Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: براساس تحقیقاتی که در دنیا انجام شده رقم سرانه مطالعه در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و در یک آمار کلی، سرانه مطالعه در کشورهای توسعه یافته ١٠٠ دقیقه است و این رقم حتی در کشور هند به ١١٢ دقیقه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این آمار ارائه شده‌ای که دربرگیرنده سرانه مطالعه ۱۱۲ دقیقه‌ای نیز هست، ما سرانه مطالعه‌ای ۱۳ الی ١٧ دقیقه‌ای را احراز کردیم و این بیانگر احساس نیاز نسبت به اهمیت موضوع مطالعه، ترغیب و ترویج کتابخوانی در عرصه اجتماع، فرهنگ و توسعه کشورمان است.

محمدپور تصریح کرد: متاسفانه این رقم بسیار پایین است و با توجه به پیشینه‌ غنی علمی و فرهنگی و همچنین پتانسیل‌ بالایی که در حوزه‌ کتاب داریم می‌بایست تمهیداتی انجام شود تا بتوانیم رقم سرانه مطالعه را افزایش دهیم تا زیبنده‌ جایگاه فرهنگی و علمی ما باشد.

نیازمند عزم و همت عمومی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، تاکید کرد: ما نیازمند یک عزم و همت عمومی هستیم تا آگاهی‌بخشی را به عنوان یک عنصر مهم در جامعه گسترش داده و به تبع آن فرهنگ مطالعه را نهادینه سازیم.

وی تصریح کرد: نهادینه کردن فرهنگ مطالعه بیش از اینکه نیازمند بودجه‌های کلان فرهنگی باشد نیازمند راهبرد است، راهبردهایی که به صورت خودجوش موجی نو در جامعه ایجاد کند و خود مردم و مؤسسات مردم نهاد به صورت داوطلبانه وارد این عرصه شوند و همه در یک سنگر فرهنگی به این مهم اقدام کنند چرا که سعادت ایران بزرگ بی شک در گرو ارتقای فرهنگ و در راس آن فرهنگ مطالعه است.

محمدپور، گفت: متأسفانه وضعیت فعلی سرانه مطالعه ما بیانگر این است که ما نتیجه مطلوب در زمینه ترغیب مردم به کتاب‌خوانی نداریم و در اصل در این عرصه احساس نیاز می‌کنیم و احساس نیاز خود می‌تواند مهم ترین گام باشد و ما را مصمم به استفاده و بهره گیری از تجربیات کشورهای مختلف و چگونگی شیوه‌های ترغیبی مردم نسبت به امر کتاب و کتابخوانی سازد.

ضرورت ترویج و تعمیق مطالعه برای خانواده‌ها
وی تاکید کرد: ضرورت ترویج و تعمیق مطالعه باید برای خانواده‌ها یادآوری شود و در سطوح مختلفی که آغازگر آن خانواده و سپس مدارس و دانشگاهها هستند فرهنگ مطالعه تبیین،‌ترویج و تعمیق شود.

محمدپور، هنرمندان و الگوهای جامعه و رسانه‌های گروهی را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر تبلیغ و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در کشور برشمرد.

وی گفت: ما تمهیدات لازم برای جریان سازی مناسب در حوزه کتاب، چگونگی شتاب و تعالی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را فراهم نمودیم و بر آنیم تا با همت و توان خود امکاناتی را مهیا سازیم تا این باور عمیق که کتاب و کتابخوانی باید در جامعه رشد یابد و به عنوان متضمن شتاب و تعالی توسعه کشور در جامعه مطرح و در بطن جامعه نهادینه شود و در جامعه ترویج یابد.

وی افزود: در همین راستا ما بستری را فراهم کردیم تا تعامل مخاطب با نویسنده و همچنین ناشر را افزایش دهیم و براساس نیازسنجی ذائقه مخاطبین و رصد نیازمندی‌های جامعه در میان همه اقشار، آثار تولید شود که بدون شک این روش خود می‌تواند در افزایش سرانه مطالعه تاثیرگذار باشد.

رشد دو برابری انتشار کتاب در استان
محمدپور، با اشاره به آمار کتاب‌های منتشر شده در طول چند سال گذشته، گفت: در سال ٩٢ ، هشتصد عنوان کتاب در استان منتشر شده بود و این آمار در سال گذشته ١٨٠٠ عنوان بود که نشان‌گر رشد بیش از دو برابری انتشار کتاب در استان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد کتاب و در راس آن نمایشگاه بین‌المللی کتاب را از دیگر شیوه‌های موثر در افزایش سرانه مطالعه عنوان کرد و گفت: سال گذشته و در پانزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز یک میلیارد و ٦٠٠ میلیون تومان بن کتاب ارائه شده بود و در کل ٦ میلیارد و پانصد میلیون تومان فروش کتاب داشتیم که این رقم در سال جاری و در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب به ٨ میلیارد و پانصد میلیون تومان افزایش یافته است و افزایش این رقم نشانه‌ اقبال عمومی نسبت به کتاب و افزایش جایگاه کتاب در سبد خرید خانواده‌هاست.

وی در ادامه به سرانه‌ فضای کتابخانه ای برای هر نفر در کشور اشاره کرد و گفت: براساس پژوهش‌های انجام گرفته می‌بایست برای هر ٥٠٠٠ نفر یک واحد کتابخانه‌ای داشته باشیم اما در حال حاضر به ازای هر ١٠٠ نفر دو مترمربع فضای کتابخانه‌ای وجود دارد که این رقم با استاندارد معرفی شده فاصله‌ زیادی دارد، ‌هرچند وجود ١١٣ باب کتابخانه عمومی و ٣٠٠ باب کتابخانه‌ مسجدی تا حدی نیازها را مرتفع می‌کند اما باز هم نهادهای فرهنگی و شهرداری‌ها باید اهتمام ویژه‌ای برای افزایش این فضاها داشته باشند.

ثبت ٩٧ جام باشگاه کتاب
وی با اشاره به اجرای طرح باشگاه‌های کتابخوانی در استان و ارزیابی مطلوب این باشگاه‌های انگیزشی و ترغیبی هرمی اظهارکرد: این باشگاه های ۱۰، پانزده نفری شامل تعدادی از فعالان و کتابخوانان حرفه‌ای و نیمه حرفه ای است و از سال گذشته راه اندازی شده، و تا به امروز نتیجه خوبی داده است.

محمدپور گفت: امسال آمار جام باشگاه‌های کتابخوانی در تبریز به ٩٧ باشگاه رسیده است و شهرستانهای شبستر، عجب شیر، اهر، ورزقان و مرند نیز در مجموع ٢٢ باشگاه را به ثبت رسانده‌اند که نسبت به دورهای قبلی رشد قابل توجهی داشته و نشان می دهد که علاقمندان این عرصه در آرزوی تربیت نسلی شکوفا همچنان در تلاشند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن فرهنگی ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی کتاب عزم همگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۱۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با یک مزاح برای تحول کتابخوانی در کشور؛ در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ گفت: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم!

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077812 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • فرهنگ مردمی سپاس از معلم نهادینه شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • تقدیر از معلمان به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود