Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@20:02:36 GMT

الزامات منتظرانه ۹ ربیع/قصه غیبت باید غصه مردم شود

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۸۶۴۵

الزامات منتظرانه ۹ ربیع/قصه غیبت باید غصه مردم شود

حجت الاسلام معنوی با بیان اینکه در روایات الزاماتی برای ۹ ربیع الاول، سالروز آغاز امامت حضرت حجت(عج) تصریح شده است، گفت: برنامه های این روز باید غیبت را از قصه به غصه و دغدغه مردم تبدیل کند تا درخواست ظهور و درک دولت کریمه، عمومی و فراگیر شود.

حجت الاسلام «سیدمجتبی معنوی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به مناسبت 9 ربیع الاول انجام شد، با اشاره به ضرورت گرامیداشت این روز در عصر غیبت امام زمان (عج) اظهار کرد: زمانی که اندیشه امامت و مهدویت را از باب آیات قرآن کریم و روایات مورد بررسی قرار می دهیم، به مناسبت هایی برخورد می کنیم که یکی از مهمترین آنها، روز 9 ربیع الاول است زیرا این روز پیش از آن که روز امامت و ولایت امام زمان (عج) باشد، در روایات با عنوان «غدیر ثانی» مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در زمان امام حسن عسکری(ع)، این روز در میان اصحاب مهم و انتخاب شده با این عنوان نامیده شد و به عنوان یک موضوع مهم و استراتژیک مورد تاکید حضرت(ع) قرار گرفت و یکی دیگر از عناوین این روز نیز «عید بقر» است یعنی این روز شکافنده راهبردهاست.

 

الزامات اهل بیت (ع) برای گرامیداشت روز 9 ربیع

معنوی با بیان اینکه ائمه معصومین(ع) در روایات متکثر الزامات متعددی بر حفظ راهبردهای مطرح شده در روز 9 ربیع الاول را تاکید کرده اند، گفت: در این روز بر تلاش و کوشش فراوان جهت درک موضوع امامت و مهدویت به ویژه توسط جوانان تاکید شده است.

 

وی ادامه داد: در روز 9 ربیع باید با اجرای برنامه هایی موضوع مهدویت را از قصه به غصه و دغدغه تبدیل کرد تا جوانان به امام زمان (عج) عشق بورزند، به طور مثال در دنیا مطرح می شود که انسان دیوانه وار به چیزی علاقه مند می شود و عشق می ورزد لذا باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا امام دوازدهم(عج) عشق مردمان و محبوب قلب ها باشد.

 

کارشناس مهدوی تاکید کرد: در آیات قرآن کریم آمده برخی از مردمان از حضور انبیاء و اولیای الهی نه تنها احساس شادی نکرده بلکه خطاب می کردند که ما به واسطه حضور شما مورد آزار و اذیت دشمنان قرار گرفته ایم لذا جامعه منتظر باید بیاموزد که به امام عشق بورزد و ایشان را تقبل کند نه تحمل.

 

9 ربیع روز عید شیعیان باشد

معنوی با بیان اینکه امام عسکری(ع) در روایتی می فرماید: روز 9 ربیع الاول به عنوان عید مطرح باشد و شیعیان در این روز به شادی بپردازند، ابراز کرد: شادی در این روز باید در چارچوب روایات اسلامی باشد که همواره تاکید شده است، شاد زیستن نباید به قیمت خروج از چارچوب دین باشد لذا برگزاری مراسم هایی با عنوان «عید الزهرا(س)» که در روایات دارای سندیتی نیست، نباید انجام شود.

 

وی در ادامه بیان کرد: اهل بیت(ع) سفارش کرده اند که شاد بودن در این روز باید با رویکرد به امید به ظهور امام زمان (عج) همراه باشد و شیعیان به این امید که زمان ظهور را درک کنند و فرزندان خود را به گونه ای تربیت کنند که همراه با امام عصر(عج) باشند، به شادی بپردازند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مشهورترین لقب امام زمان (عج) «قائم آل محمد(ص)» است، تصریح کرد: قائم بودن به معنای ایستادگی در برابر ظلم و جور و برخورداری از موضع فعال علیه ظالم و دفاع از مظلوم است، ما نیز منتظریم که ایشان ظهور و از مظلوم دفاع کند اما این انتظاری حداقلی است و به عنوان یکی از الزامات روز 9 ربیع مطرح شده است که شیعیان و منتظران واقعی باید ایستادگی در برابر ظلم و جور داشته باشند تا باری از دوش حضرت حجت(عج) بردارند.

 

شناخت راه و راهنمای صحیح زندگی؛ از الزامات روز 9 ربیع

 

معنوی با بیان اینکه براساس روایات اهل بیت(ع) باید به عنوان یک الزام مهم در روز 9 ربیع، راه و راهنمای صحیح زندگی را شناسایی کنیم، ابراز کرد: راهنما به صورت مستقیم نمی تواند امام باشد، امام حجت الله و خلیفه الله است و از جانب خداوند برای هدایت امت مامور شده است اما دسترسی شیعیان به ایشان در زمان اهل بیت(ع) نیز مستقیما مرسوم نبوده است و افراد چه دانا و چه نادان گاها امکان ارتباط مستقیم با ائمه (ع) را نداشتند و غالبا اصحابی نخبه و زبده وجود داشتند که ماموریت راهنمایی مردم، با آنان بود که می توان از افرادی همچون زراره، یونس بن عبدالرحمان، زکریا ابن آدم، عبدالعظیم حسنی، احمد بن اسحاق، علی بن مهزیار اهوازی، حسین بن روح نوبختی و ... نام برد که واسطه شناخت راه برای امت بودند.

 

وی ادامه داد: در عصر کنونی نیز نباید از راهنماهای موجود همچون شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم، اندیشه اندیشمندان شیعه در عصر غیبت، افراد پاسخگو به شبهات و ... غافل شد تا توسط آنان بتوان راهنمای واقعی را شناخت.

 

معنوی با بیان اینکه یکی دیگر از الزامات روز 9 ربیع براساس روایت امام عسکری(ع)، شناخت دشمنی و دشمنان ولایت است، گفت: در مسیر شناخت امام زمان (عج) یکی از موضوعات مهم و اساسی، شناخت دشمنی هاست زیرا برخی از افراد به دلیل بازی خوردن در زمین دشمن، با اهل بیت(ع) دشمن می شوند لذا لازم است در این روز دشمنان امامت و ولایت را بشناسیم و از نقشه های آنان باخبر باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه مواجه هوشمندانه با انحرافات فکری و عقیدتی از الزامات این روز است، گفت: شادی کردن به معنای خروج از چارچوب دین، سهل انگاری، ولنگاری و تبهکاری در آموزه های دین نیست، اینکه در تاریخ می خوانیم برخی شان اهل بیت(ع) را زیر پا گذاشتند و موجب زیرسوال رفتن حقانیت اهل بیت(ع) شدند، به دلیل عدم برخورداری از هوشیاری در برابر انحرافات فکری و عقیدتی بوده است لذا نباید شادی های این روز از چارچوب خارج شود.

 

معنوی با اشاره به اینکه دوری از شک و تردید در حقانیت اهل بیت(ع) یکی دیگر از الزامات این روز است، تصریح کرد: امام عسکری(ع) می فرماید: «ما مُنِیَ اَحَدٌ مِنْ آبائی بِمِثْلِ ما مُنِیتُ بِهِ مِنْ شَکِّ هذِهِ الْعِصابَةِ فِیَّ فَاِنْ کانَ هذَا الاَمْرُ اَمْرا اِعْتَقَدْتُمُوهُ وَ دِنْتُم بِهِ اِلی وَقْتٍ ثُمَّ یَنْقَطِعُ فَلِلشّکِ مَوْضِعٌ وَ اِنْ کانَ مُتَّصِلاً مَااتَّصَلَتْ اَمُورُ اللّه ِ فَما مَعْنی هذَا الشّکِّ؟؛ هیچ یک از پدرانم، آن گونه که من گرفتار تردید [گروهی از] شیعیان شدم مورد تردید واقع نشدند. اگر این موضوع (امامت) که شما به آن معتقد و پای بندید موقت و منقطع بود، جای شک و تردید داشت و اگر امامت امری است پیوسته و مستمر که [چنین است و]  تا امور الهی جریان دارد پابرجاست، دیگر این شک و تردید چه معنا دارد؟» که امروز نیز باید مراقب بود با هجمه های دشمن، جمعیت منتظر ما کاهش پیدا نکند و دچار شک و تردید نشود.

 

کارشناس مهدوی با اشاره به اینکه مبارزه با نفاق و چالش های درونی جامعه با موضوع مهدویت به عنوان یکی دیگر از الزامات این روز مورد تاکید قرار گرفته است، تصریح کرد: مشکل امروزی که دنیای اسلام و نسل منتظر را تهدید می کند، نفاق و دورویی است که از فرصت ها استفاده و آنها را تبدیل به یک تهدید می کنند که این افراد از زمان اهل بیت(ع)  بودند و در عصر غیبت نیز به عنوان فتنه این دوران مطرح هستند لذا این افراد از محوبیت امام سواستفاده می کنند و به دنبال اعتبارسازی برای خود می روند که باید مراقب چنین دام هایی بود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ایجاد وحدت و همگرایی یکی دیگر از الزامات این روز است لذا تاکید شده برنامه ها و شادی ها به صورت جمعی باشد، اضافه کرد: جمعی بودن به معنای تحت رهبری فقیه بودن است، جامعه اسلامی نباید جامعه متفرق و دارای اختلاف باشد بلکه جامعه ای است که در بین آن همدلی و وحدت بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: دفاع از آموزه های مهدویت و امامت از دیگر الزامات نهم ربیع الاول است که باید این آموزه ها برای نسل جوان تبیین و شبهات پاسخ داده شود و از این آموزه ها در برابر دشمنان دفاع صورت گیرد.

 

معنوی با اشاره به اینکه توجه به رضایت امام در پی زیارت امام مورد تاکید قرار دارد، گفت: مردم در اماکن منتسب به امام زمان (عج) همچون مسجد جمکران، مسجد کوفه و مسجد سهله حضور پرشوری دارند و مشتاق زیارت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) هستند اما باید به دنبال کسب رضایت ایشان نیز بود که در این روز به عنوان یک الزام از سوی اهل بیت(ع) مورد تاکید قرار گرفته است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه توجه به نظارت امام بر اعمال و تلاش برای همخوانی اعمال با تاکیدات ایشان را از دیگر الزامات روز 9 ربیع الاول برشمرد و خاطرنشان کرد: تاکید بسیاری در روایات ما بر همخوانی اعمال با اعمال اهل بیت(ع) صورت گرفته است؛ نظارت امام(عچ) به معنای هماهنگ بودن عیار اعمال ما با اعمال امام است لذا باید مراقب باشیم به عنوان یک شیعه اعمال ما ارزش خود را از دست ندهد.

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: تبریز ۲۰۱۸ اردبیل هفته کتاب و کتابخوانی شیراز نهم ربیع الاول مهدویت تامین اجتماعی تصادفات جاده ای بیرجند سالروز امامت حضرت مهدی عج حجت الاسلام معنوی جشن ۹ ربیع مرکز تخصصی مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۸۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی موضوع حاکمیت اسلامی در عصر غیبت در یک کتاب جدید

آیت الله سید کاظم حسینی حائری به سبک و سیاقی متفاوت، در کتاب «حاکمیت اسلامی در عصر غیبت» به مسئله‌ی حکومت اسلامی و وظایف حاکمان اسلامی در طول غیبت کبری پرداخته است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، در میان مسلمانان، بالأخص شیعیان اثنی عشری در دوران متمادی از تاریخ، مسئله‌ی حکومت اسلامی و وظایف حاکمان اسلامی در طول غیبت کبری بسیار اهمیت داشته و تا اکنون مورد توجه و بررسی بسیاری از کارشناسان دین و مذهب قرار گرفته است. آیت الله سید کاظم حسینی حائری به سبک و سیاقی متفاوت و ممتاز، در کتابی با عنوان «حاکمیت اسلامی در عصر غیبت» که به تازگی توسط نشر بین‌الملل منتشر شده، به مفاهیمی پرداخته که حتی برای غیرمتخصصان در این موضوع، قابل فهم و درک است.

آیت الله حائری مؤلف کتاب، در ابتدا ذیل شبهات مطرح شده درباره‌‌ی حکومت اسلامی در دوران غیبت کبری، با تأمل در سیره‌ی حضرات معصومین علیهم‌السلام، حکمتِ غیبت و اخبار ممنوعیتِ خروجِ قبل از قیامِ حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شرح و بسط داده است.

مسائلی همچون؛ مبانی فقهی ولایت فقیه بر اساس امور حسبیه، دلایل و میزان انتخاب در ولایت فقیه و مرجعیت و ولایت از موارد مهمی است که در این کتاب به طور جدی مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین بررسی سندهای حدیثی و تبیین تعارض بین روایات که مؤلف تلاش کرده تا مسئله‌ی حکومت در عصر غیبت را طبق براهین مختلف و با تکیه بر منابع روایی و قرآن به طور آشکار و صریح بیان کند.

رونمایی از مجموعه کتاب‌های تفسیر قرآن رهبری در بیروت

علی‌رغم اینکه اکنون مسلمانانِ جهان علی‌الخصوص مردم ایران تحت بیرق حکومت اسلامی زندگی می‌کنند و به عنوان یک مسلمان در پی اهداف حضرت ولی‌عصر علیه السلام قدم برمیدارند، این کتاب راهنمای خوبی است تا اندیشه‌ها طبق فرامین و نص معصومین علیهم‌السلام با رجوع به علما و حاکمان اسلامی در عصر غیبت شکوفا شوند، تا جامعه هرچه بهتر برای ظهور و حکومت مهدوی آماده شود.

این کتاب با عنوان اصلی «ولایه الامر فی عصر‌ الغیبه» به زبان عربی توسط آیت الله سیدکاظم حسینی‌حائری تألیف و توسط دکتر محمدحسین کاکوئی و دکتر سیدمهدی نوری‌کیذقانی که هردو استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری هستند، ترجمه شده است.

کتاب «حاکمیت اسلامی در عصر غیبت» در 243 صفحه با قیمت 140 هزارتومان به تازگی توسط نشر بین‌الملل منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش
  • (تصاویر) غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع و خاکسپاری پرویز داوودی
  • استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح
  • آخرین خبر از مصدومیت علیرضا بیرانوند
  • شوک به گل‌گهر: وسط زمین سیرجانی‌ها خالی شد
  • بررسی موضوع حاکمیت اسلامی در عصر غیبت در یک کتاب جدید
  • آموزش یک رشته ورزشی برای دانش‌آموزان در برنامه هفتم توسعه از الزامات است
  • دلیل غیبت ناگهانی یک ستاره در ترکیب سپاهان 
  • دلیل غیبت ناگهانی یک ستاره در ترکیب سپاهان
  • غیبت ۵ بازیکن نساجی برابر تراکتور