Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@13:10:02 GMT

چه زمانی سلول‌های خوب مغز بد می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۴۹۸۸۵

محققان انستیتو کارولینسکا در استکهلم سوئد امیدوارند یافته‌هایشان بتواند منجر به ایجاد کلاس خاصی از درمان ام‌اس که بیش از 2.5 میلیون نفر در جهان با آن زندگی می‌کنند؛ شود.   در ام‌اس سیستم ایمنی به الیگودندروسیت که میلین تولید کرده؛ حمله می‌کند. میلین برای عملکرد سیستم عصبی ضروری بوده و تولید آن توسط سلول‌های گلیال از طریق گسترش خود در فرایند سلولی انجام می‌شود که در نوزادی تولیدش سریع شده و راه رفتن و خزیدن را در انسان موجب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است میلین در اطراف آکسون تشکیل می‌شود. (آکسون رشته بلند و باریک از یاخته عصبی یا نورون برآمده است که پیام‌های الکتریکی را از جسم سلولی نورون به بیرون هدایت می‌کند)   میلین یک ماده چربی است که سلول‌های عصبی را در سیستم عصبی مرکزی / CNS می‌پوشاند و از آن‌ها محافظت کرده و با عایق شدن، انتقال سریع و قابل‌اعتمادی از امواج الکتریکی در بدن را امکان‌پذیر می‌کند. فرسایش غلاف میلین، انتقال سیگنال در طول سیستم عصبی را قطع می‌کند که موجب بروز ام‌اس می‌شود و به دنبال آن مشکلات بینایی، ضعف عضلانی و یا عدم تعادل را به وجود می‌آورد. درواقع سلول‌های موسوم به الیگودندروسیت، میلین را ایجاد کرده و غلاف میلین دور نورون را احاطه می‌کند و از دست دادن این سلول‌ها در گسترش ام‌اس دخالت دارد. قبلا دانشمندان فکر می‌کردند الیگودندروسیتها دوستان خوب هستند اما مطالعه اخیر{literal}{{/literal}لینک{literal}}{/literal} منتشر شده در nature Medicine نشان می‌دهد که الیگودندروسیتها به شیوه‌ای مانند سیستم ایمنی رفتار کرده و در برداشتن میلین از CNS شرکت دارند.   بنابراین یافته‌های قبلی زیر سوال رفته و دیگر نمی‌توان از الیگودندروسیتها به عنوان دوستان خوب یاد کرد.   مطالعه دیگری نشان داد سلول‌های «پیش الیگودندروسیت» قادر به برقراری ارتباط با سلول‌های ایمنی بدن هستند و تحت تاثیر قرار می‌گیرند.(پیش سلول‌ها سلول‌هایی هستند که می‌توانند از یک نوع به نوع دیگر تبدیل شوند.)   در مجموع، این موضوع نشان می‌دهد که این نوع سلول‌ها در شروع یا در روند بیماری نقش دارند.   تیم تحقیقاتی در انستیتو کارولینسکا از تکنیک موسوم به single-cell RNA برای بررسی جزییات فعالیت ژنتیکی موش‌ها استفاده کردند که نتایج مشابهی در انسان دارد. کاستلو برانکو، دستیار پروفسور در بخش بیوشیمی انستیتو کارولینسکا می‌گوید: مطالعه ما چشم‌انداز جدیدی در مورد چگونگی تکامل ام‌اس می‌دهد. درمان‌های فعلی عمدتاً بر مهار سیستم ایمنی تمرکز دارند و ممکن است روش درمانی جدیدی بر اساس تمرکز روی الیگودندروسیت به وجود آید.   در اغلب موارد، پزشکان حتی چند سال پس از شروع بیماری قادر به تشخیص علت ام‌اس نیستند. اکثر افراد مبتلا نشانه‌های خفیف از خود بروز می‌دهند اما در موارد جدی، افراد قادر به نوشتن، صحبت کردن یا حتی راه رفتن نخواهند بود.   اخیراً مطالعه‌ای به علل و ریشه‌های ام‌اس پرداخت {literal}{{/literal}لینک{literal}}{/literal} و در آن ادعا شد باکتری در روده سیستم ایمنی را تحریک کرده و موجب وخامت میلین می‌شود.   به گزارش خبرآنلاین، مطالعه‌ای دیگر در سپتامبر نشان داد انتقال یک سیگنال اشتباه از مغز به غدد لنفاوی موجب ازدحام سیستم ایمنی شده و منجر به کم‌خونی می‌شود.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۹۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند

به گزارش پارس نیوز، سیتروئن C5 Aircross توسط سایپا به شکل مونتاژی به بازار ایران عرضه می‌شود. در حال حاضر مشخصات این خودرو برای عرضه در بازار ایران از سوی سایپا اعلام نشده است، اما پیش‌بینی می‌شود این خودرو با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ به بازار ایران راه پیدا کند که می‌تواند قدرتی برابر با ۱۷۳ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن‌متر را به تولید برساند.

امکانات رفاهی Citroen C5 Aircross 

از امکانات رفاهی این خودرو نیز می‌توان به سامانه استارت/ استاپ، ترمز پارک برقی و اتوهولد، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، کلاستر دیجیتالی، جک برقی صندوق عقب به‌همراه سنسور پایی،، باز و بسته کردن و تنظیم آینه‌های جانبی به‌شکل برقی و متصل به گرم‌کن، تنظیم برقی صندلی‌های ردیف اول همراه با سردکن و گرم‌کن صندلی‌ها و دوربین 360 درجه با حالت نمایش 3D اشاره کرد.

​امکانات ایمنی سیتروئن ایرکراس سی ۵

این خودرو از امکانات ایمنی متعددی نظیر سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، هشت ایربگ ایمنی، سامانه کنترل خودرو در سراشیبی، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش (ESP)، ترمز اضطراری خودکار (AEB)، رادار هشدار تصادف از جلو (FCW)، سیستم نور بالای اتوماتیک (IHC)، کروز کنترل هوشمند تطبیقی (ACC)، رادار نقطه کور (BSD)، سیستم هشدار خروج از خط (LDW) و سیستم هشدار و پیش‌بینی برخورد در اثر تغییر لاین (LCA) بهره می‌برد.

 

منبع: گجت‌نیوز

دیگر خبرها

  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد