Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورز از یک سو با حسرت، نگاه به چندین تن از پیازهایش می کند که در انبار سبزه زده و به فروش نرفته است و آن سوی نگاهش به سیرهایی است که خریداری ندارد و آخرش هم می رسد به 40 تن سیب زمینی که تابستان جاری به دلیل عدم تدبیر مناسب مسئولان خراب و دور ریخته شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور؛ شهرستان تویسرکان، از ظرفیت های مناسبی در حوزه کشاورزی و باغداری برخوردار است و هرچند کشاورزان در سال های اخیر با کمبود آب دست و پنجه نرم کرده اند، اما به توجه به رویکردهای جهادکشاورزی به طور نسبی می توان گفت تشویق و ترغیب مردم به روی آوردن به آبیاری قطره ای کمی تا حدودی مشکلات آنان را در این حوزه کاسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که این روزها و البته در سالیان گذشته همچون پتکی بر سر محصولات تولید شده کشاورزان زده، چیزی نیست، جز نبود صنایع تبدیلی و جانبی برای تولید محصولات متنوع از حاصل دسترنج کشاورزان و آنان هر آنچه را برداشت می کنند، بالاجبار با قیمت های پایین به فروش می رسانند و پولی عاید این زحمت کشان نمی شود.

از این مورد یعنی نبود واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی در شهرستان پر ظرفیت تویسرکان بگذریم، به مسئله عدم تدبیر مناسب مسئولان اجرایی شهرستان درباره یافتن بازار فروش و عدم نظارت مناسب برای کوتاه کردن دست دلالان از سر محصولات کشاورزی می رسیم.


کشاورزان تویسرکانی که سال های سختی را پشت سر گذاشته اند، هر روز با یک مشکل مواجه می شوند؛ این مسئله را به خوبی می توان در گزارشی که اواخر شهریور سال جاری در سایت خبری رودآور با عنوان یل منتشر شد، مشاهده کرد.


"هم از گندم ری افتادن، هم از خرمای بغداد
آنچه بر سر سیر تویسرکان می گذرد/تنها نیمی از سیر تولید شده مرغوب است/صادرات نیمه جان سیر تویسرکان به عراق، ترکیه و روسیه / طمع کاران بازار سیر را خراب کردند"

در بخشی از آن گزارش آمده بود؛ "گرچه ورود طمع کاران به عرصه کاشت سیر و افزایش بالای این محصول نگرانی هایی برای پیدا کردن بازار فروش ایجاد کرده است، اما می طلب مسئولان امر همان گونه که در جلسات متعدد قول دادند زمینه صادرات این محصول را فراهم کنند و به ویژه فرماندار تویسرکان بر قول های مساعد خود مبنی بر همکاری با سیرکاران را تأکید داشته و برای محقق ساختن حرفهایش به میدان بیاید، تا سیرکاران از عدم کم توجهی آنان گلایه و اعتراض نکنند."

آن کشاورزانی که با کشت سیر و نبود بازار فروشش متضرر شدند، حالا این روزها هم با وجود قیمت سه هزار تومانی پیاز هنگام رسیدن به دست مصرف کننده، دچار خسارت شدند، به طوری که در نهایت پیازهای تولید شده آنان، اگر در انبار به اصطلاح سبزه نزد، به دست دلالان با قیمتی بین 200 تا 300 تومان خریداری شده و در آخر با قیمت بیش از سه هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

اینجا به گفته پیازکاران تویسرکانی بی تدبیری مسئولان زمینه ساز بروز چنین مشکلاتی شده است، یک طرف نظارتی برای حذف دلالان از بازار محصلات کشاورزی نیست و آن طرف انباری مناسب برای خریداری و دپوی مناسب پیاز از دست کشاورزان نیست.

کار به جایی رسیده؛ کشاورزی که سیر خود را هنوز به فروش نرسانده و در تابستان سال جاری هم به دلیل نبود مدیریت مناسب در شهرستان 40 تن سیب زمینی خود را دور ریخته، این روزها از پیازهای تولیدی خود، اشکش درآمده و بازاری برای فروشش ندارد و می گوید "می خواهم تمام زمستان را نان و پیاز بخورم"!

کشاورز، با حسرت نگاه چندین و چند تن پیازهایش می کند که در انبار سبزه زده و آن سوی نگاهش به سیرهایی است که هنوز به فروش نرفته و آخرش هم می رسد به 40 تن سیب زمینی که تابستان جاری به دلیل عدم تدبیر مناسب مسئولان خراب و دور ریخته شد.

این مسئله را به خوبی می توان در فیلم تهیه شده توسط خبرنگار رودآور در این گزارش مشاهده کرد.

به گزارش رودآور؛ به گفته خود کشاورزان تویسرکانی، آنان سال کاری تلخی را پشت سر گذاشته اند و اما هرساله با نزدیک شدن به فصل برداشت انواعی از محصولات کشاورزی، شاهد انتشار اخبار ناخوشایندی از این طرف و آن طرف درباره حضور دلالان و سایه سنگینشان بر سر زحمت کشیده شده کشاورزان هستیم و کشاورزان محصولات خود را برای اینکه خراب نشود، با قیمت بسیار پایین به دلالال بالاجبار می فروشند و آن طرف نیز شاهد فروش همان محصول با قیمت چند برابری به مصرف کننده در بازار اصلی هستیم.

اینجاست که می طلب مسئولان اجرایی شهرستان بیش از این پای کار بیایند و اگر به فکر ایجاد و تأسیس واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی برای افزایش بهره وری از این همه محصولات کشاورزی و باغی نیستند، لااقل دست دلالان را از سر کشاورزان کوتاه کنند و همچنین با تدوین یک برنامه‌ریزی جامع و مناسب برای تولیدات کشاورزی، میزان عرضه و تقاضای بازار محصولات مختلف را کنترل کنند.

زنگنه 

انتهای پیام/

دلالان پیاز+تویسرکان+مسئولان دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله

امتداد - تالار حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله ایران از ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ شروع به فعالیت کرد و امروز بیستمین جلسه حراج خود را برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  تالار حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله ایران از ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ شروع به فعالیت کرد و امروز بیستمین جلسه حراج خود را برگزار می‌کند. طی دوره سه ماهه از شروع حراج شمش طلا، حدود ۲.۷ تن شمش طلا در قالب ۱۹ حراج به فروش رسید و اعضای مجوز دار اتحادیه طلا و جواهر کشور طلای مورد نیاز را از این بازار تامین کرده‌اند.


شاید در اولین حراج شمش طلا که در ۲۷ دی ماه با معامله ۱۰ کیلوگرم شمش طلا به پایان رسید و در حراج دوم فروش پنج قطعه شمش یک کیلوگرمی ثبت شد، کمتر کسی تصور می‌کرد که تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران شاهد معاملات بیش از ۱۰۰ کیلوگرم طلا در هر حراج باشد و رونق معاملات شمش طلا از سوی این مرکز را می‌توان در افزایش تعداد متقاضیان در حراج‌های اخیر، مشاهده کرد. در این رابطه چند فعال بازار طلا دلایل این استقبال را عنوان کردند.

تامین مواد اولیه و رشد صنعت طلا در بستر مرکز مبادله ایران

نادر بذرافشان – رئیس اتحادیه طلا و جوهر استان تهران – با اشاره به فرایند مطلوب حراج شمش طلا که در تالار مرکز مبادله ایران برگزار می‌شود، گفت: این مسئله باعث شده است که مشکلات عدم وجود مواد اولیه جهت ساخت مصنوعات طلا کاهش یابد و متعاقبا این امر سبب کاهش هزینه‌های تولید شده است.

بذرافشان خاطر نشان کرد: تا پیش از راه اندازی این مرکز، تولید کنندگان طلا مجبور بودند شمش مصرفی مورد نیاز خود را از طریق بازار واسطه گری تهیه کنند که این امر خطرات مالی و حتی امنیتی فراوانی ایجاد می‌کرد.

این فعال بازار طلا در ادامه بیان کرد: عرضه شمش طلا در مرکز مبادله باعث شده است که علاوه بر حذف واسطه‌ها، شرایط بهتری در صنعت طلا فراهم شود و می‌توان گفت امروز دیگری فرقی بین طلای آب شده و شمش وجود ندارد.

همچنین سید رضا اخلاقی شریعت – نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر خراسان رضوی – وجود شفافیت در حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران را زمینه ساز رشد روز افزون صنعت طلا و جواهرات در کشور دانست و گفت: یکی از مزیت‌های مهم مرکز مبادله ایران وجود شفافیت در معاملات آن است که این امر سبب می‌شود اعتماد فعالان اقتصادی و صنعتگران طلا به این مرکز جلب شود و آینده خوبی برای این صنعت پویا در کشور رقم بخورد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • برداشت محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان بوشهر نظارت می‌شود
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم