Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پایگاه لوبلاگ در یادداشتی به موضوع آینده روابط اتحادیه اروپا و عربستان پس از موضوع قتل خاشقجی پرداخته است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پایگاه لوبلاگ در یادداشتی به موضوع آینده روابط اتحادیه اروپا و عربستان پس از موضوع قتل خاشقجی پرداخته است.
در این یادداشت آمده است: علیرغم گذشت بیش از یک ماه از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد حکومت عربستان توسط عوامل سعودی در استانبول، موضوع همچنان در اذهان زنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماریته شاک عضو هلندی پارلمان اروپا، طی نامه‎ای سرگشاده‌ از فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار فراخواندن سفیر اتحادیه اروپا از ریاض "تا زمان توقف بمباران غیرنظامیان یمنی توسط دولت عربستان سعودی، برداشتن گام‌های مثبت در زمینه حقوق بشر و قبول تعهداتی مبنی بر انجام تحقیقات بین المللی و محاکمه منصفانه افراد مسئول در قتل خاشقجی"، شد.
این نامه را می‌توان مشابه قطعنامه تصویب شده در پارلمان اروپا در ۲۵ اکتبر دانست که تقاضا‌های مشابهی داشت. متن قطعنامه نشان می‌دهد که اعضای پارلمان متقاعد شده‎اند که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مغز متفکر پشت پرده قتل خاشقجی بوده است. قابل توجه است که تنها یک نماینده مجلس اروپا به این قطعنامه رای منفی داد: نماینده چک عضو حزب یوروسپکتیک راستگرا.      
در این یادداشت آمده است اعضای پارلمان اروپا در جریان رای گیری برای این موضوع، نه تنها به مساله قتل این روزنامه نگار بلکه طوماری از سورفتار‌های سعودی اشاره کردند؛ از گسترش وهابیت تا جنگ علیه یمن و بازداشت دسته جمعی فعالان زن و سایر مخالفین پادشاهی. "دیکتاتوری قرون وسطی" و "رژیم وحشیانه" بعضی از اصطلاحاتی بودند که اعضای پارلمان درباره عربستان سعودی به کار بردند. این نهاد به ندرت درباره موضوعات مرتبط با سیاست خارجی به نظر واحدی می‌رسد. تقریبا به نظر می‌رسد قتل خاشقجی باعث شد تا خشم انباشته شده اعضای پارلمان اروپا از رفتار‌های نامطلوب عربستان به یک باره فوران کند. نویسنده، این هم داستانی نمایندگان پارلمان اروپا را برای عربستان به شدت غم انگیز می‌داند، ضمن این که ناکارآمدی کمپین‌های پر هزینه تبلیغاتی عربستان برای ارائه تصویری خوشایند از شاهزاده نشان می‌دهد.
حال این سوال مطرح می‌شود که آیا خشم ناشی از قتل خاشقجی در نهایت منجر به اقدامات تنبیهی اتحادیه اروپا علیه ریاض خواهد شد؟ تاکنون، پیام‌های سیاسی تند مجلس اروپا باعث نشده تا دولت‌های عضو اتحادیه موضع یکپارچه‌ای در مقابل عربستان اتخاذ کنند مانند آن چه در واکنش به موضوع کریمه انجام دادند.
توقف فروش اسلحه به عربستان سعودی تا زمانی که به جنگ علیه یمن ادامه دهد، روشی واضح برای ابراز مخالفت با سعودی هاست. مسیری که آلمان پیشرو آن است. با این وجود برداشتن چنین گامی تنها در صورتی ممکن خواهد بود که به عنوان موضع مشترک اتحادیه اروپا یعنی با موافقت ۲۸ کشور عضو این اتحادیه تثبیت شود.    
موضع گیری اخیر اسپانیا، نشان دهنده پیچیدگی این موضوع است. دولت سوسیالیستی در مادرید مدت‌ها پیش از قتل خاشقجی اعلام کرد که مجوز صدور تسلیحات به عربستان را لغو خواهد کرد. با این وجود پس از تهدیدات عربستان سعودی مبنی بر پایان دادن به قراردادهایش با شرکت‌های اسپانیا، دولت از موضع خود عقب نشینی کرد. بدیهی است این دولت نمی‌خواهد مشاغل کشور خود را به خطر انداخته و بهبودی اقتصاد آسیب پذیر خود را دچار مشکل کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، موضعی به مراتب صریح‌تر داشت. وی درخواست پوپولیست‌ها مبنی بر تحریم تسلیحاتی عربستان را به دلیل قتل خاشقجی رد کرد. در واقع، فرانسه به عنوان یکی از صادرکنندگان مهم اسلحه اتحادیه اروپا، تمایلی به از دست دادن معاملات سودآور با ریاض ندارد.
از سوی دیگر، روابط نزدیک دیپلماتیک و استراتژیک برخی از کشور‌های کلیدی عضو اتحادیه اروپا با عربستان سعودی مسئله را پیچیده‌تر می‌کند. اگرچه موگرینی همانگونه که در استراتژی جهانی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ مطرح شده، به ایجاد تعادل در برقراری رابطه با ایران و کشور‌های خلیج فارس تمایل دارد.
نویسنده در ادامه با اشاره به تخریب تصویر متوهمانه از محمد بن سلمان به عنوان پیشرو مدرنیته در اروپا، ادعا می‌کند اما کشور‌های بانفوذ همچنان ثبات عربستان را به بن سلمان ارتباط می‌دهند. البته این ادعا مخالفانی نیز دارد. فقدان موضع مشترک اتحادیه اروپا بدان معنی است که هر زمان که یک کشور مانند سوئد یا آلمان موضعی انتقادی نسبت به عربستان سعودی اتخاذ کند، دیگران نه تنها از آن به عنوان فرصتی برای نشان دادن همبستگی اروپا استفاده نمی‌کنند بلکه به چشم دعوت نامه‌ای برای منافع اقتصادی یا استراتژیک به آن می‌نگرند که دولت مخالف با تنبیه عربستان برای آن‌ها فرستاده است. در مجموع سیاست خارجی مشترک اروپایی همچنان بیش از آن که واقعیت باشد یک آرزو است: منافع ۲۸ عضو همیشه هماهنگ نیست و رقابت میان آن‌ها از بین نرفته است؛ در نتیجه، آن‌ها در موارد اندکی به اشتراک می‌رسند.    
در پایان این یادداشت آمده است: با این وجود، حتی اگر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا بخواهند خواسته‌های پارلمان اروپا را نادیده بگیرند، ممکن است عوامل دیگری آن‌ها را مجبور به تغییر مواضع خود کند. افشاگری‌های دنباله دار ترکیه در مورد جزئیات قتل خاشقجی و فشار رو به افزایش در واشنگتن برای توقف حمایت بی قید و شرط از عربستان سعودی به این معنا است که این بحران بدون در پی داشتن عواقب برای محمد بن سلمان نخواهد بود. او ادامه روابط به شکل معمول را بسیار دشوار و خطرناک کرده است. دولت‌های عضو اتحادیه اروپا هرچه زودتر این واقعیت را درک و از این رژیم دوری کنند، کمتر احتمال دارد که در بحران بعدی که بن سلمان ایجاد خواهد کرد، درگیر باشند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عربستان اتحادیه اروپا پارلمان اروپا خاشقجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس

شهروندان کشورهای عربی جنوب خلیج فارس  ویزای شینگن 5 ساله دریافت می کنند.

به گزارش عصرایران،‌ اتحادیه اروپا اعلام کرد از این پس به شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در اولین درخواست، ویزای 5 ساله چند بار ورود ارائه می شود.
به نوشته رسانه های اروپایی، این تصمیم همزمان با نشست دوجانبه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در کشور اروپایی لوکزامبورگ اعلام شد.

6 کشور کویت، بحرین، عربستان سعودی،قطر، امارات و عمان ، عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند. شهروندان امارات قبل از این ، از دریافت شنگن معاف شده بودند و بدون ویزا می توانستند وارد محدوده کشورهای شنگن شوند.

29 کشور عضو شنگن شامل اتریش، بلژیک، دانمارک، جمهوری چک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتویا، لایخشتین، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالتا، هلند، نروژ، لهستان، پرتقال، اسلواکی، اسلوانی، کرواسی، اسپانیا، سوئد، سویس، رومانی و بلغارستان هستند.

"جوزپ بورل" نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی روز دوشنبه / دیروز گفت: من از تصمیمی که امروز صبح توسط کمیسیون اروپا برای هماهنگ کردن قوانین اعطای ویزای چند بار ورود به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس اتخاذ کرد استقبال می‌کنم.

"لودویک بوی" سفیر فرانسه در عربستان سعودی هم در توییتر نوشت: شهروندان سعودی از این پس با اولین درخواست می‌توانند ویزای شنگن را برای مدت 5 سال دریافت کنند. 

او گفت فرانسه به شدت از این تصمیم اروپا حمایت کرد. وی ادامه داد "ما مشتاقانه منتظر دیدن شهروندان بیشتری از عربستان سعودی در فرانسه هستیم، چه برای گردشگری و چه برای کار."

ویزای شنگن ، ویزای مشترک 29 کشور اروپایی است. افراد با دریافت ویزای شنگن از یک کشور عضو این پیمان می توانند از 28 کشور دیگر نیز آزادانه و بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه، سفر کنند. میان این 29 کشور نیز همه مرزهای دریایی ، هوایی و زمینی برداشته شده است و شهروندان آزادانه در رفت و آمد هستند.

در ماه گذشته، دو کشور رومانی و بلغارستان به صورت محدود، به شنگن پیوستند. این دو کشور فعلا در مرزهای هوایی عضو شنگن هستند و نه زمینی و دریایی.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تلاش بحرین برای معافیت شهروندانش از ویزای شنگن آسان سازی ویزای شنگن برای مردم 60 کشور جهان: صدور اینترنتی ویزا در 20 دقیقه لغو ویزای شنگن برای شهروندان امارات

دیگر خبرها

  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه