Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۱۲ روز از آغاز دور دوم تحریم ها گذشته و برخلاف انتظارها و گمانه زنی ها، بازار و سیستم بانکی و اقتصادی کشور واکنشی نداشته است.به گزارش بلاغ،به نقل از ایبِنا، پس از فراز و نشیب های زیاد و حواشی گسترده، ۱۳ آبان ماه، تاریخ آغاز دوباره تحریم های ایران از سوی ایالات متحده آمریکا فرا رسید و برخلاف گمانه زنی ها نه تنها بازار  واکنش جدی نداشت بلکه سیستم بانکی و اقتصاد کشور نیز به دلیل تجربه ۴۰ ساله ای که در زمینه تحریم ها دارد، به سرعت خود را با شرایط جدید تطبیق داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، محمد حسین حسین زاده در گفتگو با ایبِنا درباره فعالیت سیستم بانکی پس از آغاز دور دوم تحریم های ایران از سوی ایالات متحده آمریکا، اظهار داشت: ایران حدود ۴۰ سال است که به این شرایط و تحریم ها عادت کرده و مردم، دولتمردان و بخش های مختلف اقتصادی و به خصوص سیستم بانکی با این شرایط کنار آمده اند.

وی افزود: در هیچ دورانی، حتی در دوران جنگ تحمیلی ایران نیز، آمریکا و یا سایر کشورها نتوانستند کشور را تحت تاثیر و مجبور به عقب نشینی کنند و من معتقدم در شرایط فعلی هم دوباره  موفق خواهیم بود.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت، گفت: سیستم بانکی متحد و یک صدا هستند، برهمین اساس طی روزهای اخیر جلسه ای با حضور رییس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک ها تشکیل شد تا بانک هایی که شرایط بهتری دارند در طی دوران تحریم به سایر بانک ها کمک کرده تا با موفقیت از این نیز دوران عبور کنیم.

به گفته حسین زاده، برنامه ریزی هایی برای عبور از این دوران انجام شده و همگی اجرایی هستند. وی تاکید کرد: مهم ترین اقدام و موضوع در سیستم بانکی اتحاد و یکپارچگی بانک ها است تا ضعف های یکدیگر را پوشش دهند.

بازار ارز به تحریم ها واکنش نداشت

رضا ترکاشوند نیز درباره واکنش بازار ارز به دور دوم تحریم ها، گفت: با توجه به پیش بینی های بانک مرکزی و نهادهای پولی در این زمینه و همچنین سیستم صرافی های کشور توانستند تورم انتظاری که در جامعه وجود داشت را با عرضه به موقع و کنترل تقاضا، مدیریت کنند.

وی افزود: پس از سیزدهم آبان ماه یعنی تاریخ آغاز دوباره تحریم ها، پیامد خاصی برای بازار نداشته و حتی تا حدودی قیمت ها در بازار کاهشی شده است. دبیرکل کانون صرافان ایرانیان، افزود: اگر سیستم صرافی کشور احساس امنتیت، مالی و اقتصادی داشته باشد، به طور حتم می توانیم از این دوران نیز با موفقیت عبور کنیم زیرا خوشبختانه دور جدید تحریم ها متفاوت از تحریم های سال ۹۱ است و پیچیدگی گذشته را ندارد .

آرامش بازار طلا با مدیریت به موقع

همچنین آیت محمدولی نیز پیش از این به ایبِنا در اینباره، گفت: این اولین بار نیست که کشورهای غربی یا آمریکا ایران را تحریم می کنند و ایران طی ۴۰ ساله انقلاب، بارها تحریم شده است. وی با تاکید بر اینکه تحریم ها موجب شده تا تجربه دور زدن تحریم ها و عبور از این بحران را داشته باشیم، گفت: تاکنون اجرای دور دوم تحریم ها نتوانسته التهابی در بازار داشته باشد اما ما باید این نگاه را داشته باشیم که با مدیریت بازار و عدم دخالت و سلایق شخصی، از مشکل آفرینی در این بازار جلوگیری کنیم.

رییس اتحادیه طلا و جواهر، افزود: طی چند روز اخیر با مدیریت صحیح بازار، انتظارات دشمن برآورده نشد و من از دولت و بانک مرکزی تقاضا دارم تا با اجرای سیاست های خاص اقتصادی همین روند را ادامه دهند.

محمدولی با اشاره به اینکه برخی نظرات موجب التهاب در بازار خواهد شد، گفت: باید تلاش کنیم تا از نظرات حاشیه ساز در بازار دوری کنیم و تمرکز ما بر تنظیم بازار و کنترل عرضه و تقاضا باشد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند

حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.…

به گزارش تابناک سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.

طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلندمدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد. سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی، سپرده‌هایی هستند که به‌صورت ماه‌شمار بوده و واریز و برداشت از آن محدودیتی از نظر زمانی ندارند. نرخ سود سپرده کوتاه‌مدت سه ماهه هم ۱۲ درصد و سود سپرده‌های کوتاه‌مدت شش ماهه ۱۷ درصد است.

به سپرده‌های بلندمدت یکساله مردم نیز ۲۰.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد که البته طبق همین مصوبه نباید هیچ برداشتی از آن صورت بگیرد. نرخ سود سپرده بلندمدت دوساله ۲۱.۵ درصد است و به سپرده‌های بلندمدت سه‌ساله هم سود ۲۲.۵ درصدی تعلق خواهد گرفت.

سود بانکی سال ۱۴۰۳ به عنوان مبلغی است که بانک به مشتریان خود پرداخت می کند بر اساس میزان سپرده های ایجاد شده توسط آنهاست. معمولاً به صورت سالانه یا ماهانه محاسبه می شود و می تواند بر اساس نوع حساب (مانند حساب جاری، سپرده مشترک، سپرده طولانی مدت و غیره) و میزان سرمایه نقدی در حساب تغییر کند.

نام بانک سود ۱ ساله سود ۲ ساله سود ۳ ساله حداقل موجودی (تومان)
آینده ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
اقتصادنوین ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
ایران‌زمین ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
پارسیان ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
پاسارگاد ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
تجارت ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
توسعه‌تعاون ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
توسعه‌صادرات ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
خاورمیانه ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
دی ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
رفاه کارگران ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
سامان ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
سپه ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
سرمایه ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
سینا ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
شهر ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
صادرات ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
صنعت و معدن ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
کارآفرین ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
کشاورزی ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
گردشگری ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
مسکن ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
ملت ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
ملی ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
پست‌بانک ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
موسسه ملل ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰
موسسه نور ۲۰.۵% ۲۱.۵% ۲۲.۵% ۱.۰۰۰.۰۰۰

در ایران وضع نقدینگی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. این عوامل شامل نرخ سود قرضی تعیین شده توسط بانک مرکزی، شرایط اقتصادی، عرضه و تقاضا برای وام ها و سپرده ها، نرخ تورم و سیاست های مالیاتی می شود. همچنین، بانک ها می توانند بر اساس رقابت در بازار، سیاست های خاص خود را در تعیین نرخ اعمال کنند.

معمولاً در ایران، سود بانکی برای سپرده ها بیشتر از نرخ تورم است تا به مشتریان تحریک بدهد تا پول خود را در بانک قرار دهند. همچنین، برای وام ها نیز نرخ معمولاً بالاتر از سود سپرده ها است تا بانک ها درآمد قابل قبولی را بدست آورند.

مهم است بدانید که نرخ در ایران ممکن است در طول زمان تغییر کند و برای اطلاعات دقیق درباره نرخ سود ، بهتر است با بانک خود مکاتبه کنید.

با این حال، تورم‌های بالا در اقتصاد کشور باعث شده است که مردم تمایلی به سپرده‌گذاری در شبکه بانکی با این نرخ‌ها نداشته باشند، از همین روی، بانک‌ها با ترفندهای مختلف از جمله تعیین حداقل مبلغ سپرده، سعی می‌کنند که سود سپرده بیشتری به مشتریان خود پرداخت کنند.

بر اساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ رسمی سود بانکی افزایش یافت. این تصمیم بر افزایش، در شامگاه دهم بهمن ماه ۱۴۰۱ رسانه‌ای و به بانک‌ها ابلاغ شد. اعداد جدید اعلامی به شرح زیر است:

سپرده کوتاه‌مدت عادی (کارت‌های بانکی): 5 درصد

سپرده کوتاه مدت ویژه سه‌ماهه: ۱۲ درصد [بانک‌ها معمولا ارائه نمی‌دهند

سپرده کوتاه‌مدت ویژه شش‌ماهه: 17 درصد [بانک‌ها معمولا ارائه نمی‌دهند

سپرده بلندمدت با سررسید یک‌سال: 20/5 درصد

سپرده بلندمدت با سررسید ۲ سال: 21/5 درصد

سپرده بلندمدت با سررسید ۳ سال: 22/5 درصد

نکته: با توجه به میزان سختگیری بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد، گاهی بانک‌ها با استفاده از ترکیب طرح‌هایی خاص، با هدف جذب مشتری و سرمایه بیشتر، نرخ سودها را افزایش می‌دهند. این قانون پس از ابلاغ به بانک‌ها، بر اساس تدابیر هر بانک به صورت طرح‌های مختلف به شعب ابلاغ خواهد شد که به صورت طبیعی یک تا دو هفته زمان می‌برد.

در حال حاضر اغلب بانک‌ها حساب سپرده یک‌ساله دارند و تفاوت چندانی در جزئیات و آیتم‌های این سپرده‌ها نیست و امکان واریز وجه هم وجود ندارد. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، جدول سود سپرده‌های بلندمدت ما مدام به‌روزرسانی می‌شود.

منبع: منیبان

دیگر خبرها

  • (عکس) تویوتا کمری محبوب ایرانیان ارزان‌تر از چینی‌های بازار ایران!
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • آغاز خرید حضوری با موبایل و بدون کارت بانکی | جزئیات نحوه استفاده از کهربا | ببینید
  • حذف کارت بانکی آغاز شد / خرید با موبایل!
  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت بانکی در ۶ بانک
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت در ۶ بانک
  • آغاز کهربا در ۶ بانک/ خرید با موبایل و بدون کارت اجرایی شد