پروژه‌های پیشران آن استان برگردد که موجب افزایش سهم بودجه یک استان خواهد شد.

وی رعایت قانون تخصیص، وجود و ثبت شفافیت در مراحل تعیین تخصیص بودجه، توجه و به روزرسانی مطالعات امکان‌سنجی پروژه‌های استانی و کشوری را از راهکارهای مهم حل این مشکلات عنوان می‌کند و می‌گوید: در این صورت حتی اگر گرفتن یک بودجه توسط نماینده‌ای در مسیر لابی و چانه‌زنی قرار بگیرد، راه مشخص‌تری داشته و بودجه به پروژه‌ای می‌رسد که فواید بهتری دارد نه پروژه‌ای که فقط از سوی یک نماینده درباره‌اش قول داده شده است.

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از میان ۱۴۴ طرحی که مطابق قانون بودجه ۱۴۰۲ قرار بود در پایان آن سال تمام شوند، همچنان ۹۰طرح در لایحه بودجه ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده که نشان از تعویق حداقل ۶۳درصد این طرح‌ها دارد. 

بر اساس همین اعلام میانگین عمر طرح‌هایی که توانسته‌اند در برنامه بودجه ۱۴۰۳ مطرح شوند ۱۷ سال است. با وجود این توضیحات شاید بتوان علت اینکه در این سال‌ها به طرح قطار برقی تهران-مشهد تنها یک‌میلیون تومان تخصیص داده شده، توجیه کرد.

حالا که قدرت چانه‌زنی و گفتمان، سازوکار اصلی کسب بودجه است، آیا درست است این پرسش مطرح شود که فقر زیرساخت‌ها در استان به عملکرد نمایندگانش برمی‌گردد؟ اینکه خراسان رضوی در مجموع کمتر از ۵۰ کیلومتر آزادراه دارد و سهم این استان در بودجه عمرانی ۵ درصد است، نشان از عملکرد ضعیف نمایندگان استان در این سال‌هاست؟ پاسخ به این پرسش‌ها شاید دردی را دوا نکند؛ اما آسیب‌شناسی گذشته، چراغ راه و مسیر پیش رو است.

خبرنگار: طاهره فجر داودلی 

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • استان تهران چطور تقسیم می شود ؟ مراکز استان ها مشخص شدند
  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • رفع مشکلات مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی تکلیف مدیران است
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • استاندار مازندران: به زیرساخت‌های مساجد بین‌راهی رسیدگی شود
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • تکلیف بیرانوند برای دیدار با سپاهان مشخص شد
  • هفته آینده تکلیف رالف رانگنیک و بایرن مونیخ مشخص خواهد شد