Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بسیج مهندسین صنعت خبرگزاری بسیج، از نظر مسوولان وزارت صمت، جمله فوق یعنی «قیمت کارخانه»‌ای خودرو را بالا خواهند برد. البته همین جمله در بازار معمولاً اشتباه برداشت شده و سوداگران و دلالان به مصرف‌کنندگان بینوا چنین تلقین کرده‌اند که «قیمت بازاری» خودرو قرار است افزایش پیداکند! مردمی هم که از شدت طمع، حاضرند برای خرید خودروی نامعلوم، با نرخ نامعلوم و زمان تحویل نامعلوم پول بدهند، تعجبی ندارد این شایعه را هم باورکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ماه‌های اخیر، اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودرو به‌طور بی‌سابقه‌ای بالارفته و سرمایه‌های سرگردان فراوانی را به‌صورت «تقاضای سوداگری» روانه بازار خودرو کرده است. از سوی دیگر، قیمت‌های پایین تعیین شده توسط شورای رقابت (موسوم به قیمت کارخانه) هم انگیزه‌ای برای خودروسازان برای عرضه به بازار باقی نگذاشته و در غیاب شفافیت و نظارت، خودروسازان را به عرضه قطره‌چکانی سوق داده است.

درنتیجه سیاست‌گذاری اشتباه فعلی در قیمت کارخانه، عرضه خیلی کم و تقاضا خیلی زیاد شده است. هم خودروسازان ضرر می‌کنند و گلایه‌مندند و هم خودرو به قیمت بسیاربالا به دست مصرف‌کننده واقعی می‌رسد و آن‌ها هم سخت ناراضی‌اند.

این وسط فقط کسانی که به «رانت کارخانه-بازار» دسترسی دارند، راضی هستند. یعنی پیش‌خریدکننده‌های ماه‌های اخیر و برخی کارکنان فاسدشده در چرخه فروش خودروسازان.

حالا که شورای رقابت به تکالیف قانونی خود برای مدیریت بازار انحصاری خودرو عمل نکرده و به‌خاطر این بی‌کفایتی، توسط جلسه ویژه سران قوا، از چرخه قیمت‌گذاری خودرو کنارگذاشته شده، وزارت صمت می‌تواند با سیاست‌گذاری هوشمندانه، هم تولیدکنندگان خودرو را خوشحال کند و هم مصرف‌کنندگان آن.

برای این هدف، کافی است به خودروسازان اجازه دهد بخشی (مثلاً نیمی) از تولیدشان را به‌طور کاملاً شفاف به قیمت حاشیه بازار عرضه کنند. در این صورت، وضع فعلی برعکس می‌شود، یعنی تقاضای سوداگری خودرو از بازار خارج می‌شود؛ چون دیگر رانتی وجود ندارد و عرضه خودرو هم زیاد می‌شود، چون فروش به نرخ حاشیه بازار، به نفع خودروسازان است. با کاهش تقاضا و افزایش عرضه، قیمت بازاری خودرو هم قطعاً سقوط خواهد کرد.

این تصمیم وزارت صمت، مصرف‌کننده‌ها و تولیدکننده‌های خودرو را خوشحال و راضی خواهد کرد، اما دو گروه متضرر خواهند شد؛ همان دو گروهی که از اوضاع ناهنجار و به‌شدت فاسد و رانتی ماه‌های اخیر، ذی‌نفع بوده‌اند: کسانی که در پیش‌فروش‌های مفتضح اخیر موفق به ثبت نام شده‌اند و کسانی که از سامانه‌های فروش خودروسازان، سوءاستفاده می‌کنند.

کاهش قیمت بازاری خودرو با سیاست‌های مکمل می‌تواند ادامه یابد و تضمین شود، مانند تدوین و تصویب و اجرای قانون مالیات بر خودروی دوم هرخانواده، قانون مالیات بر معاملات مکرر خودرو و قانون مالیات بر عایدی سرمایه در خودرو. این قوانین در همه اقتصاد‌های سالم وجود دارند به همین دلیل هم در آن کشور‌ها خودرو کالای سرمایه‌ای نیست و کسی برای تجارت و سود بردن، خودرو نمی‌خرد.

در شرایط فعلی حتی زمزمه تدوین و اجرای این قوانین هم کافی است تا عرضه را در بازار خودروی دست‌دوم به‌شدت افزایش دهد و قیمت خودروی دست‌دوم هم که در ماه‌های اخیر به‌طور فجیعی بالارفته، سقوط کند. وزیر صمت با اتخاذ همین چند تصمیم ساده می‌تواند قهرمان شود و شیرینی سیاست‌گذاری هوشمندانه را به مردم بچشاند. هم آقای رحمانی به چنین شوکی نیاز دارد تا به همه تصویر کارآمدی از خود نشان دهد و هم مردمی که سال‌هاست طعم سیاست‌گذاری صحیح را در بازار خودرو نچشیده‌اند مستحق و تشنه این تصمیم درست‌اند.

البته رانت‌خواران شامل نمایندگی‌های متخلف و پیش‌خریدکننده‌ها به فروش خودرو به قیمت حاشیه بازار، اعتراض خواهند کرد، اما کاهش قیمت خودرو چنان در ذائقه عموم شیرین خواهد بود که اعتراض آن‌ها توجهی جلب نخواهدکرد.

دولت آقای روحانی در پنج سال اخیر بر اساس القائات اشتباه دستیار اقتصادی مستعفی رییس‌جمهوری، از سیاست‌گذاری غافل مانده است. هفته گذشته بانک مرکزی بعد از مدت‌ها دربازار ارز فعالانه و هوشمند سیاست‌گذاری کرد و نتیجه‌اش را به‌صورت کاهشی شدن بازار ارز و طلا دیدیم، چرا وزیر صمت در بازارخودرو سیاست‌گذاری هوشمند نکند؟   منبع: الف انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۲۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاهش قیمت ها در بازار طلا و ارز درحالی ادامه دارد که هم اکنون قیمت دلار در کف بازار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشته است؛ ضمن اینکه دلار فردایی نیز بین دلال‌ها در کانال ۶۱ هزار تومان معامله می شود.

سیرنزولی قیمت ارز در بازار بعد از نمایش اقتدار نظامی کشورمان در مقابل اسرائیل آغاز و با کاهش تنش ها در منطقه ادامه دار شد.فعالان بازار ارز می گویند خیال بازار از تنش‌های سیاسی راحت شده و به همین دلیل درحال تخلیه هیجانات هفته های قبل است.

بازاری‌ها می گویند از دیروز جو بازار کاملا فروشنده است و خریداری حاضر به خرید در این قیمت‌ها نیست؛ خریداران دست نگه داشته‌اند تا در قیمت‌ها پایین تر خرید کنند.

هم اکنون دلار در کف بازار تهران به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشته ولی در کانال‌های تلگرامی طبق روال قبل دلار یکی دو هزار تومان گرانتر قیمت گذاری می شود! دلار تهران الان ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان و هرات ۶۲ هزار و ۲۷۰ تومان قیمت خورده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، ریزش قیمت‌ها در بازار طی روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت و احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی در هفته‌ آینده بالاست.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899492

دیگر خبرها

  • دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • قیمت تاکسی برقی؛ بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • قیمت طلا سقوط کرد