Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدایت الله خادمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا،‌ درباره تحریم‌ها و معافیت هشت کشور از تحریم نفت ایران گفت: آمریکا دلش می‌خواهد تحریم‌ها را سفت و سخت‌تر بگیرد و صادرات نفت ما را متوقف کند اما  چیزی که می‌گوید با آن چیزی که اجرایی می‌کند، متفاوت است.

این عضو کمیسیون انرژی با بیان این‌که آمریکا در تشدید تحریم‌ها منافع کشورهای دیگر را در نظر نمی‌گیرد، عنوان کرد: ما یک‌سری خریداران سنتی داریم که به راحتی نفت‌مان را می‌خرند و مراوده دارند؛ ایالات متحده باید آن‌ها را راضی کند که گمان نمی‌کنم این کار با سهولت صورت بپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خریدان نفت کشورمان قطعا به راحتی قانع نمی‌شوند و تاجایی که امکان دارد، مقاومت می‌کنند و از آمریکا فرصت می‌گیرند زیرا حاضر نیستند ارتباط خود با کشور مطمئنی که نفت‌شان را از او تهیه می‌کنند قطع کنند و منظر بمانند و ببینند کدام کشور نفت را با چه قیمتی به آن‌ها می‌فروشد.

نماینده مردم ایذه تاکید کرد: کشورهایی که نفت ما را خریداری می‌کنند، قصدشان مخالفت با ترامپ است اما این امر بستگی به اصرار آمریکا و شرایط بازار نفت دارد.

وی افزود: همیشه بین هدف‌گذاری و نتیجه نهایی تفاوت بسیاری وجود دارد، آمریکا به خوبی می‌داند که نمی‌تواند صادرات ما را به صفر برساند اما می‌تواند بر بخشی از آن تاثیر بگذارد.

خادمی با بیان این‌که به صفر رساندن صادرات نفت ایران کار سختی است و راحت نیست، گفت: اگر کشورهای تولیدکننده نفت مثل عربستان و امارات نفت خود را افزایش دهند و کشورهایی هم که نفت ما را خریداری می‌کنند با آن‌ها همکاری کنند قطعا به ما ضربه وارد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: جایگزین کردن کشورهایی مانند امارات و عربستان از سوی خریداران نفت به جای ما یعنی همراه شدن آنان با آمریکا و ضربه زدن به ما. باید به خریداران هشدار دهیم که این کار نکنند و حواس‌شان به امنیت نفت‌شان باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رفتار خریداران نفت کشورمان بستگی به رفتار ما دارد؛‌ به هر حال ایالات متحده در تلاش است که از صادرات نفت ما جلوگیری کند و مشاهده هم می‌کنید کشتیرانی و بیمه را تحریم می‌کند. 

وی ادامه داد: هنگامی که کشتی‌ها بیمه نداشته باشند و نتوانیم ارز فروش از نفت را به دست بیاوریم یعنی ضربه اساسی؛‌ این رفتارها از سوی ایالات متحده یک جدال اساسی است او تلاش می‌کند جلوی فروش نفت ما را بگیرد و از این طرف هم ما تلاش می‌کنیم که نفت‌مان را بفروشیم.

خادمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در همین جدال اساسی چه باید کرد تا ما شاهد حضور بابک زنجانی‌ها و مافیا در بازار نفت نباشیم، اظهار داشت: مگر در بانک‌های ما اختلاس صورت نگرفته است؟ آیا ما در بانک‌ها را می‌بندیم که اختلاس به وجود نیاید؟ باید نظارت وجود داشته باشد تا مشکلات کمتر شود

وی تاکید کرد: دور زدن تحریم‌ها مرد روزهای سخت را می‌خواهد، کسانی که آبرویشان را برای نظام بگذارند و زندان هم بروند، این افراد در وهله اول مورد دشمنی و تحریم های آمریکا قرار می‌گیرند.

نماینده مردم باغملک ادامه داد: متاسفانه کسانی که تحریم را دور زدند، در حال حاضر هم در داخل کشور مجبور به بازنشستگی، بازخرید، خانه‌نشینی شدند و یا کنار گذاشته شده‌اند.

وی خاطرنشان کردند: امروز کسانی که علیه آمریکا شعار دادند و از دیوار سفارت این کشور بالا رفتند، تحریم نیستند که هیچ بچه‌هایشان در این کشور زندگی می‌کنند و ایالات متحده به گرمی از آن‌ها استقبال می‌کند؟

وی ادامه داد: داستان این است؛ برخی از کسانی که تحریم‌ها دور زدند و برای کشور ارزآوری کردند امروز خانه‌نشین و بازنشسته شدند و مورد ظلم قرار گرفته‌اند، کاری به بابک زنجانی ندارم مقصودم دلسوزانی است که با جان و دل برای کشور کار کردند.

این عضو کمیسیون انرژی افزود: در حوزه نفت نگاه کنید چند نفر از کسانی که تحریم‌ها را دور زدند امروز از کار بیکار شده‌اند و یا به عنوان کارشناس و مشاور به بخش‌های دیگر فرستاده شده‌اند؟ خیلی‌ها امروز در شک و تردید به سر می‌برند که اگر تحریم‌ها را دور بزنیم آیا در داخل کشور هم تحریم خواهیم شد؟ 

وی تاکید کرد: اینکه امروز با آبروی کسانی بازی کنیم که همه چیزشان را برای کشور گذاشتند، درست نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران بازی عربستان نفت نماینده مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد

به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه تحلیلی فارن پالسی نوشت: ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.

این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.

این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 847011 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌ نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • جنون زباله میلیاردر زاغه‌نشین
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد