Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:31:39 GMT

هرمزگان عرصه رقابت فرهنگ با اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۱۷۳۱

هرمزگان عرصه رقابت فرهنگ با اقتصاد

بندرعباس- ایرنا- استان هرمزگان هرچند جاذبه اقتصادی آن بیشتر بوده و زیر ساخت های آن برای ایجاد شغل و کسب و کار دیده ولی کتاب و کتابخوانی در جایگاه خود محفوظ مانده و به عنوان یک فرهنگ و رویه پا برجاست.

هرسال وقتی نمایشگاه کتاب در داخل و خارج استان برپا می شود، بیشترین استقبال از خرید کتاب در بین استانهای کشور از سوی مردم هرمزگان صورت می گیرد که این نشان از اهمیت دادن به کتاب و مطالعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته در طول چند دهه گذشته آنقدر که به بخش اقتصادی و ساخت کارخانه، واحد صنعتی و تجارت در هرمزگان توجه شده بخش فرهنگ مظلوم واقع بوده و به عنوان نیاز های اولیه مردم دیده نشده است.
متولیان امور فرهنگی هرمزگان براین عقیده اند که مردم استان علاقه مند به مطالعه کتاب هستند ولی نه تنها کتاب خوب ارایه نمی شود بلکه آنقدر که به مسائل اقتصادی در استان اهمیت داده می شود به مسائل فرهنگی کمتر است.
کمبود فضای فرهنگی برای عرضه کتاب و کتابخانه ها، برگزاری نمایشگاه کتاب و نبود پیوست فرهنگی در برخی طرحها و برنامه ها در استان می توان از جمله واقعیت های تلخ در این بخش عنوان کرد.
درحالیکه سرمایه گذاریهای کلان در زمینه دهها واحد صنعتی در زمینه بندر، گمرک، نفت ، گاز، نیروگاه، پالایشگاه، فولاد، آلومینیوم و غیره صورت گرفته در بخش فرهنگی مرکز استان لنگ داشتن یک کتابخانه مرکزی بوده که سالهای سال به صورت نیمه کاره باقی مانده است.

** نامهربانی به حوزه فرهنگ در هرمزگان
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان دراین زمینه گفت: وقتی توسعه نامتقارن باشد، بیشترین آسیب به حوزه فرهنگ و هنر وارد می شود، چرا که متاسفانه اولویت استان، فرهنگ و هنر نیست و نگاه به استان از همان ابتدا به صورت کاملا اقتصادی بوده است.
سعید موحدی در گفت و گو با ایرنا افزود: تمام برنامه ریزی های ما نیز به سمت اقتصادی سوق پیدا می کند که در نتیجه حوزه فرهنگ و هنر ما «فقیر» می شود.
این پیشکسوت عرصه فرهنگ و هنر در هرمزگان ادامه داد: افتخار می کنیم که بندرعباس پایتخت اقتصادی ایران است و در واقع این افتخار نیست بلکه اگر پایتخت فرهنگی و هنری ایران شدیم آن وقت باعث افتخار است.
موحدی با اشاره به این که حال بازار کتاب در ایران خوب نیست، گفت: حال کتاب در این استان نیز بنا به ضرورت و جایگاه و موقعیت آن در تمامی بخش ها اصلا خوب نیست.
وی تصریح کرد: جدای از زیرساخت های مطرح شده، مشکل ریشه ای تر این است که توازن و توسعه استان هرمزگان متقارن نیست.

**کتابخوان داریم ، کتاب خوب نداریم
مدیر کتاب فروشی پنج استاد در بندرعباس دراین باره گفت: تقریبا70 درصد از مردم منطقه طالب کتاب هستند، در صورتی که ما متولیان فرهنگ بتوانیم برای آنها کتاب مناسب تهیه کنیم.
حسین استاد اضافه کرد: ما به عنوان فروشنده کتاب در طول چند دهه فعالیت درامر فروش کتاب ذائقه مردم را می شناسیم و می دانیم که اگر کتاب خوب باشد، من کتاب فروش هیچ مشکلی ندارم، خانواده ها عاشق این هستند که فرزندانشان به جای تلفن همراه، کتاب دستشان باشد.
این مسوول ادامه داد: فروش کتاب با سرمایه های امروز نمی ارزد، زمانی با یک میلیارد ریال می شد برای چهار ماه کتاب تهیه کرد اما اکنون نیاز به 150 میلیارد ریال است که آن هم می توان 80 درصد از کتاب ها را خریداری کرد.
استاد ادامه داد: اگر مردم کمتر به کتاب علاقه نشان می دهند، تنها به زیر ساخت ها و نبود امکانات بر نمی گردد بلکه این مقوله را باید اضافه کرد که کتاب خوب نداریم که در اختیارشان قرار دهیم.
وی با اشاره به این که کتاب باید با سلیقه بچه ها و مردم باشد، بیان داشت: ما نباید بگوییم مردم کتاب نمی خوانند، این توهین است بلکه باید بگوییم که در اختیار مردم کتاب خوب نمی گذاریم که از آن استفاده کنند.

** نگاه مردم به کتاب مثل کالای خوب
مدیر کتاب فروشی پنج استاد در بندرعباس اظهارداشت: اگر کالای (کتاب) خوب را آن هم به موقع و به جا در اختیار مردم بگذاریم، به طور یقین همه جذب کتاب می شوند و می توان گفت که «وقتی شما شلغم به مردم بدهید همه نمی خورند اما جوجه کباب 90 درصد مردم دوست دارند».
استاد تصریح کرد: به عنوان نمونه یک انتشاراتی تحت عنوان «کوپال» کتاب هایی چاپ می کند که بنده در کتابفروشی خود زود آنها را به فروش می رسانم و دلیل آن جذاب بودن و خوب بودن کتاب هاست.
استاد ادامه داد: یک کتابی چاپ شده به نام «ملت عشق» که زندگی نامه مولانا را تداعی می کند و دهها ناشر آن را با ترجمه های مختلفی منتشر کردند که بیش از 600 جلد از این کتاب به فروش رفته است.
مدیر کتاب فروشی پنج استاد در بندرعباس گفت: کتاب های « بی شعوری» و «لطفا گوسفند نشویم» به دلیل محتوای خوبی که دارند از کتاب های پرفروش هستند لذا اگر در کنار هر ورزشگاهی، یک کتابخانه ساخته شود، قول می دهم افراد ورزشکار به سراغ کتاب بروند.

** استقبال از فروش کتاب در هرمزگان
سرپرست اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی هرمزگان دراین زمینه گفت: در نمایشگاه کتاب سال گذشته استان 600ناشر ازسراسر کشور 20میلیارد ریال کتاب در استان به 250هزار نفر بازدید کننده فروختند که نشان دهنده اهمیت موضوع است.
علی بندرعباسی افزود: هر ساله در نمایشگاه بیش از یک میلیون کتاب در قالب 150 هزار عنوان در 750 غرفه با موضوع های مختلف با موضوع های مختلف دینی، قرآنی، روانشناسی، علمی، تاریخی، جغرافیا، کودک و نوجوان، کتاب های دانشگاهی و غیره به مدت یک هفته عرضه می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته 14 هزار جلد کتاب از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به مدرسه ها، دانشگاه ها و کتابخانه های سطح استان اهدا شد و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز حدود 11 هزار جلد کتاب اهدا شده است.
وی بیان داشت: سالانه بین یک و نیم تا 2 و نیم میلیارد ریال اهدای کتاب از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به نهادهای مربوطه انجام می شود.

* کمبود کتابخانه عمومی در هرمزگان
مدیرکل امور کتابخانه های هرمزگان دراین باره گفت: درسطح استان 71 کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد 56 نهادی و 15 مورد مشارکتی است.
حجت الاسلام محمد ذاکری افزود: با جمعیت 700هزارنفر جمعیت شهربندرعباس و وجود 5 کتابخانه نهادی در این شهر در واقع به ازای هر 120هزار نفر یک کتابخانه وجود دارد و این یک آسیب جدی در حوزه کتاب و مطالعه است.
وی ادامه داد: در برخی شهرها وشهرک های جدید در سطح استان و شهرستان ها با جمعیت بالای 20هزار نفر مردم از وجود حتی یک کتابخانه برخوردار نیستند.
وی یاد آور شد: کتابخانه مرکزی بندرعباس با بیش از یک دهه درحال ساخت هنوز 50 درصد آن به پایان نرسیده و مرکز اقتصادی کشور با همه داشته ها از نبود یک کتابخانه آبرومند رنج می برد.
کتاب ها درس آموز و معلم خوبی برای ما هستند، می توانیم با مطالعه نگاه خودمان را به واقعیت های زندگی، ملت های گذشته و موجود و حتی جهان پیرامون خود بالا ببریم و در مقابل سختی ها و ناملایمات زندگی تحمل داشته باشیم، به همنوعانمان عشق بورزیم، فرهنگ صبر و گذشت را ترویج دهیم و وقتی کالایی در جامعه کم شد از ترس کمبود آن را احتکارنکنیم.
7195/6048

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گزارش تحليلي كتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۱۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در نخستین همایش تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهارداشت: عناصر و نیروهای ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در 8 سال دفاع مقدس توفیق گسترده ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت ها در عرصه های دیگر از آنان هستیم.

وی افزود: عناصر خلاق و از خود گذشته ای که در حوزه های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد بنابراین اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: آسیب شناسی برنامه های توسعه از دهه 30 خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است وبه دلایلی مانند عدم توجه به معیشت مردم نیز به عنوان دیگر عوامل شناخته شده اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی مولفه های بومی وارد اقتصاد شد، اما لازم است همچنان مواردی مانند خلاقیت و نوآوری در اقتصاد به کار گرفته شود.

موسوی مقدم تاکیدکرد: این عناصر از خود گذشته در عرصه های اقتصادی و غیراقتصادی چون به دنبال پست و مقام و ریا نیستند دیده نمی شوند حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی، مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی نیز اظهارداشت:امیدواریم دستگاه های مرتبط با حوزه کارآفرینان شاهد و ایثارگر، زمینه فعالیت و همکاری این قشر با شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی را بیش از پیش گسترش دهند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد که در حوزه های یاد شده مایه برکت هستند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز 42 هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنانی فعالیت در عرصه واسطه گری را پر سود تر از تولید دانست و گفت: فعالیت در فضای تولید نوعی ایثارگری است و کسانی که در عرصه تولید قدم می گذارند به نوعی قدم در راه ایثار و شهادت قدم گذاشته اند.

رحیم نریمانی بیان کرد: بنیاد شهید با همه نوع حمایت مادی و معنوی برای حمایت از حوزه تولید تلاش خواهد کرد.

وی گفت: پژوهش ها نشان می دهد در وصیت نامه شهدا به رونق تولید و خودکفایی اقتصادی کشور اشاره شده است، این یافته ها به تازگی در قالب کتابی توسط بنیاد شهید منتشر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی نیز ادامه داد: یکی از گروه هایی که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرکهای صنعتی شده اند ایثارگران هستند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

جعفر فرشچی طوسی بیان کرد: مردم خراسان رضوی 17 هزار و 406 شهید، 53 هزار و 689 جانباز و سه هزار و 398 آزاده در راه اعتلای انقلاب اسلامی و حراست از تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده اند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی در تشریح این همایش نیز گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک های صنعتی استان شده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • مردم چشم انتظار عملیات وعده صادق در عرصه اقتصاد هستند
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود