Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه ارومیه به عنوان دومین گنجینه غنی کشور، مکانی برای نمایش تاریخ و تمدن ۹ هزار ساله ایران زمین با ۲۶ هزار قطعه شیء تاریخی در بخش های مختلف است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، موزه ارومیه دومین گنجینه غنی کشور، سرایی برای نمایش تاریخ و تمدن ۹ هزار ساله ایران زمین با ۲۶ هزار قطعه شیء تاریخی در بخش های مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موزه در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد، که مجموعه ‌ای از کتاب ‌های نفیس خطی که اکثر آن‌ ها قرآن مجید و کتب دینی و اسلامی است، نگهداری می‌ شود، همچنین اشیایی از دوره‌ های ما قبل تاریخ، تاریخی و اسلامی و نیز اشیایی مربوط به هنرهای ملی و تزیینی مردم شناسی، صنایع دستی و غیره نیز در این موزه به چشم می‌خورد.

موزه ارومیه که همواره به عنوان یکی از ده موزه برتر کشور بوده، دارای بخش های متعدد پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی و مردم شناسی است که اشیای نگهداری شده در آن متعلق به هزار اول تا اواخر دوره قاجار است.

مدیر امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اشیای نگهداری شده در موزه ارومیه، اظهار می کند: موزه ارومیه دارای ۲۶ هزار قلم اشیای تاریخی نفیس است که از این تعداد یک هزار اثر در معرض نمایش عموم قرار دارد.

«محمد قربانی» با بیان این که قدیمی ترین آثار مربوط به تپه جلبر ارومیه و اهرنجان سلماس است، می گوید: بیش از ۹ هزار سال قدمت آثار تاریخی مکشوفه در این مناطق است که به طور عمده تیغه های اکسیدین، سنگ شیشه، دوک نخ ریسی، سنگ ساب و هاون های سنگی بوده و مربوط به انسان هایی که برای اولین بار در این دشت ها ساکن شدند، هستند.

وی، ابراز می کند: برخی از این آثار به صورت تاریخ بندی از ۹ هزار سال تا ۷ هزار سال قبل تا دوره قاجار قدمت دارند، آثاری که مربوط به ۷ هزار سال قبل در موزه نگهداری می شوند ظروف منقوش به طرح حیوانات و اشکال هندسی هستند که از تپه اسماعیل آباد کرج یافت شده اند.

سفر به اعماق تاریخ و تمدن آذربایجان

مدیر امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، می گوید: آثاری که از تپه های آذربایجان غربی یافت شده مربوط به تپه های دین خواه، حسنلو، کردلر، شیخ تپه و گوگ تپه هستند که  دارای قدمت های تاریخی هستند، اشیای یافت شده از تپه دین خواه ۴ هزار سال، آثار تپه حسنلوی نقده ۸ هزار سال و اشیای مکشوفه از تپه کردلر ۴ هزار سال قدمت دارند.

قربانی، با اشاره به انواع اشیای قیمتی کشف شده از این تپه های تاریخی، اذعان می کند: اشیایی که در تپه حسنلوی نقده یافت شده شامل ظروف، اشیای فلزی، زیورآلات، عاج ها و غیره هستند اما مهمترین آثار مکشوفه حسنلو مربوط به ۳ هزار سال قبل که شامل شیشه های برنزی خوابیده، جام و ساغر نقره ای و طلاکوب، عاج های حسنلو و ابزار آلات جنگی که ۷ هزار سال قدمت تاریخی دارند، هستند.

به گفته وی این آثار از بقایای ساخت و سازهایی است که دارای قدمت هزار ساله بوده و برخی از آثار این ساختمان ها که شامل معابد و خانه های انسان های این دوره تاریخی هستند، همچنان وجود دارد.

بازدید از آثار اورارتویی تا قاجار در موزه ارومیه

مدیر امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، در ادامه سخنان خود می گوید: آثاری از تپه های ربط سردشت و قالایچی بوکان یافت شده که شامل ظروف سفالی ماناها مربوط به تمدن اورارتویی که قدمت ۲۸۰۰ ساله دارند، ظروف فلزی، ظروف سفالی هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان که همگی در معرض دید عموم قرار دارند.

قربانی، با اشاره به برخی دیگر از آثار یافت شده از تپه حسنلوی نقده، ابراز می کند: کاشی ها و ظروف سفالی مربوط به قرن چهارم هجری، کاشی ها و ظروف زرین فام مربوط به دوره ایلخانیان، اشیا و ظروف دوره صفوی، تنگ ها و ظروف شیشه ای مربوط به قاجاریه و زیورآلات ۳ هزار ساله از جنس طلا از این منطقه یافت شده است.

وی، سکه های طلایی و نقره ای مربوط به تمدن های هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، اوایل اسلام تا دوره قاجار را از گنجینه های قیمتی موزه ارومیه عنوان کرد.

مدیر امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری آذربایجان غربی، با اشاره به نفیس ترین گنجینه موزه ارومیه که در هیچ یک از موزه های کشور نظیر آن پیدا نمی شود، تاکید می کند: در این موزه سه سنگ کتیبه از هزاره اول قبل از میلاد به نام‌ های کله شین، موانا و محمودآباد نگهداری می ‌شود که به خط میخی اورارتویی بوده و ۲۷۰۰ تا ۲۸۰۰ سال قدمت دارند.

به گفته قربانی، نظیر این سنگ کتیبه ها در هیچ یک از موزه های کشور یافت نمی شوند، تمدن اورارتویی ها که در اطراف دریاچه ارومیه، دریاچه وان در ترکیه و اطراف سیوان در ارمنستان سکنی گزیدند از ۹۰۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد می زیستند که بدل این سنگ کتیبه ها در بنای تاریخی سه گنبد ارومیه در معرض نمایش عموم قرار دارد.

وی، می گوید: آثاری نیز از حسنلوی نقده، تپه کردلر، تپه هفت وان، تپه دین خواه، شیخ تپه، حاجی فیروز، ربط و قالایچی نیز وجود دارد که در موزه ملی در پایتخت نگهداری می شوند.

مدیر امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، می گوید: آثار یافت شده از کردلر ۴ هزار قبل از میلاد، شیخ تپه ۵ هجری قمری، حاجی فیروز ۶ هزار سال قبل از میلاد و حسنلو بین ۶ تا ۳ هزار سال قبل قذمت داشته است.

۵ هزار اثر تقلبی معدوم شدند

قربانی، با بیان این که موزه ارومیه در ابتدای تاسیس با ۵۶ قلم کالای قیمتی کار خود را آغاز و اکنون بیش از ۲۶ اثر تاریخی را در دل خود جای داده است، تصریح می کند: بیش از ۵ هزار اثر که بدل آن از روی آثار اصل ساخته شده و در مدت ۲۰ سال در موزه ارومیه نگهداری می شدند، پس از بررسی های دقیق هیئت های کارشناسی تهران و آذربایجان غربی معدوم و از موزه خارج شدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌غربی چگونه مطرح و به پاریس رسید / استقبال در بدو ورود به ارومیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، «فاطمه مجلل» قایقران روئینگ ارومیه‌ای صبح روز یکشنبه در کره جنوبی ضمن کسب اولین سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس برای قایقرانی به اولین بانوی ورزشکار استان آذربایجان‌غربی در تاریخ شد که راهی المپیک می‌شود.

مجلل چگونه المپیکی شد

مجلل در انتخابی تیم ملی روز ۱۷ دی‌ماه سال ۱۴۰۲ در دریاچه ارومیه با زمان ۸ دقیقه و ۱۴ ثانیه و ۱۱۰ صدم ثانیه و کسب رتبه اول به عضویت تیم ملی درآمد.

او در اردوی پایانی تیم ملی که فروردین‌ماه در ارومیه و در دریاچه سد شهرچای برگزار شد تمرینات فشرده انجام داد و بعد از پایان اردو راهی کرده جنوبی شد.

بانوی قایقرانی تیم ملی روز جمعه و در مرحله مقدماتی در گروه سوم مقدماتی در رقابت با حریفانی از سنگاپور، فیلیپین، تایلند و قزاقستان با زمان ۸:۰۲:۰۶۹ دقیقه به عنوان قایق اول از خط پایان عبور کرد و به دور نیمه نهایی مسابقات راه یافت. در این رقابت نمایندگان فیلیپین و سنگاپور دوم و سوم شدند.

مجلل روز شنبه و در مرحله نیمه نهایی در گروه اول در رقابت با حریفانی از قزاقستان، کره جنوبی، ازبکستان، سنگاپور و چین‌تایپه با زمان ۸:۰۳:۰۴۷ دقیقه به عنوان قایق دوم از خط عبور کرد و به فینال مسابقات راه یافت.

او در ادامه رقابت‌ها و در صبح روز یکشنبه در فینال این رقابت با حریفانی از ویتنام، فیلیپین، ژاپن، ازبکستان و سنگاپور رقابت کرد و با زمان۷:۳۷:۰۰۷ دقیقه به عنوان قایق سوم از خط عبور کرد و با کسب مقام سوممسابقات جواز حضور در المپیک را بدست آورد. در این رقابت نمایندگان ازبکستان و ژاپن اول و دوم شدند

اولین مصاحبه مجلل بعد از کسب سهمیه

بانوی قایقرانی ارومیه‌ای در بدو ورود سهمیه المپیک را بزرگترین آرزویش از کودکی و از ورود به قایقرانی عنوان و اظهار کرد: خوشحالم این موفقیت را کسب کردم و قرار است در المپیک حضور یابم.

مجلل گفت: از هشت سالگی تمرینات مداوم خود را در رشته قایقرانی انجام و طی چهار سال اخیر در اردوهای تیم‌های ملی بودم و تمرینات مداومی را علی‌رغم شرایط سخت انجام دادم.

او اظهار کرد: برای درخشش در المپیک در زمان باقی‌مانده تلاش خود را انجام خواهم داد.

مجلل درخصوص مسابقات انتخابی المپیک در کره‌جنوبی گفت: مسابقات از طرح بالایی برخوردار بود و رقیبان برای رسیدن به المپیک نهایت تلاش خود را انجام و من توانستم در هر سه مرحله با زمان بسیار خوب سهمیه المپیک را کسب کنم.

وی در خاتمه از خانواده خود، مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌غربی و رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ارومیه و رئیس هیات قایقرانی استان و شهرستان و از همه حامیان خود قدردانی کرد.

استقبال مسئولین ورزشی، ارومیه‌ای‌ها و خانواده از اولین بانوی المپیکی آذربایجان‌غربی

صبح امروز با حضور مسئولین ورزشی استان جمعی از شهروندان و خانواده او با حضور در فرودگاه بین‌المللی ارومیه از «فاطمه مجلل» قایقران المپیکی و «یاسمن حمزه‌پور» مربی او استقبال کردند.

به این ترتیب نام «فاطمه مجلل» در تاریخ ورزش استان آذربایجان‌غربی به عنوان اولین بانوی المپیکی تاریخ ورزش استان ثبت شد.

بیوگرافی اولین بانوی المپیکی ورزش آذربایجان‌غربی

«فاطمه مجلل» در ‎۵ مرداد سال ۱۳۸۱ در شهر ارومیه به دنیا آمد و به گفته خودش از سال ۹۸ بطور حرفه‌ای در رشته قایقرانی و در تیم‌های ملی حضور یافته و تا کنون دو مدال طلای قهرمانی آسیا، نقره بازی‌های آسیایی و برنز جایزه بزرگ روسیه را کسب کرده است.
او حضورش در رشته قایقرانی را به پیشنهاد مربی شنایش عنوان کرده است.

«یاسمن حمزه‌پور» مربی فاطمه مجلل نیز همواره در مسابقات مختلف همراه او بوده و یکی از عوامل درخشش او بوده است.

گزارش: سینا افشاریان

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898942

دیگر خبرها

  • استقبال ازنخستین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌غربی
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • اولین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌غربی چگونه مطرح و به پاریس رسید / استقبال در بدو ورود به ارومیه
  • اولین سهمیه تاریخ ورزش بانوان آذربایجان‌غربی چگونه مطرح و به المپیک رسید / استقبال از بدو ورود به ارومیه
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • کشف هزار و ۷۶۰ عدد سکه فلزی تاریخی از منزل یک روستایی در مراغه
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی